0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απλά αυτό που είπα είναι αφού θα ρίξω που θα ρίξω τόσο κόπο, χρόνο, και χρήμα γιατί να μην κάνω καλύτερα ένα μεταπτυχιακό που θα έχει άλλο κύρος πάρά να πάρω ένα χαρτί που θα αναγράφει απλά "σεμινάριο 410 ωρών" ...
Θέλω να ρωτήσω σχετικά με το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής που πρόκειται να τρέξει τον επόμενο μήνα από το πανεπιστήμιο Αιγαίου (http://www3.aegean.gr/aegean/greek/news/default.htm).Επειδή η φετινή προκύρηξη δεν έχει πολλές πληροφορίες είδα την περσυνή (http://www3.aegean.gr/aegean/greek/news/2008-09/general/ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Πανεπιστήμιο Αιγαίου.doc) η οποία είναι όντως πιο λεπτομερής.Βασικά αν παρατηρήσει κανείς η φετινή προκήρυξη είναι καθαρά copy/paste της περσυνής αφαιρώντας όμως κάποιες παραγράφους που κατά την γνώμη μου είναι και οι σημαντικότερες.Συγκεκριμένα στην περσυνή προκήρυξη αναφέρονται τα εξής (που έχουν αποκοκπεί από την φετινή):α)για να πάρεις την ειδίκευση δίνεις γραπτές εξετάσεις στο τέλος. β)κατά τη διάρκεια θα έχεις γραπτές εργασίεςγ) στο τέλος κάνεις και διπλωματική εργασίαδηλαδή κανονικό μεταπτυχιακό έτσι; Αν είναι έτσι, τότε η λέξη "σεμινάριο" είναι άστοχη. Σε τι διαφέρει από ένα μεταπτυχιακό, το οποίο έχει άλλο κύρος, άλλη ισχύ, και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στον ΑΣΕΠ και να πάρεις και μόρια, και να πάρεις και επίδομα μεταπτυχιακού αν με το καλό γίνεις δημόσιος υπάλληλος κλπ κλπ...Σεμινάριο σημαίνει παρακολουθώ διαλέξεις χωρίς να με ξεσκίζουν σε εργασίες κλπ. Τότε λέγεται μεταπτυχιακό.Αναρωτιέμαι, μήπως αυτά αποθάρρυναν κόσμο στο να συμμετάσχει στο σεμινάριο και έτσι σκόπιμα αφαίρεσαν αυτήν την παράγραφο από την φετινή προκύρηξη, εκτός αν δεν ισχύουν αυτά για φέτος.... Εύχομαι να ισχύει το δεύτερο. Γιατί αν ισχύει το πρώτο τότε αυτό θα είναι μεγάλη αδικία να σου παίρνουν πρώτα τα 2000 ευρώ και μετά να σου λένε θα ιδρώσεις για να το πάρεις.Θα το σκεφτώ πολύ να δώσω 2000 ευρώ για να πάρω έναν τίτλο που θα λέει "σεμινάριο". Καλύτερα να τα δώσω και να πάρω έναν τίτλο που θα λέει "Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών" !
Θεωρώ ότι και οι εργασίες, και η τελική εργασία, και οι εξετάσεις αλλά ΚΑΙ η πρακτική είναι απαραίτητα στα σεμινάρια.
Για το δικό μου μεταπτυχιακό εγώ σε ένα χρόνο έκανα 4 εργασίες, 1 διπλωματική, πέρασα 4 εξετάσεις και έκανα και 400 ώρες σε σχολέιο σε ΤΕ.....
αν δεν εισαι διορισμενος,ΔΕΝ μπορεις να παρακολουθησεις ενα μεταπτυχιακο full time. πιστευεις οτι αν υπηρχε τροπος δεν θα το εκανε τοσος κοσμος? θα πηγαινε να δωσει τοσα λεφτα σε σεμιναρια κοροιδιας?