*

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακό Αγγλικής (ΕΑΠ)  (Αναγνώστηκε 48916 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος solil

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακό Αγγλικής (ΕΑΠ)
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 21, 2011, 08:31:43 pm »
Επειτα απο... πολλα χρονια ατυχιας... κληρωθηκα στο εαπ!!

Χαρηκα πολυ και θα ηθελα να κανω μια ερωτηση στους παλιοτερους.
Μπορω να βρω το υλικο απο τωρα να το ριξω εστω μια ματια;

Συγχαρητήρια και καλή αρχή!

Το αυθεντικό υλικό όχι, δεν μπορείς να το βρεις πριν σου το στείλουν οι ίδιοι, εκτός κι αν έχεις κάποιο φίλο που μπορεί να σου δανείσει τα δικά του βιβλία.

Μπορείς, όμως, για αρχή, να διαβάσεις κάποια βιβλία γενικά για ELT, έτσι ώστε να μπεις στο κλίμα. Προτείνω τα εξής:

Johnson, K. (2001). An introduction to foreign language learning and teaching. Essex: Pearson Education Ltd.
Harmer, J. (2007). The practice of English language teaching. Essex: Pearson Education Ltd. (ή παλιότερες εκδόσεις)
Ur, P. (1996). A course in language teaching. Cambridge: Cambridge University Press.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:17:55 »

Αποσυνδεδεμένος tzhna

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 06 & TE16
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 22, 2011, 02:30:03 pm »
ευχαριστω πολυ
Τα δυο τελευταια τα εχω διαβασει παλαιοτερα. Θα τα ξανακοιταξω ομως.

Αποσυνδεδεμένος chrysalis5979

• Νέο μέλος
  • *
  • Oh HoY There!
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιουνίου 22, 2011, 02:16:39 pm »
Φέτος δεν θα έπρεπε να χαμηλώσουν την τιμή με τόσα που συμβαίνουν και ειδικά με τις περικοπές στους μισθούς μας; Ξέρω ότι στους καθηγητές του ΕΑΠ έχει γίνει ήδη περικοπή. Έλεος πι εργασία και τα βιβλία τα παρέλαβα μία εβδομάδα πριν. Μπράβο ΕΑΠ :o

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση (ΠΕ 06)
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιουνίου 24, 2011, 03:47:39 pm »
Φέτος δεν θα έπρεπε να χαμηλώσουν την τιμή με τόσα που συμβαίνουν και ειδικά με τις περικοπές στους μισθούς μας; Ξέρω ότι στους καθηγητές του ΕΑΠ έχει γίνει ήδη περικοπή. Έλεος πι εργασία και τα βιβλία τα παρέλαβα μία εβδομάδα πριν. Μπράβο ΕΑΠ :o

Μας κάνουν τη φοβερή χάρη να καταβάλουμε το ποσό σε 2 δόσεις! http://www.eap.gr/view.php?artid=2270

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:17:55 »

Αποσυνδεδεμένος chrysalis5979

• Νέο μέλος
  • *
  • Oh HoY There!
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιουλίου 26, 2011, 02:47:12 pm »
Καλησπέρα. Μήπως έχει παρακολουθήσει κανείς "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση" και "Εκπ/κή Τεχνολογία"; Το καλοκαίρι έχω χρόνο για διάβασμα, μήπως μπορεί κανείς να μου στείλει ηλεκτρονικά τα άρθρα να προετοιμαστώ λιγάκι;
  (Επίσης αν κάποιος ενδιαφέρεται, μπορώ να στείλω τα άρθρα ΑΓΓ52 και ΑΓΓ53-60 για διάβασμα μέσα στο καλοκαίρι).
  Αν αργήσουν πάλι να έρθουν τα βιβλία, τουλάχιστον θα έχω διαβάσει τα άρθρα. Please, help me!

