*

Αποστολέας Θέμα: ολοημερα γυμνασια ή φιλολογοι κ στο δημοτικό  (Αναγνώστηκε 43411 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος psipsinel

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ70, όταν παίρνω φόρα...φόρα κατηφόρα...
    • Προφίλ
Απ: ολοημερα γυμνασια ή φιλολογοι κ στο δημοτικό
« Απάντηση #126 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 02:02:03 am »
Ναι παπαγαλία..δε διαφωνώ με αυτά που λες...αλλά τουλάχιστον τα παιδάκια που πέρασαν από τα χέρια μου...δεν ήταν σε αυτήν την κατάσταση... Πάντως,αυτό που θέλω να σου τονίσω...είναι πως η εκπαίδευση δεν είναι μονοδιάστατη. Δεν είναι μόνο η γλώσσα στο δημοτικό. Ναι,καταλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι του ωρολόγιου προγράμματος,αλλά δεν είναι μόνο αυτή...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:39:33 »

Αποσυνδεδεμένος papagalia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 02:11:51 am »
Πάντως,πάλι με την ίδια λογική...τα ίδια θα διεκδικήσουν και οι μαθηματικοί για το μάθημά τους...οι φυσικοί για το δικό τους... και πάει λέγοντας. Μήπως τελικά θα ήταν καλύτερο να φοιτούμε σε μια παιδαγωγική σχολή όλοι και από εκεί και πέρα να ειδικευόμαστε,ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι αντιπαραθέσεις;
Δεν μπορώ να γνωρίζω τί προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθηματικοί και οι φυσικοί. Όσο για τη λεξιπενία και τα λάθη στη χρήση της γλώσσας μας σήμερα, μπορώ να πω ότι είναι πολύ σοβαρά προβλήματα που επηρεάζουν την ανθρώπινη επικοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις. Τί είδους σχέσεις μπορούν να αναπτύξουν οι άνθρωποι ,αλήθεια, όταν δεν είναι σε θέση να εξωτερικεύσουν με το λόγο τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους; Ποιά επιστήμη μπορεί έτσι να προοδεύσει και ποιά κοινωνία να σταθεί σε τέτοιες σαθρές βάσεις;

Αποσυνδεδεμένος papagalia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 02:14:39 am »
Ναι παπαγαλία..δε διαφωνώ με αυτά που λες...αλλά τουλάχιστον τα παιδάκια που πέρασαν από τα χέρια μου...δεν ήταν σε αυτήν την κατάσταση... Πάντως,αυτό που θέλω να σου τονίσω...είναι πως η εκπαίδευση δεν είναι μονοδιάστατη. Δεν είναι μόνο η γλώσσα στο δημοτικό. Ναι,καταλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι του ωρολόγιου προγράμματος,αλλά δεν είναι μόνο αυτή...
Σαφέστατα δεν είναι μόνο η γλώσσα. Μα δεν πρότεινα να αντικαταστήσει ο φιλόλογος το δάσκαλο, σε καμμία περίπτωση. Μπορούν όμως να δουλέψουν παράλληλα στο δημοτικό, αυτή είναι η γνώμη μου.

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 04:05:24 am »
μάλλον δεν έχετε πάρει χαμπάρι το ρόλο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πιστεύοντας οι περισσότεροι ότι πρόκειται για μία βαθμίδα εκπαίδευσης στην οποία ένα παιδί πρέπει να βομβαρδίζεται από γνώσεις που δεν μπορεί να κατανοήσει. ρωτάω τι δουλειά έχει ένας απόφοιτος ιστορικού αρχαιολογικού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. τι δουλειά έχει ένας απόφοιτος τμήματος μεθοδολογίας επιστημών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.τι δουλειά έχει ένας φιλόλογος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ότι θέλει αλλά κριτική στην επιστημονική επάρκεια άλλων κλάδων μόνο κόμπλεξ κατωτερότητας δείχνει και τίποτα άλλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:39:33 »

Αποσυνδεδεμένος Georgia s

• Ιστορικό μέλος
  • η παιδεία είναι θέμα εσωτερικού πολιτισμού
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 10:11:10 am »
άδικος κόπος geoch..εχω προσπαθήσει επανειλημ να σταματήσω αυτή τη γελοια συζήτηση, αλλά κανείς δε φαίνεται να λαμβάνει υποψη του όσα λέμε.. >:( κ όχι τίποτ αλλο, αλλά όσα λέγονται κ άγνοια παιδαγωγικής  φανερώνουν κ πολλά άλλα πράγματα.. :
εγω το μόνο που έχω να κάνω είναι να μην ξαναπάρω μέρος σ αυτή τη συζήτηση ( κ αυτό προτείνω κ σ όσους διαφωνούν με όσα λέγονται) κ να τους αφήσουμε να τρώγονται μεταξύ τους..τι κρίμα ούτε καν το ξανασκέφτηκαν τόσες φορές που τους το είπαμε..

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 10:47:35 am »
geochem.... Αν διαβάσεις αυτά που γράφω...νομίζω πως θα καταλάβεις πως τα ίδια με σενα υποστηρίζω....

