0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πράγματι ifilitisvikys το ίδιο πράγμα λέμε. Δεν παρεξήγησα τα γραφόμενά σου, ήθελα απλά να προσθέσω κάποια στοιχεία που έτυχε, από προσωπική εμπειρία να γνωρίζω, γι΄αυτό και έγραψα το post!!! Και για να πω και την απόλυτη αλήθεια, φοβάμαι πως αν και όταν το ΕΑΠ δημιουργήσει μόνιμες θέσεις καθηγητών με 3000 το μήνα, θα γεμίσει από τους γνωστούς καθηγηταράδες και τα παιδιά τους και θα του γίνει τότε φοβερή διαφήμιση...Ειλικρινά, από την φοίτησή μου στο ΕΑΠ δεν θα έχω κανένα οικονομικό όφελος.
Μα και βέβαια αντιλαμβάνομαι ότι είναι άλλο πράγμα οι εξετάσεις και άλλο πράγμα η κλήρωση!!!! Αυτό που δεν χωράει το μυαλό μου είναι το να πιστεύεις ότι όταν κάποιος εισάγεται με εξετάσεις, είναι καλύτερος μετά τις σπουδές του από κάποιον που μπήκε με κλήρωση!!!!!!!Το ξέρεις ότι κάποτε (πολλά χρόνια πίσω) οι φοιτητές εισάγονταν στην Νομική (και αλλού) με απλή εγγραφή; Ούτε καν κλήρωση. Δηλαδή αυτοί ήταν χειρότεροι δικηγόροι από τους σημερινούς απόφοιτους;Α, ξέχασα, θα απαντήσεις πάλι -αν απαντήσεις- με κείνο το φοβερό σου επιχείρημα: "είναι διαφορετικό πράγμα", όπως έκανες και σε προηγούμενη ερώτησή μου... Δε βαριέσαι! Να 'σαι καλά!!!
Φανατικοί είναι αυτοί που δεν αλλάζουν γνώμη και δεν αλλάζουν και θέμα.Δεν έχει νόημα να συνεχίζεται η κουβέντα αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια.
[2) Λυπάμαι που δεν αντιλαμβάνεται ότι άλλο πράγμα είναι (και θεσμικά και, φιλοσοφικά και πρακτικά, και, και, και...) το Πανεπιστήμιο και άλλο το ΕΑΠ
Παράθεση από: xaan στις Νοεμβρίου 30, 2007, 11:25:41 pm[2) Λυπάμαι που δεν αντιλαμβάνεται ότι άλλο πράγμα είναι (και θεσμικά και, φιλοσοφικά και πρακτικά, και, και, και...) το Πανεπιστήμιο και άλλο το ΕΑΠ Για να δει κάποιος αν είναι άλλο ΑΕΙ και άλλο το ΕΑΠ παραπέμπω στους νόμους που ψηφίστηκαν απ την ελληνική βουλή για το ΕΑΠΝ. 2083/92Ν. 2552/97 Ν.Π.Δ.Δ., αυτοδιοικούμενο, ισότιμο και το 19ο ΑΕΙ της χώρας. Τώρα γιατί όλη αυτή η αμφισβήτηση σε κάτι αυτονόητο? Γιατί άραγε δεν θα πρέπει να συγκρίνεται το ΕΑΠ με τα άλλα ΑΕΙ κλπ κλπ? Γιατί θα πρέπει να είναι άλλο ενώ σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες είναι ισοδύναμο?Μήπως η επερχόμενη αξιολόγηση των ΑΕΙ κάνει κάποιων τις καρέκλες να τρίζουν?Μήπως κάποιοι φοβούνται τη σύγκριση του ΕΑΠ με κάποια συμβατικά?Μήπως κάποιους δεν τους κάθεται καλά?Μήπως ενοχλεί?Μήπως κάποιοες ανεπίσημες αξιολογήσεις των ελληνικών ΑΕΙ που το κατατάσσουν ήδη 9ο ανάμεσα στα ΑΕΙ κάποιους τους ενοχλούν?Τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή και ο καθένας αργά ή γρήγορα αξιολογείται. Τα παχιά λόγια δεν πείθουν στην εποχή μας (σε αντίθεση με περασμένες εποχές) δυστυχώς κανένα. Αντίθετα τα αποτελέσματα του καθενός τον δικαιώνουν ή αντίστοιχα τον εκθέτουν.ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ----------------Τα ΕΑΠ όντως λειτουργούν με τους νόμους που αναφέρεις, τα ΠΣΕ (ιδρύματα παρόμοια με τα ΕΑΠ) επίσης με άλλους νόμους, τα ΤΕΙ με τους δικούς τους (νόμους)Tα Πανεπιστήμια της Ελλάδος λειτουργούν με βάση τον νόμο - πλαίσιο 1268/1982. , που είναι ΑΛΛΟΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ απ' τους αντιστοίχους των ΑΛΛΩΝ προαναφερθέντων ιδρυμάτων (ΤΕΙ, ΕΑΠ - ΠΣΕ). * Νά' σαι καλά "rodos5" που κι' εσύ με τα γραφόμενά σου και τις αναλυτικές αναφορές και παραπομπές σου στη νομοθεσία επιβεβαιώνεις ακριβώς αυτό: ότι ΑΛΛΟ Πανεπιστήμια και ΑΛΛΟ "ΕΑΠ")Οσο για τα περί αξιολόγησης των πανεπιστημίων, της ποιότητας των ΕΑΠ σε σχέση με τα πανεπιστήμια, κλπ, κλπ, μόνο ως αστεϊσμούς μπορώ να τα εκλάβω... Θα γνωρίζεις ( με ποιό ...όνειρο ζούν οι (προσοντούχοι) διδάσκοντες των ΕΑΠ... Και - θα γνωρίζεις, επίσης, υποθέτω - τι κάνουν όταν βλέπουν προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων ΔΕΠ στα πανεπιστήμια...
