Σύνολο ψηφοφόρων: 165
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ποιος νόμος το λέει και που. Ποιος νόμος λέει ότι όποιος τελειώνει μια σχολή πληροφορικής είναι καθηγητής? Αν αυτό που λες ισχύει τότε γιατί οι σχολές πληροφορικής δεν είναι καθηγητικές???Παράθεση από: sakis82 στις Ιουνίου 15, 2008, 03:07:09 pmΟ νόμος λέει ότι καθηγητές πληροφορικής είναι όσοι έχουν βασικό πτυχίο πληροφορικής, απ' αυτά που ανήκουν στους κλάδους ΠΕ19-20, και κατά προτεραιότητα παιδαγωγική επάρκεια μη δεσμευτική. Ο νόμος μου έχει δώσει ήδη το δικαίωμα να διδάσκω στο δημοτικό (βλ. ολοήμερα) Αυτό που δεν μ' αφήνει ο νόμος να κάνω είναι να έχω μόνιμη θέση στο δημοτικό. Εκεί είναι η διαφορά.
Ο νόμος λέει ότι καθηγητές πληροφορικής είναι όσοι έχουν βασικό πτυχίο πληροφορικής, απ' αυτά που ανήκουν στους κλάδους ΠΕ19-20, και κατά προτεραιότητα παιδαγωγική επάρκεια μη δεσμευτική. Ο νόμος μου έχει δώσει ήδη το δικαίωμα να διδάσκω στο δημοτικό (βλ. ολοήμερα) Αυτό που δεν μ' αφήνει ο νόμος να κάνω είναι να έχω μόνιμη θέση στο δημοτικό. Εκεί είναι η διαφορά.
Επειδή σε κάποιες σχολές η Επιστήμη της Πληροφορικής συνίσταται σε Word, Windows και Internet μπορεί κάποιοι να σου απαντήσουνότι τα παιδιά διδάσκονται την επιστήμη της πληροφορικής. Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν κάποιοι είναι ότι την επιστήμη της πληροφορικής μπορεί να τη διδάξει μόνο επιστήμονας πληροφορικής. Τις βασικές δεξιότητες στους υπολογιστές μπορεί να τις διδάξει οποιοσδήποτε γνωρίζει κάποια στοιχειώδη πράγματα. Απλά όσοι δεν έχουν επιστημονικό υπόβαθρο και το μόνο που ξέρουν είναι windows και Internet αυτή είναι η μόνη διέξοδος που έχουν.
Οπότε αγαπητέ μου φίλε εγώ διδάσκω πληροφορική σε γυμνάσιο και έχω διδάξει και σε Λύκειο. Τις υπόλοιπες βαθμίδες τις αφήνω για σένα, φαντάζομαι ότι παρόλο που έχεις τελειώσει ΤΕΙ θα έχεις τις γνώσεις πληροφορικής που χρειάζονται. Το ερώτημα που έχω είναι από πότε τα ΤΕΙ θεωρούνται και καθηγητικές σχολές.
