0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σοβαρά τώρα: Θεωρείτε έναν φιλόλογο ακατάλληλο να διδάξει σε δημοτικό σχολείο; Συγκρίνετε έναν καθηγητή με έναν δάσκαλο και θεωρείτε τον καθηγητή ακατάλληλο; Επιτέλους! Πριν από μερικά χρόνια τα παιδαγωγικά τα σπούδαζαν 2 χρονάκια και γίνονταν δάσκαλοι! Και γνωρίζω προσωπικά δασκάλους με πτυχίο διετούς φοιτήσεως που δουλεύουν σήμερα σε σχολείο. Θέλετε πραγματικά να συγκριθείτε με φιλολόγους; Ας δώσουμε με την ίδια ύλη στον Ασεπ και να δούμε ποιός θα περάσει και ποιός θα μείνει εκτός. Είναι κακοηθέστατο να επιτίθεται κανείς σε ανθρώπους που απλώς προσπαθούν να βρουν μια λύση για τον κλάδο τους, η οποία διόλου δεν θα βλάψει την εκπαίδευση. Τουναντίον, θα έκανε καλό στα παιδιά να διδάσκονται τη γλώσσα συστηματικότερα από μικρή ηλικία. Έχετε παρατηρήσει ότι το λεξιλόγιο των παιδιών συνεχώς πτωχαίνει. Επομένως αρκείστε σε πικρόχολα σχόλια εναντίον των συναδέλφων φιλολόγων, όχι από πραγματικό ενδιαφέρον για την εκπαίδευση, αλλά από φόβο για ενδεχόμενη μείωση των δικών σας θέσεων.
Amaly αναφερομαι σε σενα γιατι σχολιασες τα λεγομενα μου και μονο για αυτο το λογο..Εγω ναι πραγματικα παρακολουθω τις εξελιξεις σε ενα κλαδο που εξελισεται καθημερινα μεσα απο την ψυχοπαιδαγωγικη ερευνα. Το αν θεωρεις εσυ τον κλαδο των νηπιαγωγων (και των δασκαλων) "υπο" δεν με αφορα καθολου, γιατι απλα ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙΣ, κατι που προσπαθούμε εμεις να μαθουμε στους μαθητες μας απο την ηλικια των 5 ετων! Ζω με αξιολογους φιλολογους και θεωρω αδιανοητο να εκθετεις ενα κλαδο με την απαραδεκτη σταση σου απεναντι σε οποιονδηποτε εχει διαφορετικη αποψη..Ο κλαδος σας εχει πολλα προβληματα και ανεργεια οπως και ο δικος μου. Εισαι μικρή σε ηλικια και δεν καταλαβαινω γιατι τοσο αγχος και τοση επικαλυμενη απογνωση! Δηλαδη μας υπεγραψαν συμβολαιο οτι θα μας διορισουν μαζι με το πτυχιο;; Και οι δυο ξεραμε τι θα επακολουθουσε αλλα η διαφορα μας ειναι οτι εγω σπουδασα κατι που το αγαπουσα και δεν με πειραζει να συνεχισω να σπουδαζω και να εργαζομαι οπου βρω δουλεια..Αν δεν τα καταφερω να περασω στον ΑΣΕΠ απλά υπαρχουν καλυτερα καταρτισμενες εκπαιδευτικοι και τους αξιζει περισσοτερο να κανουν αυτη τη δουλεια! Το ιδιο ισχυει και στην δικη σου περιπτωση.Υ.Γ Μια που τα βιβλια ψυχολογιας τα παιζεις στα δαχτυλα, δες το κεφαλαιο "Ανοχη στη ματαιωση" απο εκει ξεκιναει το προβλημα σου
Παράθεση από: papagalia στις Σεπτεμβρίου 06, 2008, 12:11:06 am...Πριν από μερικά χρόνια τα παιδαγωγικά τα σπούδαζαν 2 χρονάκια και γίνονταν δάσκαλοι! Και γνωρίζω προσωπικά δασκάλους με πτυχίο διετούς φοιτήσεως που δουλεύουν σήμερα σε σχολείο... Λίγα... μήπως θέλεις να πεις 20 χρόνια πριν. Επίσης να σε ενημερώσω ότι οι δάσκαλοι διετούς φοίτησης, στην πλειοψηφία τους έχουν περάσει ήδη από διετή μετεκπαίδευση εξομοίωσης.Παράθεση από: papagalia στις Σεπτεμβρίου 06, 2008, 12:11:06 am.. Ας δώσουμε με την ίδια ύλη στον Ασεπ και να δούμε ποιός θα περάσει και ποιός θα μείνει εκτός....Είσαι σίγουρος/η ότι θέλεις να το πας εκεί; Έχεις ελέγξει την ύλη των δασκάλων στον ΑΣΕΠ ή κρίνεις εκ του αποτελέσματος, επειδή και τη βάση να γράψεις κρίνεσαι διοριστέος; Προτού βιαστείς να βγάλεις συμπέρασμα, ότι θέλω να μειώσω την προσπάθεια που κάνεις, να σου πω ότι ξέρω την ύλη σας από το 2002. Οι φίλες μου έχουν τελειώσει και ΦΠΨ και ιστορικό και διαβάζαμε παράλληλα. Το πιθανότερο αν έδινες στον ΑΣΕΠ για δασκάλους να αρίστευες στην 1 ενότητα. Με τα υπόλοιπα τι θα έκανες; Με τη διδακτική τους; Με την αναλυτικοσυνθετική ή την ολική μεθοδο διδασκαλίας γλώσσας; Για τα προβλήματα του κλάδου σας η λύση δεν είναι το δημοτικό σχολείο.
...Πριν από μερικά χρόνια τα παιδαγωγικά τα σπούδαζαν 2 χρονάκια και γίνονταν δάσκαλοι! Και γνωρίζω προσωπικά δασκάλους με πτυχίο διετούς φοιτήσεως που δουλεύουν σήμερα σε σχολείο...
.. Ας δώσουμε με την ίδια ύλη στον Ασεπ και να δούμε ποιός θα περάσει και ποιός θα μείνει εκτός....
Αφου κουκλα μου εισαι καταρτισμενη-πανεξυπνη-καλυτερη απο ολους ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ, ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΙΑ
μήπως...αρχίζουν να διεικδικούν και οι δάσκαλοι την ένταξή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση;