0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τότε ποιο ήταν το νόημα του ΑΣΕΠ; Γιατί ξημεροβραδιαζόμασταν μήνες και χρόνια ολόκληρα με εγκυκλοπαίδειες του Ιστορίας Ελληνικού Έθνους, με φωτοτυπίες βιβλίων παιδαγωγικών (λεφτά για βιβλιοπωλεία ούτε λόγος), θυσίες σε προσωπική ζωή κτλ κτλ;;;;;;;Αν ήξερα ότι δεν θα μου αναγνωριζόταν ο βαθμός, θα έκανα και εγώ 3 παιδιά ή θα παρακαλούσα για πδσ ή ιδιωτική εκπαίδευση. Και όσοι έχουμε γράψει έχουμε πάει έστω ωρομίσθιοι ή 1-2χρονιές αναπληρωτές αλλά δεν καταφέραμε να πηγαίνουμε κάθε χρονιά αναπληρωτές λόγω ποσοστώσεων άλλων κατηγοριών. Και εμείς περνούμε μαρτύριο με ατελείωτες ώρες ανεργίας χωρίς λεφτά για να κάνουμε οικογένεια. Πάντως το όλο σκηνικό είναι παράκαιρο, εμείς τσακωνόμαστε για διορισμό και ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.
Μόλις είδα ρεπορτάζ του ΣΚΆΙ για σταδιακή απορρόφηση 6000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στο δημόσιο. Δε νομίζω να αφορούσε εμάς και δεν ξέρω αν με επιτυχόντες εννοούν διοριστεους (πολλοί μου φαίνονται τόσοι διοριστεοι ) , αλλά αν υποθέσουμε ότι εννοούν απλά επιτυχόντες , μήπως αυτό θα είναι ο οδηγός και για τους διορισμούς εκπαιδευτικών?
Είχα προτείνει ως συμβιβαστική λύση την εξής:Γράφονται και προτείνονται διάφοροι τρόποι διορισμού ανάλογα με το τι συμφέρει τον καθένα. Σίγουρα δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη συμφωνία των με και των δε. Σε αυτό όμως που νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία είναι ότι κάθε «κατηγορία» θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά κάνοντας ένα βήμα πίσω στα πλαίσια ενός αμοιβαίου συμβιβασμού. Θεωρώ λοιπόν αναπόφευκτη την δημιουργία παράλληλων πινάκων. Έτσι λοιπόν προτείνω καταρχήν τη θέσπιση μιας πραγματικής μεταβατικής περιόδου που θα κρατήσει για 10 χρόνια. Σε αυτή την περίοδο οι διορισμοί θα γίνονται από τρεiς πίνακες.Πίνακας Α: Δικαίωμα ένταξης όσοι πχ την 30-6-2015 θα έχουν προϋπηρεσία ανεξαρτήτως επιτυχίας ασεπ. Μοναδικό κριτήριο κατάταξης και άρα και διορισμού η καθαρή προϋπηρεσία η οποία θα ανανεώνεται κάθε 1η Ιουλίου.Πίνακας
crown1 εδω υπαρχει ακομα 60-40 24+ασεπ και 30 μηνο Δεν αλλαζεις σκεπτικο να κανεις κατι αλλο? Δεν ειρωνευομαι εχω 2 επιτυχιες ασεπ οχι τοσο υψηλες βαθμολογιες αλλα μεγαλη προυπηρεσια 50+ μηνες. Εχω 3 παιδια και 24+ασεπ το 2010 . Και λεω οτι δεν προκειται να γινει τιιποτα! Απλα διαφων οτι καποιος που εχει γραψει καλυτερα πρεπει ντε και σωνει να διοριστει εναντι της προυπηρεσιας . Και αυτο το γραφω διοτι τα τελευταια 3 χρονια ειμαι μακρια απο τα παιδια μου και καθε ωρα προυπηρεσια που παιρνω ειναι μαρτυριο!
Πραγματικά είναι πολύ λυπηρό που έχουν καταφέρει με τις πολιτικές τους να μας διχάσουν τόσο πολύ. Διαβάζω πραγματικά ανθρωποφαγικές τοποθετήσεις λες και δεν είμαστε όλοι στον ίδιο κλάδο. Σίγουρα η ανεργία και η αδικία δικαιολογούν την αγανάκτηση αλλά ας ρίξουν μερικοί τους τόνους γιατί εκφράζονται με απαράδεκτο τρόπο έναντι συναδέλφων που στο κάτω κάτω έχουν πτυχίο Πανεπιστημίου. Μακάρι να δικαιωθούν όσο γίνεται περισσότεροι γιατί όλοι αποκλείεται. Ο καθένας θεωρεί τη δική του πρόταση δικαιότερη και κουβαλάει τη δική του ιστορία. Ας μην πέφτουμε όμως σε τόσο χαμηλό επίπεδο αντιπαράθεσης.Έχω δουλέψει σε σχολεία και με ΑΣΕΠίτες και με ΠΔΣίτες και με ιδιωτικούς και με ΟΑΕΔίτες...Κάναμε κάποιες συζητήσεις αλλά δεν πιαστήκαμε και μαλλί με μαλλί. Εκεί έξω είναι η πραγματική ζωή και επιβάλλει συνεργασίες με στοιχειώδη πολιτισμό.
δεν ειναι ετσι παιδια και το γραφω εγω που εχω επιτυχια ασεπ. Με αυτη μπηκα! Καθε ωρα προυπηρεσιας ειδικα μακρια απο το σπιτι σου ειναι με αιμα. Ο ασεπ ειναι και λιγο τυχη στη βαθμολογια. Το 2006 εχω γραψει με το διαβασμα της αρκουδας 96 στα παιδαγωγικα και μου βαζει 23 διδακτικη . Το ιδιο σε μια συναδελφο που εχει καλυτερη πενα και εκφραση απο μενα. Μην θεοπειται λοιπον την βαθμολογια του ΑΣΕΠ. Το αλλα η προυπηρεσια μακρια απο το σπιτι σου εχει πονο. Πολυ πονο! Εαν ημουν υπουργος παιδειας θα υποχρεωνα τους αναπληρωτες να εχουν 2 διδακτικα ετη μακρυα απο το τοπο κατοικιας τους. Αυτη και μονο την παραμετρο θα εθετα!