*

Αποστολέας Θέμα: ολοημερα γυμνασια ή φιλολογοι κ στο δημοτικό  (Αναγνώστηκε 43407 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
Απ: ολοημερα γυμνασια ή φιλολογοι κ στο δημοτικό
« Απάντηση #112 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 10:20:28 pm »
Σοβαρά τώρα: Θεωρείτε έναν φιλόλογο ακατάλληλο να διδάξει σε δημοτικό σχολείο; Συγκρίνετε έναν καθηγητή με έναν δάσκαλο και θεωρείτε τον καθηγητή ακατάλληλο; Επιτέλους! Πριν από μερικά χρόνια τα παιδαγωγικά τα σπούδαζαν 2 χρονάκια και γίνονταν δάσκαλοι! Και γνωρίζω προσωπικά δασκάλους με πτυχίο διετούς φοιτήσεως που δουλεύουν σήμερα σε σχολείο. Θέλετε πραγματικά να συγκριθείτε με φιλολόγους; Ας δώσουμε με την ίδια ύλη στον Ασεπ και να δούμε ποιός θα περάσει και ποιός θα μείνει εκτός. Είναι κακοηθέστατο να επιτίθεται κανείς σε ανθρώπους που απλώς προσπαθούν να βρουν μια λύση για τον κλάδο τους, η οποία διόλου δεν θα βλάψει την εκπαίδευση. Τουναντίον, θα έκανε καλό στα παιδιά να διδάσκονται τη γλώσσα συστηματικότερα από μικρή ηλικία. Έχετε παρατηρήσει ότι το λεξιλόγιο των παιδιών συνεχώς πτωχαίνει. Επομένως αρκείστε σε πικρόχολα σχόλια εναντίον των συναδέλφων φιλολόγων, όχι από πραγματικό ενδιαφέρον για την εκπαίδευση, αλλά από φόβο για ενδεχόμενη μείωση των δικών σας θέσεων.

εχεις απολυτο δικιο σε οσα ειπες. πιστευω οτι οι δασκαλοι φοβουνται τον παραγκωνισμο . εννοειται οτι εμεις προτιμουμε γυμνασια  κ λυκεια . αν μας εβαζαν σε δημοτικα να μαζεψουμε μορια και να μεταπηδησουμε στην β βαθμια θα ηταν πολυ καλη λυση. δεν λεμε ποιος ειναι καλυτερος (δασκαλος η καθηγητης) .μια ειρηνικη συνυπαρξη θελουμε να πετυχουμε . δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτη η εχθροτητα στους φιλολογους .  η φιλολογια ειναι επιστημη. ειτε σας αρεσει ειτε οχι ,ο φιλολογος μπορει να διδαξει σε δημοτικο. ο δασκαλος δεν μπορει σε γυμνασιο
θα θεσω 1 ερωτημα που ειχα θεσει και πιο πριν.γιατι οι γονεις προτιμουν φιλολογους για ιδιαιτερα σε παιδακια δημοτικου???
απλα τωρα οι δασκαλοι επειδη εχουν "ρεντα" εχουν σηκωσει μυτη και νομιζουν οτι κυριαρχουν. προσγειωθειτε....18000 φιλολογοι ειναι  αδιοριστοι. πολυ μορφωμενοι ανθρωποι δινουν ασεπ και δεν περνουν! εγωισμους θα κοιταμε τωρα?   δεν ειναι κριμα για αυτους τους ανθρωπους? παντως οτι και να λετε , πιστευω οτι δεν θα παμε χαμενοι συναδελφοι.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 10:25:54 pm από amaly »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:07:06 »

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 11:20:40 pm »
Amaly αναφερομαι σε σενα γιατι σχολιασες τα λεγομενα μου και μονο για αυτο το λογο..Εγω ναι πραγματικα παρακολουθω τις εξελιξεις σε ενα κλαδο που εξελισεται καθημερινα μεσα απο την ψυχοπαιδαγωγικη ερευνα. Το αν θεωρεις εσυ τον κλαδο των νηπιαγωγων (και των δασκαλων) "υπο" δεν με αφορα καθολου, γιατι απλα ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙΣ, κατι που προσπαθούμε εμεις να μαθουμε στους μαθητες μας απο την ηλικια των 5 ετων!
Ζω με αξιολογους φιλολογους και θεωρω αδιανοητο να εκθετεις ενα κλαδο με την απαραδεκτη σταση σου απεναντι σε οποιονδηποτε εχει διαφορετικη αποψη..Ο κλαδος σας εχει πολλα προβληματα και ανεργεια οπως και ο δικος μου.
Εισαι μικρή σε ηλικια και δεν καταλαβαινω γιατι τοσο αγχος και τοση επικαλυμενη απογνωση! Δηλαδη μας υπεγραψαν συμβολαιο οτι θα μας διορισουν μαζι με το πτυχιο;; Και οι δυο ξεραμε τι θα επακολουθουσε αλλα η διαφορα μας ειναι οτι εγω σπουδασα κατι που το αγαπουσα και δεν με πειραζει να συνεχισω να σπουδαζω και να εργαζομαι οπου βρω δουλεια..Αν δεν τα καταφερω να περασω στον ΑΣΕΠ απλά υπαρχουν καλυτερα καταρτισμενες εκπαιδευτικοι και τους αξιζει περισσοτερο να κανουν αυτη τη δουλεια! Το ιδιο ισχυει και στην δικη σου περιπτωση.
Υ.Γ Μια που τα βιβλια ψυχολογιας τα παιζεις στα δαχτυλα, δες το κεφαλαιο "Ανοχη στη ματαιωση" απο εκει ξεκιναει το προβλημα σου

