*

Αποστολέας Θέμα: Λατινικά Γ' Λυκείου  (Αναγνώστηκε 775144 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chryssoulaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Λατινικά Γ' Λυκείου
« Απάντηση #350 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 12:38:03 pm »
Τι ανευθυνότητα από την πλευρά του φροντιστήριου >:( (και προς τα παιδιά και προς εσένα που σου μειώνουν έτσι το εισόδημά σου!)Συζήτησέ το με το φροντιστήριο,γιατί είναι απόλυτα λογικό να είχες υπολογίσει διαφορετικά ,με άλλα δεδομένα ,τον τρόπο με τον οποίο θα κάλυπτες την ύλη. Εξήγησέ τους ότι αν αρχίσεις να τρέχεις, για να προλάβεις, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει παράπονα και αρνητική εντύπωση στα παιδιά. Αν αρνηθούν ναι μεν, οι υπεύθυνοι του φροντιστηρίου ευθύνονται, επειδή όμως δε, ξέρουμε σε ποιον επιρρίπτεται τελικά η ευθύνη, θα αναγκαστείς ίσως να κάνεις αυτό που ο,η spes πρότεινε, και να κάνεις κάποια επιπλέον μαθήματα, τα οποία όμως θα μπορούσε να είναι αναπληρώσεις (αν χρωστάς κάποιες ώρες από αργίες , απουσίες λόγω αρρώστιας κτλ). Πραγματικά καταλαβαίνω το άγχος σου!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:16:00 »

Αποσυνδεδεμένος virgi

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #351 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 12:51:30 pm »
Απιστευτο! Εγω εχω 2ωρο στο φροντιστηριο 2 45λεπτα δηλαδη και παλι ισα που προλαβαινω! Κι εγω στο 42 ειμαι και να φανταστειτε καθε φορα οσο μπορω τα παω δυο-δυο τα κειμενα

Αποσυνδεδεμένος Margr

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • τώρα τι κάνουμε...
    • Προφίλ
« Απάντηση #352 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 10:10:37 pm »
Κάνε ό,τι σου προτείνει ο/η Spes και κάνε αναπληρώσεις τα Σάββατα. Ακόμα και δωρεάν. Εντάξει μην τρελλαθείς κιόλας στις αναπληρώσεις, αλλά αν έβαζες κανένα μαζεμένο δίωρο το Ένα Σάββατο και ένα δίωρο μετά από 3 βδομαδούλες;;

Αποσυνδεδεμένος xariklia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #353 στις: Φεβρουαρίου 09, 2011, 08:32:18 pm »
στο κείμενο 49 η μετοχή instinctam θα αναλυθεί ως εξής
quod instincta erat
quod instincta esset
cum instincta esset
για την πρώτη περίπτωση αντικειμενικής αιτιολογίας θα βάλουμε οριστική υπερσυντελίκου γιατι τα απαρεμφατα όπου αναφερεται η μετοχή ειναι ιστορικού χρόνου λογω εξαρτησης απο το ρήμα persuasit;
το βοήθημα μου στο οποιο έχω βρει αρκετα λάθη υποδεικνυει quod instincta est δηλαδη παρακείμενο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:16:00 »

Αποσυνδεδεμένος kozzi1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #354 στις: Φεβρουαρίου 09, 2011, 09:22:27 pm »
στο κείμενο 49 η μετοχή instinctam θα αναλυθεί ως εξής
quod instincta erat
quod instincta esset
cum instincta esset
για την πρώτη περίπτωση αντικειμενικής αιτιολογίας θα βάλουμε οριστική υπερσυντελίκου γιατι τα απαρεμφατα όπου αναφερεται η μετοχή ειναι ιστορικού χρόνου λογω εξαρτησης απο το ρήμα persuasit;
το βοήθημα μου στο οποιο έχω βρει αρκετα λάθη υποδεικνυει quod instincta est δηλαδη παρακείμενο

...νομιζω πως οντως ειναι αβλεψια η Οριστικη παρακειμενου...
αποψη μου , "προτιμοτερη" η επιλογη Υποτακτικης  ( αυτο που πιστευαν για το ελαφι δεν ηταν ουτε αντικειμενικα αποδεκτο ουτε και προεκυψε μετα απο  λογικη διεργασια)

Αποσυνδεδεμένος valia12

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #355 στις: Φεβρουαρίου 15, 2011, 09:55:24 pm »
Καλησπέρα!Ζητάω την βοήθεια σας για την οργάνωση του μαθήματος.Ανέλαβα μια κοπέλα που ξαναδίνει πανελλήνιες και ξεκινήσαμε αυτή τη βδομάδα!Αγχώνομαι γιατί το χρονικό περιθώριο είναι μικρό και η κοπέλα τώρα ξεκίνησε να διαβάζει.Τα κείμενα θα τα παίρνουμε τρία τρία και θα ελέγχω μετάφραση και λίγο σύνταξη.Προβληματίζομαι στην γραμματική και συντακτικό.Το αρχικό μου πλάνο ήταν να διδάσκω την γραμματική ή συντακτικό που υπάρχει σε κάθε ενότητα κανονικά με την σειρά.Το ξανασκέφτηκα και πιστεύω καλύτερα να κάνω πρώτα 2-3 μαθήματα μόνο θεωρία προτάσεων και από το 34 και μετά να κάνουμε απλά ασκήσεις.Εσείς τι πιστεύετε θα ήταν καλύτερο; Την επανάληψη πως την κάνετε ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.  :D