1) Μα το ξανάκανες να δώσεις απάντηση " είναι διαφορετικό πράγμα" όταν σε ρώτησα αν το απολυτήριο Λυκείου που σήμερα κατέχεις, το θεωρείς υποδεέστερο του απολυτηρίου Λυκείου που έχουν κάποιοι που για να μπουν στο Λύκειο έδωασαν εξετάσεις!!! Εγώ ας πούμε δεν έδωσα, κάποιοι δώσανε. Όλοι μαζί βρεθήκαμε ίσως να διεκδικούμε την ίδια θέση σε μια δουλειά. Τα απολυτήριά μας είναι ισάξια. Σε ρώτησα -επίμονα- αν κάποιο απολυτήριο Λυκείου υπερτερεί σε αξία. Μετά από πολλές μέρες, μου απάντησες ότι είναι διαφορετικό πράγμα η είσοδος στο πανεπιστήμιο από αυτή στο Λύκειο!!!! Έχω άδικο λοιπόν να προκαταλαμβάνω την απάντησή σου;2) Σου απάντησε πλήρως ο rodos53) Προσπαθώ να σου βρω παραδείγματα μέσα από την ελληνική πραγματικότητα που αποδεικνύουν ότι οι εξετάσεις εισαγωγής ή η έλλειψή τους είναι περισσότερο θέμα ιστορικών, πολιτικών και οικονομικών συγκυριών και πολύ λιγότερο θέμα ουσίας, αλλά εσύ στέκεσαι στο ότι αυτό έγινε πριν 50 χρόνια και δεν μου απαντάς για την ποιότητα των σπουδών που είναι και το ζητούμενο. Ok λοιπόν, πάμε στο μέλλον: αν κάποια στιγμή αφήσουν την είσοδο στα πανεπιστήμια ελεύθερη, όπως συμβαίνει ήδη σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, όποιος θέλει θα πηγαίνει να σπουδάσει ό,τι θέλει (βέβαια θα τελειώνουν ελάχιστοι όπως ακριβώς γίνεται και στο ΕΑΠ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...) θα διατείνεσαι τότε ότι έχεις καλύτερο πτυχίο από τους μελλοντικούς πτυχιούχους;Λυπάμαι που αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω υποθετικό παράδειγμα, αλλά σε παραδείγματα ιστορικά καταγεγραμμένα (Πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις και τώρα με εξετάσεις, Λύκειο με εξετάσεις και τώρα χωρίς) ή απάντησες ότι "είναι διαφορετικό πράγμα" ή απάντησες ότι "αυτό έγινε πριν 50 χρόνια". Να υποθέσω ότι τώρα τουλάχιστον θα πάρω μια απάντηση επί της ουσίας;4) Γιατί να πάει κάποιος να σπουδάσει στο ΕΑΠ, αλλά όχι σε συμβατικό πανεπιστήμιο: i) Σου έχει τύχει να δουλεύεις από το πρωί ως το απόγευμα και να θες να σπουδάσεις; Αν δεν το κάνεις στο ΕΑΠ, πού αλλού μπορείς να το κάνεις; ii) Ειδικά για τα μεταπτυχιακά: Αν κάποιος τέλειωσε τη σχολή του με μικρό βαθμό πτυχίου ή δεν έχει πρόσβαση σε καθηγητές της σχολής του (είτε γιατί τέλειωσε πριν πολλά χρόνια και κανείς δεν τον θυμάται, είτε γιατί ούτως ή άλλως ούτε όταν σπούδαζε δεν τον ήξεραν οι καθηγητές του) πώς θα πάρει συστατικές επιστολές για να τις χρησιμοποιήσει στην αίτησή του για μεταπτυχιακό οπουδήποτε αλλού;