Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - dooodl

Σελίδες: 123
1
H δουλειά μας είναι να διδάσκουμε πληροφορική. Τα υπόλοιπα που χρειάζεται η κοινωνία είναι δουλειά άλλων.
Είναι πάγια τακτική οι ανάξιοι όταν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εργασίας τους, να κατηγορούν τους άξιους για τρελούς επειδή θέλουν να δουλέψουν πραγματικά και ωφέλιμα, και να μην κοροιδεύουν ή να καταστρέφουν με αυτά που κάνουν την κοινωνία.
Εσύ αποφάσισες ότι η κοινωνία μας στέλνει να διδάσκουμε επί 6 χρόνια δύο ώρες κάθε εβδομάδα προγραμματισμό; Γιατί εμένα με προσέλαβαν να διδάσκω Νέες Τεχνολογίας. Και πάνω από όλα δεν είμαι πληροφορικός, προσπαθώ να είμαι εκπαιδευτικός.

Δεν μας στέλνει η κοινωνία. Η τρόικα μας στέλνει και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, με ένα ΑΠΣ που θέλει να αποβλακώσει τα παιδιά, να τα φακελώσει και να τα κάνει καταναλωτές προϊόντων πληροφορικής.

Η αξιοπρέπειά μου μου επιβάλει να μην επιτρέψω κάτι τέτοιο να συμβεί, στους δικούς μου μαθητές. Και αν έρθουν εξαγορασμένοι από την τρόικα σύμβουλοι και αξιολογητές, θα τους στείλω από εκεί που ήρθαν.

Η μόνη μου ελπίδα, η πλειοψηφία των επιστημόνων που δουλεύουν στην πράξη στα σχολεία. Από αυτούς περιμένω, και αυτών μόνο σέβομαι τις αποφάσεις τους.  Αν είσαι επιστήμονας πληροφορικής και δουλεύεις στο δημοτικό η γνώμη σου είναι σεβαστή. Πρέπει όμως να μπει στο καζάνι με την γνώμη την δικιά μου και την γνώμη των άλλων, καθώς και με τις (αποκλειστικά) παιδαγωγικού περιεχομένου συμβουλές των δασκάλων, για να βγάλουμε την σωστή σούπα. Ή αν τελικά διαλέξουμε κάποιον έγκριτο επιστήμονα πανεπιστημιακό, τότε το αποτέλεσμά που θα βγάλει θα πρέπει πρώτα να περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο και κρίση από τους επιστήμονες πληροφορικής που δουλεύουν πρακτικά στα δημοτικά, και μετά να καθιερωθεί ως επίσημο ΑΠΣ. Και αυτό το ΑΠΣ το οποίο θα προκύψει με τις παραπάνω διαδικασίες, αυτό πρέπει να είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθάμε.

2
Συγνώμη που το σχολιάζω, αλλά αυτή η συζήτηση έχει γίνει πολύ κουραστική .... έχουν γραφτεί κατά καιρούς και άλλοι που επειδή πήραν ένα πτυχίο πληροφορικής καβάλησαν το καλάμι και πίστεψαν ότι τίποτα άλλο δεν χρειάζεται η κοινωνία (θυμάστε το Πληροφορικοί με κεφαλαίο;). Το φόρουμ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη ψυχανάλυση και πάλι καλά τελικά που είναι χωριστά τα τόπικ, θα ήταν κρίμα να μπαχαλευόταν το άλλο με τη συζήτηση για το υλικό.


Υ.Γ.: και η αξιολόγηση τελικά ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να είναι απαραίτητη...

H δουλειά μας είναι να διδάσκουμε πληροφορική. Τα υπόλοιπα που χρειάζεται η κοινωνία είναι δουλειά άλλων.
Είναι πάγια τακτική οι ανάξιοι όταν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εργασίας τους, να κατηγορούν τους άξιους για τρελούς επειδή θέλουν να δουλέψουν πραγματικά και ωφέλιμα, και να μην κοροιδεύουν ή να καταστρέφουν με αυτά που κάνουν την κοινωνία.

3
Τελικά κάνεις εκπαίδευση χρήσης του Internet ή όχι; Με έχεις μπερδέψει! Πιο πάνω έλεγες ότι δεν κάνεις καθόλου Internet και κάνεις μόνο BYOB.
Όχι δεν κάνω, αλλά θα μπορούσα να κάνω προσομοίωση internet αν χρειαστεί, μέσα στο lan του εργαστηρίου , για εκμάθηση της χρήσης κάποιων οpensource προγραμμάτων.


