0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι, δεν έχει να κάνει με το αν είναι κάποιος απόφοιτος ΤΕΙ ή ΑΕΙ.Η προσωπική μου εμπειρία είναι η εξής: Πριν 3 χρόνια ανέλαβα μάθημα σε συνεργασία με άλλο συνάδελφο, απόφοιτο ΑΕΙ. (Να διευκρινήσω ότι είμαι απόφοιτος ΑΕΙ με μεταπτυχιακό και διδακτορικό). Λοιπόν η εμπειρία ήταν τραυματική! Η συνάδελφος δεν ήξερε τι της γίνεται...παντελώς ακατάλληλη, όχι μόνο γιατί δεν διέθετε γνώσεις, αλλά και γιατί δεν είχε καμιά εκπαιδευτική επάρκεια. Το 99% του χρόνου το κατασπαταλούσε στο να λέει ανοησίες/ανέκδοτα/κουτσομπολιά με τους εκπαιδευόμενους! Οι εκπαιδευόμενοι, βέβαια, άλλο που δεν ήθελαν....Πολλές φορές, για να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια της, επιχείρησε να με προσβάλει μπροστά στους εκπαιδευόμενους και άλλα τέτοια ευχάριστα Συμπέρασμα: Ας μην κάνουμε γενικεύσεις. Υπάρχουν απόφοιτοι ΤΕΙ που είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι και απόφοιτοι ΑΕΙ που δεν ξέρουν ούτε το όνομα τους να γράψουν...Την καλημέρα μου και καλή Σαρακοστή σε όλους!
"........για συγκεκριμένες συντεχνίες που τυγχάνει να είναι απόφοιτοι ΤΕΙ (των παλιών ΤΕΙ) και να προωθούν εκπαιδευτές με πτυχία ΕΠΑΛ και να υφαρπαζουν τις θέσεις απο πτυχιούχους ΑΕΙ. (δηλαδή και απο πτυχιούχος τεχνολογικών ιδρυμάτων)"Δεν είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνω τι εννοείς παραπάνω. Εννοείς ότι κάποιοι διυθυντές ΙΕΚ (οι οποίοι είναι απόφοιτοι ΤΕΙ) έχουν κάποιο όφελος να δίνουν ώρες σε αποφοίτους ΕΠΑΛ;
Από την δική μου εμπειρία, απόφοιτοι ΕΠΑΛ παίρνουν ώρες σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις (μάγειρες, κομμωτές κλπ). Δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο σε αυτόν τον τομέα (προς το παρόν!). Αυτό που είχα παρατηρήσει κάποτε είναι να κατακερματίζονται οι ώρες, ώστε να εξαντληθεί ο πίνακας και να πάρει ώρες και ο κολλητός του διευθυντή που βρίσκεται στο κάτω μέρος της λίστας (και δεν θα έπαιρνε ώρες ούτε με σφαίρες, αν οι ώρες δίνονταν κανονικά στους πρώτους της λίστας). Ας μας διαφωτίσουν οι συνάδελφοι με τις δικές τους εμπειρίες....Και για να κάνω και μια χρήσιμη ερώτηση: Πότε ξεκινούν τα μαθήματα για το εαρινό εξάμηνο;
Επειδή κι εγώ προσπαθώ να βγάλω νόημα… και επειδή πραγματικά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ σε επίπεδο φεκ και νομοθεσίας για το τι ισχύει όπως ο Markosath… αν είσαι σε σωστή κατεύθυνση… ναι επιβεβαιώνω ότι οι συγκεκριμένοι διευθυντές/υποδιευθυντές (μιας και είμαι κι εγώ σε μια τέτοια περίπτωση και έχω απηυδήσει από την όλη συμπεριφορά)… προέρχονται από το χώρο των επαλ (ήταν παλιά