0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μου θυμήσατε μια προσωπική ιστορία που ζήσαμε οικογενειακώς πριν από 20 ακριβώς χρόνια: 'Οταν ήμουνα Γ' Λυκείου έκανα 2 ώρες αρχαία, 2 ώρες λατινικά στο φροντιστήριο και διάβαζα ιστορία και πλάνα και βιβλία για έκθεση μόνη μου. Τα οικονομικά μας κάτι παραπάνω από πενιχρά... και λίγα λέω. 2η χρονιά φροντιστήριο δεν έβλεπαν να μπορούν να πληρώσουν. Ποτέ μα ποτέ όμως οι γονείς μου δεν 'κλάφτηκαν' και δεν καθυστέρησαν πληρωμή πουθενά. Στην αρχή του Οκτωβρίου λοιπόν πλησιάζει η μαμά μου μια πολύ γνωστή καθηγήτρια για τα ιδιαίτερα και τις επιτυχίες σε πανελλήνιες για ιδιαίτερο αρχαία 1 ώρα την εβδομάδα. Η οποία σημειωτέον ήταν πανάκριβη και εκλεκτική. Αναλάμβανε μόνο περιπτώσεις που τα παιδιά ήταν συνεργάσιμα και δεν τεμπάλιαζαν. Αφού λοιπόν έμαθε ότι ήμουνα πολύ καλή μαθήτρια, απουσιολόγος κάθε χρονιά και στρωνόμουν για διάβασμα με ανέλαβε ζητώντας από τη μαμά μου να την πληρώσει ως τα Χριστούγεννα και για τις υπόλοιπες ώρες δεν ήθελε χρήματα αλλά επειδή η μαμά μου κεντούσα να της φτιάξει ένα κέντημα-εργόχειρο (στην αγορά τα χειροποίητα δεν ήταν και φτηνά). Εκείνη λοιπόν η καθηγήτρια δούλεψε τρελά μαζί μου με έξτρα ώρες δικές της εκτιμώντας πιθανότατα τη δουλειά μου την οικονομική μας κατάσταση (παρόλο που παζάρια δεν έγιναν) και τις αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας. Το μόνο που ζήτησε ήταν να μη διαρρεύσει η συναλλαγή και εκείνη κατόπιν είπε ότι η μαμά μου της το έκανε δώρο γιατί ήταν πολύ ευχαριστημένη!!! Sorry για το εκτός θέματος...
Να αρχίσεις μόνο αν έχεις τσεκάρει ότι θα σε πληρώνουν. Και αν καθυστερήσουν πάνω από 2 μήνες σταμάτα αμέσως. Γιατί στα ιδιαίτερα πια σε πληρώνουν.....αν γουστάρουν. Και δεν μπορείς και να τους κυνηγήσεις. Αντίθετα αυτοί μπορεί να σε κατηγορήσουν για φοροδιαφυγή.
Όσοι ζητούν ιδιαίτερο με 5 ευρώ, θα αγόραζαν ένα κιλό κρέας με 2 ευρώ, ή θα φοβόντουσαν πως αγοράζουν γάτα;