Είναι λίγο άκυρο το παράδειγμα με την ηλεκτροπληξία γιατί ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται πιο εύκολα τον άμεσο και σωματικό κίνδυνο από τον έμμεσο ψυχικό. Το παιδί καταλαβαίνει ότι αν βάλει το χέρι του στην πρίζα θα νιώσει πόνο ή θα σκοτωθεί, όπως αντιλαμβάνεται ότι αν γράψει το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνσή του στο Stardoll σε έναν άγνωστο, δεν θα πονέσει, ούτε θα βγει ένα χέρι από την οθόνη να τον κοπανήσει. Ίσα ίσα θα ξεκινήσει να παίζει ένα παιχνίδι που θα του προσφέρει ευχαρίστηση, οπότε θα το κάνει πολύ πιο εύκολα ακόμα κι αν ακούει συχνά ότι "απαγορεύεται". Ακόμα και στο facebook θα γραφτεί δηλώνοντας ψεύτικη ηλικία για να φανεί in στα κορίτσια της τάξης, το κορίτσι θα ανεβάσει την προκλητική φωτογραφία για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των αγοριών, οι γονείς θα καμαρώνουν που τα βλαστάρια τους "ξέρουν να λειτουργούν αυτά τα μαραφέτια" και θα είναι όλοι ευτυχισμένοι. Ούτε πόνος, ούτε άμεσος κίνδυνος, εκτός από κάποιες λίγες περιπτώσεις, που μπορεί να πληγωθούν πολύ βαθιά σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία.

Επίσης, να τονίσω ότι δεν είναι μόνο το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων στην ασφάλεια στο Internet. Είναι οι ιοί, η επικοινωνία με αγνώστους, το cyberbullying, ο εθισμός, το ακατάλληλο περιεχόμενο και πολλά άλλα. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνεις κάθε μέρα στην τάξη, να φτιάχνουν τα παιδιά παιχνίδια και στο ενδιάμεσο να τους επαναλαμβάνεις απαγορεύσεις για όλα τα παραπάνω, όταν δεν τα έχεις εντάξει καν στο πρόγραμμα ως διδακτικά αντικείμενα... Άσε που υπάρχουν παιδιά που δεν ξέρουν καν τι είναι το Internet, ποια δεδομένα θεωρούνται προσωπικά, τι είναι οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τι είναι το e-mail, τι είναι γενικά η ιστοσελίδα και πολλά άλλα... Θα ακούνε το "μη δίνετε προσωπικά στοιχεία" και θα φαντάζεται ο καθένας κάτι διαφορετικό...

Δεν μπορείς να ελέγξεις 25 παιδιά! Εκτός και αν γίνεις χαφιές. Πάρτο χαμπάρι, αυτό που λες είναι δουλειά του γονέα που πρέπει να κάτσει δίπλα στο παιδί του. Αυτά που λες είναι ιδιαίτερο μάθημα, δεν γίνεται μέσα σε τάξη.

Ή μήπως θες να συνηθίσουν τα παιδία ότι ότιδήποτε και να κάνουν, υπάρχει ένας χαφιές και τους βλέπει; Όχι, δεν ισχύει αυτό παντού στο ιντερνετ, υπάρχει και άλλο ιντερνετ που δεν μας βλέπουν, αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό στα παιδιά! Υπάρχουν πράγματα που είναι απαγορευμένα για παιδιά, και καλώς είναι. Αυτά τα εξαφανίζουμε, και όταν μεγαλώσουν αρκετά και μπορούν να τα χειριστούν τότε τους τα λέμε.

Το γράφω για τελευταία φορά και σταματάω πριν γίνω γραφικός. Το πρόγραμμα σπουδών έχει άπειρα προβλήματα, είναι περισσότερο ΤΠΕ παρά Πληροφορική, δε λαμβάνει υπόψη αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε με τις υποδομές, αλλά οφείλουμε να το ακολουθάμε έστω ως κατευθυντήρια αρχή, γιατί διαφορετικά μπορεί να γίνουμε ακόμα και επικίνδυνοι για τα παιδιά ειδικά αν δεν κατέχουμε τα στοιχειώδη της παιδαγωγικής. Και στο κάτω κάτω, υπάρχει και η δευτεροβάθμια ή και άλλες δομές εκπαίδευσης με περισσότερο άρτιο πρόγραμμα σπουδών, στις οποίες ίσως μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως εμείς θέλουμε και όχι όπως θέλουν αυτοί που μας προσλαμβάνουν.

