*

Αποστολέας Θέμα: Διδακτικές προτάσεις, συμβουλές, απορίες, σχέδια εργασίας για νηπιαγωγούς  (Αναγνώστηκε 19073 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Δες και τον οδηγό νηπιαγωγού. Αναφέρει σε αρκετά σημεία ιδέες για δεραστηριότητες με τα συναισθήματα των παιδι΄βν, όπως παιχνίδια με τον καθρεύτη, κ.λ.π.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος lena!!!

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
μηπως μπορείς να μου πεις καπου πιο συγκεκριμένα, σελίδα ή κεφάλαιο;

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Δες τις σελίδες 303 και 304 από τον οδηγό. Δεν είναι ακριβώς δραστηριότητα για συναισθήματα, αλλά μπορεί να σου δώσει μια ιδέα.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
Μπορείς να ζωγραφίσεις πρόσωπα με αντίστοιχες γκριμάτσες σε χάρτινα πιατάκια (κόλλα ξυλάκι παγωτού από κάτω για λαβή) και να παίξεις με αυτές. Εμείς το κάναμε αρχικά με δύο εκφράσεις, η "κυρία χαρούμενη" και η "κυρία λυπημένη", και κάθε πρωί, στην παρεούλα, επέλεγαν ό,τι τους εκφράζει την συγκεκριμένη μέρα και εξηγούσαν και το γιατί (ήταν κάτι που το περίμεναν και τους άρεσε πολύ). Έτσι δουλευόταν και έκφραση συναισθημάτων και προφορικός λόγος. Αλλιώς κατέβασε εικόνες με πρόσωπα σε κατάσταση χαράς, λύπης, θυμού κλπ από το google και φτιάξε με αυτές κάτι.
Επίσης κοίτα αυτό στην σελίδα 43 (αν και επικεντρώνεται στα δύο φύλα,θα σε βοηθήσει! ;))
http://www.isotita-epeaek.gr/ipostirktiko_iliko/Nipiagogon_Biblio_7.pdf
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 21, 2008, 08:33:28 pm από sophie »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Με αφορμή το συνέδριο του σύγχρονου νηπιαγωγείου, θυμήθηκα μια καλή πατέντα που είχα δει σε ένα νηπιαγωγείο (και πλεον εφαρμόζω κι εγώ). Όταν παρακολουθείτε συνέδρια, σεμινάρια κ.λ.π. μπορείτε να κρατάτε τα καρτελάκια και να τα χρησιμοποιείτε στις εξορμήσεις του νηπιαγωγείου. Μάλιστα με την περσινή συνάδελφο είχαμε σκεφτεί να υπάρχει ένα καρτοκινητό διαθέσιμο γι' αυτές τις περιπτώσεις ο αριθμός του οποίου θα αναγράφεται στο ταμπελάκι του κάθε παιδιού, μαζί με το όνομα του σχολείου, της νηπιαγωγού και όχι του παιδιού. Το ξέρω ότι ανακαλύψαμε πάλι τον τροχό, αλλά αυτά είναι χρήσιμα...
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Με αφορμή το συνέδριο του σύγχρονου νηπιαγωγείου, θυμήθηκα μια καλή πατέντα που είχα δει σε ένα νηπιαγωγείο (και πλεον εφαρμόζω κι εγώ). Όταν παρακολουθείτε συνέδρια, σεμινάρια κ.λ.π. μπορείτε να κρατάτε τα καρτελάκια και να τα χρησιμοποιείτε στις εξορμήσεις του νηπιαγωγείου. Μάλιστα με την περσινή συνάδελφο είχαμε σκεφτεί να υπάρχει ένα καρτοκινητό διαθέσιμο γι' αυτές τις περιπτώσεις ο αριθμός του οποίου θα αναγράφεται στο ταμπελάκι του κάθε παιδιού, μαζί με το όνομα του σχολείου, της νηπιαγωγού και όχι του παιδιού. Το ξέρω ότι ανακαλύψαμε πάλι τον τροχό, αλλά αυτά είναι χρήσιμα...

εκανα κ εγω το ιδιο αλλα εβαζα και το ονομα του παιδιου.λες οτι ειναι κλυτερα οχι;παντως ειναι καλο και γαι μας αλλα και για τους γονεις να ξερουν οως ακομη και να γινει κατι , καποιος θα επικοινωνησει,δεν θα παει στα αζητητα!!

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Νομίζω ότι καλό θα ήταν να μη μπορεί να το φωνάξει κανένας άγνωστος το παιδί με το όνομά του. Ξέρω κι εγώ ίσως είμαι υπερβολική, αλλά ψιλοφοβάμαι... :-\
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
Καλημέρα, προσπαθώ να βρω δραστηριοτητες που να αφορούν συναισθήματα. Μήπως εχετε να μου προτείνετε μερικές;;; Σκεφτόμουνα περισσότερο κατι που βαζει να παιδιά στην διαδικασία να κάνουν διαφορες γκριμάτσες (ειμαι θυμωμένος, είμαι εκπληκτος,....)

αντέγραψα μερικές φατσούλες από τους "μικρούς κύριους-μικρες κυρίες" της modern times. Χωρίς να αντιγράφω απόλυτα τους χαρακτήρες, απλά το περίγραμμά τους, και άλλαζα μόνο το στο΄μα και τα φρύδια ανάλογα με την έκφραση που ήθελα να δώσω. Μετά τα κόλλησα σε ξυλάκι και παίζαμε. Μπορείς να φτιάξεις και το ζάρι των συναισθημάτων, με μια ζωγραφισμένη φατσούλα σε κάθε πλευρά (χαρά, λύπη, θυμός, φοβος, έκπληξη, και ....ερωτηματικό) και να παίξεις ένα σωρό παιχνίδια. Π.χ. να ρίχνουν το ζάρι και να παίρνουν τη συγκεκριμένη έκφραση ή να περιγράφουν μία κατάσταση που νοιώθουν έτσι. Ή ακόμα να ρίχνουν 2 παιδιά το ζάρι, να παίρνουν τα ανθρωπάκια (που λέγαμε πιο πριν) που αντιστοιχούν σε κάθε συναίσθημα και να κάνουν ένα διάλογο. Είχε πολύ κέφι το τελευταίο και άκουγες πολλές αλήθειες και εκλογικεύσεις... πχ,
-κύριος φοβισμένος: φοβάμαι τις αράχνες.
-κύριος θυμωμένος: καλά δεν ντρέπεσαι; οι αράχνες είναι τοσοδούλες, εσύ είσαι ολόκληρος άντρας (φαντάζομαι του το είχε πεί ή μαμά του....)  ;D ;D ;D
Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Πάρα πολύ ωραίο.... :) :) :) :)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος christen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Κορίτσια ετοιμάζομαι για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή και χρειάζομαι βοήθεια σε κάτι. Ψάχνω να βρω σχέδια της φάτνης-γέννησης για να τα μεγενθύνω και να φτιάξω σκηνικό... Δυστυχώς δεν έχω κάποιο σχέδιο "καθαρό" ώστε να είναι εύκολο να το μεγενθύνω. Όπως επίσης και για τα πρόσωπα... Ζωάκια σε απλά σχέδια έχω βρει... Αν μπορείτε βοηθήστε με...
~Μάθηση χωρίς σκέψη είναι χαμένος κόπος. Σκέψη χωρίς μάθηση είναι κίνδυνος. Κομφούκιος~

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
Κορίτσια ετοιμάζομαι για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή και χρειάζομαι βοήθεια σε κάτι. Ψάχνω να βρω σχέδια της φάτνης-γέννησης για να τα μεγενθύνω και να φτιάξω σκηνικό... Δυστυχώς δεν έχω κάποιο σχέδιο "καθαρό" ώστε να είναι εύκολο να το μεγενθύνω. Όπως επίσης και για τα πρόσωπα... Ζωάκια σε απλά σχέδια έχω βρει... Αν μπορείτε βοηθήστε με...
Δεν έχω καταλάβει...Ψάχνεις ζωγραφιά (της φάτνης με τα πρόσωπα) να τη μεγενθύνεις ή θα κάνεις κάτι τρισδιάστατο για φάτνη και τα πρόσωπα θα είναι τα ίδια τα παιδιά?
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος christen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Ψάχνω ζωγραφιές με τα πρόσωπα που να είναι απλές όμως για να τις μεγενθύνω και ζωγραφίσω με τέμπερες. Δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιο σχέδια απλά  :'(
~Μάθηση χωρίς σκέψη είναι χαμένος κόπος. Σκέψη χωρίς μάθηση είναι κίνδυνος. Κομφούκιος~

Αποσυνδεδεμένος Natas@

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Ψάχνω ζωγραφιές με τα πρόσωπα που να είναι απλές όμως για να τις μεγενθύνω και ζωγραφίσω με τέμπερες. Δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιο σχέδια απλά  :'(

Δες αν σε βοηθαει εδω http://www.matia.gr/5/56/56_12.html
"Την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις"

Αποσυνδεδεμένος christen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Nastazy σε ευχαριστώ πολύ! Θα πάω να ψάξω και εκεί! Δεν το ήξερα το site!  :-*  :-*

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182565
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)