PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων
(Συντονιστές:
Pixie
,
MARKOS
,
AntreaEirini
)
Ειδική Διδακτική ΠΕ 02
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
Ψηφοφορία
Σε ποιο από τα παρακάτω διδακτικά αντικείμενα θα εξεταστείτε;
Αρχαία ελληνικά
9 (29%)
Νέα ελληνικά
6 (19.4%)
Ιστορία
5 (16.1%)
Δεν έχω αποφασίσει ακόμη
11 (35.5%)
Σύνολο ψηφοφόρων:
29
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
13
14
15
16
17
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ειδική Διδακτική ΠΕ 02 (Αναγνώστηκε 56593 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
MARKOS
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Ο ΡΟΜΠΕΝ
Απ: Ειδική Διδακτική ΠΕ 02
«
Απάντηση #196 στις:
Σεπτεμβρίου 11, 2007, 12:20:45 pm »
Tweet
Εγω θα σε συμβούλευα και για την επιλογη σου στην ιστορία αν δεν εισαι πάρα πολυ σιγουρη οτι κατέχεις το θέμα καλά να το αποφύγεις.οπωσδήποτε στην ιστορια τα βήματα ειναι πιο σταθερα αλλα στην λογοτεχνία μπορεις να γράψεις καπως πιο ελεύθερα. εγω στον ασεπ 2004 επέλεξα νεα( γλωσσα εβαλαν τοτε)και πήρα 68 αδιάβαστος. το 2006 πάλι νεα (ποίημα εβαλαν) πήρα 65.50 και ειχα διαβάσει μέτρια. παντως πιστεύω οτι όλοι μας κανουμε μια σχετική προετοιμασια σε όλα τα της ειδικής διδακτικής και επιλέγουμε εκείνη τη στιγμή.
Καταγράφηκε
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 22:58:20 »
Rwxanh
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
«
Απάντηση #197 στις:
Σεπτεμβρίου 11, 2007, 12:34:24 pm »
Προσανατολίζομαι πολύ περισσότερο στη Διδακτική Νέων καθώς στο Πανεπιστήμιο ήταν το μοναδικό που διδάχτηκα και μάλιστα από πολύ καλούς καθηγητές. Τα βιβλία τους είναι καταπληκτικά (Φρυδάκη και Σπανός) και από το μάθημα τους πήρα πολλά πράγματα. Μάλιστα αν δεν έχετε κάτι να κάνετε τα πρωινά του επόμενου εαρινού εξαμήνου θα σας πρότεινα να τα παρακολουθήσετε! Επιπλέον είχα αριστεύσει σε αυτούς αν και το 60% είχε κοπεί οπότε ίσως αυτό να είναι ένα καλό κριτήριο επιλογής...
Καταγράφηκε
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...
sisses
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
Η ζωή τελικά είναι ωραία!!!- ΠΕ 02
«
Απάντηση #198 στις:
Σεπτεμβρίου 11, 2007, 03:00:32 pm »
Rwxanh, καλό μεσημέρι!
Και εγώ γενικά προτιμώ διδακτική Νέων και εξ' ανάγκης Ιστορίας ή Αρχαίων.
Πάντως το 2005 είχα επιλέξει ανγκαστικά διδακτική Ιστορίας, ως πιο εύκολο για μένα και έγραψα ως δια μαγείας 85,50!
Φέτος επέλεξα Καβάφη και έγραψα 79, αν και περίμενα κάτι περισσότερο.
Δύο πολύ καλά βιβλία που έχω να προτείνω για Διδακτική είναι τα εξής:
1) Προετοιμασία, Σχεδιασμός και Αξιολόγηση της Διδασκαλίας, Πόπη Πηγιάκη, Εκδόσεις Γρηγόρη.
2) Η διδασκαλία του ποιήματος, Γεώργιος Σπανός.
Καταγράφηκε
Rwxanh
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #199 στις:
Σεπτεμβρίου 11, 2007, 03:11:31 pm »
Του Σπανού το είχα υπ' όψιν μου αλλά της Πηγιάκη όχι. Ευχαριστούμε πολύ sisses... Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη! Να'σαι καλά!
