0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε μια δραστηριότητα που έχει ως στόχο την ταξινόμηση αντικειμένων μεβάση δύο κριτήρια ο νηπιαγωγός παρατηρεί τα εξής: Τα μισά παιδιάκαταφέρνουν να χρησιμοποιήσουν και τα δύο κριτήρια και να συμπληρώσουνέναν «πίνακα διπλής εισόδου». Από τα υπόλοιπα παιδιά, άλλαχρησιμοποιούν κάθε φορά ένα μόνο κριτήριο και άλλα άλλοτε ταξινομούν μεβάση ένα κριτήριο και άλλοτε στην τύχη. Ο νηπιαγωγός επαναλαμβάνει αυτήτη δραστηριότητα μέχρι να μπορέσουν τα περισσότερα παιδιά ναχρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα και τα δύο κριτήρια.α) Να τεκμηριώσετε γιατί δεν μπορούν όλα τα παιδιά να χρησιμοποιήσουνκαι τα δύο κριτήρια.β) Να σχολιάσετε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικόςαυτή την εκπαιδευτική κατάσταση αναφέροντας αν συμφωνείτε ή όχι και γιατί.όσες διοριστηκατε τοτε και απαντησατε σωστα , τι γραψατε???
Δεν ήταν ακριβώς ο εγωκεντρισμός να πάρει η ευχή, αλλιώς το λένε και δεν το θυμάμαι. Σπάω το κεφάλι μου, αν το θυμηθώ θα σας πω.
. Και φυσικά επέμεναν για πεζά γράμματα και όχι κεφαλαία.
Παράθεση από: selas στις Δεκεμβρίου 11, 2008, 01:19:48 pmΔεν ήταν ακριβώς ο εγωκεντρισμός να πάρει η ευχή, αλλιώς το λένε και δεν το θυμάμαι. Σπάω το κεφάλι μου, αν το θυμηθώ θα σας πω. Γινόταν μία αναφορά για το θέμα στα εισαγωγικά του "νοητικού τομέα" στο παλιό βιβλίο δραστηριοτήτων. Έλεγε λοιπόν ότι η σκέψη στηρίζεται σε "προέννοιες" (δηλαδή επικεντρώνεται στο σύνολο, χωρίς να μπορεί να συσχετίσει επιμέρους στοιχεία)Η ανικανότητα της παιδικής σκέψης για δημιουργία "λογικών κατηγοριών" (δεν μπορούν εύκολα να καταλάβουν ότι τα αντικείμενα ανήκουν σε κατηγορίες και δεν έχουν οργανώσει ομάδες αντικειμένων που διαφέρουν μεταξύ τους) είναι εμφανής στις λύσεις που δίνουν σε προβλήματα ταξινόμησης.Δεν υπάρχει ακόμα ορθολογική αλλά απλή διαίσθηση στην οποία κυριαρχεί η αντιληπτική λειτουργία.Μαίρη, αυτό με το αλφάβητο μου φαίνεται πάααααααρα πολύ τραβηγμένο!!!!! Τα δύο πρώτα τρίμηνα?!!! Εγώ από την πρώτη μέρα στα συρτάκια των παιδιών είχα τα ονόματά τους χειρόγραφα και τα είχαν μάθει μέσα σε μία εβδομάδα... (εννοείται όμως ότι ο γραφικός χαρακτήρας πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο στρωτός και να μοιάζει με τα γράμματα που συναντούμε και στα βιβλία κλπ...όχι ορνιθοσκαλίσματα δηλαδή και όχι καλλιγραφίες! )Και με συμβούλους που έχω συζητήσει, καμία δεν ανέφερε κάτι τέτοιο. Και φυσικά επέμεναν για πεζά γράμματα και όχι κεφαλαία.
Παιδαγωγικη της Αλληλεπιδρασης ειναι η ομαδοσυνεργατική?μηπως μπορει καποιος να μου απαντησει?Ευχαριστω προκαταβολικα
Παράθεση από: nikilak στις Δεκεμβρίου 11, 2008, 08:03:04 pmΠαιδαγωγικη της Αλληλεπιδρασης ειναι η ομαδοσυνεργατική?μηπως μπορει καποιος να μου απαντησει?Ευχαριστω προκαταβολικα αν δεν κανω λαθος εχουν πολλα κοινα χαρακτηριστικα αλλα δεν ειμαι σιγουρη θα το ψαξω και θα σου πω !
Να εναποθέσω και εγώ μια απορία, αφού δεν μπορώ να απαντήσω στις υπάρχουσες? Το προοδευτικό κίνημα που συνδέθηκε με τη φιλοσοφία του Dewey (Ντολιοπούλου, Σύγχρονα προγράμματα, σελ.38) είναι το ίδιο με το κίνημα της Νέας Αγωγής? Ευχαριστώ