Το γράφω για τελευταία φορά. Πρόγραμμα σπουδών που έχει προκύψει από την πλειοψηφία των επιστημόνων που έχουν πρακτική γνώση σε σχολεία πρέπει να γίνεται απόλυτα σεβαστό από όλους.
ΑΠΣ στο οποίο τα θέματα της επιστήμης μας τα έχουν επεξεργαστεί δασκαλάκοι και μαθηματικάκοι ή πανεπιστημιακοί χωρίς πραγματική εμπειρία σε τάξη, δεν χαίρει κανενός σεβασμού.
Η αξιοπρέπειά μας είναι πανω από όλα, και δεν θα την πουλήσουμε για ένα κομμάτι ψωμί.

4
Επαναλαμβάνω ότι η εκπαίδευση χρήσης του ιντερνετ μπορεί να γίνει άνετα με ακριβώς τα ίδια εργαλεία μέσα στο Lan του εργαστηρίου.

Nαι, να τους βάλω οpen-source εργαλεία, να τα συνηθίσουν και τα ίδια ακριβώς να αναζητήσουν και να βρουν και στο ιντερνετ αργότερα ή στο σπίτι τους με την επίβλεψη των γονιών τους. Αλλά εγώ θα τους έχω πάντα μέσα στο Lan, δεν θα τα πετάξω να αρχίσουν να κολυμπανε στα βαθιά χωρίς να ξέρουν κολύμπι. Δεν μπορώ να ελέγξω πάνω από δυο-τρία παιδιά σε αυτό, και η τάξη μου έχει πολύ περισσότερα.

Δεν θα τα οδηγήσω να γίνουν καταναλωτές σε δικτυακές εταιρίες κλειστου κώδικα, ή σε εταιρίες που μαζεύουν στοιχεία και συμπεριφορές (ναι, συμπεριλαμβανομένου και του Scratch, όσο καλό και αν είναι αυτό ως πρόγραμμα).

Και θα συνεχίζω να επαναλαμβάνω "μην δίνετε προσωπικά στοιχεία" με τον ίδιο τόνο που λέω "μην βάζετε το χέρι στην πρίζα". Αν η παιδαγωγική που έχεις διαβάσει είχε δίκιο στο να λέει να μην επαναλαμβάνουμε, τότε όλα τα παιδία θα είχαν πεθάνει από ηλεκτροπληξία.

5
Μα και το να προσέχουν τα προσωπικά τους δεδομένα είναι ένας από τους εκπαιδευτικούς στόχους της διδασκαλίας του ασφαλούς διαδικτύου. Αν το απαγορέψεις είναι προφανές ότι τα παιδιά δεν θα μάθουν ποτέ αυτά που θα έπρεπε να μάθουν για την ασφάλεια και θα είναι εντελώς ανυπεράσπιστα. Γιατί είναι βέβαιο ότι θα μπουν στο Internet από το σπίτι, θα δώσουν τα προσωπικά τους δεδομένα στο stardoll και στο facebook κτλ. Εμείς πρέπει να τους δείξουμε τη σωστή και την ασφαλή χρήση. Ρώτα ενδεικτικά πόσοι έχουν mail, πόσοι έχουν facebook, πόσοι stardoll και πόσοι παίζουν παιχνίδια τύπου league of legends... Θα δεις ότι ακόμα και στην τετάρτη είναι περισσότεροι από τους μισούς. Κανονικά θα πρέπει να οργανώνουμε και μια ημερίδα για τους γονείς και τους μαθητές σχετικά με την ασφάλεια, να τους μοιράζουμε υλικό, να φωνάζουμε και κάποιο άνθρωπο ειδικό να τους μιλήσει, ή να το αναλάβουμε και αυτό εμείς. Αλλά...

Το να τους μάθεις να μην δίνουν τα προσωπικά τους δεδομένα δεν έχει εκπαιδευτικό αντικείμενο.

Είναι απλά ένα σεμινάριο μιας ώρας, ή μια ταινία που θα δούν.
Είναι κυρίως μια κουβέντα : "παιδιά προσέχτε τα δεδομένα σας" που πρέπει να επαναλαμβάνεται.

Είναι όπως λέμε "μην βάζετε το χέρι στην πρίζα". Τι να εκπαιδεύσεις σε αυτό; Απλά το επαναλαμβάνεις μονότονα.



6
Διαφωνώ με την άποψή σου.