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 11:53:48 pm »
Amaly αναφερομαι σε σενα γιατι σχολιασες τα λεγομενα μου και μονο για αυτο το λογο..Εγω ναι πραγματικα παρακολουθω τις εξελιξεις σε ενα κλαδο που εξελισεται καθημερινα μεσα απο την ψυχοπαιδαγωγικη ερευνα. Το αν θεωρεις εσυ τον κλαδο των νηπιαγωγων (και των δασκαλων) "υπο" δεν με αφορα καθολου, γιατι απλα ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙΣ, κατι που προσπαθούμε εμεις να μαθουμε στους μαθητες μας απο την ηλικια των 5 ετων!
Ζω με αξιολογους φιλολογους και θεωρω αδιανοητο να εκθετεις ενα κλαδο με την απαραδεκτη σταση σου απεναντι σε οποιονδηποτε εχει διαφορετικη αποψη..Ο κλαδος σας εχει πολλα προβληματα και ανεργεια οπως και ο δικος μου.
Εισαι μικρή σε ηλικια και δεν καταλαβαινω γιατι τοσο αγχος και τοση επικαλυμενη απογνωση! Δηλαδη μας υπεγραψαν συμβολαιο οτι θα μας διορισουν μαζι με το πτυχιο;; Και οι δυο ξεραμε τι θα επακολουθουσε αλλα η διαφορα μας ειναι οτι εγω σπουδασα κατι που το αγαπουσα και δεν με πειραζει να συνεχισω να σπουδαζω και να εργαζομαι οπου βρω δουλεια..Αν δεν τα καταφερω να περασω στον ΑΣΕΠ απλά υπαρχουν καλυτερα καταρτισμενες εκπαιδευτικοι και τους αξιζει περισσοτερο να κανουν αυτη τη δουλεια! Το ιδιο ισχυει και στην δικη σου περιπτωση.
Υ.Γ Μια που τα βιβλια ψυχολογιας τα παιζεις στα δαχτυλα, δες το κεφαλαιο "Ανοχη στη ματαιωση" απο εκει ξεκιναει το προβλημα σου

κοιταξε , αν θελω βιβλιογραφια για ψυχολογια θα ρωτησω καταλληλοτερους ανθρωπους απο εσενα να μου προτεινουν..
εσυ γιατι σπουδασες δηλαδη?   δεν θελεις να διοριστεις?? να εργαστεις και να κανεις αυτο που αγαπας?  τοσο υπερανω? 
επισης εγω ξερω ατομα που δεν   συμπαθουν καθολου τα παιδια ομως εγιναν δασκαλοι για να διοριστουν.. αυτοι δηλαδη ειναι καταλληλοι επειδη εχουν διαβασει 5 βιβλια ψυχολογιας στη σχολη τους? 
εσυ που ειδες την επικαλυμενη απογνωση? εγω μπορει να βγαζω περισσοτερα χρηματα τωρα που δεν ειμαι διορισμενη και να ημουν επαναπαυμενη...αλλα αυτο δεν παιζει ρολο.επισης ,δεν εισαι σε θεση να ξερεις ποσο καταρτισμενη ειμαι σε σχεση με αλλους εκπαιδευτικουσ γιατι  απλα δεν με γνωριζεις...
εσενα σου προτεινω να διαβασεις το "Από δρυ παλιά κι από πέτρα"της νοελ μπαξερ,ετσι βρε, για ναξεκουραστεις απο την πολλη ψυχολογια και την παρακολουθηση των εξελιξεων στην ψυχοπαιδαγωγικη ερευνα.
η αληθεια ειναι πικρη ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 12:03:01 am από amaly »

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 12:12:36 am »
"τιποτα πιο δυσκολο απο την ευθυτητα , τιποτα πιο ευκολο απο την κολακεια"  Φ. ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ

"ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙς  ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥς" 
ΤΖ. ΦΑΟΥΛΕΡ

;) ;) ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 12:14:26 am από amaly »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:07:06 »

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 12:42:20 am »
Αφου κουκλα μου εισαι καταρτισμενη-πανεξυπνη-καλυτερη απο ολους ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ, ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΙΑ

Αποσυνδεδεμένος papagalia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 12:51:56 am »
...Πριν από μερικά χρόνια τα παιδαγωγικά τα σπούδαζαν 2 χρονάκια και γίνονταν δάσκαλοι! Και γνωρίζω προσωπικά δασκάλους με πτυχίο διετούς φοιτήσεως που δουλεύουν σήμερα σε σχολείο...

