0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
συνέχεια με την έννοια ότι ο μαθητής βλ'επει γραμματικά ,συντακτικά φαινόμενα που ομοιάζουν με τ΄αρχαία ελληνικά και εξοικειώνονται με τα φαινόμενα της γλώσσας ,η κοινή καταγωγή ...πάλι είναι η εξής μία τ αρχαία ελληνικά και η επίδραση που άσκησαν σ όλη τη μετέπειτα λατινική γραμματεία από κει και πέρα ο καθείς έχει την άποψη του αλλά ας μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για διδασκαλία σε παιδια λυκείου και όχι σε φοιτητές φιλοσοφικής ,εμενα προσωπικα το άγνωστο θα με γοητευε,μαθημα ειδίκευσης ήταν εξάλλου ,ωστόσο δύσκολο εδώ δε μπορούν να αποδοσουν στα νέα ελληνικα το αρχαίο εμείς θα τους βαζαμε λατινικό;
αγαπητέ διδάσκετε ;σε μαθητές για προετοιμασια στις πανελλήνιες;εχετε δει ποτέ την ύλη και τα μαθήματα της θεωρητικης;αν υποτιμάμε την κριτική ικανότητα τους με τα λατινικά τότε τι να πούμε για τα θεματα ν/ε ιστορίας !!!σε κάθε περιπτωση μπορεί να διαφωνείτε αλλά οι γνωσεις μου δε χρειάζονται κανένα ξεσκόνισμα εσείς ωστόσο το χαλκιδικό αλφάβητο το γνωρίζετε που ταξίδεψε στη σικελία ή να σας παραθέσω βιβλιογραφια Μπαμπινιώτη ;εστω κάτι απλούστεροhttp://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%B1%CE%BB%CF%86%CE%AC%CE%B2%CE%B7%CF%84%CE%BF
παιδιά με βοηθάτε πολύ διαβάζοντας τις απόψεις όλων σας. εγώ λάτρευα τα λατινικά στο απώτατο παρελθόν ως το πιο πανεύκολο της γ δέσμης. Αυτό που όμως με γοήτευε, αν και δυσκολότερο, ήταν και είναι τα αρχαία και ιδίως το άγνωστο. Το πρόβλημά μου με τα Λατινικά είναι ότι από τη μια πλήττω αφόρητα με τα κείμενα και από την άλλη μου φαίνονται πια σκέτοι κανόνες γραμματικής-συντακτικού. Δεν με προκαλούν να τα διδάξω... Είμαι όλη αυτιά και μάτια προκειμένου να τα ξαναγαπήσω... υγ. παρακαλώ, όχι αντιπαραθέσεις για το ποιος τα ξέρει καλύτερα. έχω ανάγκη να σας ακούσω, για αυτό ζητώ τη συνδρομή σας.