*

Αποστολέας Θέμα: 480 Θέσεις Φιλολόγων...  (Αναγνώστηκε 34244 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Georgia s

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • η παιδεία είναι θέμα εσωτερικού πολιτισμού
    • Προφίλ
Απ: 480 Θέσεις Φιλολόγων...
« Απάντηση #70 στις: Αυγούστου 26, 2008, 06:48:40 pm »
απο κει και περα εχω ενα κυκλο με ιδιαιτερα και βγαζω ανετα 1500 ευρω το μηνα... ξερω ανθρωπους που με 500 ευρω εχουν κανει μια χαρα οικογενειες μονοι τους και οχι στις πλατες των γονιων τους.. απο κει και περα δε βρισκω το λογο να παραλογιζεστε..

Κάτι τέτοιες απαράδεκτες και εκτός πραγματικότητας απόψεις καλύτερα να τις κρατούν ορισμένοι για τον εαυτό τους και τον "κύκλο"τους...
   Είμαι νέα μητέρα με 3 μηνών μωρό και τα 500ε δε μου φτάνουν ούτε για κλάσ...ιμο!Θέλω 15ε για ενα κουτί πάμπερς επί 4 το μήνα,15-20ε για 400γρ.βρεφικό γάλα επί 3 το μήνα,60ε για επίσκεψη χωρίς απόδειξη στον παιδίατρο,70ε για εμβόλιο κάθε μήνα,15ε για ένα παιδικό φορμάκι τα οποία αλλάζουν κάθε τρίμηνο(υπάρχουν και τα πετρελοειδή φορμάκια του JUMBO αλλά κρατάμε ακόμα),10ε για μία κουδουνίστρα ενώ σε τρείς μήνες που μπαίνουμε στις στερεές τροφές το βιολογικό φρούτο και το καλύτερο κρεομοσχαρόψαρο θα κοστίζουν περίπου 150ε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:10:25 »

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Αυγούστου 26, 2008, 06:49:50 pm »
1)
maryk  δηλαδη εσυ θα περιμενεις να διοριστεις για να κανεις οικογενεια;

δηλαδη οταν παιρνατε το πτυχιο σας ολοι εσεις βγαινατε και λεγατε α τι ωραια θα δωσω ασεπ θα διοριστω μετα θα παντρευτω και μετα θα κανω παιδια ε;

ξερω ανθρωπους που με 500 ευρω εχουν κανει μια χαρα οικογενειες μονοι τους και οχι στις πλατες των γονιων τους..

2)
δεν εχετε καταλαβει ακομα τι θελω να πω.. και ξαναλεω αν θελει καποιος του κλαδου μας να κανει οικογενεια υπαρχουν και μια χαρα ιδιαιτερα που μια χαρα λεφτα δινουν.. και επισης αν δεν εχεις ενα σταθερο κυκλο με μαθηματα δεν πας να κανεις παιδια να ταλαιπωρεισαι. αυτα ειναι ανωριμοτητες. τι το εσπειρες το παιδι τοτε αμα δεν εχεις να το ταισεις;

Τί δεν κατάλαβα;;

Επιπλέον όταν σκέφτεσαι να κάνεις οικογένεια δε θα βάλεις τα παιδιά στον αυτόματο να μεγαλώσουν...Στον ίδιο κλάδο ανήκουμε όλοι και ξέρουμε το ωράριο των ιδιαιτερων...
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Αυγούστου 26, 2008, 07:02:10 pm »
Ε να τώρα..........πως να μην τα πάρω πάλι?
Α ρε Τηλέμαχε!
Δε μ'αφήνουν να ηρεμήσω εδώ μέσα! ;D ;D ;D ;D

1ον ποιος νοήμων άνθρωπος ζει και ανασταίνει οικογένεια με 500 ευρώ το μήνα? ούτε χαρτζιλίκι για τους φοιτητές δεν είναι αυτό.
       θέλω παράδειγμα όμως.........να μου πεις ο τάδε,ξάδερφός μου,κάνει αυτή τη δουλειά και με τα 500 το μήνα ζει την οικογένειά του

