0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
..... δεν νομίζω ότι αρμόζουν ΤΟΣΕΣ πια προεκτάσεις στο θέμα, που να φτάσουμε στο Γλέζο και να μιλάμε για "Οκτωβριανά" της παιδείας...ή να κάνουμε μνεία στη λήθη...η ιστορική μνήμη αυτών που ΔΕΝ ενστερνίστηκαν τα αιτήματα του αγώνα δεν πάσχει...
Νομίζω ότι ο τρόπος που οι εκπαιδευτικοί και "οι τοπικές κοινωνίες" τίναξαν από πάνω τους το μερίδιο της ευθύνης για τους βιασμούς των καταλήψεων, ήταν εγκληματικός (από τα λίγα που είδα στην τηλεόραση, γιατί γενικώς το θεωρώ χάσιμο χρόνου...). Ελπίζω να βρεθεί κάποιος στη συζήτηση αυτή που να μου αποδείξει τεκμηριωμένα ότι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, κάποιος τέλος πάντων έλαβε έστω και στοιχειώδη μέριμνα ώστε να αποφευχθούν τέτοια έκτροπα στις καταλήψεις... γιατί αν δεν είχαν φανταστεί ότι θα συμβούν-ή αν το θεωρούν φυσιολογικό, ως σημείο των καιρών μας-μόνο για γονείς και εκπαιδευτικοί δεν κάνουν...
(Παιδιά, έχω δει ΠΟΛΛΑ και έχω φρίξει με τη συμπεριφορά των γονέων με παιδιά στο Δημοτικό-την "ελαφρότητα" με την οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα, και έχω δει πολλά τέτοια παραδείγματα και από τον χώρο των καθηγητών του ΤΕΙ, όπου ανήκα μέχρι πέρυσι. Θέλω να πιστεύω ότι στη Δευτεροβάθμια είναι διαφορετικά τα πράγματα, αλλά φοβάμαι πως δεν είναι...)...τα απαράδεκτα αυτά που συμβαίνουν είτε με βιντεοσκοπήσεις από κινητά, είτε με βιασμούς σε χώρους σχολείων θα έπρεπε να μας απασχολούν όλους............. οι περισσότεροι δεν έχουν κινητά υψηλής τεχνολογίας...τι γίνεται όμως στο πρωινό; Τι σόι δάσκαλοι και καθηγητές είμαστε αν επιτρέπουμε να γίνονται τέτοια πράγματα εν γνώση μας;
4.Το καινούριο στην όλη ιστορία ποιο είναι?Κατά τη γνώμη μου το κινητό και μόνο.Και 40 χρόνια πριν γίνονταν παρόμοια πράγματα (ο νόμος 4000 σας λέει κάτι?) και αντί να καταγράφουν με κινητό "έπαιρναν μάτι"(με συγχωρείτε και για την άκοσμη έκφραση).
Θέλω να ρωτήσω τι γίνεται όσον αφορά το ωράριο εργασίας κάποιου εκπαιδευτικού που δεν απεργεί.Συγκεκριμένα θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος σχετικά με τα εξής:1) Αν ξεκινάει το πρόγραμμά του πχ την 4η ώρα, θα πρέπει να έρθει στο σχολείο από την 1η;2) Θα καλύψει κενά άλλων συναδέλφων που απεργούν και απουσιάζουν ώστε τα παιδιά να μην κάνουν κενά και να φύγουν νωρίτερα;3) Αν ναι, τότε εφόσον ολοκληρώσει τις διδασκαλίες του στα τμήματα που είχε νωρίτερα, μπορεί να φύγει;Για παράδειγμα έστω ότι κάποιος έχει μάθημα μόνο 4η, 5η και 6η ώρα. Αν πάει στο σχολείο από την 1η και τα τμήματα στα οποία είχε μάθημα τυχαίνει να έχουν κενό 1η, 2η ,3η ώρα γιατί οι αντίστοιχοι καθηγητές απεργούν , τότε μπορεί να γίνει αναπλήρωση και ο καθηγητής αντί για 4η, 5η, 6η να κάνει μάθημα 1η, 2η, 3η και να φύγει μετά και αυτός αλλά και τα παιδιά;Στο σχολείο μου υπάρχει η εξής "γραμμή":α) Σε περίπτωση που ένας καθηγητής δεν συμμετέχει σε απεργία, τότε έρχεται από την 1η ώρα ανεξάρτητα πότε ξεκινούσε κανονικά. Ο λόγος είναι ότι μπορεί αρκετοί καθηγητές να απεργούν και το σχολείο να είναι χωρίς προσωπικό τις πρώτες ώρες, πράγμα που δεν πρέπει λόγω της ασφάλειας των μαθητών κλπ.β) ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ο καθηγητής που απεργεί δεν αναπληρώνει ώρες μαθητών. Έτσι αν ένα τμήμα είχε 7η ώρα, τότε και τα παιδιά και ο καθηγητής θα περιμένουν μέχρι και την 7η ώρα. Ο λόγος είναι ότι αν ο καθηγητής κάνει αναπλήρωση, τότε ουσιαστικά διευκολύνει την λειτουργία του σχολείου και τους μαθητές κάτι που είναι σε αντίθεση με το πνεύμα της απεργίας όπου πρέπει να δημιουργηθεί κάποια δυσλειτουργία και δυσσαρέσκεια στον τρόπο λειτουργίας του σχολείου αυτήν την ημέρα, ώστε να βγει το μήνυμα προς τα έξω στην κοινωνία. (όπως οι αγρότες που κλείνουν τους δρόμους, ώστε να δημιουργούν μια δυσλειτουργία στην κοινωνία προκειμένου να διεκδικίσουν τα δικαιώματά τους και να εισακουστούν. Αντιθέτως με τους Ιάπωνες δηλαδή που όταν απεργούν δουλεύουν!)Θέλω τις απόψεις σας και το τι γίνεται σε άλλα σχολεία.Μια φορά μάλιστα πριν από χρόνια που είμουν αναπληρωτής νεοδιόριστος, δεν έκανα απεργία και τα παιδιά που είχα μαζί τους την 7η ώρα μου ζήτησαν αν μπορώ να τους κάνω την 1η ώρα που είχαν κενό, και δέχτηκα. Το τι άκουσα την άλλη μέρα από τους συνδικαλιστές δεν λέγεται!! Μέχρι και περικοπή μισθού ήθελε η διευθύντρια να μου κάνει επειδή έκανα αυτό! Τέλος πάντων.Θέλω να πείτε και εσείς τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις
Στη Δευτεροβάθμια αυτό που λες είναι ο κανόνας... Δηλαδή, οι ώρες αναπληρώνονται από συναδέλφους που δεν απεργούν -άσχετα εάν αυτό κανονικά δεν προβλέπεται. Είναι ωστόσο κατά κάποιο τρόπο και οδηγία Δ/ντών-Προϊσταμένων, αλλά πρέπει να επισημάνουμε ακόμη ότι αρκετοί συνάδελφοι "βολεύονται" με αυτή την κατάσταση, καθώς θα σχολάσουν νωρίτερα από το προβλεπόμενο, ενώ παράλληλα δεν θα έχουν χάσει και χρήματα λόγω απεργίας.......................
Ακριβώς αυτό εννοώ! Το βρήσκο όχι απλά λάθος, αλλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!! Δηλαδή γίνεται μια απεργία, απεργούν κάποιοι συνάδελφοι, διεκδικούν και γι' αυτούς που δεν κάνουν απεργία (αν κερδίσουν ο,τιδήποτε, αυτοί που δεν έκαναν απεργία θα το καπρωθούν επίσης), αυτοί που απεγούν χάνουν μιθό/δώρο/επίδομα άδειας και Αυτοί που δεν απεργούν τι κάνουν;;; Πάνε για ΚΑΦΕ!