καθηγητές στα επαλ…) κάποιοι δε άνευ αντικειμένου…είτε γιατί το αντικείμενό τους έχει καταργηθεί είτε γιατί οι ειδικότητες των επαλ έχουν καταργηθεί…θα σε γελάσω... πραγματικά δεν έχω καταλάβει ούτε τι σχολές είχαν τελειώσει παλιά αυτά τα άτομα (αν δεν κάνω λάθος υπήρχαν κάποιες σχολές πριν τα σημερινά τει που τις έλεγαν κατεε)... ούτε σε ποια εκπαιδευτική βαθμίδα ανήκουν… Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι αυτά τα άτομα κουβαλάνε δυστυχώς αρκετά κομπλεξ και απωθημένα… και το χειρότερο γίνονται σε πολλές περιπτώσεις προσβλητικοί, ενώ η αυτοκριτική είναι κάτι εντελώς ξένο γι’αυτούς… Δε θέλεις να ξέρεις πόσο αισχρά μου μίλησε ένα τέτοιο άτομο που ανήκει στο προσωπικό του ιεκ (με απόσπαση από επαλ) στο τέλος του περυσινού εαρινού… κι αυτό γιατί προσπαθούσα να συμπληρώσω μέχρι και την τελευταία ώρα για να μη χρωστάω τη στιγμή που προσφιλή άτομα χρωστούσαν 60 και 70 ώρες από τις 165 που είχαν χρεωθεί (ναι…ναι μη σας κάνει εντύπωση καμία)… όσο για τις γνώσεις του ατόμου αυτού…δε μπορούσε να κάνει ούτε ένα άθροισμα ωρών σωστό… κατά τα άλλα από κακίες, μηχανορραφίες και τα συναφή ήμασταν κομπλέ… μέχρι που έφευγαν εκπαιδευτές από την πόρτα του γραφείου (μη αρεστοί…μπορεί κι εγώ μεταξύ άλλων…πολύ πιθανό το βρίσκω) και έσκαγε από πίσω και η μούντζα… για τέτοιες καταστάσεις και τέτοιο επίπεδο μιλάμε… Τα δε άτομα των επαλ που είχαν βγει σε διαθεσιμότητα… δε φτάνει που έπαιρναν το 75% του μισθού τους απλά για να κάθονται…τα είχαν προικίσει με του κόσμου τις ώρες (συνάδελφοι και κολλητοί άλλωστε) γιατί είχαν λέει πάθει κατάθλιψη και αυτοί και τα παιδιά τους… εμείς που έχουμε συνηθίσει στην ανεργία δεν τρέχει τίποτα… και το κορυφαίο…τώρα που τα άτομα αυτά επέστρεψαν πάλι στις θέσεις τους παγίωσαν μέσω των κολλητών και τα extra-δακια και δεν τα αφήνουν με τίποτα… για να ρεφάρουν τη χασούρα ξεκίνησαν… και καταλήξαμε σε 3ο μισθό στο σπίτι (γιατί είναι και σε ζευγάρια…)… Σύμφωνα με δήλωση τέτοιου ατόμου… “κάποτε τρώγαμε αστακομακαρονάδες και τώρα ούτε γαρίδες…” να λοιπόν που το προσπαθούν επάξια να ξανακερδίσουν την αστακομακαρονάδα… καλή όρεξη λοιπόν…!!!
Δυο ερωτήσεις πάνω στον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ (Κανονισμός Κουκοδήμου 2013)α) Για εργαστηριακά μαθήματα αναφέρει ότι μπορούν να διδάσκονται έως 3 ώρες συνεχόμενα. Για τα θεωρητικά μαθήματα τι ισχύει; Μπορεί να γίνεται τρίωρο συνεχόμενο θεωρητικό μάθημα;β) Κατάρτιση λέει δεν γίνεται τις αργίες και τις διακοπές. Είναι οι διακοπές του Πάσχα μέσα; Ρωτώ γιατί ΙΕΚ της επαρχίας θα κάνει μαθήματα ως την Μ.Τετάρτη και μετά απο την πέμπτη του Πάσχα.