Λίγα... μήπως θέλεις να πεις 20 χρόνια πριν. Επίσης να σε ενημερώσω ότι οι δάσκαλοι διετούς φοίτησης, στην πλειοψηφία τους έχουν περάσει ήδη από διετή μετεκπαίδευση εξομοίωσης.

.. Ας δώσουμε με την ίδια ύλη στον Ασεπ και να δούμε ποιός θα περάσει και ποιός θα μείνει εκτός....
Είσαι σίγουρος/η ότι θέλεις να το πας εκεί; Έχεις ελέγξει την ύλη των δασκάλων στον ΑΣΕΠ ή κρίνεις εκ του αποτελέσματος, επειδή και τη βάση να γράψεις κρίνεσαι διοριστέος;
 Προτού βιαστείς να βγάλεις συμπέρασμα, ότι θέλω να μειώσω την προσπάθεια που κάνεις, να σου πω ότι ξέρω την ύλη σας από το 2002. Οι φίλες μου έχουν τελειώσει και ΦΠΨ και ιστορικό και διαβάζαμε παράλληλα. Το πιθανότερο αν έδινες στον ΑΣΕΠ για δασκάλους να αρίστευες στην 1 ενότητα. Με τα υπόλοιπα τι θα έκανες; Με τη διδακτική τους; Με την αναλυτικοσυνθετική ή την ολική μεθοδο διδασκαλίας γλώσσας;

Για τα προβλήματα του κλάδου σας η λύση δεν είναι το δημοτικό σχολείο.
Λοιπόν, επειδή μάλλον με παρεξήγησες, να ξεκαθαρίσω ότι το σχόλιο μου για τη δυσκολία του Ασεπ των φιλολόγων έρχεται ως απάντηση σε όσους επηρμένους από τον κλάδο σου που υποστηρίζουν ότι οι φιλόλογοι δεν είναι ικανοί να περάσουν στο διαγωνισμό και γι' αυτό είναι ακατάλληλοι.
Δεύτερον, αλήθεια με προβληματίζει το γεγονός ότι οι δάσκαλοι δεν βλέπουν πως τα παιδιά στην πλειοψηφία τους δεν γνωρίζουν σωστά τα ελληνικά. Αν έβλεπαν το πρόβλημα, όχι απλά δεν θα διαφωνούσαν με το να διδάξουν οι φιλόλογοι στα δημοτικά, αλλά θα το επιζητούσαν ως πολύτιμη βοήθεια για το δικό τους έργο. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτή την ανώφελη αντιπαράθεση και ας συζητήσουμε ψύχραιμα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας ενδεχόμενης ένταξης των φιλολόγων στα δημοτικά σχολεία.

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 12:54:41 am »
Αφου κουκλα μου εισαι καταρτισμενη-πανεξυπνη-καλυτερη απο ολους ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ, ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΙΑ
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 01:00:30 am από amaly »

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 01:15:29 am »
Να ζητησω συγνωμη απο οσους διαβαζουν ή θα τυχει να διαβασουν το συγκεκριμενο θεμα. Πραγματικα δεν ηθελα να παρεκτραπω!
Ελπιζω να βρειτε λυσεις στα προβληματα του κλαδου σας..Εχουν υποθει καλες προτασεις σε αναλογο ποστ(το συγκεκριμενο υποτιθεται οτι θα εκλεινε, αλλα μερικοι θελουν μονο να προσβαλουν και οχι να βρισκουν λυσεις)

Οσο για την amaly της ευχομαι τα καλυτερα (στο μετρο των ικανοτητων και της προσπαθειας της βεβαια)
σημειωση: Οι ρησεις "μεγαλων ανδρων" ειναι ολες απο ενα βιβλιο, για αυτο και δεν εντυπωσιαστηκε κανεις!
Να 'στε καλα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 01:30:20 am »
Λοιπόν, κάνω την αρχή. Πιστεύω λοιπόν, ότι θα έπρεπε να προστεθούν κάποιες ώρες στο σχολικό πρόγραμμα του δημοτικού, που θα προορίζονταν για τη συστηματική διδασκαλία της γλώσσας. Τα παιδιά θα διδάσκονταν γραμματική και συντακτικό, λεξιλογικές ασκήσεις και θα ενθαρρύνονταν να αναπτύξουν τόσο το γραπτό όσο και τον προφορικό λόγο. Αυτό το μάθημα θα το δίδασκαν φιλόλογοι και θα λειτουργούσε συμπληρωματικά στο παραδοσιακό μάθημα της γλώσσας.

