Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Θέματα - Landau

Σελίδες: 1
1
Ξεκινώ ένα θέμα με αφορμή την παραπληροφόρηση με όχημα την ψευδοεπιστήμη, που δυστυχώς συναντήσαμε σε ένα εκπαιδευτικό φόρουμ.
Σκοπός του θέματος είναι να αναδειχτούν οι πηγές της παραπληροφόρησης, καθώς και οι απόψεις της επιστήμης για αυτές. Επίσης, μπορούμε να συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους θα αποβληθεί η ψευδοεπιστήμη ως νοοτροπία και πώς η εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

Προειδοποίηση: μηνύματα σε αυτό το θέμα που τυχόν θα προωθούν ψευδοεπιστημονικές απόψεις, θα αναφέρονται άμεσα στους διαχειριστές, από τους οποίους περιμένω να έχουν την ίδια ευαισθησία όπως και σε άλλες περιπτώσεις.

2
Απλό το ερώτημα: Θεωρία της Εξέλιξης ή Θεωρία περί ύπαρξης Δημιουργού;
Όποιος θέλει ψηφίζει, και αν θέλει γράφει και το σκεπτικό (προαιρετικά φυσικά).

Η δική μου ψήφος είναι προφανής.

3
Η Κοινότητα του PDE / Η φωτογραφία της ημέρας
« στις: Μαΐου 06, 2014, 11:22:05 pm »
Άνοιξα αυτό το θέμα για να βάζουμε αστείες, σατιρικές ή/και ενδιαφέρουσες φωτογραφίες/εικόνες ποικίλης ύλης (όχι απαραίτητα εκπαιδευτικές) που βρίσκουμε στο διαδίκτυο ή βγάλαμε οι ίδιοι.


4
Η Κοινότητα του PDE / Εκκλησία και Εκπαίδευση
« στις: Νοεμβρίου 15, 2013, 01:36:46 pm »
Μήπως θέλουν και θεοκρατικό κράτος οι ντόπιοι "αγιατολάχ";

Παράθεση
Να έχει λόγο στα σχολικά βιβλία ζητά η Εκκλησία

Λόγο στα σχολικά βιβλία θέλει να έχει η Εκκλησία. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε χθες, Πέμπτη, να ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας τη συμμετοχή εκπροσώπου της Εκκλησίας στην Επιτροπή Σύνταξης των σχολικών βιβλίων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία ζητά να έχει λόγο στο περιεχόμενο των μαθητικών βιβλίων, αφού και στο παρελθόν η Ιερά Σύνοδος έχει διατυπώσει ενστάσεις και παράπονα.

Μάλιστα, οι παρατηρήσεις των ιεραρχών δεν αφορούσαν μόνο τα βιβλία των Θρησκευτικών αλλά και βιβλία της Ιστορίας ή των Νέων Ελληνικών.
Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2010 μερίδα μητροπολιτών που είχαν συμμετάσχει στην Ιεραρχία είχαν εντοπίσει «σημάδια αποχριστιανοποίησης» στα σχολικά βιβλία, τόσο στην Πρωτοβάθµια, όσο και στη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231273536

5
Σε αυτό το θέμα προτείνω να συζητήσουμε για το θέμα της μεταβατικής περιόδου στις προσλήψεις εκπαιδευτικών, πριν και μετά την εφαρμογή του νέου νόμου 3848/2010. Αν και θα ήταν χρήσιμη και μια συζήτηση για την αλλαγή αυτού του νόμου, αυτό θα μπορεί να γίνει σε άλλο θέμα, ώστε εδώ να επικεντρωθούμε στο τι μπορεί να γίνει με τη μεταβατική περίοδο, με δεδομένη την ισχύουσα νομοθεσία.

Παρακάτω θα αναφέρω κάποια βασικά σημεία ως αφετηρία για τη συζήτηση, με τελικό στόχο τη συνδιαμόρφωση μιας αντικειμενικής και σοβαρής πρότασης προς το υπουργείο για μια ρεαλιστική μεταβατική περίοδο, η οποία και θα λαμβάνει υπόψη τους κόπους χρόνων πολλών συναδέλφων και δεν θα θίγει το αίσθημα δικαίου.

Η πρότασή μου, για την ακρίβεια πρώτες σκέψεις (που φυσικά χωράει αλλαγές και βελτιώσεις), έχει ως εξής:

Πριν τη διεξαγωγή του νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ:
1) Στη μεταβατική περίοδο να συνεχίζουν να γίνονται διορισμοί με βάση το προηγούμενο πλαίσιο, δηλαδή 60% (επιτυχόντες τελευταίου ΑΣΕΠ) + 40% (από τον κλειδωμένο ενιαίο πίνακα διορισμών) + 24μηνίτες (μέχρι να εξαντληθούν οι πίνακες) + 30μηνο (όπου υπάρχει ακόμα).
2) Στο παραπάνω 40% να συμπεριλαμβάνονται ΜΟΝΟ όσοι έχουν προϋπηρεσία σε σχολεία του υπουργείου παιδείας και να μην προσμετράται καμία άλλη προϋπηρεσία.