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 22:58:20 »
GEMINI 3
Πλήρες μέλος
Φύλο:
WE ARE THE CHAMPIONS!
«
Απάντηση #200 στις:
Σεπτεμβρίου 11, 2007, 05:57:26 pm »
Αξέχαστος και μοναδικός ο καθηγητής Σπανός! Από τους αρίστους της Φιλοσοφικής Αθήνας. Συγκινητική στιγμή όταν περνούσα ΠΕΚ μάς πρόβαλαν σε βίντεο υποδειγματική διδασκαλία του στην ποίηση! Και εγώ στο μάθημά του και στον ίδιο ως ΔΑΣΚΑΛΟ χρωστώ την επιτυχία μου στον ΑΣΕΠ κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος!!!
Καταγράφηκε
marin
Επισκέπτης
«
Απάντηση #201 στις:
Σεπτεμβρίου 12, 2007, 12:18:13 pm »
καλημερα σε ολους!τρεις φορες εδωσα ασεπ και τις τρεις επελεξα διδακτικη ιστοριας,ως αποφοιτη ιστορικου.και τις τρεις,κατειχα το γνωστικο κομματι,τις δυο πρωτες μαλιστα βασιστηκα σε αυτο.και τις δυο φορες εγραψα ενα 60 και απορουσα...φετος αφησα τις εντυπωσιακες λεπτομερειες του γνωστικου κατα μερος κι εδωσα εμφαση στον τροπο..δηλ.στοχοι,μεθοδοι διδασκαλιας που προκειται να χρησιμοποιησω,συνδεση με τα προηγουμενα,αναλυση πηγων με τους μαθητες,τροποι εμπεδωσης(φυλλα αξιολογησης κλπ) και ο βαθμος ανεβηκε στο 77.θα προτεινα λοιπον να διαβασει καποιος,τις οδηγιες για τη διδασκαλια των φιλολογικων μαθηματων και οπωσδηποτε τα βιβλια του καθηγητη που υπαρχουν στη σελιδα του παιδαγωγικου ινστιτουτου.ειναι πολυ διαφωτιστικα οσον αφορα τον προσανατολισμο του διαγωνισμου.
Καταγράφηκε
korina76
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
If you're gonna dream, dream high
«
Απάντηση #202 στις:
Σεπτεμβρίου 19, 2007, 08:59:51 pm »
Εγώ σε όλους τους διαγωνισμούς έχω δώσει Διδακτική Αρχαίων και Νέων στους δύο πρώτους (2000/2002). Τις δύο πρώτες χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις παιδαγωγικής καθότι είμαι από το φιλολογικό έπαιρνα αξιοπρεπείς βαθμούς της τάξεως 70-75. Το 2003 αποφοίτησα από μεταπτυχιακό στη διδκατική του κλάδου και μάλιστα με ειδίκευση στην διδκατική των Αρχαίων και των Νέων και προετοιμάστηκα για τον ΑΣΕΠ του 2004. Η λογική έλεγε ότι θα πήγαινα καλύτερα αλλά ειδικά στη γενική παιδαγωγική μετά βίας έπιασα ένα 57 στην ειδική διδακτική των Αρχαίων έπιασα 67. Αν είχα πάει καλά στην ιστορία ίσως να έκανα κάτι. Το 2006 λοιπόν ξεκίνησα το διάβασμα αρκετά νωρίς, την λύση του φροντιστηρίου την απέκλεισα πολύ νωρίς γιατί από κάποια δοκιμαστικά δεν πήρα συγκλονιστικά πράγματα. Ειδικά στην ειδική διδακτική δεν είναι και πολύ καταρτισμένοι. Έκανα πολλά τεστ πολλαπλής επιλογής στα παιδαγωγικά και έπιασα 85 και στη διδακτική των Αρχαίων 68. Αυτή την φορά με διέψευσε το αντικείμενο και όχι η ιστορία που το περίμενα λόγω θεμάτων αλλά τα αρχαία που πήρα ένα αχαρακτήριστο 55 την στιγμή που περίμενα το λιγότερο ένα 70. Απογοητεύτηκα πάρα πολύ αλλά και θύμωσα για το ποιοι είναι αυτοί που διορθώνουν.
Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά δεν ξέω που να ποντάρω πια.
