0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η προκήρυξη δεν βολεύει τους μόνιμους. Το μόνο που τους δίνει είναι 5 μόρια διδακτική στη
Παραδέχομαι ότι ένας μή μόνιμος σαν και μένα, για να αποκτήσει μόρια επιμόρφωσης, ξένων γλωσσών, ECDL (δίδακτρα) και προυπηρεσία (αυτοκίνητο-βενζίνες-διόδια-μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών) χρειάζονται λεφτά!! Τί να κάνουμε;; Σε μια αστική κοινωνία ζούμε όπου money talks σε όλα τα επίπεδα!
Συγνώμη pipi75, αλλά δε συνηθίζω να γράφω πράγματα από το μυαλό μου , χωρίς να ισχύουν!Χθες είχαμε τη συνάντηση καθηγητών στα ΔΙΕΚ της περιοχής μου και ο ίδιος ο διευθυντής μας ενημέρωση ότι δεν μπορούμε να πλέον να πληρωνόμαστε με ΑΕΔ . Αν γνωρίζεις κάτι άλλο και αμφισβητείς τα λεγόμενα του Δ/ντη, τεκμηριωμένα ενημέρωσε μας. Εγώ δε γνωρίζω κάτι παραπάνω.
Αν ισχύει αυτό, τότε έχουμε διευθυντές ΙΕΚ που δεν έχουν καν διαβάσει την προκήρυξη εκπαιδευτών ΙΕΚ του ΙΝΕΔΙ
Κάτσε, τώρα αλλάζουν τα πράγματα. Αν σου είπε ΟΑΕΕ(ΤΕ
Αρχικά να τονίσω ότι σπουδαστής και άνεργος δεν πάνε μαζί (δεν μπορείς να κάνεις εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ όσο σπουδάζεις). Το "Προσωπικά όταν μείνω άνεργος θα ντρέπομαι να διδάξω στα ΙΕΚ" είναι ασχολίαστο... Μάλλον δεν έχεις βρεθεί ποτέ σ'αυτή τη θέση αλλιώς και τζάμια θα καθάριζες γιατί το ιδεώδες της εκπαίδευσης χέστηκε αν αύριο τα παιδιά σου θα πεινάνε.Τα ΙΕΚ έχουν ως στόχο την επαγγελματική κατάρτιση. Οι περισσότερες ονομασίες ειδικοτήτων ξεκινούν με τη λέξη "ΤΕΧΝΙΚΟΣ" ή "ΤΕΧΝΙΤΗΣ". Ξέρω καθηγητές εμπειροτέχνες και αποφοιτους ΙΕΚ που ήταν πολλά επίπεδα παραπάνω από συναδέλφους τους με μεταπτυχιακά . Εννοείται ότι είμαι υπέρ στο ότι τα ΙΕΚ θα πρέπει να είναι ένας χώρος που πρέπει να εργάζονται άτομα άριστα καταρτισμένα και ικανά να μεταλαμπαδεύσουν την επαγγελματική τους εμπειρία, αλλά έχω δει πάρα πολλές φορές άριστα καταρτισμένους καθηγητές και ειδικά στα εργαστηριακά μαθήματα, να κάνουν τις γλάστρες.
Τα ΙΕΚ σαν στόχο πρέπει να έχουν την καταπολέμηση της ανεργίας των σπουδαστών και όχι των εκπαιδευτών. Αν η Ευρώπη μάθαινε ότι προσλαμβάνονται άνεργοι για να καταρτίσουν ανέργους, φοβάμαι ότι θα έκοβε όλες τις επιδοτήσεις για τα ΙΕΚ. Προσωπικά όταν μείνω άνεργος θα ντρέπομαι να διδάξω στα ΙΕΚ...
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου. Θεωρώ ότι άτομα με επαγγελματική εμπειρία έχουν πολλά περισσότερα να πουν στα ΙΕΚ από άτομα που επειδή πήραν ένα πτυχίο και ένα μεταπτυχιακό και γράφτηκαν άνεργοι θέλουν να προηγούνται όλων των άλλων.