*

Αποστολέας Θέμα: Λατινικά Γ' Λυκείου  (Αναγνώστηκε 775137 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Λατινικά Γ' Λυκείου
« Απάντηση #336 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 06:46:32 pm »
Aς χαλαρωσουν λιγο και τα παιδια....στη ζωη θα εχουν σοβαροτερα θεματα να αντιμετωπισουν απο μια μεταφραση λατινικων!  Οπως ειπε και ο para5, πες στους πως το βιβλιο καθηγητη εχει πεσει σε αχρηστεια,οπότε δεν θα διορθωσουν με βαση αυτο. Επισης, πες τους πως εσυ οπως και ολοι μας δωσαμε με τις δικες σου μεταφρασεις, και πως ολοι οι υποψηφιοι χρησιμοποιουν τα βοηθηματα του εμποριου.
" ρε, κοιτατε να ξεστραβωνεστε και να μαθαινετε και μη σας απασχολει η μεταφραση. Η δικη μου ειναι η καλυτερη, αντε απο δω!!" ετσι πες τους. ;D ;D
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:14:17 »

Αποσυνδεδεμένος xariklia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #337 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 11:10:14 pm »
καλησπέρα και πάλι ερωτηση τα συνθετα το eo όπως το abeo,redeo κλπ σχηματιζουν μέση φωνή; στην γραμματική λέει οτι σχηματίζουν αυτα που έχουν ενεργητική διαθεση...υπαρχει καποιο στα κειμενα που δε σχηματίζει σε όλους τους τύπους όπως το eo?

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #338 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 11:18:19 pm »
Γραμματικη, Αχ.Τζαρτανου ΟΕΔ

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #339 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 12:26:27 am »
Επισης και μια αλλη απορια - διαπιστωση: εχω μια μαθητρια στα λατινικα β λυκειου και ο καθηγητης στο σχολειο τους βαζει πολυ δυσκολα θεματα στα διαγωνισματα και δε φτανει αυτο..εκτος απο δυσκολα ειναι και "ακυρα" θα ελεγα. Τους βαζει προτασεις στα ελληνικα να τις μεταφραζουν στα λατινικα! Μπορει να υπαρχει ως ασκηση στο βιβλιο αλλα δεν πεφτουν τετοιες ακησεις στο τελος ετσι δεν ειναι? Επισης τους βαζει συμπληρωση κενων κτλ κτλ. Ακολουθει δηλ. το στυλ των ασκησεων του βιβλιου χωρις να τους βαζει κλισεις ουσιαστικων και ρηματα. Στις πανελληνιες απο θεματα που εχω δει δεν μπαινουν τετοιου ειδους ασκησεις. Εγω οργανωνω το μαθημα σαν να κανω προετοιμασια για πανελληνιες και ριχνω το βαρος στη γραμματικη και στις μεταφρασεις μονο των κειμενων χωρις να σπαταλω το χρονο σε ακησεις οπως του βιβλιου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:14:17 »

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #340 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 12:29:12 am »
. Στις πανελληνιες απο θεματα που εχω δει δεν μπαινουν τετοιου ειδους ασκησεις. Εγω οργανωνω το μαθημα σαν να κανω προετοιμασια για πανελληνιες και ριχνω το βαρος στη γραμματικη και στις μεταφρασεις μονο των κειμενων χωρις να σπαταλω το χρονο σε ακησεις οπως του βιβλιου.

αυτο να συνεχισεις να κανεις....

Αποσυνδεδεμένος virgi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #341 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 01:10:35 am »
Αυτο συνεχιζω να κανω ετσι κ αλλιως. Α και τωρα τους ειπε να μαθουν τις βραχυχρονες και μακροχρονες συλλαβες για να τονιζουν σωστα τη λεξη λεει!  :o

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #342 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 01:22:56 am »
α καλαααααααααα σιγά μην κάνουν και μετρική !!!ας τους μάθει τις συζυγίες και να ξεχωρίζουν ουσιαστικό από ρήμα και όλα τ άλλα στη φιλοσοφική  8)

Αποσυνδεδεμένος μαρία25

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #343 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 11:06:38 pm »
καλησπέρα! αντιμετωπίζω ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα.... μου μείωσαν τις ώρες στα λατινικά στο φροντιστήριο.. είχα 1,5 ώρα τη βδομάδα και τώρα έχω μία! εν τω μεταξύ σήμερα τελείωσα το 41ο  μάθημα... τι να κάνω? θα χάσω και την καθαρά δευτέρα το μάθημα.... αγχώνομαι   :o οποιος μπορεί να βοηθήσει παρακαλώ πολύ ας το κάνει γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω..
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 08, 2011, 09:08:19 am από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος ks10