Αποσυνδεδεμένος fantastic06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Ιουλίου 26, 2011, 04:31:51 pm »
Συναδελφοι,συγγνωμη και κατι ασχετο:Μηπως κανεις σας ξερει ποσους ΠΕ06 θα διορισουν φετος;Καταλαβετε το μαρτυριο που ζουμε καθε χρονο,ειδικα αν εισαι στους διοριστεους!

Αποσυνδεδεμένος Τάνια84

• Έμπειρο μέλος
  • Smile!Things will eventually get better!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 26, 2011, 08:39:09 pm »
Θα ήθελα να ρωτήσω εαν κάποιος έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό για την Αγγλική γλώσσα στο ΕΑΠ.Να μου δώσει ότι πληροφορίες μπορεί σχετικά με τις ενότητες και το βαθμό δυσκολίας ειδικά αν κάποιος εργάζεται.Ευχαριστώ!
Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να κάνουν σε σένα!

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 26, 2011, 09:43:27 pm »
Θα ήθελα να ρωτήσω εαν κάποιος έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό για την Αγγλική γλώσσα στο ΕΑΠ.Να μου δώσει ότι πληροφορίες μπορεί σχετικά με τις ενότητες και το βαθμό δυσκολίας ειδικά αν κάποιος εργάζεται.Ευχαριστώ!
δεν ειναι δυσκολο , απλα πρεπει να εχεις προγραμμα για να κανεις τις εργασιες

Αποσυνδεδεμένος katkat

• Ιστορικό μέλος
  • Fail...Fail again...Fail better...
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Οκτωβρίου 26, 2011, 10:18:21 pm »

Εχεις το δικαιωμα να επιλεξεις μεχρι δυο ενοτητες και πρεπει να αφιερωνεις αρκετο χρονο για τις εργασιες ,4 στον αριθμο καθ ολη τη διαρκεια του ετους.Σιγουρα αν επιλεξεις 2 ενοτητες θα πιεστεις αρκετα με 8 εργασιες αλλα ολα εξαρτωνται απο τον χρονο που εχεις στη διαθεση σου.Δεν ειναι κατι εξαιρετικα απαιτητικο εκτος βεβαια απο την εμμονη στην ακαδημαικη γραφη στις εργασιες ,κατι το οποιο προσωπικα βρισκω ανιαρο .Αλλα ολα ειναι θεμα υποκειμενικο.....
Οι δυο πρωτες ενοτητες για τον πρωτο χρονο ειναι υποχρεωτικες και δεν εχεις δικαιωμα επιλογης παρα μονο αν θα τις παρεις και τις 2 το πρωτο ετος .
H ισχνή υπόσταση κίβδηλος οβολός της τόσο ξεχωριστής γυναικείας σου φύσις ....

http://www.youtube.com/watch?v=R4ELgxaj1ds

Αποσυνδεδεμένος Τάνια84

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Οκτωβρίου 26, 2011, 11:40:15 pm »

Εχεις το δικαιωμα να επιλεξεις μεχρι δυο ενοτητες και πρεπει να αφιερωνεις αρκετο χρονο για τις εργασιες ,4 στον αριθμο καθ ολη τη διαρκεια του ετους.Σιγουρα αν επιλεξεις 2 ενοτητες θα πιεστεις αρκετα με 8 εργασιες αλλα ολα εξαρτωνται απο τον χρονο που εχεις στη διαθεση σου.Δεν ειναι κατι εξαιρετικα απαιτητικο εκτος βεβαια απο την εμμονη στην ακαδημαικη γραφη στις εργασιες ,κατι το οποιο προσωπικα βρισκω ανιαρο .Αλλα ολα ειναι θεμα υποκειμενικο.....
Οι δυο πρωτες ενοτητες για τον πρωτο χρονο ειναι υποχρεωτικες και δεν εχεις δικαιωμα επιλογης παρα μονο αν θα τις παρεις και τις 2 το πρωτο ετος .
Τι εννοείς όταν λες ακαδημαική γραφή?Εγώ δεν είχα κάνει πτυχιακή εργασία στη σχολή μου...Πιστεύεις ότι θα με δυσκολέψει αυτό?Οι εργασίες τι πραγματεύονται?Είναι ερευνητικές?Εχεις κάποιο παράδειγμα να μου δώσεις?Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος solil