Η μεγάλη ένσταση που έχω είναι τα προσωπικά δεδομένα τόσο των παιδιών, όσο και της τάξης αλλά (γιατί όχι) και του σχολείου.

Δεν θέλω επίσης να τους κάνω καταναλωτές κάποιων εμπορικών ιστοσελίδων. Ιστοσελίδες να φτιάξουν αν θέλουν, και blogs, και mail να στείλουν μεταξύ τους, αλλά όλα (mail-server, web-server) να είναι ελεγχόμενα μέσα στο Lan του εργαστηρίου.


Η απαγόρευση θεωρώ ότι είναι λανθασμένη, γιατί τα παιδιά στο σπίτι συνδέονται στο Internet, τα περισσότερα ήδη έχουν facebook και είναι εκτεθειμένα σε πολλούς κινδύνους. Αν δεν τα διδάξουμε εμείς πώς θα το χειριστούν, ποιος θα το κάνει;
Δεν έχω facebook ούτε καν blog, και εννοείται ότι απαγορεύω οτιδήποτε facebook-οιδές και στους μαθητές μου. Το αν είναι εκτεθιμένα σε κινδύνους εκτός σχολείου, αυτό είναι πρόβλημα των γονιών. Και αν κάποιοι πρέπει να μάθουν μερικά πράγματα για το τι είναι το δίκτυο, τα blogs και το facebook, αυτoί είναι περισσότερο οι γονείς.

Εγώ διδάσκω πως φτιάχνουν το τηλέφωνο, ή πως ακονίζουν το μαχαίρι. Δεν διδάσκω ούτε με ποιόν θα μιλάνε με το τηλέφωνο, ούτε τι θα κόβουν με το μαχαίρι.

Αυτά είναι άλλου δουλειά, είναι δουλειά των γονιών ή των δασκάλων.

7
Τα υπόλοιπα οφέλη των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να κλειδώσεις οθόνες (πχ αν κάποιοι παραβιάζουν κανόνες)

Γενικά αποφεύγω να κάνω αστυνόμευση και να τιμωρώ για πράξεις που γίνονται στον υπολογιστή. Δίνω την (ψεύτικη) αίσθηση ότι ο υπολογιστής τους ανοίκει ολοκληρωτικά και ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε θέλουν με αυτόν (αρκεί να μην τον κοπανάνε και να μην γράφουν βρισιές).

Ότι είναι επικίνδυνο και χρειάζεται αστυνόμευση (όπως το ιντερνετ) απλά το εξαφανίζω, να μην υπάρχει καθόλου και να μην τους προκαλεί πειρασμό και διάσπαση προσοχής.
Έτσι αποφεύγω και τις γκρίνιες.

8
Και εγώ θα ήθελα να βλέπω φάτσες, αλλά μάλλον είναι πιο σημαντικό να βλέπουν τα παιδιά την οθόνη. Αν θέλω να βλέπω φάτσες τους ζητάω να γυρίσουν προς τον πίνακα ή φέρνω προτζέκτορα. Σε οθόνη υπολογιστή δεν είναι δυνατόν να δείξεις κάτι σε 20+ παιδιά. Στην καλύτερη οι μισοί δε θα βλέπουν. Στη χειρότερη θα αρχίσουν οι από πίσω να ρίχνουν σφαλιάρες στους μπροστινούς. Ακόμα και το να τους μαζέψεις μου φαίνεται ακατόρθωτο. Εδώ κάθε φορά που δείχνω την οθόνη του υπολογιστή μου στις οθόνες τους και χάνουν τον έλεγχο του ποντικιού ακούω μια παρατεταμένη γκρίνια από μερικούς! Αν καταφέρνεις κάτι τέτοιο και έχεις και αποτελέσματα τι να πω... Respect...

Φταίει το Netopt. Δοκίμασε να κάνεις αυτό που σου λέω. Διάλεξε έναν γωνιακό υπολογιστή, σχετικά υπερυψωμένο και με χώρο πίσω, και βάλτους να κάτσουν σε καρέκλες πυκνά και κυκλικά. Φυσικά αν έχεις προτζεκτορα (δεν έχω) που να μπορεί όμως πάλι να μπει σε θέση ώστε να βλέπεις πρόσωπα, ακόμα καλύτερα.