Καλημέρα συνάδερφοι (..και μη)
- γιατί δεν είναι η πληροφορική στα Δημοτικά Σχολεία;
γιατί οι ώρες στο γυμνάσιο είναι 1; γιατί μειώθηκαν με δραματικό τρόπο οι ώρες στα επαλ;
- γιατί θεωρούμαστε μη καθηγητική σχολή
- κάναμε αυτό που έπρεπε για να είναι καλυτερα τα πράγματα;
- πρέπει να κάνουμε κάτι;
Παράθεσηγιατί οι ώρες στο γυμνάσιο είναι 1; γιατί μειώθηκαν με δραματικό τρόπο οι ώρες στα επαλ;Τα 2 αυτά συμβαίνουν γιατί δεν υπάρχει ισχυρό συνδικαλιστικό όργανο που να απαιτεί πράγματα από το υπουργείο. Πως όμως να υπάρξει τέτοιο όργανο όταν κάποιοι εδώ μέσα προτείνουν να φύγουν από τον κλάδο της πληροφορικής οι μη πτυχιούχοι. Έτσι θα ενώσετε τον κλάδο και θα φτιάξετε μια ισχυρή ένωση?Παράθεση- γιατί θεωρούμαστε μη καθηγητική σχολήόχι θεωρειστε, δεν είστε με προεδρικό διάταγμα. Δεν λέω ότι αυτό είναι σωστό ή λάθος αλλά χωνέψτε το. Δεν είστε καθηγητική σχολή βάση νόμου. Τώρα ότι και να λέτε εσείς ή εγώ δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει τι λέει ο νόμος
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ADMINISTRATORS:Eίναι η πρώτη φορά που γράφω μετά απο αρκετό καιρό εδω μέσα οποτε ελπίζω να μην παρεξηγηθούν τα λόγια μου.Γιατί δεν διαγράφετε αυτό το τσουτσέκι απο το να κλειδώνετε άδικα θέματα τα οποία λεκιάζει με τον τρόπο του και δεν μας αφήνει να ενημερωθούμε?Κλειδώστε τον τσουτσεκ-μαν..... Ξεκλειδώστε τα θέματα πληροφορικής....
είναι διορισμένος και ασχολείται με το τι κάνουμε οι ωρομίσθιοι και για το αν θα μπεί η πληροφορική στα δημοτικά αντι να είναι σε καμια παραλία...
πόσο κομπλεξικός μπορείι να είναι κάποιος που αφου έχει λύσει το προβλημά του διορισμού και μιλάει αφ υψηλού να λέει τέτοιες μ....κιες ... και να τον ανέχονται
....Ισως στο μάθημα της πληροφορικής ο δάσκαλος να μην του φερόταν καλά και να του δημιούργησε το σημερινό κουσούριι!!!τι να πείς....
Έχεις διδάξει και σε Λύκειο αλλά προτίμησες να πας σε Γυμνάσιο που είσαι τώρα.
Σε Α΄και
Παράθεση από: jaffar στις Ιουνίου 17, 2008, 01:33:27 pmΠαράθεσηγιατί οι ώρες στο γυμνάσιο είναι 1; γιατί μειώθηκαν με δραματικό τρόπο οι ώρες στα επαλ;Τα 2 αυτά συμβαίνουν γιατί δεν υπάρχει ισχυρό συνδικαλιστικό όργανο που να απαιτεί πράγματα από το υπουργείο. Πως όμως να υπάρξει τέτοιο όργανο όταν κάποιοι εδώ μέσα προτείνουν να φύγουν από τον κλάδο της πληροφορικής οι μη πτυχιούχοι. Έτσι θα ενώσετε τον κλάδο και θα φτιάξετε μια ισχυρή ένωση?Παράθεση- γιατί θεωρούμαστε μη καθηγητική σχολήόχι θεωρειστε, δεν είστε με προεδρικό διάταγμα. Δεν λέω ότι αυτό είναι σωστό ή λάθος αλλά χωνέψτε το. Δεν είστε καθηγητική σχολή βάση νόμου. Τώρα ότι και να λέτε εσείς ή εγώ δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει τι λέει ο νόμοςΠώς να σε θεωρήσω συνάδελφο ή μέλος του ΠΕ19 ρε φίλε, όταν απευθύνεσαι σε μας ως κάτι διαφορετικό, μιλώντας στο δεύτερο πληθυντικό;Ο ίδιος σου, δεν θεωρείς τον εαυτό σου καθηγητή Πληροφορικής. Έχεις καταλάβει τι είσαι; Και στο κάτω κάτω, διορισμένος είσαι, τι σε νοιάζει τόσο και ασχολείσαι με τα θέματα των αδιόριστων Πληροφορικών;Τι φοβάσαι; Ότι θα σε διώξουμε από την θέση σου; Γιατί δεν έχεις τα απαιτούμενα και μπήκες από το παράθυρο;Εκεί είναι το θέμα; Ανασφάλεια;Άφησε μας να κάνουμε δημιουργικό διάλογο και όχι να ασχολούμαστε με τις προκλήσεις σου