0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είναι εύκολο να δώσει κάποιος συνάδερφος ένα λινκ με την τρέχουσα μοριοδότηση γιατί αυτές που βρίσκω νομίζω είναι παλιότερες; Ευχαριστώ.
Τα έλεγξε κανείς εχουν καμιά διαφορά από τα προηγούμενα?
Τη μόνη διαφοροποίηση που διέκρινα από την ορθή επανάληψη είναι ότι λείπει η 13η παράγραφος της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για τη στελέχωση με εκπαιδευτές ενηλίκων.Θυμίζω ότι η 13η παράγραφος αναφέρονταν για τις ώρες που θα απομείνουν μετά την ανάθεση σε όσους θα συμπλήρωναν ωράριο και σε όσους εκπαιδευτικούς επανήλθαν από διαθεσιμότητα.Δεν βρήκα άλλη διαφοροποίηση.Α. και τη διαφοροποίηση που επισήμανες dimitrajΘεωρώ θετικότατη αυτή την εξέλιξη για όλους τους εκπαιδευτές ενηλίκων εκτός και αν έφυγε από τα γραπτά και ισχύσει χωρίς να έχει γραφτεί.Και μόνο που δεν είναι στα κριτήρια είναι σημαντικό.
Προσωπικά όπως είπα δεν έχω κάνει αίτηση για ΙΕΚ εδώ και 15 χρόνια και ούτε σκοπεύω και το γράφω για να δείξω ότι δεν έχω κάποιο άμεσο συμφέρον, αλλά φαίνεται ότι η πιστοποίηση είναι ένα μέσο για να τα κονομήσουν κάποιοι στον ΕΟΠΠΕΠ από το εξής: η πιστοποίηση προηγείται ακόμα και από πιο σημαντικά κατά τη γνώμη μου προσόντα. πχ ένα μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση ενηλίκων. Για πολλά πράγματα (πχ ξένες γλώσσες) υπάρχουν πιστοποιήσεις, αλλά αυτές αντιμετωπίζονται όπως πρέπει να αντιμετωπίζονται. πχ στις ξένες γλώσσες υπάρχουν δεκάδες πιστοποιήσεις ανάμεσα τους και το ΚΠΓ, αλλά όλες οι πιστοποιήσεις αντιμετωπίζονται ισότιμα και βέβαια όποιος έχει πάρει πτυχίο πανεπιστημίου στην αντίστοιχη χώρα θεωρείται επίσης ότι γνωρίζει τη συγκεκριμένη γλώσσα. Είναι παράλογο να ζητάς από κάποιον που έχει μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση ενηλίκων ή 5000 ώρες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (έχω δει τέτοιες αιτήσεις στο ΙΕΚ που ήμουν διοικητικός) να πάει να στάξει 120 ευρώ για την πιστοποίηση και μάλιστα για μια θέση εργασίας που σου εξασφαλίζει ίσα ίσα ένα χαρτζηλίκι. Θεωρώ ότι είναι ένα μέσο με το οποίο κάποιοι στον ΕΟΠΠΕΠ εκμεταλλεύονται την ανάγκη σας για εργασία και ενώ την ίδια στιγμή αφήνουν ανοιχτά παράθυρα για να πάρουν τους δικούς τους (πχ μπορεί πλέον η κατάταξη να γίνεται με μόρια, αλλά αφήνεται αόριστο πόσες ώρες θα πάρει ο καθένας. Μπορεί δηλαδή ο πρώτος να πάρει 2-3 ώρες και ο 2ο να πάρει 8 ώρες).
joinJ γράφεις"αν ο εργοδότης πρέπει να επιλέξει με μικροδιδασκαλία, γιατί να μην μετράει στην περίπτωσή μας η γνώμη του Διευθυντή για το διδακτικό μας έργο; Ή κάτι τέτοιο στη μία περίπτωση θα ήταν βυσματικό κριτήριο ενώ στην άλλη όχι; Ο εργοδότης μας δεν είναι ο ΕΟΠΠΕΠ!Απάντηση: Δεν κατάλαβα σε τι απάντησες στην ερώτηση μου. Γνωρίζεις ότι στον ιδιωτικό τομέα που ο διευθυντής δεν πολυτολμάει (έχει από πάνω του τον επιχειρηματία) να βάλει τους φίλους του να κάνουν μάθημα (όπως κάνουν συνήθως στο δημόσιο, εκτός αν το αρνείσαι), αξιολογεί και επιλέγει εκπαιδευτές και με βάση τη μικροδιδασκαλία; Φαίνεται πόσο δεν έχεις καταλάβει την εκπαίδευση ενηλίκων από το εξής: προτείνεις να μετράει η γνώμη του διευθυντή που συνήθως δεν έχει καμία σχέση με εκπαίδευση ενηλίκων και μόνο με δευτεροβάθμια. Ακόμα και αν τον αξιολογήσει στην πορεία του διδακτικού του έργου, πως θα τον επιλέξει για να διδάξει; Στην αρχή δηλαδή πως θα κρίνει; Και πέρα του ότι δεν έχει απαραίτητα (δεν είναι απαραίτητο προσόν για να γίνει διευθυντής, το απαραίτητο είναι 8 χρόνια στη δευτεροβάθμια) γνώσεις για να κρίνει τη μικροδιδασκαλία σου, έχει το χρόνο να κρίνει τόσους πολλούς υποψηφίους;Μήπως οι διοικήσεις των φορέων του ΙΝΕΔΙ
Μόνο η εκπαίδευση είναι το φέουδο όπου μια 'πιστοποίηση' (με απόλυτο σεβασμό στη προσπάθεια όσων την έχουν κερδίσει) επικυρώνει κι υπερτίθεται των τίτλων που μπορεί να κατέχει κάποιος; Νομίζω πως δεν είναι. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα πάνω κάτω:* αδυναμία των ανώτατων ιδρυμάτων-εκδοτών τίτλων να πατήσουν πόδια, να τραβήξουν αυτιά και να συμβατοποιήσουν τους τίτλους τους με στάνταρ της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ή/και* την ύπαρξη μιας χρόνιας τάσης προς εύνοια 'προσπεραστικών' λογικών, πχ με ένα σεμινάριο ένας αδαής κατά τ'άλλα να προσπερνά ένα πτυχιούχοΟπότε προκηρύξεις που τα βάζουν όλα σ'ένα μύλο κι αθροίζουν μήλα με αχλάδια ή προκηρύξεις που λεν στο κόσμο να επαναπιστοποιήσει το πτυχίο του (με πλήρη σεβασμό στη προσπάθεια αυτών που επιλέγουν να το κάνουν) τις κοιτώ περίεργα, ως εκθέματα από μια εποχή που ελπίζω να τελειώνει.