2ον ποιος είναι κάτω από 30 εδώ μέσα και βγάζει 1500 το μήνα από τα ιδιαίτερα και σε ποια περιοχή?
       γιατί κι εγώ 27 είμαι,αλλά θα σου έλεγα τώρα τι βγάζω.
       ποιοι εκπαιδευτικοί κάνουν οικογένεια αδιόριστοι ή κάτω από 30?
       είτε οι άντρες των οποίων οι γυναίκες κάνουν άλλες δουλειές,είτε άτομα που έχουν τν υποστήριξη των γονιών και κάνουν παιδιά μέχρι να διοριστούν.
       ρε παιδιά,δεν έχω δει ούτε μια γυναίκα που να δουλεύει σε φροντιστήριο να κάνει παιδί κάτω από τα 30-32 και λίγο είπα.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Αυγούστου 26, 2008, 07:09:12 pm »
πως να κάνεις ρε Αγάπη;; στο φροντιστηρ 3 μέρες σου επιτρέπουν να λείψεις κ αυτές με το ζόρι..μόνο που δε γεννάς μέσα στο γραφείο η στην τάξη.. κ αν δεν έχεις μαμα να στο μεγαλώσει, πώς να τολμήσεις να το φερεις στον κόσμο το έρημο, με τέτοιες συνθήκες;;μάλλον ασυνείδητος πρέπει να  είσαι...κ έτσι καταλήγουμε αν πάνε ολα καλά στα 40-45 μας να ψαχνόμαστε να δουμε αν μπορούμε να τεκνοποιήσουμε..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:10:25 »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Αυγούστου 26, 2008, 07:21:48 pm »
Οι περισσότερες που ξερω το 1ο παιδί το έκαναν στα 35!!!!!!!!!!!!!!
Φαντάζεστε?
Το παιδί στην εφηβεία και η μαμά στην κλιμακτήριο!!!!!!!!!!!

Ρε παιδιά,τι 1ο μωρό σου θα το έκανες στα 35 υπό άλλες συνθήκες?
Καταρχήν με την πάροδο της ηλικίας αυξάνονται οι πιθανότητες για επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και οι πιθανοτητες να γεννηθεί μωρό με προβλήματα.
Και το 1ο στα 35,μέχρι να ξεπεταχτεί λιγάκι αυτό,για να το στείλεις στον παιδικό θα έχεις γίνει 38 για να κάνεις το 2ο,να σου το κοιτάξει η μάνα σου ή η πεθερά σου,με ότι αυτό συνεπάγεται,
και με την προυπόεση ότι τις έχεις και είναι γερές,γιατί αν εσύ είσαι 38 αυτές θα είναι στα 65.
Δηλαδή όταν θα έρθει η ώρα να κάνεις το 2ο θα είσαι ακόμη μεγαλυτερη κι εσύ και ο άντρας σου και θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να μείνεις έκγυος και ακόμη πιο επικύνδινη η εγκυμοσύνη κτλ κτλ

Αλλά ρε παιδιά μην τα λέμε τώρα ότι με 500 ζει οικογένεια.........ατυχές το παράδειγμα.
Εώ ρε παιδιά οι συνταξιούχοι δε μπορούν να ζήσουν με 500 το μήνα που δεν έχουν τις υποχρεώσεις μιας οικογένειας με μικρά παιδιά,πάνες,κρέμες,αγγλικά κτλ κτλ
Ας προσέχουμε λίγο πως ζει ο μέσος όρος γύρω μας.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Αυγούστου 26, 2008, 07:30:43 pm »
δίκιο έχει βρε Αγάπη δεν μπορώ να πω...πάντως επειδή εγώ πλησιάζω τα 35  άσε να ελπίζω πως μπορεί να κάνω παιδάκι!!! :)  εξάλλου σημασία δεν έχει πάντα πόσων χρονων είμαστε όταν φέρνουμε παιδιά στον κόσμο( χωρίς φυσικά να εννοω ακρότητες του στυλ γίνομαι μάνα στα 55..),αλλά το πόσο συνειδητοποιημένοι είμαστε..κ στην τελική: παιδιά μας δεν είναι μόνο αυτά που γεννάμε, αλλά όλα τα παιδιά του κόσμου!

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Αυγούστου 26, 2008, 07:34:26 pm »
Ήθελα να πω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για μια γυναίκα που θέλει να κάνει παιδί.
Το σχόλιο για την κλιμακτηριο το έκανα μεταξύ σοβαρού και αστείου για την ένταση που θα υπάρχει μέσα στο σπίτι.
Εύχομαι,να κάνες όσα μωρά θες και να έχεις εύκολες εγκυμοσήνες και εύκολες γέννες. :-* :-* :-* :-* :-*

Αποσυνδεδεμένος arlekinos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Αυγούστου 26, 2008, 07:39:17 pm »
Μερικες συντομες παρατηρησεις:

