0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Xωρίς να θέλω να σας απογοητεύσω,πιστεύω ότι έρχονται χειρότερα, απλά καμουφλάρονται λίγο τώρα απ' ό,τι έχει απομείνει σε χρηματική καβάτζα των Ελλήνων γονέων (50-60 ετών).
Παράθεση από: om στις Δεκεμβρίου 12, 2008, 03:42:23 pmΤυφλή βία με κουκούλα ή στολή... ανάμεσα σε όσους σωρεύουν χαλάσματα και σε όσους δολοφονούν παιδιά δεν έχω θέση, δεν έχω διλήμματα. Το απόστημα που σκάει μπροστά στα μάτια μας δεν έχει να κάνει με την κρατική τρομοκρατία και με το βαλαστάρι της, την αναρχία των δρόμων - καλά κρατεί το σύμπτωμα. Αν ενώπιόν μας δε βλέπουμε μια κρίση των δομών της οικονομίας και της κοινωνίας μας και πάνω από όλα μια κρίση αξιών, πιθανόν να ζούμε σε άλλη χώρα. Γιατί θέλουν να μας τραβήξουν την προσοχή τα παιδιά; Γιατί φωνάζουν; Ποιον καθρεπτίζουν; Ποιοι τρέφουν εγκεφάλους και συνειδήσεις; Μακάρι να μη βρεθώ ποτέ απέναντί τους. Δεν έχω τις απαντήσεις. Χριστέ μου, πόσο δίκιο έχεις!
Τυφλή βία με κουκούλα ή στολή... ανάμεσα σε όσους σωρεύουν χαλάσματα και σε όσους δολοφονούν παιδιά δεν έχω θέση, δεν έχω διλήμματα. Το απόστημα που σκάει μπροστά στα μάτια μας δεν έχει να κάνει με την κρατική τρομοκρατία και με το βαλαστάρι της, την αναρχία των δρόμων - καλά κρατεί το σύμπτωμα. Αν ενώπιόν μας δε βλέπουμε μια κρίση των δομών της οικονομίας και της κοινωνίας μας και πάνω από όλα μια κρίση αξιών, πιθανόν να ζούμε σε άλλη χώρα. Γιατί θέλουν να μας τραβήξουν την προσοχή τα παιδιά; Γιατί φωνάζουν; Ποιον καθρεπτίζουν; Ποιοι τρέφουν εγκεφάλους και συνειδήσεις; Μακάρι να μη βρεθώ ποτέ απέναντί τους. Δεν έχω τις απαντήσεις.
Πραγματικά όμως αν συνεχιστούν οι καταλήψεις και την άλλη εβδομάδα και επιχειρήσει το υπουργείο να μας βάλλει απέναντι στους μαθητές τότε θα μας βγεί όλο το συσσωρευμένο μένος που έχουμε απ όλα. Αν υπάρξει έστω κι ένας συνάδελφος που θα τολμήσει να κράξει τους μαθητές οτι τον εμποδίζουν να δώσει εξετάσεις ,οι υπόλοιποι θα είμαστε ξεφτιλισμένοι αν δεν τον κράξουμε.
αντε και "καλη επιτυχια σε ολους" και "καλα αποτελεσματα συναδελφοι" και "αγωνας αλλα μετα τον ασεπ" και "επανασταση οτε και αν διοριστουμε".
Θελω να κοιταω τους μαθητες μου στα ματια και να νιωθω αξιοπρεπής.Θελω να τους πεισω ποσο σημαντικο ειναι να ονειρεύεσαι και να αγωνιζεσαι για να κανεις τα ονειρά σου πραγματικοτηταΘελω να νιωθουν οτι παντα θα υπαρχει καποιος που θα διαθεσει λιγο απο το χρονο του για να τους ακουσει.Θελω να μπορω να του ακουμπησω τον ωμο και να του μεταφερω τρυφεροτητα και την αισθηση οτι καποιος το νοιαζεται.Θελω να με αφησουν να τα κανω ολα αυτα.Είμαι πια 36 χρονών... Δεν εχω ανάγκη να δωσω αλλες εξετασεις. Τις εχω δωσει πολυ καιρο πριν και χαιρομαι που το τηλεφωνο μου χτυπαει τρεις η ωρα τη νυχτα και καποιος γονιος ή καποιος μαθητης μου ειναι σιγουρος οτι θα τον ακουσω.Τους χαριζω και τον ΑΣΕΠ τους και την οποια υποτιθεμενη θεσουλα για την οποια θα φαμε τις σαρκες μας.Ζω και χωρις αυτο. Κοιταζω την καρτουλα που μου εφτιαξε σήμερα το παιδακι των Αλβανών μεταναστων που μενουν στη γωνια του σπιτιου μου και το μαθαινω να γραφει και να διαβαζει και ειμαι σιγουρη πια.Μπορω να ζησω και ετσι...
σχόλιο απο την ιστοσελίδα του Economist.Sadly enough, very few recognize the true causes of the decline in Greece (and in the world as a whole).Behind all the rioting, the despaired and the furious youth of Greece lies a major social problem, which is the lack of respect, of (common) vision, of a common set of values, which are the backbone of every organized and civilized society. Moreover, the disintegration of every ethical value and self-awareness, in association with a new materialistic life stance (last 30 years) contribute to the rotting of every sacred and valued by the (social) individual.Education, cultivation, social-awareness and social responsibility have all been extinct in the modern Greek society. They have all been replaced by the atom centric (individualistic) ideals of fast and easy riches.The protests of the "young" people in Greece are not organized (as the government claims so, in order to hide its incompetence). They are the result of a long-term rotting of the social tissue that kept the Greek society together. The "youngsters" protest, without actually knowing why (except for the apparent murder of the 15-year old schoolboy), without really exercising pressure for a new set of values, of ethics or ideals that should be put forward by the "grown-ups". They protest, because that's what they really learn in school; how to claim their "democratic" rights: by blocking streets, by ruining public buildings, by making fires, by making hundreds of their fellow-civilians suffer in the chaotic traffic-jam they create. That's the set of values and way of living they learn in school or even in their homes.They emptiness, the destructive and negative of their thinking is the result of a long-term process of "leftism" and "modernization" that the Greek society faced after the junta it suffered till 1974.Having said all that, it is not difficult for one to understand that the governments or political parties of Greece are what suit the greek society.The sad and pessimistic part of the situation is that, noone understands that the problem lies within each one's self, that the problem is social and ethical, and has nothing to do with the 'crisis' or economic abnormalities. In order for the governments , the politics, the environment, the social stability to change people must change first and acquire some self-awareness and at the same time respect for the other.At the times we live, there hardly seems to be any illuminating and optimistic clues that could drive Greece out of the dead-end it is found.