Dwrina και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γενικά, αν μια επιθετική μετοχή λειτουργεί ουσιαστικά (κυρίως ως υποκ. ή αντικ.), δεν επιτρέπει τη χρήση δεικτικής αντωνυμίας
Χωρίς προσδιοριζόμενο όρο λειτουργούν οι επιθετικές μετοχές με ουσιαστική χρήση, όπως είδαμε.
Από την άλλη, όταν αναφέρεσαι σε προσδιορισμό της αιτίας, προφανώς αποκλείεις τη μετοχή, γιατί αυτή σού δίνει τον χρόνο της ανάλυσής της. Μιλάς λοιπόν κυρίως για εμπρόθετα, οπότε ισχύει ό,τι είπα προηγουμένως. Εκτός αν έχεις κάτι άλλο κατά νου, οπότε καλύτερα να γίνεις πιο συγκεκριμένη.
Kαλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου πει πως συμπτυσσεται η πρόταση quam leges continent;
Δε θεωρείτε ότι κάπως άργησε και ακόμη δεν έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα και την εισαγωγή της κοινωνιολογιας;;
Δεν Νομίζω ότι σκεφτόμαστε το ίδιο πράγμα, αλλά βλέπω ότι το νέο σύστημα θεωρείται πλέον τόσο δεδομένο, που δεν μου μένουν και πολλές ελπίδες ότι δεν θα ισχύσει τελικά. Εκτός πια και αν αληθεύει το σενάριο των αιφνιδιαστικών εκλογών (πολύ καλό, για το θέμα που μας ενδιαφέρει, για να είναι αληθινό). Τελικά διάβασα κάπου ότι τη Δευτέρα θα ψηφιστεί... κρίμα!
Στο κείμενο 42 γιατί η μετοχή secuti αναλύεται quod...secuti sunt,quod....secuti sint,cum...secuti sint??