0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: zizoulis στις Οκτωβρίου 21, 2008, 09:12:42 pmΠαράθεση από: NIΚΗ στις Οκτωβρίου 21, 2008, 09:06:23 pmΥπάρχει περίπτωση να ζητηθεί διδακτική στη Νεοελληνική Γλώσσα? ναι, αλλωστε ειχε δοθει και στον ασεπ του 2005 (και ειχα γραψει 87,5) και να πω την αληθεια ευχομαι να ξαναμπει! Μπορείς να μας γράψεις δυό λόγια για το σχέδιο?
Παράθεση από: NIΚΗ στις Οκτωβρίου 21, 2008, 09:06:23 pmΥπάρχει περίπτωση να ζητηθεί διδακτική στη Νεοελληνική Γλώσσα? ναι, αλλωστε ειχε δοθει και στον ασεπ του 2005 (και ειχα γραψει 87,5) και να πω την αληθεια ευχομαι να ξαναμπει!
Υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί διδακτική στη Νεοελληνική Γλώσσα?
Παράθεση από: maryvas στις Οκτωβρίου 22, 2008, 10:01:52 amπαντως πιστευω οτι στα νεα θα βαλουν κ νεα κ γλωσσαΣτις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής εννοείς?
παντως πιστευω οτι στα νεα θα βαλουν κ νεα κ γλωσσα
Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα στόχου του 2 και 3 πχ στην Ιερά Οδό (ή όπου να 'ναι) για να καταλάβω; Αυτό με τις δεξιότητες και τις στάσεις πάντα με μπέρδευαν. please... [/quotαυτο που καταλβαινω εγω: για τον πρωτο στοχο ξερεις. οσον αφορα στο δευτερο στοχο εχει να κανει σχεση με το κατα ποσο μπορουν να προεκτεινουν τη σκεψη τους, δηλαδη να αναπτυξουν την κριτικη τους σκεψη. για παραδειγμα στην ιερα οδο να εντοπισουν τα συμβολα κ τι αντιπροσωπευει το καθενα. ο τριτος στοχος εχει να κανει με το να προβαλουν αξιολογικες κρισεις για το ποιημα. συμφωνουν με αυτα που λεει ο ποιητης ή οχι. να το αναγουν στη σημερινη κοινωνια. ετσι αναγνωριζονται οι στασεις κ οι συμπεριφορες των μαθητων. αυτα καταλαβαινω εγω.
το θεωρω πολυ πιθανο μα μπει πεζο κ μακαρι να μπει. αν δεν κανω λαθος δεν πρεπει να εχει μπει. παντως πιστευω οτι στα νεα θα βαλουν κ νεα κ γλωσσα
Παράθεση από: olgalia στις Οκτωβρίου 22, 2008, 07:52:10 pmΜπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα στόχου του 2 και 3 πχ στην Ιερά Οδό (ή όπου να 'ναι) για να καταλάβω; Αυτό με τις δεξιότητες και τις στάσεις πάντα με μπέρδευαν. please... [/quotαυτο που καταλβαινω εγω: για τον πρωτο στοχο ξερεις. οσον αφορα στο δευτερο στοχο εχει να κανει σχεση με το κατα ποσο μπορουν να προεκτεινουν τη σκεψη τους, δηλαδη να αναπτυξουν την κριτικη τους σκεψη. για παραδειγμα στην ιερα οδο να εντοπισουν τα συμβολα κ τι αντιπροσωπευει το καθενα. ο τριτος στοχος εχει να κανει με το να προβαλουν αξιολογικες κρισεις για το ποιημα. συμφωνουν με αυτα που λεει ο ποιητης ή οχι. να το αναγουν στη σημερινη κοινωνια. ετσι αναγνωριζονται οι στασεις κ οι συμπεριφορες των μαθητων. αυτα καταλαβαινω εγω. ακριβώς έτσι..Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω ρήματα πυ χρησιμοποιούμε για ένα στοχο γνωστικο,για δεξιοτήτων και στάσεων
eleni Επειδή νομίζω ότι το κατέχεις το ζήτημα,μήπως από τη σχολή έχεις να μας προτείνεις ένα εγχειρίδιο κατατοπιστικό;
Γνωστικούς:αναγνωρίζω,διακρίνω,ερμηνεύω,περιγράφω,ορίζω,απαριθμώ,επιλέγω,κατατάσσω,συγκρινω,συσχετιζω,προσδιορίζω,συγκρατώ,ονομάζω,αναγνωρίζω,απομνημονεύωΔεξιοτήτων:επιδεικνύω,κατασκευάζω,μετρώ,μετατρέπω,συντάσσω,σχεδιάζω,υπολογίζω,διορθώνω,ελέγχω,επαληθεύω,επιλύω,εφαρμόζω,χρησιμοποιώ,αλλάζω,πληκτρολογώ-ενεργοποιωΣτάσεων:αποδέχομαι,εκτιμώ,απορριπτω,αμφισβητώ,διερωτόμαι,ενθαρρύνω,παροτρύνω,προτιμώ,υιοθετώ,υποκινώ,υποστηρίζω,προσαρμόζομαιΤα έχω πάρει απο πανεπιστημιακες σημειώσεις του ΠΤΔΕ Πατρων.Κατα τη διαρκεια των πρακτικών μας καναμε πλάνα πάντα πριν μπουμε σε μια ταξη για κάθε μαθημα.Οπότε οποιος θέλει τιποτα αλλο μπορει να με ρωτησει.Ευχαρίστως να απαντησω.
Παράθεση από: angi8 στις Οκτωβρίου 23, 2008, 12:17:19 ameleni Επειδή νομίζω ότι το κατέχεις το ζήτημα,μήπως από τη σχολή έχεις να μας προτείνεις ένα εγχειρίδιο κατατοπιστικό;Είναι σημειώσεις καθηγητή που δίνονται μόνο στους φοιτητές.Δεν υπάρχει ένα βιβλίο καλό να σου δώσω γιατί όλα τα βιβλία μιλούν γενικά και αόρισταΤώρα δεν ξέρω αν σας παίρνω στο λαιμό μου γιατι είμαι τελειοφοιτη ΠΤΔΕ Πατρών.Αλλά όταν κάναμε πλάνα στόχους θέταμε και τα βήματα που θα ακολουθούσαμε οταν μπαίναμε στη τάξη βήματα όπως τα δίνει o stratilio.Επίσης, γράφαμε τα είδη αξιολόγησης που θα χρησιμοποιήσουμε για καθε στόχο π.χ.σε κάθε μάθημα θα πρεπειι να αξιολογήσουμε τις πρότερες ιδέες των παιδιών(αρχικη αξιολόγηση δηλαδη).Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω ένα πρότυπο πλάνο διδασκαλίας, αλλα για ιστορία στ δημοτικου.Πάνω κάτω τα ιδια κάνεις και για γυμνασιο.Τους στόχους πάντως κάθε ενότητας τους παίρναμε από το βιβλίο του δασκάλου και τους κάναμε ακομα πιο ειδικούς.Ελένη,αν θέλεις στείλε και σ εμένα αυτό το πρότυπο πλάνο δοδασκαλίας της ιστορίας,γιατί μάλλον ιστορία θα επιλέξω να κάνω σχέδιο.Ευχαριστώ.