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 26, 2011, 11:44:27 pm »

Φέτος τελειώνω αυτό το πρόγραμμα, γράφω δηλαδή τη διπλωματική. Τις δυο πρώτες υποχρεωτικές ενότητες τις πήρα μια ανα έτος και, παρ' ό,τι δούλευα κανονικά, δεν κουράστηκα ιδιαίτερα. 4 εργασίες το χρόνο και το αντίστοιχο διάβασμα βγαίνουν σχετικά εύκολα, αρκεί εννοείται να έχεις πρόγραμμα και να είσαι σταθερός στο διάβασμά σου.  Πέρυσι πήρα τις 2 υπόλοιπες (επιλεγόμενες) ενότητες μαζί (συν το σχολείο, συν ότι σχολούσα στις 4 επειδή συμπλήρωνα ωράριο σε ολοήμερο, συν όλα τα άλλα) και μπορώ να πω ότι κουράστηκα πάρα πολύ.

Πάντως, ο βαθμός δυσκολίας του προγράμματος είναι υποκειμενικό ζήτημα κι εξαρτάται από τρια πράγματα: 1. το πόσο χρόνο μπορεί να διαθέσει κανείς στο διάβασμά του (όσο πιο λίγο χρόνο αποφασίζει να διαθέσει, τόσο πιο δύσκολο θα είναι), 2. το πόσο καλά μπορεί να οργανώσει το διάβασμά του σύμφωνα με το χρόνο που μπορεί να διαθέσει (π.χ. ακόμα και 24 ώρες το 24ωρο να διαθέτει, αν δεν βάλει σε μια σειρά το άπειρο υλικό που θα έχει, θα έχει μεγάλο πρόβλημα) και 3. το τι ακριβώς ζητάει ο ίδιος από το πρόγραμμα (άλλη δυσκολία θα έχει για κάποιον που θέλει απλώς "να πάρει το χαρτί" κι ας έχει μέσο όρο 5 και άλλη για αυτόν που θέλει πραγματικά να μάθει όσα περισσότερα μπορεί και να δώσει όλο του τον εαυτό σε αυτό που κάνει). Επίσης, παίζει τεράστιο ρόλο ο καθηγητής που θα είσαι στο τμήμα του. 

Όπως και να'χει, πιστεύω ότι πραγματικά αξίζει να το παρακολουθήσει κάποιος και κατά τη γνώμη μου η ποιότητα των σπουδών που προσφέρει (για κάποιον που θέλει να μάθει) είναι ισάξια, αν όχι ανώτερη, των αντίστοιχων προγραμμάτων στα άλλα πανεπιστήμια της χώρας.     

Αποσυνδεδεμένος solil

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 12:07:51 am »
Τι εννοείς όταν λες ακαδημαική γραφή?Εγώ δεν είχα κάνει πτυχιακή εργασία στη σχολή μου...Πιστεύεις ότι θα με δυσκολέψει αυτό?Οι εργασίες τι πραγματεύονται?Είναι ερευνητικές?Εχεις κάποιο παράδειγμα να μου δώσεις?Ευχαριστώ!

Παίρνω το θάρρος να απαντήσω εγώ γιατί σε βλέπω λίγο αγχωμένη! Μην αγχώνεσαι!

Η αλήθεια είναι ότι ακαδημαϊκή γραφή, που ίσως μοιάζει κάπως ελιτίστικη, απαιτείται σε ΟΛΑ τα μεταπτυχιακά προγράμματα. Κι όταν λέμε ακαδημαϊκή γραφή δεν εννοούμε κάτι τρομακτικό... αν διαβάσεις μερικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά (π.χ. ELT Journal ή TESOL Journal για αρχή...) θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται και με τον καιρό, και με αρκετή εξάσκηση, μάλλον θα γράφεις κι εσύ σε ανάλογο ύφος. Με πολύ απλά λόγια, γράφουμε σωστά και "καλά" Αγγλικά, έτσι ώστε να "δείχνει επιστημονικό" το κείμενό μας. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να το παρακάνουμε.