Μετά τη διεξαγωγή του νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ:
1) Οι διορισμοί να γίνονται αποκλειστικά από το νέο ενιαίο πίνακα που θα προκύπτει, με ορισμένες πιθανές εξαιρέσεις που αναφέρονται παρακάτω.
2) Να συνεχιστούν οι διορισμοί της κατηγορίας 24μηνου (του κλειδωμένου πίνακα) σε όσες ειδικότητες δεν απορροφήθηκαν όλοι πριν τη διεξαγωγή του νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, με ειδική ποσόστωση.
3) Να συνεχιστούν οι διορισμοί της κατηγορίας "40%" για 2-3 χρόνια με ειδική ποσόστωση, ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα όσοι έχουν μεγάλη προϋπηρεσία (παρ' όλο που προβλέπεται στο νόμο 3848/2010 η μοριοδότησή τους στον νέο ενιαίο πίνακα) με όρο να έχουν έστω μία επιτυχία σε οποιονδήποτε προηγούμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
4) Όσοι διορισμοί γίνουν εκτός του νέου ενιαίου πίνακα (περιπτώσεις 2. και 3.), για ορισμένο χρονικό διάστημα, να μην υπερβαίνουν το 20%, ώστε οι διορισμοί από τον νέο ενιαίο πίνακα που θα προκύψει από τον νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ να είναι τουλάχιστον σε ποσοστό 80%.


Περιμένω σχόλια και προτάσεις.

Υ.Γ. Είναι δεδομένο ότι παράλληλα πρέπει να απαιτηθεί αυξανόμενος αριθμός διορισμών εκπαιδευτικών, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες και τα τεράστια κενά.

6
Διάβασα πριν λίγο το παρακάτω άρθρο για αλλαγές που προωθούν υπερσυντηρητικοί στο Τέξας των ΗΠΑ. Παραθέτω το σύνδεσμο και μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το άρθρο:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1137375&lngDtrID=245

"...
Τα νέα βιβλία θα έχουν μία έντονη θρησκευτική αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων, σύμφωνα με τους επικριτές τους.
Για παράδειγμα, αναφέρει ο Guardian, θα περιοριστεί η αναφορά στον Τόμας Τζέφερσον που ζητούσε διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, θα απαλειφθούν οι αναφορές στο εμπόριο σκλάβων και θα τονιστούν οι «σημαντικές συνεισφορές» των ηγετών του Νότου κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου.
Ακόμα παραμερίζεται η μελέτη των έργων του Ισαάκ Νιούτον υπέρ των αναφορών ης στην επιστημονική πρόοδο που προέκυψε από την πολεμική τεχνολογία. Όπως, τέλος, αναφέρει το δημοσίευμα, δικαιολογούνται εμμέσως και οι αντικομμουνιστικές διώξεις του Τζόσεφ Μακάρθι.
Η υπερσυντηρητική δικηγόρος Σίνθια Ντάνμπαρ που προωθεί τις αλλαγές έχει κατ’επανάληψη δηλώσει ότι τα σχολεία είναι αντισυνταγματικά, τυραννικά και ότι ρίχνουν τους μαθητές «μέσα στις φλόγες του εχθρού». "

Η επιστήμη και η πρόοδος είναι για αυτούς "φλόγες του εχθρού". Για όποιον έχει υπόψη του τι εστί συντηρητικοί κύκλοι στις ΗΠΑ, καταλαβαίνει καλά τι συμβαίνει εκεί. Και μη χειρότερα!

7
Από "Τα Νέα" (άρθρο του Χ.Κάτσικα):
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4553170

"

8
Είδηση (από in.gr):

"Tο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαστήριο Ανθρωπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε την Ιταλία για την ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες. Ο σταυρός κρίθηκε ότι είναι ενάντια στο δικαίωμα των γονέων να ανατρέφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και στο δικαίωμα των μαθητών στην ελευθερία θρησκεύματος.
Eνάγουσα ήταν η Σόλιε Λάουτσι, μια Ιταλίδα από το Αμπανο Τέρμε. Τα παιδιά της, Ντατάικο και Σάμι Αλμπερτίν, ηλικίας 11 και 13 ετών αντίστοιχα, παρακολουθούσαν μαθήματα στο δημόσιο σχολείο της πόλης. Σε όλες τις τάξεις του σχολείου υπήρχε κρεμασμένος σταυρός. Η Λάουτσι έκρινε ότι η ύπαρξη σταυρού ήταν αντίθετη με το λαϊκό χαρακτήρα του Κράτους και του σχολείου..."
( http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1070725&lngDtrID=245 )

Με αφορμή την παράπανω είδηση, προτείνω να γίνει εδώ (αν δεν έχει γίνει ήδη παλιότερα, δεν βρήκα κάτι σχετικό πάντως) μια συζήτηση σχετικά με το αν πρέπει ή όχι στις αίθουσες των ελληνικών σχολείων να υπάρχουν θρησκευτικά σύμβολα (εικόνες, σταυροί κλπ.)

Ξεκινώντας, ας εκφράσω την προσωπική μου άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχουν θρησκευτικά σύμβολα σε σχολεία για δύο κυρίως λόγους: 1ον επειδή η θρησκευτικότητα είναι ζήτημα καθαρά προσωπικό και 2ον επειδή υποτίθεται έχουμε ανεξιθρησκεία( ; ).
Αυτά για αρχή.. περιμένω τις απόψεις σας (δεν έκρινα σκόπιμο να το κάνω θέμα ψηφοφορίας, ας ακουστούν καλύτερα οι απόψεις).



Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32876
  • Τελευταία: daisy9
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1183306
  • Σύνολο θεμάτων: 19478
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 15
Επισκέπτες: 558
Σύνολο: 573

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.065 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.