Φάπες στους μπροστινούς βέβαια και πέφτουν, αλλά αυτό εξαρτάται και από το τμήμα. Γενικά πάντως αν δω παιδί και απλώσει χέρι σε άλλο, γίνομαι τούρκος (παίζοντας θέατρο βέβαια). Αυτό το ξέρουν και φοβούνται. Φασαρία τους αφήνω να κάνουν σχεδόν όση θέλουν (όμως όχι στην διάρκεια της εισήγησης, έτσι όπως είναι πυκνά καθισμένοι τους βλέπω και δεν έχουν πολλές δυνατότητες για καζούρα, άσε που γνωρίζουν ότι με το που θα τελειώσει η εισήγηση μπορούν να κάνουν όση φασαρία θέλουν μετά). Αν τυχόν παιδί απλώσει χέρι για φαπίτσα όμως,  το τρομάζω με άγρια φωνή! Επίσης τακτικά τους παρακαλώ (προσωπικά τον καθένα χωρίς να ακούνε οι άλλοι και δημιουργήται κλίμα στην τάξη) με μονότονη ψιλοαυστηρή φωνή ανάλογα την περίσταση, να είναι καθιστοί και να μην τριγυρνάνε δεξιά αριστερά.

Τα υπόλοιπα οφέλη των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να κλειδώσεις οθόνες (πχ αν κάποιοι παραβιάζουν κανόνες) και κυρίως να ελέγχεις την πρόσβαση στο Internet κλειδώνοντας τελείως το Internet, ή ελευθερώνοντας συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Επίσης, μπορείς να τους μοιράσεις αρχεία για κάποια άσκηση, να εγκαταστήσεις μαζικά προγράμματα σε πολλά pc, να τους δείξεις κάποιο video (πχ για τη διδασκαλία για την ασφάλεια στο Internet). Προσωπικά δε θα μπορούσα να δουλέψω χωρίς αυτά.
Αν διδάσκεις ιντερνετ (κάτι για το οποίο διαφωνώ όπως προείπα) τότε τα προγράματα τύπου netopt είναι χρήσιμα.
Αν και εγώ κάνω το εξής,  αν θέλω να εμφανίσω κάτι από το Internet, εξαφανίζω πρώτα όλους τους browser και αφήνω μόνο τον iexplorer. Και σε αυτόν ενεργοποιώ τον σύμβουλο και βάζω μια whitelist με τα site που θέλω να έχουν πρόσβαση.

9
Για εισήγηση να μαζεύεις ακόμα και 20 παιδιά γύρω από έναν υπολογιστή μου φαίνεται πρακτικά αδύνατο.
πρέπει να διαλέξεις υπολογιστή γωνιακό, να δημιουργεί χώρο τάξης από πίσω του.


Προσωπικά για να τους δείξω κάποιο πρόγραμμα χρησιμοποιώ λογισμικό διαχείρισης τάξης. Μέχρι πέρσι είχα το NetOp, φέτος έβαλα το NetSupport για να υποστηρίζω ταυτόχρονα XP και 7. Στο "εργαστήριο" (στην πραγματικότητα είναι αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) έχω 10 υπολογιστές και κάθε μέρα στήνω και ξεστήνω 3 laptop, από τα οποία το ένα το χειρίζομαι εγώ και λειτουργεί ως server.

Δεν μου αρέσουν τα NetOp και NetSupport.
Όταν κάνω εισήγηση θέλω να βλέπω φάτσες.

10
Στην Α' δεν θα τολμούσα ούτε για αστείο να εισάγω προγραμματισμό. Τη μισή χρονιά δεν ξέρουν να γράφουν, ούτε να διαβάζουν.

Δεν κάνω προγραμματισμό στην Α. Χρησιμοποιώ το

11
Πάντως με 9 υπολογιστές, αν τα παιδιά γίνουν πάνω από 18, επικρατεί μια ψιλοκόλαση.

Α και κάτι που δεν είπα.

Κάθε δυο-τρια μαθήματα τους κάνω και μια ψιλοεισήγηση. Τα μαζεύω όλα γύρω-γύρω από ένα υπολογιστή, κάθομαι στο πλάι έτσι ώστε να μπορώ να χειρίζομαι τον υπολογιστή, να μπορούν όμως να βλέπουν την οθόνη κυρίως αυτά (τα τετράγωνα που ζωγραφίζω επειδή είμαι στο πλάι τα κάνω όλα ρόμβους! ;D), και βεβαίως να μπορώ να κοιτάω τα πρόσωπά τους για να δω αν καταλαβαίνουν τι τους λέω.

Και για 5-15 λεπτά τους δίχνω κάποια τεχνική προγραμματισμού.