Παράθεση από: emmaki στις Φεβρουαρίου 02, 2010, 09:08:58 pmΑκριβώς αυτό εννοώ! Το βρήσκο όχι απλά λάθος, αλλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!! Δηλαδή γίνεται μια απεργία, απεργούν κάποιοι συνάδελφοι, διεκδικούν και γι' αυτούς που δεν κάνουν απεργία (αν κερδίσουν ο,τιδήποτε, αυτοί που δεν έκαναν απεργία θα το καπρωθούν επίσης), αυτοί που απεγούν χάνουν μιθό/δώρο/επίδομα άδειας και Αυτοί που δεν απεργούν τι κάνουν;;; Πάνε για ΚΑΦΕ!ΟΚ, συμφωνώ μαζί σου... αν και είσαι νηπιαγωγός, πρόσεχε όμως λίγο την ορθογραφία σου, γιατί θα μας πιάσουν με τις τομάτες!!!
Μόλις έλαβα ένα κορυφαίο e-mail Σκίτσο, δείχνει τους πολεμιστές του 40 στο βουνό να πολεμάνε, και σφήνα μπαίνει ο Κολοκοτρώνης...τον ρωτάει ένας "τι θες εσύ εδώ;" απαντάει "έγινε σύμπτυξη της ύλης για να καλυφθούν τα κενά της απεργίας"
Θεωρώ ότι αν γίνει αναπλήρωση στις ώρες συναδέλφου που απεργεί είναι απαράδεκτο!!! Σποπός της απεργίας δεν είναι να καλυφθούν όλες οι ώρες, να μην γίνει κανένα κενό και μετά όλοι να πάνε για καφέ...
Παράθεση από: emmaki στις Φεβρουαρίου 02, 2010, 08:12:44 pmΘεωρώ ότι αν γίνει αναπλήρωση στις ώρες συναδέλφου που απεργεί είναι απαράδεκτο!!! Σποπός της απεργίας δεν είναι να καλυφθούν όλες οι ώρες, να μην γίνει κανένα κενό και μετά όλοι να πάνε για καφέ...Εγώ δεν απήργησα. Πήγα από 1η ώρα παρόλο που είχα 5η, 6η, 7η.Αναπλήρωσα τις ώρες αυτές την 1η, 2η, 3η αντίστοιχα ώστε να διευκολύνω τα παιδιά για να μην κάνουν 4 κενά στη σειρά και να φύγουν και να πάνε νωρίτερα σπίτια τους να... διαβάσουν! Εγώ, επειδή όπως ανέφερα είναι στην ιδεολογία μου να μένω στο σχολείο παραπάνω (πάντα κουβαλάω το laptop μου και άλλα βιβλία και έχω πολύ δουλειά, και δουλεύω καλύτερα στο σχολείο παρά στο σπίτι όπου θα με αρχίσει η γυναίκα μου πιάσε το ξεσκονόπανο, μαγείρεψε κλπ!!!) αλλά και λόγω της απεργίας και γνώστης των συνεπειών-παρεξηγήσεων-προεκτάσεων που μπορεί να πάρει (δεν βρίσκω κατάλληλη λέξη) αν κάποιος βολεψει το πρόγραμμά του και φύγει μετά (τα ανέφερε η emmaki παραπάνω), έμεινα στο σχολείο μέχρι και την 7η ώρα. (και ήθελα να μείνω κιάλλο γιατί κατέβαζα κάτι από το internet και δεν ήθελα να το κόψω!!). Την άλλη μέρα λοιπόν άκουσα τα απίστευτα από τους συνδικαλιστές (με τους οποίους δεν έχω τίποτα. και εγώ έχω απεργήσει αλλά κάποιες φορες για κάποιους λόγους δεν το κρίνω σωστό να απεργήσω). Κατηγορήθηκα ότι εξυπηρέτησα το σχολείο και τα παιδιά και χάλασα το νόημα της απεργίας. Για να "πιάσει τόπο η απεργία" πρέπει να παρεμποδιστεί η λειτουργία του σχολείου, να πάνε τα παιδιά σπίτι κλαίγοντας και ταλαιπωρημένα, να πουν στους γονείς τους περιμέναμε 4 ώρες έτσι κλπ κλπ, να γίνει ντόρος που λένε.Αυτό ρωτάω. Έτσι πρέπει να γίνεται? Δεν ανέφερα πουθενά να κάνω αναπλήρωση ωρών και να την κοπανήσω για καφέ. Στα σχολεία σας τι κάνετε? διευκολύνετε τους μαθητές ? ΝΑΙ ή ΟΧΙ?