1) Το κρατος δεν ειναι υποχρεωμενο να ταϊσει κανεναν μας.
2) Οσα περιγραφετε για τα φροντιστηρια ισχυουν για τον ιδιωτικο τομεα γενικοτερα.
3) Εαν θελεις να κανεις οικογενεια βρισκεις τον τροπο και την κανεις. Πολλες απο τις  γιαγιαδες μας (και καποιες απο τις μαναδες μας) καναν οικογενειες σε συνθηκες ανεχειας που εμεις μονο να τις φανταστουμε μπορουμε.
4) Σε οποιον δεν αρεσει η κατασταση κανει οτι περναει απο το χερι του για να την αλλαξει, δε μεμψιμοιρει μπροστα στην οθονη.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Αυγούστου 26, 2008, 07:44:27 pm »
δεν παρεξηγώ μην σνησυχείς!! εν μέρει εξάλλου εχεις δίκιο αν κ μεγαλώνοντας κ εσυ θα αλλαζεις οπτική γωνία... ελπίζω αν τα ξαναλέμε εδω μετά απο χρόνια ( οταν θα σαι 30 χα χα!!!) να χει ότι επιθυμεί ο καθένας ότι κ να είναι αυτό.. για σένα είμαι σχεδόν σίγουρη με το δυναμισμό κ το χιούμορ που έχεις!! εγώ πάντως πολλά παιδια δε θέλω γτ θέλουν αντοχές που δεν έχω..ένα θα μου φτανε!!  προς το παρόν εχω  ανιψούδι και τα παιδιά της γειτονιάς!!! πάντως αλήθεια τώρα κ η επιστήμη εχει προοδεύσει κ οι συνθήκες ζωής έχουν αλλάξει, οποτε πολλές γυναίκες ( μεταξύ αυτών κ φίλες μου) τεκνοποιούν μετα τα 35 κ ευτυχώς χωρίς προβλήματα!!( ξεφύγαμε βέβαια απο το θέμα λίγο κ θα μας βρίζουν όσοι διαβάζουν , οποτε το κόβω..) :D :D :-*

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Αυγούστου 26, 2008, 07:47:40 pm »

2) Οσα περιγραφετε για τα φροντιστηρια ισχυουν για τον ιδιωτικο τομεα γενικοτερα.
3) Εαν θελεις να κανεις οικογενεια βρισκεις τον τροπο και την κανεις. Πολλες απο τις  γιαγιαδες μας (και καποιες απο τις μαναδες μας) καναν οικογενειες σε συνθηκες ανεχειας που εμεις μονο να τις φανταστουμε μπορουμε.
4) Σε οποιον δεν αρεσει η κατασταση κανει οτι περναει απο το χερι του για να την αλλαξει, δε μεμψιμοιρει μπροστα στην οθονη.

1) Παρ'όλα αυτά είναι υποχρεωμένο να κάνει περικοπές εις βάρος τόσων χιλιάδων μαθητών και αδιόριστων εκπαιδευτικών;Είπαμε κενά υπάρχουν..
2)Δε σε πολυπιάνω...
3)Το γάλα το έπαιρναν από το γαλατά η άρμεγαν δεν το χρυσοπλήρωναν με 9%ΦΠΑ κτλ...Συγκρίνεις τις καταστάσεις;
4)Δηλαδή εσένα σου αρέσει αυτή η κατάσταση;

Και τώρα με συγχωρείτε...
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Αυγούστου 26, 2008, 07:49:47 pm »

Ποιες μαμάδες και ποιες γιαγιάδες?
Ξέρεις τι ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας είχαμε στην Ελλάδα τον καιρό των γιαγιάδων μας?
Για να μην πω για τις γυναίκες που πέθαιναν πάνω στις γέννες.
Πίσω δηλαδή πρέπει να πάμε και όχι μπροστά?

Κορίτσια έρχομαι κι εγώ στο δάσος..........μου είπαν ότι κυκλοφοράει ένας κυνηγός........να τον πιεις στο ποτήρι!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Αυγούστου 26, 2008, 07:54:13 pm »

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Αυγούστου 26, 2008, 07:57:50 pm »

Κορίτσια έρχομαι κι εγώ στο δάσος..........μου είπαν ότι κυκλοφοράει ένας κυνηγός........να τον πιεις στο ποτήρι!!!!!!!!
οχι καλη μου. ο λυκος ειναι και μας παει π@@@@@@@!
αντε παλι σου φεξε!  ;)
 :-*

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Αυγούστου 26, 2008, 07:59:38 pm »

καλο και αυτό!!!
1. δηλ οταν εργαζόμαστε κ πληρωνόμαστε μας " ταιζει" το κράτος;;
2. το ότι οι συνθήκες είναι κακές στον ιδιωτικο τομέα, σημαίνει πως πρέπει να λέμε ολα καλά; γνωρίζεις τι ισχύει στα αλλα ευρωπ κράτη για τις εργαζόμενες μητέρες; μαθε κ μετά πες ό τι θες..
3. στα φροντιστήρια οι συνθήκες είναι αθλιοτερες απ οποιοδήποτε άλλον τομέα,με ελάχιστες εξαιρέσεις που οφείλονται στην προσωπικότητα κ το ήθος των ιδιοκτητών
4.η ανταλλαγή αποψεων, στο φορουμ δεν είναι πάντα μεμψιμοιρία
5. αν εσύ θες να μεγαλώσεις στην εποχή μας όπως η γιαγιά σου, τότε...τις συγκρίσεις τις κάνουμε με τα δεδομένα πάντα των εποχών κ των συνθηκών. προσωπικά επειδή μεγάλωσα τη δεκαετία του 70_80 σε συνθήκες δεκαετίας 50 σε πληροφορώ πως δεν ήταν καθόλου ευχάριστο...
5. γι όλα τα υπολοιπα σε παραπέμπω στις παρατηρήσεις του maryk  σ αυτήν κ στην προηγούμενη σελίδα..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)