Αποσυνδεδεμένος psipsinel

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70, όταν παίρνω φόρα...φόρα κατηφόρα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 01:33:51 am »
Μου φαίνεται πως με το ένα και με το άλλο...ξεχνούμε το βασικότερο...την παιδεία,την οποία υποτίθεται πως εκπροσωπούμε... Καθόμαστε και διαφωνούμε,τσακωνόμαστε και αρπαζόμαστε ενώ όλα γύρω μας πάνε από το κακό στο χειρότερο... Δεν ξέρω αν συμφωνώ με την ιδέα να εισχωρεί ο ένας κλάδος στα νερά του άλλου...ωστόσο πιστεύω πως για όλα υπάρχει η χρυσή τομή. Αν όμως...κάποια στιγμή οι φιλόλογοι ξεκινήσουν να κάνουν μάθημα στα δημοτικά... μήπως...λέω...μήπως...αρχίζουν να διεκδικούν και οι δάσκαλοι την ένταξή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Πέρα από την ταμπέλα του κλάδου μας...ας μην ξεχνάμε πως πάνω από όλα...είμαστε παιδαγωγοί....

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 01:36:47 am »
Συγνώμη...παπαγαλία..αλλά με τα καινούρια βιβλία...τα παιδιά διδάσκονται πια γραμματική χωρίς να φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τους αντίστοιχους όρους όπως παλιότερα...(πράγμα βέβαια που οι περισσότεροι δάσκαλοι το αγνοούσαν και δίδασκαν κανονικά γραμματική). Όσο για το συντακτικό...τα βασικότερα τα κάνουν...απλώς δεν είναι ευκολο σε ένα παιδί δημοτικού να κατανοήσει ό,τι και ένα παιδί γυμνασίου. Στα παιδιά..ακόμη και ο ένας ηλικιακός χρόνος...είναι τεράστια διαφορά καμιά φορα.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 01:42:42 am »
μήπως...αρχίζουν να διεικδικούν και οι δάσκαλοι την ένταξή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση;
Αν παρουσιαστεί ανάγκη και μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της β' βάθμιας , γιατί όχι; Στο προηγούμενο μήνυμα μου πρόβαλα ένα επιχείρημα υπέρ του διορισμού φιλολόγων στα δημοτικά. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε ότι μπορούμε να σας συνδράμουμε στο έργο σας και να διδάξουμε τη γλώσσα συστηματικότερα στα παιδιά;

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 01:49:16 am »
 :) Όταν λες συστηματικότερα αναφέρεσαι σε κάποιες ώρες χωριστά από το καθημερινό δίωρο της γλώσσας...Με λίγα λόγια μου λες πως τα παιδιά στο δημοτικό με το ήδη παραφορτωμένο πρόγραμμα...θα πρέπει να κάνουν τρεις ώρες γλώσσα κάθε μέρα. Δεν ξέρω αν αυτό τελικά θα λειτουργούσε αποτελεσματικά...ωστόσο,αν δεν εφαρμοστεί...δεν μπορώ να γνωρίζω. Πάντως,πάλι με την ίδια λογική...τα ίδια θα διεκδικήσουν και οι μαθηματικοί για το μάθημά τους...οι φυσικοί για το δικό τους... και πάει λέγοντας. Μήπως τελικά θα ήταν καλύτερο να φοιτούμε σε μια παιδαγωγική σχολή όλοι και από εκεί και πέρα να ειδικευόμαστε,ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι αντιπαραθέσεις;

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 01:55:47 am »
Τα νέα βιβλία είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ορθότερης εκμάθησης της ελληνικής, άλλα με τέτοια προβλήματα που παρουσιάζονται στις τάξεις των νέων όσον αφορά στη γλώσσα, νομίζω ότι δεν επαρκούν... έχω παρατηρήσει ότι τα παιδιά πλέον συνεννοούνται με συνθήματα. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι νέο, ωστόσο το πρόβλημα έχει οξυνθεί τα τελευταία χρόνια. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, μήπως θα έπρεπε να αυξηθούν οι ώρες γλωσσικής διδασκαλίας ; Μήπως τελικά το κράτος πρέπει να αξιοποιήσει τους χιλιάδες διαθέσιμους φιλολόγους σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182585
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)