0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να πω ένα μαργαριτάρι κ γω ..μαμάς όμως ..(έπαθα σοκ..)Σε συνάντηση γονέων αναφέραμε ένα σοβαρό θέμα έλλειψης χαρτιού κ γενικότερου προβλήματος υγιεινής στις τουαλέτες ..Ρωτάει η μαμά"Εμάς γιατί μας τα λέτε τώρα αυτά;" Απαντάμε .."Για να σας ενημερώσουμε......" ..:"Δε νιώθω όμορφα να ακούω τέτοια πράγματα" ..Ήθελα να το μοιραστώ με κάποιον ..τί άλλο θα ακούσουμε;;;;;;;
Παράθεση από: giota8 στις Οκτωβρίου 04, 2010, 09:37:35 amΤο ειπε την περασμενη βδομαδα η κορη μου την ωρα που μαθαινε Θρησκευτικα. Σε καποιο σημειο ελεγε οτι οι Περσες μπηκαν στα Ιεροσολυμα οποτε με σταματαει η μικρη και μου λεει: " Μαμα, ποσα ηταν τα Ιεροσολυμα?". Αφου της εξηγησα οτι δεν ειναι πολλα γυριζει και μου λεει " Τοτε γιατι δεν λενε το Ιεροσολυμο...αφου ειναι ενα...κανουν λαθος!" Και όμως, η παρατήρηση της κόρης σου ήταν πολύ εύστοχη και δείχνει ότι έχει γλωσσικό αισθητήριο.Η απάντηση στην απορία της είναι ότι στα ελληνικά τα τοπωνύμια που βρίσκονται στον πληθυντικό αναφέρονται σε περιοχές που αποτελούνταν από πολλά τμήματα, δηλ. από πολλούς οικισμούς (π.χ Αθήναι, Πάτραι, Μυκήναι, Αχαρναί, Παρίσιοι, Ιεροσόλυμα) ή από πολλά κτήματα, σπίτια κλπ (π.χ Αναφιώτικα, Κολοκοτρωνέικα, Περιβόλια).
Το ειπε την περασμενη βδομαδα η κορη μου την ωρα που μαθαινε Θρησκευτικα. Σε καποιο σημειο ελεγε οτι οι Περσες μπηκαν στα Ιεροσολυμα οποτε με σταματαει η μικρη και μου λεει: " Μαμα, ποσα ηταν τα Ιεροσολυμα?". Αφου της εξηγησα οτι δεν ειναι πολλα γυριζει και μου λεει " Τοτε γιατι δεν λενε το Ιεροσολυμο...αφου ειναι ενα...κανουν λαθος!"
Παράθεση από: apri στις Οκτωβρίου 04, 2010, 07:45:10 pmΠαράθεση από: giota8 στις Οκτωβρίου 04, 2010, 09:37:35 amΤο ειπε την περασμενη βδομαδα η κορη μου την ωρα που μαθαινε Θρησκευτικα. Σε καποιο σημειο ελεγε οτι οι Περσες μπηκαν στα Ιεροσολυμα οποτε με σταματαει η μικρη και μου λεει: " Μαμα, ποσα ηταν τα Ιεροσολυμα?". Αφου της εξηγησα οτι δεν ειναι πολλα γυριζει και μου λεει " Τοτε γιατι δεν λενε το Ιεροσολυμο...αφου ειναι ενα...κανουν λαθος!" Και όμως, η παρατήρηση της κόρης σου ήταν πολύ εύστοχη και δείχνει ότι έχει γλωσσικό αισθητήριο.Η απάντηση στην απορία της είναι ότι στα ελληνικά τα τοπωνύμια που βρίσκονται στον πληθυντικό αναφέρονται σε περιοχές που αποτελούνταν από πολλά τμήματα, δηλ. από πολλούς οικισμούς (π.χ Αθήναι, Πάτραι, Μυκήναι, Αχαρναί, Παρίσιοι, Ιεροσόλυμα) ή από πολλά κτήματα, σπίτια κλπ (π.χ Αναφιώτικα, Κολοκοτρωνέικα, Περιβόλια).μιας και το έθιξες...πώς εξηγείται ο πληθυντικός αριθμός στο "Σωκράτης" ή στο "Περικλής", στο "Ερμής"
Γ΄Λυκείου, απολυτήριες εξετάσεις Ιουνίου πριν από 20 χρόνια στα Γαλλικά.Περιγράψτε τον ιδανικό άντρα/ την ιδανική γυναίκα με 120- 150 λέξεις.Έκθεση αγοριού:<<Sexy comme Kim Basinger.>>
Μαθητής μου στο νηπιαγωγείο: - Εγώ κύριε είδα στην τηλεόραση ...πολιτικές αρκούδες !!!!Μάλλον τον Πάγκαλο θα είδε το παιδάκι