*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμός φιλολόγων με μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά/διδακτική σε ιδιωτικό ;;  (Αναγνώστηκε 33359 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Παράθεση
Ioannis δεν ειναι ετσι ακριβως. Υπάρχει επίσημη εγκύκλιος από το ΥΠΕΠΘ σύμφωνα με την οποία οι φιλόλογοι και κάποιες άλλες ειδικότητες που έχουν μεταπτυχιακό στο Παιδαγωγικό τμήμα(δημοτικής+νηπιαγωγών) και όχι στα παιδαγωγικά γενικά έχουν δικαίωμα διορισμού για ένα έτος στην ιδιωτική εκπαιδευση στα δημοτικά ως δάσκαλοι. Δεν είναι λοιπόν καθαρά θέμα διευθυνσης αλλά Υπουργικής απόφασης και βέβαια αναγράφεται (με μόρια που ναι μεν φαίνονται αλλα δεν προσμετρούνται στον ΑΣΕΠ)

Αγαπητή Groooog θα σε παρακαλούσα να μας παραπέμψεις στο σχετικό έγγραφο, αν είναι δυνατό. Γιατί αν ισχύει η διατύπωση της συναδέλφου melina.an, έχει διαφορά. Δεν αμφισβητώ αυτό που γράφεις, άλλωστε δεν έχω μελετήσει σε βάθος το θέμα, γι'αυτό έγραψα και γενικά απ' ό,τι είδες. Πάντως, αν προτιμούνται για το διορισμό στα ιδιωτικά δημοτικά οι κάτοχοι ΜΔΕ στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ή στο τμήμα Νηπιαγωγών, δεν αναιρεί το γεγονός ότι εκείνοι που έχουν λάβει ΜΔΕ από τον τομέα Παιδαγωγικής Επιστήμης της Φιλοσοφικής σχολής δεν έχουν το δικαίωμα διορισμού στα δημοτικά. Έγραψες, για τηλεφωνική συνομιλία σου με διευθυντή. Και εγώ γνωρίζω άτομο, φιλόλογο με μεταπτυχιακό παιδαγωγικής ΦΠΨ, που διδάσκει στην ιδιωτική δημοτική εκπαίδευση. Δε θεωρώ όμως σωστό να επικαλούμαστε προσωπικές εμπειρίες. Για να μην υπάρχουν, λοιπόν, παρερμηνείες, θα σε παρακαλούσα να μας παραπέμψεις στην επίσημη εγκύκλιο.
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Αγαπητέ ioannis αν θέλεις θα μπορούσες να μου στείλεις ένα mail για να σου το επισυνάψω,το έχω στα χέρια μου.Εκτός αν θέλεις να επισκεφτείς κάποιο ιδιωτικό σχολείο και να ζητήσεις να το δεις.
Στο προηγούμενο post μου δεν ανάφέρω κάπου ότι είναι θέμα προτίμησης να επιλέγονται οι έχοντες μεταπτυχιακό στο παιδαγωγικό τμήμα,αναφέρω καθαρά ότι πρόκειται για υπουργική απόφαση.Οπότε όσοι έχουν μεταπτυχιακό από το παιδαγωγικό του ΦΠΨ δεν έχουν δικαίωμα διορισμού σε ιδιωτικό δημοτικό (άσχετα αν δουλευουν εκεί)
Το ότι γνωρίζεις άτομο με μεταπτυχιακό από ΦΠΨ που διδάσκει σε ιδιωτικό δεν λέει κάτι.Και εγώ γνωρίζω πολλούς φιλολόγους  χωρίς ούτε καν μεταπτυχιακό πουθενά που διδάσκουν.Το θέμα είναι ποιοί από αυτούς είναι νόμιμοι και ποιοι όχι.Αυτό συζητάμε.
Ένα επιπλέον παράδειγμα που έχω είναι φίλη μου με μεταπτυχιακό στο Π του ΦΠψ (όπως δηλαδή αυτό που αναφέρεις), δουλευε όλο τον περσινό χρόνο σε ιδιωτικό σαν δασκάλα αλλά αυτό δεν φαίνεται πουθενά (στα χαρτιά) σήμερα γιατί ακριβώς δεν ήταν νόμιμη.Πράγμα που της είπαν και από την διεύθυνση.Το ήξερε άπό την αρχή.
Επίσης επειδή αναφέρεις την συνομιλία μου με διευθυντή για το σχετικό θέμα ως κάτι αναξιόπιστο,σου υπογραμμίζω πως δεν δίνω έμφαση εκεί.Εχω αναφέρει προηγουμένως τα υπόλοιπα στοιχεία και τέλος προσθέτω και αυτό.Και επίσης σε ένα forum δεν νομίζω πως απαγορευει κάποιος να επικαλούμεστε προσωπικές εμπειρίες.Ιδίως όταν συνοδευονται και απο άλλα στοιχεία.
Καλύτερα όταν δεν είμαστε γνώστες σε κάτι να μην έχουμε τέτοιες εμμονές.Μάλλον βρίσκεσαι και εσύ στη συγχυση των περισσοτέρων, που πιστευουν  ότι παιδαγωγική επάρκεια και η σχετική εγκύκλιος, για την οποία κάνουμε λόγο σε αυτό το θέμα ,είναι το ίδιο πράγμα και προσπαθούν και να το αποδείξουν.
ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΙΔΙΑ!!ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ!
Δεν έχω κάποιο λόγο να οδηγήσω σε παρερμηνείες.Αν είχα κάποιο link να είσαι σίγουρος θα το επισύναπτα από την αρχή,αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει, ή εστω δεν έχω βρει.
Αν βρείς την εγκύκλιο θα περιμένω την απάντηση σου. Αν όχι πες μου να στη στείλω.Αλλα σε παρακαλώ ας μη συνεχίζουμε να μιλάμε υποθετικά, αυτό είναι που δημιουργεί παρερμηνείες, ο ίδιος άλλωστε είπες πως δεν το έχεις ψάξει αρκετά, οπότε ας μην μπερδευουμε τον κόσμο με υποθέσεις.Μιλάω με χειροπιαστές αποδείξεις και δεν θα έιχα κάποιο λόγο να πω ψέματα (..μα γιατί να το κάνω??...)
Τεσπα επειδή νιώθω πως "κατηγορούμαι" για ανακρίβειες και είναι απλά αστείο σταματώ εδω.