Αποσυνδεδεμένος anwtatos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 11:07:48 am »
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 11:17:41 am »
Μου φαίνεται πως με το ένα και με το άλλο...ξεχνούμε το βασικότερο...την παιδεία,την οποία υποτίθεται πως εκπροσωπούμε... Καθόμαστε και διαφωνούμε,τσακωνόμαστε και αρπαζόμαστε ενώ όλα γύρω μας πάνε από το κακό στο χειρότερο... Δεν ξέρω αν συμφωνώ με την ιδέα να εισχωρεί ο ένας κλάδος στα νερά του άλλου...ωστόσο πιστεύω πως για όλα υπάρχει η χρυσή τομή. Αν όμως...κάποια στιγμή οι φιλόλογοι ξεκινήσουν να κάνουν μάθημα στα δημοτικά... μήπως...λέω...μήπως...αρχίζουν να διεκδικούν και οι δάσκαλοι την ένταξή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Πέρα από την ταμπέλα του κλάδου μας...ας μην ξεχνάμε πως πάνω από όλα...είμαστε παιδαγωγοί....

να διεκδικουν ενταξη στην β βαθμια? κανενα προβλημα αλλα... με τι ειδικοτητα? τι μαθημα θα κανουν?  γλωσσα? μαθηματικα?  θρησκευτικα? γεωργαφια? γυμναστικη? καλλιτεχνικα????

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 11:23:16 am »
Αν εσένα σου ακούγεται παράλογο...να μπουν οι δάσκαλοι στη δευτεροβάθμια,φαντάσου πως το ίδιο παράλογο ακούγεται και σε αυτούς της πρωτοβάθμιας...να μπουν οι φιλόλογοι στα δημοτικά. Γιατί, η γλώσσα στο δημοτικό...που εσείς λέτε πως είστε καταρτισμένοι να τη διδάξετε συστηματικά.... δεν είναι ΜΟΝΟ ΓΛΩΣΣΑ,αλλά ένα μάθημα με πολλές διαθεματικές προσεγγίσεις..που αγγίζουν τη φυσική, τα καλλιτεχνικα, τα μαθηματικά... και πάει λέγοντας. Εσείς λοιπόν...με τι προσόντα θα διδάξετε τη γλώσσα, έχετε τη δυνατότητα να καλύψετε όλο το εύρος του αντικειμένου στο δημοτικό; ( Γιατί για τη δευτεροβάθμια δεν έχω καμία αμφιβολία)

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 11:51:54 am »
εμεις ειμαστε πληρως καταρτισμενοι πανω στην γλωσσα .ειναι και αυτο αντικειμενο σπουδων μας  και εχουμε καθε εξαμηνο σχεδον μαθηματα γλωσσολογιας αν το αγνοεεις.επιπλεον  ενας φιλολογος που εχει επιλεξει ειδικευση γλωσσολογιας ειναι ικανοτερος να διδαξει γλωσσα απο εναν δασκαλο..(μιλω γενικα ) εμεις ,δεν το ξερεις οτι στην β βαθμια διδασκουμε γραμματικη.συνντακτικο ,εκθεση,αρχαια ελληνικη γλωσσα? 

Σκοπός του Τμήματος Φιλολογίας είναι να παράσχει στους φοιτητές του άρτια επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία, να τους καταστήσει ικανούς στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων, αλλά και να τους προετοιμάσει επαρκώς για ενδεχόμενη ερευνητική σταδιοδρομία. Διδάσκονται η αρχαία ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, η λατινική γλώσσα και λογοτεχνία, η μεσαιωνική και νέα ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, η θεωρία της λογοτεχνίας και η γενική και ιστορικο-συγκριτική γλωσσολογία. Το Τμήμα μελετά και ερμηνεύει την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό λόγο, καθώς και την ελληνική λογοτεχνία διαχρονικά.

δεν σε καλυπτει η απαντηση μου?   
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 11:55:25 am από amaly »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 12:54:35 pm »
να σας πω κι εγω ολο το προγραμμα σπουδων απ εξω;; ;D

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 01:18:26 pm »
Δε νομίζω ότι πρέπει να αναλωνόμαστε στην σύγκριση των δυνατοτήτων μας και στο αν είμαστε ικανοί σα φιλόλογοι να χειριστούμε τάξεις του δημοτικού...Σαφώς και έχουμε τις δυνατότητες αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να εξυψώνουμε τους εαυτούς μας έναντι των δασκάλων ή των νηπιαγωγών γιατί έτσι σίγουρα δε θα βοηθηθεί ο κλάδος μας...Οι πλέον αρμόδιοι για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό είναι οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι αντίστοιχα.Η συζήτηση όμως αφορά την προσωρινή κάλυψη αναγκών στα δημοτικά σχολεία από φιλόλογους.
Εγώ θα θέσω ένα ερώτημα προς δασκάλους και νηπιαγωγούς:Είναι καλύτερα να διδάξει σε δημοτικό ένας δάσκαλος που του έδωσαν πτυχίο "αβασάνιστα" λόγω της ανάγκης απορρόφησης ή ένας φιλόλογος;
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 01:25:02 pm »
συμφωνω με τα πρωτα λεγομενα σου αλλα αν δωσανε το πτυχιο αβασανιστα δεν το ξερουμε...με την ιδια λογικη και σε καποιο αλλο κλαδο καποιος περναει με αντιγραφες..

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 01:35:15 pm »
Ο χρόνος έχει δείξει ότι τα πάντα διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες..'Ετσι η βάση πρόσβασης στο παιδαγωγικό από 12 πήγε 18. Στον ΑΣΕΠ σχεδόν όλοι οι δάσκαλοι περνάνε τη βάση...Στους υπόλοιπους κλάδους (μειωμένης ζήτησης)δηλαδή οι εκπαιδευτικοί είναι άχρηστοι που περισσότερο από το 50% είναι κάτω από τη βάση;Τέλος στο παιδαγωγικό λόγω των αυξημένων αναγκών δίνουν πολύ πιο εύκολα πτυχία και έχει μειωθεί ο μέσος όρος φοίτησης...
ΠΕ02

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182597
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144