Έμφαση δίνουν επίσης και στον τρόπο με τον οποίο γράφονται οι αναφορές σε διάφορα βιβλία ή άρθρα που χρησιμοποιεί κανείς στο κείμενό του, τα references δηλαδή. Γενικά ακολουθούμε το APA Style - κάποιες λεπτομέρειες μπορείς να δεις στο σάιτ του περιοδικού μας, στο http://rpltl.eap.gr/ (δες στο author guidelines). Για το academic writing, αλλά και για να πάρεις μια γεύση γενικά, δες και τα 2 τεύχη του περιοδικού που περιέχουν άρθρα βασισμένα σε παλιότερες διπλωματικές.

Αποσυνδεδεμένος Τάνια84

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 11:23:10 am »
Σας ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι!Με βοηθήσατε πάρα πολύ!Θα πάρω το θάρρος να στείλω προσωπικό μήνυμα εαν πελαγώσω πάλι!!!

Αποσυνδεδεμένος daffodils

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 04:30:07 pm »
Εγώ το τελείωσα τον περασμένο μήνα. Με δουλειά και τρία μικρά παιδιά δεν μπορώ να πω ότι ήταν εύκολο. Αν διαβάζεις συστηματικά 5 μέρες την εβδομάδα θα είσαι ΟΚ. Για τις πρώτες ενότητες θα πρέπει να έχεις πρόσβαση σε τάξη, σχολείου ή φροντιστηρίου επειδή οι εργασίες αποτελούνται από 2 μέρη θεωρητικό και πρακτικό που στην ουσία είναι η εφαρμογή όσων μαθαίνεις. Οι 4 εργασίες που θα έχεις ανά ενότητα είναι σχετικά μικρές: από 1500 μέχρι 3000 λέξεις αναλόγως την ενότητα. Η δυσκολία -κατά την προσωπική μου γνώμη πάντα- είναι η διπλωματική. Τα αγγλόφωνα τμήματα παντού έχουν μια εμμονή με την ακαδημαική γραφή, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Απλά γίνονται πιο αυστηροί στην πτυχιακή σου ενώ δε σε προετοιμάζουν ανάλογα στις ενότητες. Μια άλλη δυσκολία ήταν  ο όγκος της πτυχιακής -η δική μου βγήκε 212 σελίδες- και τίποτε δε με είχε προετοιμάσει πώς να διαχειριστώ τέτοιον όγκο, ούτε στο ΕΚΠΑ ούτε στο ΕΑΠ.
Πέρα από τις 2 πρώτες υποχρεωτικές ενότητες θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τί σε ευχαριστεί αλλά και τι σε βοηθάει πρακτικά να επιλέξεις για τις άλλες 2 μια και θα σου χρειαστούν για την πτυχιακή σου. Τέλος ξεκινώντας να θυμάσαι ότι κάποιος από τους καθηγητές σου θα είναι εκείνος που θα συνεργαστεί μαζί σου για τη διπλωματική γι'αυτό να έρχεσαι τακτικά σε επαφή μαζί τους για να εδραιώσεις καλές σχέσεις και να σε θυμούνται όταν χρειαστεί.
Κλείνοντας θα πω ότι αν και είδα πολλά πρωινά τον ήλιο να ανατέλλει, άξιζε τον κόπο και το διάβασμα. Οι γνώσεις που αποκομίζεις είναι πρακτικές και κυρίως σύγχρονες.
Ελπίζω να βοήθησα και εγώ λιγάκι. Καλή σου επιτυχία.
To see the World in a Grain of Sand And Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
                 WILLIAM BLAKE

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182594
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144