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
διαφωτιστικός ο διαχωρισμός !!!δλδ αλλο να κανει κανείς μεταπτυχιακο στο Π του φπψ για παιδαγωγική επάρκεια και άλλο για διορισμό σε ιδιωτικό σχολείο ως δάσκαλος;οπότε του παιδαγωγικού όλα τα μεταπτυχιακά σε έχουν κατωχηρωμένο και για εργασία σε ιδιωτικό και για την παιδαγωγική επαρκεια ..αν κατάλαβα λάθος ...κατάλαβα λάθος 8)

Αποσυνδεδεμένος klio

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
Δυστυχώς με την αναξιοκρατία που επικρατεί ξέρετε πόσο δύσκολο είναι το μεταπτυχικό στις σχολές που αναφέρετε??? Μέσον..άμα το έχεις και δουλεύεις και σπουδάζεις μεταπτυχιακά κι ότι θες!!! :'(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
προσωπική εμπειρία;οι φήμες έτσι λένε αλλά απ΄την άλλη αν γράψεις πάρα πολύ καλά δε θα σε πάρουν;

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
διαφωτιστικός ο διαχωρισμός !!!δλδ αλλο να κανει κανείς μεταπτυχιακο στο Π του φπψ για παιδαγωγική επάρκεια και άλλο για διορισμό σε ιδιωτικό σχολείο ως δάσκαλος;οπότε του παιδαγωγικού όλα τα μεταπτυχιακά σε έχουν κατωχηρωμένο και για εργασία σε ιδιωτικό και για την παιδαγωγική επαρκεια ..αν κατάλαβα λάθος ...κατάλαβα λάθος 8)
ΑΚΡΙ

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
 πάντως .....γνωστη με μεταπτυχιακο στο παιδαγωγικο Αθηνών με ύλη γελοία (ήταν σε συνεργασία με το ΤΕΙ

ΑΘΗΝΩΝ)2 έτη συναπτά εργάζεται ως δασκάλα εξαιτίας του μεταπτυχιακού αυτού,το ακριβοπλήρωσε βέβαια

Αποσυνδεδεμένος klio

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
προσωπική εμπειρία;οι φήμες έτσι λένε αλλά απ΄την άλλη αν γράψεις πάρα πολύ καλά δε θα σε πάρουν;

Εμπειρία  :( :'(

Παίζουν άλλα κόλπα! Εγώ με γραπτά και συνέντευξη και τρελό βιογραφικό πίστευα ότι θα ήμουν μέσα κι ας έπαιρναν 6!!! Αλλά ήμουν εκτός και ούτε επιλαχούσα.. Γνώρισα κοπέλα που ήρθε δεύτερη φορά να δώσει και την ξαναέκοψαν.. Όσο ακούγεται ότι βοηθούν στο διορισμ, τόσο θα βάζουν δικούς τους.. ΚΑΙ θα μας έχουν σαν τα χαζά να περιμένουμε στην τεράαααααστια ουρά. Δίναμε πάρα πολλά άτομα και πήραν ελάχιστους.. Αυτά έτσι πάνε..τα έζησα. Α, και αν κάνεις το λάθος να δώσεις σε άλλη σχολή από τη δική σου προπτυχιακή απλά έχασες!  

Αποσυνδεδεμένος anastkog

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
συμφωνώ, κι εγω εχω μεταπτυχιακό. όσο υπάρχουν εξετάσεις, έχει καλώς. το θέμα είναι η συνέντευξη!!!!

