*

Αποστολέας Θέμα: Απορίες  (Αναγνώστηκε 97418 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Never give up!
    • Προφίλ
Απ: Απορίες
« Απάντηση #56 στις: Δεκεμβρίου 07, 2008, 03:27:08 am »
Θα συμφωνήσω με τη u2.
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:05:46 »

Αποσυνδεδεμένος nikilak

• Νέο μέλος
  • *
  • Εγω ποτε θα γινω νηπιαγωγος??
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Δεκεμβρίου 07, 2008, 12:09:18 pm »
Μιας και αναφέραμε χτες για αναλφαβητισμο, μηπως ξερει κανεις τι διαφορα του λειτουργικού απο τον οργανικά αναλφάβητο? ???
Καλα αποτελεσματα!!!

Αποσυνδεδεμένος LENA2061

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Δεκεμβρίου 07, 2008, 12:22:15 pm »
Οργανικός αναλφαβητισμός: Αναφέρεται σε άτομα που δε φοίτησαν καθόλου στο σχολείο και δεν διδάχτηκαν ποτέ ανάγνωση και γραφή.

Λειτουργικός αναλφαβητισμός: Αναφέρεται σε άτομα που έμαθαν να διαβάζουν και να γράφουν , αλλά στη συνέχεια, για διάφορους λόγους, έχασαν την ικανότητα αυτή. Σήμερα, λειτουργικός αναλφαβητισμός θεωρείται η αδυναμία του ανθρώπου να κατανοεί απλά και καθημερινά γεγονότα (πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά). Η μορφή αυτή του αναλφαβητισμού είναι ανεξάρτητη από την τυπική μόρφωση και αφορά κάθε κοινωνικό στρώμα.
                                                                                                                         Από το βιβλίο του Λούλου της Α' Λυκείου.
Κι είναι λέω ο παράδεισος για μας,
 αγάπη μου μικρή,
να μοιραζόμαστε τούτη την κόλαση μαζί...

Αποσυνδεδεμένος nikilak

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Δεκεμβρίου 07, 2008, 12:38:57 pm »
Οργανικός αναλφαβητισμός: Αναφέρεται σε άτομα που δε φοίτησαν καθόλου στο σχολείο και δεν διδάχτηκαν ποτέ ανάγνωση και γραφή.

Λειτουργικός αναλφαβητισμός: Αναφέρεται σε άτομα που έμαθαν να διαβάζουν και να γράφουν , αλλά στη συνέχεια, για διάφορους λόγους, έχασαν την ικανότητα αυτή. Σήμερα, λειτουργικός αναλφαβητισμός θεωρείται η αδυναμία του ανθρώπου να κατανοεί απλά και καθημερινά γεγονότα (πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά). Η μορφή αυτή του αναλφαβητισμού είναι ανεξάρτητη από την τυπική μόρφωση και αφορά κάθε κοινωνικό στρώμα.

Σ'ευχαριστώ Λενα, μηπως μπορεις να μου πεις απο που βρηκες τις πληροφοριες? και κατι αλλο θα ηθελα να σε ρωτησω αν πιστευεις οτι ο λειτουργικος αναλφαβητισμος ειναι κατα καποιο τροπο συνωνυμος με τον γραμματισμο!!! ???
Καλα αποτελεσματα!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:05:46 »

Αποσυνδεδεμένος nikilak

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 07, 2008, 12:40:43 pm »

Αχ συγνωμη δεν ειδα το κατω μερος του μηνυματος!!! το ειδα τωρα για το βιβλιο της Α' Λυκειου.... Σορυ
Καλα αποτελεσματα!!!

Αποσυνδεδεμένος nikilak

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 07, 2008, 12:53:50 pm »
Ισχυει η ερωτηση-απορια μου αν πιστευετε οτι ο λειτουργικος αναλφαβητισμος ειναι παραπλησια εννοια με τον γραμματισμο!!!
τι νομιζετε εσεις??
Καλα αποτελεσματα!!!

Αποσυνδεδεμένος U2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Δεκεμβρίου 07, 2008, 01:07:59 pm »
Θεωρώ πως είναι , καθώς και ο Οδηγός μιλάει εκτεταμένα για την προώθηση του επιστημονικού εγγραμματισμού(γενικότερα) που έχει να κάνει μετην λειτουργική-κοινωνική διάσταση της γλώσσας, μαθηματικών, τεχνολογίας κτλ. Αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση τουλάχιστον.
"....Ακόμα νύχτα λέγεται ,εκτός αν εν λευκώ αισιοδοξείς........"
 Κική Δημουλά
"Επτά φορες κλείνεις τα μάτια...την όγδοη καταδικάζεις μονομιάς..."
 Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος nikilak

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Δεκεμβρίου 07, 2008, 01:12:33 pm »
Θεωρώ πως είναι , καθώς και ο Οδηγός μιλάει εκτεταμένα για την προώθηση του επιστημονικού εγγραμματισμού(γενικότερα) που έχει να κάνει μετην λειτουργική-κοινωνική διάσταση της γλώσσας, μαθηματικών, τεχνολογίας κτλ. Αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση τουλάχιστον.

συνφωνω και'γω μαζι σου U2, πιστευω πως ειναι παρεμφερεις εννοιες!! αν καποια θεωρει οτι δεν ειναι ετσι ας καταθεσει την αποψη της...
Καλα αποτελεσματα!!!

