0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι, Σήμερα υπέπεσε κάτι στην αντίληψη μου που νομίζω αξίζει να το μοιραστώ με εσάς για να το ψάξετε κι εσείς ο καθένας στην ειδικότητα που τον αφορά. Όπως όλοι ξέρουμε τα ΙΕΚ έχουν αρχίσει (κακώς, εφόσον δεν τελείωσαν οι ενστάσεις) τις αναθέσεις. Σήμερα το μεσημέρι λοιπόν τηλεφώνησα σε ένα από τα ΙΕΚ (όχι εκεί που κατέθεσα φάκελο) για να ρωτήσω τι γίνεται. Μου είπαν οτι τους πέτυχα στην φάση που τηλεφωνούσαν στους υποψήφιους της ειδικότητας μου για να τους καλέσουν να έρθουν. Κάπου εδώ να σημειώσω οτι για την ειδικότητα που ενδιαφέρομαι απαιτείται από το προσοντολόγιο/οδηγό σπουδών του ΙΝΕΔΙ
Eleni που μπορούμε να βρούμε αυτό το προσοντολογιο του ΙΝΕΔΙ
Σχετικά με μαθήματα που αφορούν συγκεκριμένη ειδικότητα (π.χ. ΠΕ02) με ειδικό προσόν (π.χ. μεταπτυχιακό μουσειολογία) ισχύει το εξής ως προς την προτεραιότητα ανάθεσης:1. Πιστοποιημένος με το ειδικό προσόν.2. Πιστοποιημένος χωρίς το ειδικό προσόν.3. Μη πιστοποιημένος με το ειδικό προσόν.4. Μη πιστοποιημένος χωρίς το ειδικό προσόν.Και αυτό γιατί το στοιχείο της προκήρυξης "ο πιστοποιημένος προηγείται παντός άλλου" υπερισχύει του ειδικού προσόντος που θέτει η ανάθεση του μαθήματος για εκπαιδευτές που ανήνουν στην ίδια ειδικότητα (π.χ. ΠΕ02).Με άλλα λόγια, δεν μπορεί να επιλεγεί εκπαιδευτής φιλόλογος μη πιστοποιημένος με σειρά 40 και μεταπτυχιακό μουσειολογίας και να παρακαμφθεί ο πιστοποιημένος φιλόλογος με σειρά 2.Αν δεν είναι κάποιος πιστοποιημένος, δεν νομίζω ότι μπορεί να κερδίσει ένσταση εναντίον κάποιου πιστοποιημένου.Σημειωτέον ότι οι φιλόλογοι δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν απόσπαση στα ΙΕΚ, διδάσκουν τα πάντα στα ΙΕΚ, φτάνει να έχουν ανάθεση ΠΕ02.
Θεωρώ οτι δεν μπορεί να ισχύει αυτό εφόσον τα απαραίτητα προσόντα ξεκαθαρίζουν τι απαιτείται. Στην περιπτωση μου δεν αναφέρεται φιλόλογος κατά προτεραιότητα με τάδε μεταπτυχιακό. Μιλάει υποχρεωτικά για συγκεκριμένο πτυχίο κ μεταπτυχιακο και ελλείψει (σε κάποιες περιπτώσεις) αυτού αναλαμβανουν άλλες ειδικόητες (πχ συντηρητες) Αν είναι να διδάξει ο μαθηματικός που του λείπουν ώρες ή που είναι πιστοποιημένος στη θέση του ΠΕ02.Με την ίδια λογική, το μάθημα των αγγλικών για παράδειγμα που μπορούν να το διδάξουν η αγγλικής φιλολογίας αλλά και οσοι εχουν αδεια διδασκαλιας (δηλαδη proficiency) αν εχει καποιος με proficiency πιστοποιηση εκπαιδευτων και ο αγγλικης δεν έχει τον παρακάμπτει! Δεν το βρίσκω λογικό
τι ψάχνεις φίλε μου....Ελλαδιστάν....και ειδικά κάτι μόνιμοι-πολύτεκνοι που διορίστηκαν στην εκπαίδευση με τον εγκληματικό νόμο Καραμανλή, χωρίς παιδαγωγική επάρκεια, χωρίς προυπηρεσία, χωρίς μεταπτυχιακά...απλά και μόνο επειδή είχαν παιδιά... ΑΙΣΧΟΣ
Όταν οι μόνιμοι ειναι υπεράριθμοι και δεν συμπληρώνουν ωράριο μήπως πρεπει να γίνει και καμια απόλυση επιτέλους σαυτο το κράτος;Τι δουλεια έχουν αυτοί με την εκπαίδευςη ενηλίκων που στους πίνακες θα ηταν τελευταίοι των τελευταίων.
Συμφωνώ γενικώς με όσα λες ΑΛΛΑ: Τα ΙΕΚ είναι το παντεσπάνι κάποιων και γι αυτό καταφεύγουν στα δικαστήρια να το υπερασπιστούν εις βάρος των ανέργων (άλλωστε διαθέτουν τα χρήματα από το μόνιμο μισθό τους σε αντίθεση με τους ανέργους). Οπότε εμμέσως καρφάκι συναδελφισμού δε δείχνουν για τους τελευταίους. Μάλιστα γράφουν ότι είναι και άχρηστοι που δε βρίσκουν δουλειά...εδώ τα διαβάζουμε κάθε μέρα. Οπότε αφήστε το...βρωμάει! Δεν πείθετε...Εμείς να δείτε θλίψη...