0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα ηθελα μια βοηθεια αν ξερει καποιος. Εχω ενα μπεμπη 11 μηνων και ειμαι εγκυος 4 μηνων στο δευτερο μπεμπη. Φετος πιστευω οτι θα διοριστω μονιμα και θα ηθελα να ρωτησω τι ισχυει για τις αδειες ανατροφης τεκνων. Αν δεν κανω λαθος αυτες ειναι 7 μηνες. Ας υποθεσουμε λοιπον οτι διοριστω και κανω χρηση της αδειας ανατροφης για το μωρο που εχω. Η αδεια αυτη με καλυπτει και για τον Μαρτιο. Ενδιαμεσα ομως (Δεκεμβριο) θα γεννησω το δευτερο μωρο και δεν ξερω τι γινεται μετα.. Εχω το δικαιωμα οταν τελειωσει η αδεια ανατροφης το Μαρτιο να κανω χρηση χρηση δευτερης αδειας για το αλλο μωρο? Ξερω οτι αν διοριστεις στο Δημοσιο και εχεις 2 μωρα δεν μπορεις να παρεις αδεια ανατροφης χ2.. Εγω ομως θα κανω χρηση της αδειας για ενα μωρο και μεσα στην αδεια ανατροφης θα αποκτησω και αλλο μωρο. Τι ισχυει σ' αυτη την περιπτωση? Το καλυτερο που θα μπορουσε να μου συμβει αλλα δεν ξερω αν ισχυει ειναι το εξης.. διοριζομαι φετος και αμεσως κανω χρηση της αδειας ανατροφης εως και Μαρτιο. Παω για δουλεια εως Ιουνιο και αμεσως μετα κανω χρηση της αδειας ανατροφης για το δευτερο τεκνο που θα εχω αποκτησει στο ενδιαμεσο. Γινεται αυτο?
Παράθεση από: pe06 στις Ιουνίου 28, 2008, 10:44:57 amΘα ηθελα μια βοηθεια αν ξερει καποιος. Εχω ενα μπεμπη 11 μηνων και ειμαι εγκυος 4 μηνων στο δευτερο μπεμπη. Φετος πιστευω οτι θα διοριστω μονιμα και θα ηθελα να ρωτησω τι ισχυει για τις αδειες ανατροφης τεκνων. Αν δεν κανω λαθος αυτες ειναι 7 μηνες. Ας υποθεσουμε λοιπον οτι διοριστω και κανω χρηση της αδειας ανατροφης για το μωρο που εχω. Η αδεια αυτη με καλυπτει και για τον Μαρτιο. Ενδιαμεσα ομως (Δεκεμβριο) θα γεννησω το δευτερο μωρο και δεν ξερω τι γινεται μετα.. Εχω το δικαιωμα οταν τελειωσει η αδεια ανατροφης το Μαρτιο να κανω χρηση χρηση δευτερης αδειας για το αλλο μωρο? Ξερω οτι αν διοριστεις στο Δημοσιο και εχεις 2 μωρα δεν μπορεις να παρεις αδεια ανατροφης χ2.. Εγω ομως θα κανω χρηση της αδειας για ενα μωρο και μεσα στην αδεια ανατροφης θα αποκτησω και αλλο μωρο. Τι ισχυει σ' αυτη την περιπτωση? Το καλυτερο που θα μπορουσε να μου συμβει αλλα δεν ξερω αν ισχυει ειναι το εξης.. διοριζομαι φετος και αμεσως κανω χρηση της αδειας ανατροφης εως και Μαρτιο. Παω για δουλεια εως Ιουνιο και αμεσως μετα κανω χρηση της αδειας ανατροφης για το δευτερο τεκνο που θα εχω αποκτησει στο ενδιαμεσο. Γινεται αυτο? Ακου να δεις τι θα κάνεις. Διορίζεσαι φέτος, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία (χαρτιά, τοποθετήσεις, ανάληψη υπηρεσίας, κλπ) πάει 10 Σεπτεμβρη. Κάνεις αίτηση στις 10/9 και τους χαιρετάς μέχρι τις 10/6/09. Γυρίζεις 10-20 μέρες (ή πάρε άδεια αν δε θες να γυρίσεις), περνάει το καλοκαίρι και το Σεπτέμβρη του 2009 τους ξαναχαιρετάς άλλο ένα 9μηνο μέχρι 6/2010. Το 2ο παιδάκι σου θα χει φτάσει 1,5 χρονών. Αρκετά καλά έτσι? Άντε με το καλό και μη κάνεις τίποτα διαφορετικό, μη τους χαρίσεις μέρα.