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
τώρα μου έκανες την καρδιά περιβόλι δλδ εγώ που είμαι φιλόλογος και θέλω να δώσω στο παιδαγωγικό ;;;20

άτομα παίρνουν στο συγκεκριμένο που μ ενδιαφερει φέτος βέβαια ,του χρόνου ποιος ξέρει;συνέντευξη

υπάρχει στα περισσότερα ....δεν μπορει βρε παιδί μου ....μήπως δεν είχατε γράψει τόσο καλά όσο θα επρεπε;

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Αγαπητή grooog πρωτίστως ηρέμησε. Κανείς δε σε κατηγόρησε ούτε για ανακρίβειες ούτε για παρερμηνείες και οτιδήποτε άλλο, ώστε να ενίστασαι με αυτόν τον τρόπο! Απλά, επειδή διάβασα και την απάντηση άλλης συναδέλφου που ανέφερε άλλη ορολογία από αυτή που έγραψες εσύ, σου ζήτησα την πηγή, για να το επιβεβαιώσω και ο ίδιος. Άλλωστε, θα γνωρίζεις, φαντάζομαι, πως αυτός είναι και ο ενδεδειγμένος επιστημονικός τρόπος μελέτης οποιουδήποτε θέματος. Και γι'αυτό σου έγραψα ότι οι προσωπικές εμπειρίες μας δεν αποτελούν αξιόπιστα στοιχεία, γιατί -όπως παραδέχεσαι και η ίδια- στην Ελλάδα δε λειτουργούν όλα όπως θα έπρεπε. Άρα συμφωνείς σε αυτό που έγραψα στην προηγούμενη απάντησή μου. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι... απαγορεύεται να γράφει κάποιος τις προσωπικές του εμπειρίες. Πού το διάβασες αυτό ακριβώς; Απλά είναι προτιμότερο να παραθέτουμε τα επίσημα κείμενα, για να μη γράφουν άλλοι συνάδελφοί σου -καλώς ή κακώς- ότι έχουν διαβάσει ή ερμηνεύσει άλλα από εσένα. Και αυτό αφορά όλους. Το θέμα δεν το έχω ψάξει και το ανέφερα ευθαρσώς, γι'αυτό και σου ζήτησα το κείμενο, γιατί ανήκω στη δημόσια εκπαίδευση. Φυσικά και θα σου στείλω το email μου και σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Και κάτι βασικό: Ποτέ δε συνέδεσα την περιβόητη παιδαγωγική επάρκεια με την υπουργική απόφαση που αναφέρεις. Κατάλαβα πολύ καλά τι εννοούσες, μην ανησυχείς. Θέλω απλώς να δω πώς ακριβώς το αναφέρει. Είμαι σαφής; Επίσης, για το θέμα της παιδαγωγικής επάρκειας και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων έχω γράψει και σε άλλο topic και είναι μεγάλο και σοβαρό κεφάλαιο, έτσι όπως διατυπώνεται (με ασάφεια) στο σχετικό νόμο.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 17, 2010, 05:21:59 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος adidi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
αυτή την εγκύκλιο πού μπορώ να τη βρω? μπορει κάποιος απο σας που την έχετε δει να αναρτήσει ενα link?  ψαχνω και δε βρισκω κατι σχετικο...

υγ:αν και δε προσφέρει κάτι παραπάνω η συγκεκριμένη πληροφορία γνωρίζω συναδέλφους με μεταπτυχιακό παιδαγωγικού περιεχόμενου απο φιλοσοφική που εργάστηκαν σε ιδιωτικό δημοτικο, ή και χωρίς μεταπτυχιακό απλως και μόνο με το βασικό πτύχιο που σε ορισμένες σχολές δεν προσφέρει παιδαγωγική κατάρτιση (για να μην παρεξηγηθω μιλώ για τη φιλολογία ΑΠΘ, που τελείωσα και εγω, και κατα τα άλλα αξιόλογο τμήμα αλλά ειχαμε μονο 1-2 παιδαγωγικά ή διδακτικά μαθήματα.

Αποσυνδεδεμένος anastkog

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
τώρα μου έκανες την καρδιά περιβόλι δλδ εγώ που είμαι φιλόλογος και θέλω να δώσω στο παιδαγωγικό ;;;20

άτομα παίρνουν στο συγκεκριμένο που μ ενδιαφερει φέτος βέβαια ,του χρόνου ποιος ξέρει;συνέντευξη

υπάρχει στα περισσότερα ....δεν μπορει βρε παιδί μου ....μήπως δεν είχατε γράψει τόσο καλά όσο θα επρεπε;
Έρση εγώ προσωπικά δεν  είχα κανένα απολύτως μέσο. Έδωσα τις εξετάσεις, κατέθεσα ένα καλό βιογραφικό και στη συνέντευξη μου φέρθηκαν πολύ καλά.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
να σαι καλα έτσι λέω να το προσπαθήσω υπάρχει πάντα και το ΙΚΥ που είναι πιο αξιόπιστες οι καταστάσεις καλή συνέχεια τυχερουλά πέρασες!!!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)