0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να ρωτήσω κάτι η σύμβαση στα δημόσια ΙΕΚ ειναι σύμβαση έργου ή ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου?
σύμβαση μίσθωσης έργου
Δε λέω δουλειά είναι αλλά αρχίζω και πιστεύω οτι τα ΙΕΚ έχουν υπερτιμηθεί.
Ελάχιστα είναι τα ΔΙΕΚ τα οποία προχωρούν στη διαδικασία των αναθέσεων με αξιοκρατικούς όρους. Και αυτή, η για πολλούς άδικη και μη νόμιμη διαδικασία, έχει δυο ερμηνείες : α) είναι ένας τρόπος μείωσης των δεικτών ανεργίας για αυτό και ανατίθονται λίγες ώρες σε πολλούς εκπαιδευτές και β) είναι μια ευκαιρία για διαιώνιση των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των εμπλεκομένων. Κάποτε διαμαρτυρόμασταν για την έλλειψη ενιαίας μοριοδότησης και τώρα για την διαδικασία των αναθέσεων. Σε πολλά ΙΕΚ εκπαιδευτές που είναι χαμηλά στις λίστες παίρνουν περισσότερες ώρες απο άλλους που είναι υψηλότερα, με διάφορες προφάσεις όπως οτι ο συγκεκριμένος έχει κάνει και πέρυσι το μάθημα, είναι καλός εκπαιδευτής κτλ. Δεν θέλουν μορφωμένους και ικανούς εκπαιδευτές παρά μόνο εκπαιδευτές βολικούς και εύκολα διαχειρίσιμους. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την παρεχόμενη ποιότητα στα ΔΙΕΚ. Είμαι 10 χρόνια στον χώρο και αυτά που λέω κάθε χρόνο επιβεβαιώνονται στο έπακρο.
Με κάλεσαν σε ΙΕΚ και το απόγευμα έμαθα ότι είμαι επιτυχών σε κοινωφελές Μπορώ να είμαι και στα δύο ή δεν γίνεται ?Αν υπογράψω τη σύμβαση με το ΙΕΚ (τη Δευτέρα απ ότι μου είπαν) δεν θεωρούμε άνεργος και κόβομαι από το κοινωφελές ? ? ?
Συνάδελφοι εγώ απλά ρώτησα πως είναι δυνατόν σε ένα επαρχιακό πχ ΔΙΕΚ που συνήθως λειτουργεί ένα τμήμα ανά ειδικότητα να πάρει ένας εκπαιδευτικός όλες τις ώρες. Ο διευθυντής στο δικό μου ΔΙΕΚ έδωσε στον μόνιμο 3 ώρες και τις υπόλοιπες σε μη μόνιμους εκπαιδευτικές, και όχι τις 10 ώρες στον μόνιμο, συμφωνώ με όλους ότι θα έπρεπε να μην έχουν δικαίωμα ή τουλάχιστον να βρίσκονται στο τέλος της λίστας όπως κάνει ο ΟΑΕΔ. Είμαι υπέρ της πιστοποίησης και κάθομαι και διαβάζω τις ερωτήσεις μήπως την πάρω κι εγώ, όμως δεν μπορεί να είναι υπεράνω των πάντων. Με την ισχύουσα κατάσταση κάποιος με το πρώτο πτυχίο του χωρίς μεταπτυχιακά, διδακτορικά και επιμορφώσεις προηγείται με μια πιστοποίηση...εκτός των μονίμων.Είναι κάπως άδικο και δεν νομίζω ότι ο τρόπος που αποκτιέται θα κάνει κάποιον και εκπαιδευτή ενηλίκων με την ακριβή έννοια του όρου, θα έπρεπε να μοριοδοτείται όχι όμως πιο πάνω από το βασικό τίτλο σπουδών και κάθε πανεπιστημιακό τίτλο. Άποψή μου, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει συζήτηση κάνουμε.
και πάλι πολύ σωστός!!
Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και 1 ώρα να σου δώσουν σε ΙΕΚ ή οτιδήποτε άλλο παύεις να θεωρείσαι άνεργος, οπότε αν δεκτείς να διδάξεις δεν θα μπορέσεις να πας στην κοινωφελή ή τουλάχιστον όταν θα σου πουν να υπογράψεις τη σύμβαση στο ΙΕΚ.
Με Λίγες ώρες τη βδομάδα , η Ανεργία ΔΕΝ αίρεται , οπότε Why να χάσεις την … ώ ναι!!.. επίσης σούπερ «αμοιβόμενη» του «κοινοφελούς»;.. τι τυχη να ζεις στην ελλάδα!