• Έμπειρο μέλος
  • VIVA LA VIDA
    • Προφίλ
« Απάντηση #344 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 11:53:13 pm »
Πες τους ότι είχες υπολογίσει να βγάλεις την ύλη με δεδομένο ότι έχεις 1,5 ώρα την βδομάδα και όχι 1. Μετά πες τους ότι θα χάσεις και το μάθημα της Καθαράς Δευτέρας και να το αναπληρώσεις άλλη μέρα.
ΠΕ06

Αποσυνδεδεμένος para5

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #345 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 11:57:11 pm »
Συγγνώμη συναδέλφισσα, αλλά τι είδους βοήθεια περιμένεις από ένα φόρουμ; Επίσης, καλό θα ήταν ο τίτλος σου να ήταν πιο σχετικός με το θέμα που θέτεις.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 01:57:05 am »
Συγγνώμη συναδέλφισσα, αλλά τι είδους βοήθεια περιμένεις από ένα φόρουμ; Επίσης, καλό θα ήταν ο τίτλος σου να ήταν πιο σχετικός με το θέμα που θέτεις.

χαχαχαα εγώ πάντως με το που το είδα ανησύχησα :)

να τους πεις ν αναπληρωθει τουλάχιστον το μάθημα που θα χαθεί και προς το τέλος να κάνεις κάτι παραπάνω ,μην τρελαίνεσαι

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #347 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 08:46:11 am »
μαρία25 σε παρακαλώ άλλαξε τον τίτλο του θέματος σε κάτι πιο συγκεκριμένο
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 08, 2011, 09:10:14 am από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #348 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 09:16:45 am »
Εκανα τη σχετική αλλαγή στο τίτλο του θέματος.

'Οπως είπε και η happiness παρακαλούμε ο τίτλος του θέματος να είναι πιο συγκεκριμένος. Ευχαριστούμε!

Αποσυνδεδεμένος Spes

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #349 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 11:24:30 am »
Ρε συ μία ώρα την εβδομάδα είναι πολύ λίγο! Εγώ με μιάμιση και τρέχω...
Λοιπόν, είναι 11 εβδομάδες μέχρι το τέλος Απριλίου. Τα κείμενα που σου μένουν είναι 8, αλλά υποθέτω δεν προλαβαίνεις να βγάλεις ένα κείμενο τη φορά, μαζί με τα συντακτικά του, έτσι δεν είναι; Οπότε δεν θα πάει αυστηρά κείμενο ανά μάθημα. Ασε που τα τελευταία κείμενα θέλουν περισσότερο χρόνο γιατί έχουν δύσκολα συντακτικά φαινόμενα.
Για αρχή,θα σου έλεγα να το συζητήσεις μαζί τους και να τους πεις ότι δεν προλαβαίνεις να  βγάλεις την ύλη. Αν δεν δεχτούν να παραμείνει το μάθημα μιάμιση ώρα, να αναπληρώσεις σίγουρα το μάθημα της Καθαράς Δευτέρας και να κανονίσεις έξτρα μαθήματα (αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα σε αφήσουν, γιατί φαντάζομαι ότι σου έκοψαν ώρες για οικονομικούς λόγους).
Επίσης φρόντιζε να μπαίνετε στην τάξη ακριβώς (όχι και δέκα πχ) και κράτα τους λίγο παραπάνω. Μην αφιερώνεις πολύ χρόνο στην εξέταση (ούτε 10 λεπτά, το κείμενο δεν είναι ανάγκη να το εξετάζεις ολόκληρο, ας λέει μία πρόταση ο κάθε μαθητής) και τα δύσκολα στο συντακτικό λέγε τα εσύ. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...Η έσχατη λύση (εγώ θα το έκανα, βέβαια φέτος έχω πάρει πρώτη χρονιά Γ' Λυκείου σε φροντιστήριο και έχω ενθουσιαστεί  :P ) είναι να τους κάνεις έξτρα μαθήματα στο φροντιστήριο και ας μη σου τα πληρώνουν, αλλά εντάξει, νιώθεις "κάπως".

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182742
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)