Καταγράφηκε
kellykou
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #203 στις:
Σεπτεμβρίου 19, 2007, 10:29:55 pm »
Αυτή την φορά με διέψευσε το αντικείμενο και όχι η ιστορία που το περίμενα λόγω θεμάτων αλλά τα αρχαία που πήρα ένα αχαρακτήριστο 55 την στιγμή που περίμενα το λιγότερο ένα 70. Απογοητεύτηκα πάρα πολύ αλλά και θύμωσα για το ποιοι είναι αυτοί που διορθώνουν.
Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά δεν ξέω που να ποντάρω πια.
Παράθεση
welcome to the club.
Καταγράφηκε
mary02
Πλήρες μέλος
«
Απάντηση #204 στις:
Σεπτεμβρίου 20, 2007, 09:02:21 am »
Καλημέρα κι από εμένα! Μου φαίνεται ότι, όσον αφορά στην ειδική διδακτική, τα αρχαία είναι που κρύβουν τους μεγαλύτερους κινδύνους. Από όσο μπορώ να αντιληφθώ, περιμένουν από εμάς κάποια συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία όμως κανείς δεν ξέρει ποια είναι. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω ιδέα (αν είχα, θα μπορούσα να δικαιολογήσω το ωραιότατο 57 που μου βάλανε!). Στην αίτησή μου προς το ΑΣΕΠ, πάντως, ζήτησα να μου χορηγήσουν αντίγραφα των οδηγιών που δόθηκαν στους βαθμολογητές. Αν συμβεί αυτό (που αμφιβάλλω...), τότε ίσως θα μπορέσω να καταλάβω ποιο είναι το ζητούμενο. Παρεμπιπτόντως, έχει κανείς ιδέα πότε θα αρχίσουν να μας καλούν να δούμε τα γραπτά μας; Μ' έχει φάει η περιέργεια τη γυναίκα...
Καταγράφηκε
Καλύτερα να κατανοείς λίγα παρά να παρανοείς πολλά...
mariab
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #205 στις:
Σεπτεμβρίου 20, 2007, 03:39:30 pm »
Πήρα σήμερα τηλέφωνο στον ΑΣΕΠ και μου είπαν ότι λόγω εκλογών δεν ειδοποιούσαν μέχρι τώρα κι ότι από βδομάδα θα ξεκινήσουν να μας καλούνε. Θα δούμε...
Καταγράφηκε
sirina
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #206 στις:
Οκτωβρίου 05, 2007, 04:06:01 pm »
Κακος χαμος με την διδακτικη. Εχω καταμπερδευτει. Ακουω για σιντι, βιβλιογραφιες και αλλα ομορφα και τρελαινομαι. Μα ειναι δυνατον να εχουν τετοιες απαιτησεις? Μια μικρη αφελης ερωτηση: στην διδακτικη "πεφτουν" τα κειμενα που ειναι στην υλη μονο?
Καταγράφηκε
Syllas
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
«
Απάντηση #207 στις:
Οκτωβρίου 05, 2007, 04:13:19 pm »
μόνο; δεν είναι καθόλου μικρή η ύλη, πχ στα νέα πόσα πολλά κείμενα έχουν να σου βάλουν και από γλώσσα, τα 154 ποιήματα του Καβάφη και πάει λέγοντας. Μην μπερδεύεσαι.
Καταγράφηκε
Rwxanh
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #208 στις:
Οκτωβρίου 05, 2007, 04:21:00 pm »
Δηλαδή π.χ. στα νέα δεν υπάρχει περίπτωση ούτε 1 στις 1000 να βάλουν πεζό ή ποίημα εκτός της ύλης, π.χ. ένα πεζό από το Γυμνάσιο?
Καταγράφηκε
sirina
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #209 στις:
Οκτωβρίου 05, 2007, 04:22:05 pm »
Μισο, καπου εχω μπερδευτει. Στην διδακτικη δεν μας ζητανε τα ποιηματα- κειμενα που βρισκονται στα βιβλια λογοτεχνιας απο α γυμνασιου μεχρι γ λυκειου( και για εκθεση το ιδιο)?
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
13
14
15
16
17
Πάνω
« προηγούμενο