Παράθεση από: margot στις Ιουνίου 28, 2008, 03:25:22 pmΠαράθεση από: pe06 στις Ιουνίου 28, 2008, 10:44:57 amΘα ηθελα μια βοηθεια αν ξερει καποιος. Εχω ενα μπεμπη 11 μηνων και ειμαι εγκυος 4 μηνων στο δευτερο μπεμπη. Φετος πιστευω οτι θα διοριστω μονιμα και θα ηθελα να ρωτησω τι ισχυει για τις αδειες ανατροφης τεκνων. Αν δεν κανω λαθος αυτες ειναι 7 μηνες. Ας υποθεσουμε λοιπον οτι διοριστω και κανω χρηση της αδειας ανατροφης για το μωρο που εχω. Η αδεια αυτη με καλυπτει και για τον Μαρτιο. Ενδιαμεσα ομως (Δεκεμβριο) θα γεννησω το δευτερο μωρο και δεν ξερω τι γινεται μετα.. Εχω το δικαιωμα οταν τελειωσει η αδεια ανατροφης το Μαρτιο να κανω χρηση χρηση δευτερης αδειας για το αλλο μωρο? Ξερω οτι αν διοριστεις στο Δημοσιο και εχεις 2 μωρα δεν μπορεις να παρεις αδεια ανατροφης χ2.. Εγω ομως θα κανω χρηση της αδειας για ενα μωρο και μεσα στην αδεια ανατροφης θα αποκτησω και αλλο μωρο. Τι ισχυει σ' αυτη την περιπτωση? Το καλυτερο που θα μπορουσε να μου συμβει αλλα δεν ξερω αν ισχυει ειναι το εξης.. διοριζομαι φετος και αμεσως κανω χρηση της αδειας ανατροφης εως και Μαρτιο. Παω για δουλεια εως Ιουνιο και αμεσως μετα κανω χρηση της αδειας ανατροφης για το δευτερο τεκνο που θα εχω αποκτησει στο ενδιαμεσο. Γινεται αυτο? Ακου να δεις τι θα κάνεις. Διορίζεσαι φέτος, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία (χαρτιά, τοποθετήσεις, ανάληψη υπηρεσίας, κλπ) πάει 10 Σεπτεμβρη. Κάνεις αίτηση στις 10/9 και τους χαιρετάς μέχρι τις 10/6/09. Γυρίζεις 10-20 μέρες (ή πάρε άδεια αν δε θες να γυρίσεις), περνάει το καλοκαίρι και το Σεπτέμβρη του 2009 τους ξαναχαιρετάς άλλο ένα 9μηνο μέχρι 6/2010. Το 2ο παιδάκι σου θα χει φτάσει 1,5 χρονών. Αρκετά καλά έτσι? Άντε με το καλό και μη κάνεις τίποτα διαφορετικό, μη τους χαρίσεις μέρα.Αυτο που αναφερεις ειναι το ιδανικοτερο σεναριο και αυτο βασικα εχω στο μυαλο μου αλλα υπαρχουν 2 ενστασεις.. Διαβασα στην εγκυκλιο του ΥΠΕΣ που σταλθηκε σ'ολα τα Υπουργεια για τις αδειες ανατροφης το εξης: "Σημειώνεται ότι ειδικά ο νεοδιοριζόμενος υπάλληλος που κατά το διορισμό του έχει τέκνο ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών δικαιούται να λάβει συνεχόμενη άδεια ανατροφής τέκνου τόσης διάρκειας όσο είναι, με βάση το ισχύον μειωμένο ωράριο, το άθροισμα των ωρών οι οποίες απομένουν από την ημερομηνία