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Δεκεμβρίου 07, 2008, 02:39:19 pm »
Ισχυει η ερωτηση-απορια μου αν πιστευετε οτι ο λειτουργικος αναλφαβητισμος ειναι παραπλησια εννοια με τον γραμματισμο!!!
τι νομιζετε εσεις??
ο γραμματισμός αναφέρεται και σε εικόνες και σχεδιαγράμματα και χάρτες δλδ να μπορεις να τα αναλύεις...δν ξέρω...ας μας πει καποια-ος...

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Δεκεμβρίου 07, 2008, 02:57:28 pm »
Σήμερα θα παραθέσω μια καινούρια απορία...αν και δεν εχω ιδιαιτερη ορεξη μετα τα χθεσινοβραδυνα γεγονοτα...
Διαβάζοντας για την ποίηση στο Νηπιαγωγείο , ένας όρος που δεν γνώριζα μου έκλεισε το μάτι  ;)
ο κύριος ''λίμερικς'' πραγματικά ένιωσα πολύ άσχημα που δεν είχαμε ξανασυναντηθεί :P
κοριτσια με χαρά σας τον παρουσιάζω
λίμερικς : ποιήματα σουρεαλιστικά πρωτοποριακά στο ύφος και συνήθως με σταθερή μορφή όπου ανταμώνεται το λογικό με το παράλογο και το πιθανό με το απίθανο.
Τα έχετα ξανακούσει ?
Φτιάχνετε μαζί με τα παιδιά?
Στην αναζήτηση του όρου αν και δεν εχω ιδεα απο blogs βρήκα ενα υπέροχο blog δασκάλας με λίμερικς σας το μεταφέρω...http://rontarikia.blogspot.com/search?updated-min=2008-01-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&updated-max=2009-01-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&max-results=16
καλή κυριακή ...οσο καλή μπορεί να είναι αυτη η κυριακή.....

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Δεκεμβρίου 07, 2008, 03:21:18 pm »
Στο μπλογκ που μπήκα είδα τη φωτογραφία του Τζιάνι Ροντάρι και άκου να δείς σύμπτωση, τον ξανασυνάντησα σήμερα σε κάτι αρχεία που κατέβαζα για τη γλώσσα, όπου έμαθα για τις τεχνικές του, τις οποίες ναι μεν είχα ακουστά αλλά δεν ήξερα ποιος ήταν ο εμπνευστής τους...Λοιπόν σας τις παραθέτω:
Τεχνικές – Τζιάνι Ροντάρι
1) Μπερδεύοντας τα παραμύθια
π.χ. η κιτρινοσκουφίτσα
2) Τα παραμύθια από την ανάποδη
π.χ. κοκκινοσκουφίτσα κάκιά/λύκος καλός
3) Παραμυθοσαλάτα
Π.χ. Η κοκκινοσκουφίτσα συνάντησε τη Σταχτοπούτα…
4) Το δημιουργικό λάθος
π.χ. αυγοκίνητο…
5) Τι θα συνέβαινε αν . . .
6) Το φανταστικό διώνυμο
Π.χ. Αυγό-τηλεόραση
Πραγματικά πολύ όμορφες τεχνικές και ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να τις εφαρμόσω!!
Φτάσε εκεί που δεν μπορείς να φτάσεις..

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Δεκεμβρίου 07, 2008, 03:25:52 pm »
Κι εγω τον εχω συναντησει κάπου τον κυριο Ρονταρι ;D ;D αλλά δεν θυμαμαι που ..
ωραια ε???? :) :) :)

κι εγώ στο εύχομαι  ;) :-*

Αποσυνδεδεμένος nikilak

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Δεκεμβρίου 07, 2008, 04:26:22 pm »
Τα ιχνογραφήματα των παιδιών περιλαμβάνουν μόνο τα σκιτσα τους? Εχω συναντήσει τον όρο αλλά δεν θυμάμαι που, μπορει κάποιος να κάνει μια διευκρίνιση για την ερμηνεία? :-[
Καλα αποτελεσματα!!!

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Δεκεμβρίου 07, 2008, 08:54:15 pm »
Εγώ τον Ροντάρι τον "γνώρισα" το '98 σε ένα ιδιωτικό που δούλευα. Η οργανώτρια προγράμματος φανατική θαυμάστριά του (μετά έγινα κι εγώ! ;D). Από πολλούς (και συμφωνώ με αυτό) ο Τριβιζάς θεωρείται ο Ροντάρι της Ελλάδας. Τις τεχνικές του τις έχω δουλέψει εντατικά όλες εκτός από τις δύο τελευταίες. Παραμυθοσαλάτα κάναμε κάθε βδομάδα και τέλος της χρονιάς είχαμε εικονογραφημένα από τα παιδιά δεκάδες "ολοκαίνουρια" παραμύθια...
Θεωρώ τη "Γραμματική της φαντασίας" απαραίτητο συμπλήρωμα της βιβλιοθήκης μας (το είχα, το δάνεισα, το "έχασα" και τώρα θα το ξαναπάρω... ;)), επίσης αξιόλογο το "Παραμύθια από το τηλέφωνο" και υλικό με αρκετά ποιήματά του έχει το δίτομο έργο "Οδηγός 3/6".
Για να καταλάβετε την σύγκριση με τον Τριβιζά δείτε το 2 (παραμύθια από την ανάποδη) και μετά φέρτε στο μυαλό σας τα "τρία μικρά λυκάκια"... ;D
Άμα έχει έμπνευση ο άνθρωπος...Τα δε παιδιά είναι ιδανικοί "συγγραφείς" για τέτοιου είδους σουρεαλιστικά δημιουργήματα. Και το διασκεδάζουν αφάνταστα!!! ;)
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182620
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144