12
πάνω από 8 υπολογιστές, να τραβήξω τα κοτσίδια μου!!!  ;D ;D ;D ;D

9 υπολογιστές. Μπορείς να τραβήξεις τα κοτσίδια σου!  :D

13
doodle δεν υπάρχει διαφορετική παιδαγωγική για κάθε βαθμίδα. Μία είναι η παιδαγωγική επιστήμη. Πάρε το πρόγραμμα σπουδών της ΑΣΠΑΙΤΕ και ένα μεταπτυχιακό παιδαγωγικών να δεις ότι δεν εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες ηλικίες.

 ::)

Στις τάξεις από A ως Γ δημοτικού η παιδαγωγική (με την έννοια της διάγνωσης και θεραπείας μαθησιακών δυσκολιών) είναι τεράστια επιστήμη.  Αν στην ΑΣΠΑΙΤΕ δεν τα διαχωρίζουν, αυτό είναι απλά λάθος.

14
Δεν υπάρχουν εντολές στο BYOB. Τις φτιάχνεις μόνος σου. Απο τις βασικές εντολές, φροντίζω να μαθαίνω σε κάθε παιδί μόνο όσες εντολές χρειάζεται για να κάνει αυτό που θέλει.
Δεν το έχω δουλέψει το BYOB. Αυτή την στιγμή δουλεύω το scratch. Θα το κοιτάξω και αυτό σίγουρα σε βάθος χρόνου.

Είναι βελτιωμένο Scratch .
Τρέχει όλα τα προγράμματα που τρέχουν και στο Scratch αλλά παρέχει τα εξής σημαντικά πλεονεκτήματα.
    Build their own blocks via drag & drop
    Host and join Mesh sessions, share sprites over the mesh
    The "Elements" feature allows you to edit the underlying Smalltalk code in a Scratch-like environment.
    Nestable sprites
    True object oriented sprite hierarchy
    Compiler (makes a project into an .exe/.app (application) file).
    Scrolling enhancements
    Undo (Scratch 1.4 only contains "Undelete", which some 1.3 fans find useless)
    Pause / resume the project
    Debugger
    Multi-dimensional lists (lists in lists, or arrays)
    First class procedures (lambda) and full closures
    Cloning
    Atomicity control
    Type checking
    A tools sprite with many common procedures

Δεν τα παρατάνε, γιατί υπάρχει ήδη αρκετό υλικό από άλλα παιδιά, οπότε ασχολούνται με το υπάρχον υλικό, το οποίο τις περισσότερες φορές είναι παιχνιδάκι. Οπότε αφού παίξουν λίγο, περνάω από πάνω και τους λεω "ρε συ, να αλλάξουμε τον καρχαρία να τον κάνουμε βούβαλο;". Τρελαίνονται από χαρά. Και σιγά σιγά, αρχίζουν να το αλλάζουν, και να ανακαλύπτουν τις δυνατότητες και το βάθος του προγράμματος.
Δυστυχώς αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ είναι ότι αν πεις κάτι τέτοιο, αφού ρωτήσουν κατευθείαν "πως κυρία;", εάν λάβουν την απάντηση "γίνεται. ψάξε να το βρεις", η αντίδρασή τους είναι πελάγωμα, απογοήτευση και γενικά το να κοιτάνε την οθόνη σαν χάνοι χωρίς να κάνουν τίποτα. Αλλά επειδή δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατηρώ τις επιφυλάξεις μου στο αν θα αντιδράσουν με τον ίδιο ανεπιθύμητο τρόπο και σε αυτό.

Τους αφήνεις να κάθονται λίγο σαν χάνοι, κάνεις τον κύκλο σου στα άλλα παιδιά, και μετά επανέρχεσαι και τους δίνεις το πρώτο Hint, ή και παραπάνω, ότι χρειάζεται το καθένα παιδάκι.


Όχι, σχεδόν ποτέ. Διενέξεις έχουν όταν παίζουν τα παιχνίδια που έφτιαξαν καμιά φορά.
Πόσα παιδιά έχεις ανά υπολογιστή;

Επιδιώκω να είναι δύο. Δεν μου αρέσει να είναι ένα. Τα τρία είναι καλό αλλά δεν αποδίδει αρκετές φορές.


Πέραν του προγραμματισμού; Τι εννοείες;
Αρχιτεκτονική; Αναπαράσταση πληροφορίας; Επεξεργασία πληροφορίας; Δίκτυα; Μαθηματικά;

Τα περισσότερα καλύπτονται με το

Σελίδες: 123

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182529
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 15
Επισκέπτες: 602
Σύνολο: 617

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.047 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.