του διορισμού του μέχρι τη συμπλήρωση του 4ου έτους της ηλικίας του τέκνου του, πέραν του οποίου η συνέχιση της άδειας δεν είναι επιτρεπτή."1)Ο γιος μου το Σεπτεμβρη θα ειναι 13μηνων. Συμφωνα με τα παραπανω δε δικαιουμαι ολοκληρο 9μηνο για το μικρο αλλα λιγοτερο. Σημειωνω οτι τα 2 πρωτα χρονια το μειωμενο ωραριο ειναι 2 ωρες ενω τα 2 επομενα ειναι 1 ωρα. αλλο αρθρο της εγκυκλιου.."Ο γονέας υπάλληλος που λαμβάνει ήδη τη διευκόλυνση του μειωμένου ωραρίου ή της εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου, και πριν την εξάντλησή τους αποκτά νέο τέκνο, δικαιούται να λάβει το υπόλοιπο των διευκολύνσεων για το πρώτο τέκνο αργότερα, αθροιστικά με τις διευκολύνσεις που αντιστοιχούν στο νέο τέκνο (σχετική η υπ’ αρ. 64/2008 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών). Επισημαίνεται ότι, οι υπάλληλοι που δεν έλαβαν το υπόλοιπο των διευκολύνσεων ανατροφής για το πρώτο τέκνο λόγω απόκτησης νέου τέκνου, μπορούν να κάνουν τώρα χρήση του υπολοίπου αυτού, υπό την προϋπόθεση ότι, το πρώτο τέκνο δεν έχει συμπληρώσει το τέταρτο (4ο) έτος της ηλικίας του." 2)Αναφερει για αθροιστικη χορηγηση. Το ερωτημα ειναι αν παρω την πρωτη αδεια μπορω να παρω αθροιστικα την επομενη και να μεσολαβει μια μικρη διακοπη (καλοκαιρι και λιγο πριν) και να παρω την επομενη απο Σεπτεμβρη ή το αθροιστικα προυποθετει οτι πρεπει να υπαρχει μια συνεχεια. Στην περιπτωση αυτη η δευετερη αδεια θα περιλαμβανει και τους καλοκαιρινους μηνες.
Mια αλλη ερωτηση για οποιον/α ξερει.. Εγω πριν 1 χρονο περιπου (Αυγουστο 2007) γεννησα το πρωτο μου παιδι και πηρα ως ωρομισθια 2 μηνες αδεια κυησης απο το ΙΚΑ και 2 μηνες μετα ως λοχεια. Λογω του οτι η συμβαση μου εληγε Ιουνιο στην ουσια δεν κερδισα τιποτα απο το σχολειο παρα μονο λιγες εβδομαδες τον Ιουνιο προς το τελος. Αν φετος διοριστω δικαιουμαι απο το Δημοσιο αδεια ανατροφης τεκνου ή θα μου πουν οχι διοτι γι' αυτο το παιδι ειχα παρει απο το ΙΚΑ 2 μηνες ως αδεια λοχειας? Aν δηλαδη καποια παρει απο το Ικα τη διμηνη λοχειας μπορει μετα να παρει και την ανατροφης παιδιου απο το Δημοσιο? Τωρα το ΙΚΑ μετα τη λοχεια δινει και επιπλεον 6 μηνες. Εγω αυτη δεν την προλαβα. Αν την ειχα παρει και αυτη την εξαμηνη προφανως δε θα μπορουσα να ζητησω και απο το Δημοσιο. Μηπως ομως τωρα τη δικαιουμαι κανονικα εφοσον διοριστω?