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #356 στις: Φεβρουαρίου 16, 2011, 01:08:14 pm »
να ελεγχεις μεταφραση οχι ομως να "τρως" πολυ χρονο εκει. να επιμεινεις στα γραμματικο-συντακτικα φαινομενα. Να της φρεσκαρεις τη θεωρια και να της δινεις ασκησεις να σου κανει.
βαζει ανα 4 ή 5 μαθηματα τεστ επαναληπτικο.
ρωτα την καταρχας, τι νομιζει εκεινη πως θελει. πχ. εχει αδυναμιες περισσοτερο στη γραμματικη ή στο συντακτικο? και μετα ξεκινας....Καλη δυναμη!!!

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος valia12

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #357 στις: Φεβρουαρίου 16, 2011, 02:27:37 pm »
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση.Γραμματική μια χαρά τα πάει γι'αυτό άλλωστε στο πρώτο μάθημα κάναμε επανάληψη κλίσεων και οριστική,υποτακτική,προστακτική.Απλά δεν ξέρω γιατί πρώτη φορά αναλαμβάνω κάτι τέτοιο αν θα ήταν καλό να πω από την αρχή θεωρία προτάσεων έτσι σε κάθε κείμενο να μπορούμε να κάνουμε αναγνώριση τους και να μην περιμένω μέχρι το 34 που ξεκινά η θεωρία τους.Τα άλλα φαινόμενα (απαγόρευση, σκοπός,γερουνδιακή έλξη κτλ.) μπορώ να τα κάνω στην ενότητα που είναι στο βιβλίο γιατί τα συναντάμε σε 2-3 κείμενα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #358 στις: Φεβρουαρίου 16, 2011, 02:34:21 pm »
εκεινο που πρεπει να κανεις πρωτα απ ολα ειναι με βαση τις ωρες που εχεις για λατινικα την εβδομαδα, να κανεις προγραμματισμο και να αφησεις περιθωριο για τελικη επαναληψη.
να υπολογισεις ποσα κειμενα την εβδομαδα βγαινουν και να προχωρας αναλογως. Παντα θα της δινεις τεστ για το σπιτι πανω σε 2 ή 3 κειμενα, αφου προηγουμενως τα εχετε κανει.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος valia12

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #359 στις: Φεβρουαρίου 16, 2011, 02:45:13 pm »
Να ' σαι καλά!Ο προγραμματισμός έχει γίνει και ναι πήρα την απόφαση να διδάξω εξαρχής την θεωρία και ο θεός βοηθός!Είμαι "πρωτάρα" σε γ΄λυκείου και το άγχος με διακατέχει αλλά θα μάθω να το διαχειρίζομαι.Ειλικρινά το forum από τότε που το ανακάλυψα με έχει βοηθήσει πολύ!Και πάλι ευχαριστώ για την απάντηση σου!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #360 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 10:41:05 am »
Καλημέρα!Έχω και εγώ μια απορία :στα λατινικά της β ' Λυκείου στο κείμενο 14 υπάρχει η πρόταση existimavit ad se venire hominem similem effigiei mortui. Το mortui αναφέρεται από το βοήθημα που έχω ως γενική αντικειμενική. Ξέρει κανείς γιατί; Νόμιζα ότι ήταν γενική κτητική.

Αποσυνδεδεμένος bania

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #361 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 11:23:18 am »
Καλημέρα!Έχω και εγώ μια απορία :στα λατινικά της β ' Λυκείου στο κείμενο 14 υπάρχει η πρόταση existimavit ad se venire hominem similem effigiei mortui. Το mortui αναφέρεται από το βοήθημα που έχω ως γενική αντικειμενική. Ξέρει κανείς γιατί; Νόμιζα ότι ήταν γενική κτητική.

χμμ... στο δικό μ λέει γεν. κτητ. στο effigiei!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #362 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 11:41:23 am »
Και εμένα αυτό μου φαίνεται λογικό. Αλλά σε αυτό το βοήθημα και στο διαδίκτυο που το έψαξα το βρήκα ως γεν. αντικειμενική. Το effigies σημαίνει εικόνα, δεν μπορώ να καταλάβω πώ το mortui είναι γεν.αντικειμενική!

Αποσυνδεδεμένος para5

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #363 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 02:34:59 pm »
(απ)εικονίζει το νέκρο, μήπως;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη