Σύνολο ψηφοφόρων: 165
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μόνο οι δάσκαλοι με μεταπτυχιακό θα μπορούσαν να διδάξουν (Μην ακούω για σεμινάρια 3 μηνών). Αυτοί πόσοι να είναι; 100, 200 σε όλη την Ελλάδα;Τα υπόλοιπα δημοτικά; Ποιούς θα έχουν;Στο κάτω κάτω αυτό με τα παιδαγωγικά το έχουμε ψιλοξεφτιλίσει. Μπορεί να πάρχουν άτομα που έχουν πάει σε παιδαγωγική σχολή και μπορεί να είναι παλιοχαρακτήρες. Από την άλλη μεριά πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί που δεν έχουν παιδαγωγικές , παιδοψυχολογικές γνώσεις, έχουν μάθει τουλάχιστον από μικροί να φέρονται σωστά.
Άποψη μου είναι ότι πρέπει να δωθεί η ευκαιρία, να έχουν οι πληροφορικοί παιδαγωγική κατάρτιση (κ όχι να παλεύουν με βίσμα σε ασπαιτε κλπ.....) και να διδάξουν σε δημοτικά παρά οι δάσκαλοι να διδάσκουν ένα αντικείμενο που το έχουν παρακολουθήσει σε σεμινάρια 3 μηνών (κ άμα έμαθαν από αυτά τίποτα...)
Και κάτι άλλο για τον φίλο proteas (συζήτηση κάνουμε έτσι; δεν έχω κάτι μαζί σου ή με τους δασκάλους)Είπες στο άλλο topic:"Απλώς θέλω να ρωτήσω ειλικρινά αν υπάρχει σοβαρός λόγος εισαγωγής της πληροφορικής στα Δημοτικά"Και βέβαια είναι ανάγκη να μπει η πληροφορική στα δημοτικά!!!Όπως μαθαίνουν τα μικρά να γράφουν την Α
Τέλος , με ενοχλούν αφάνταστα οι θεωρίες περί ανεπάρκειας των δασκάλων που σκαρφίζονται ορισμένοι για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους και μόνο. Επειδή δεν μπορούν να βρουν δουλειά αλλού , ξαφνικά κάποιοι θυμούνται το Δημοτικό που δουλεύει με διαφορετικό τρόπο από τη Δευτεροβάθμια. Αν θέλουν να εργαστούν στα Δημοτικά ας δώσουν κατατακτήριες ή πανελλήνιες και να σπουδάσουν στα Παιδαγωγικά ,είναι ευπρόσδεκτοι . Η ανεπάρκεια υπάρχει σε όλα τους κλάδους και σε όλα τα επαγγέλματα. Αυτό δε σημαίνει ότι θα προβούμε σε αστείες γενικεύσεις.
Αν θέλουν να εργαστούν στα Δημοτικά ας δώσουν κατατακτήριες ή πανελλήνιες και να σπουδάσουν στα Παιδαγωγικά ,είναι ευπρόσδεκτοι .
Κοίτα στον κλάδο μας με τις ίδιες λογικές που επικαλείσαι το 30% των θέσεων έχουν καλυφθεί από άσχετους καθηγητές με την πληροφορική.Αναρωτιέμαι έχετε επαφή με την πραγματικότητα οι δάσκαλοι?Δουλεύουμε στο ολοήμερο το ίδιο χρονικό διάστημαμε εσάς και για εσάς κάθε χρόνο δίνονται μόνιμες θέσεις ενώ εμείς συνεχίζουμε να είμαστε ωρομίσθιοι.Θα σου άρεσε εσένα να έπαιρναν για κάθε ολοήμερο δύο δασκάλους αντί για ένα ώστε να βγαίνουν δύο 12ωρα αντί για πλήρες ωράριο και να πληρώνεσαι με την ώρα?Το δεδομένο είναι ότι αυτή την στιγμή την πληροφορική την διδάσκουν οι πληροφορικοί στα δημοτικά σχολεία.Το βλέπεις ως κακό να πληρώνονται με τον ίδιο μισθό με εσάς που εσύ θεωρείς ότι δεν σου φτάνει ενώ είναι τετραπλάσιος ενός ωρομισθίου?
Αν και δεν νομίζω ότι οι θεωρητικές γνώσεις των παιδαγωγικών είναι η βασική προϋπόθεση για να γίνει κάποιος ικανός δάσκαλος, πιστεύω ότι αυτό είναι κυρίως θέμα χαρακτήρα και εμπειρίας.