Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Θέματα - sensible

Σελίδες: 1
1
Μεταθέσεις / Μεταθέσεις 2013
« στις: Σεπτέμβριος 06, 2012, 10:45:02 μμ »
Καλησπέρα

Κάποιες διευκρινήσεις:  Με τις προηγούμενες μεταθέσεις έχω πάρει μετάθεση και για να ξανακάνω αίτηση μεταθέσης πρέπει να υπηρετήσω 2ετίας. Δεν τοποθετήθηκα σε οργανικό κενό και είμαι στη διάθεση ΠΥΣΔΕ. Είναι υποχρεωτικό να κάνω αίτηση για οριστική τοποθέτηση φέτος κατά την περίοδο μεταθέσεων; Αν κάνω αυτήν την αίτηση και τελικά τοποθετηθώ του χρόνου σε οργανικό κενό ….τότε θα πρέπει να ξανά-υπηρετήσω άλλα δύο χρόνια πριν ξανακάνω αίτηση για επόμενη μετάθεση; Δηλαδή υποχρεωτικά θα κάτσω 3 συνολικά χρόνια στο ΠΥΣΔΕ; Δηλαδή η οριστική τοποθέτηση μετράει σαν μία νέα ΜΕΤΑΘΕΣΗ και αν ναι μπορώ να την αποφύγω;

Ευχαριστώ πολύ

2
Γεια χαρά σε όλους. Επειδή εδώ και καιρό έχω σχηματίσει μία άποψη για κάποιες ιστοσελίδες-Forum-Blogs σχετικά με εκπαιδευτικά θέματα, θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας απόψεις. Θα ήθελα να μοιραστούμε ειλικρινείς και αυθόρμητες απόψεις και κριτικές.

Π.χ.

www.pde.gr : Ειλικρινές Forum που με βοήθησε αρκετά στην επίλυση διοικητικών και εκπαιδευτικών θεμάτων αφού ουσιαστικά είναι  ένας διάλογος με άλλους εκπαιδευτικούς. Στο κομμάτι της ενημέρωσης είναι άμεσο και δε παρατήρησα υποκειμενικότητα στο σχολιασμό των ειδήσεων(Να σημειώσω ότι ουδεμία σχέση έχω με τους διαχειριστές κτλ του site)

www.alfavita.gr: Συνεχής ροή ειδήσεων και βήμα για όλους τους εκπαιδευτικούς. Ακόμα και άρθρα από μεμονωμένους εκπαιδευτικούς δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Δε μπορώ να πω ότι με έχει απογοητεύσει.

www.esos.gr: Εδώ έχω να πω πολλά αλλά ας είμαι ήπιος στους χαρακτηρισμούς μου. Η ενημέρωση είναι μονόπλευρη...κυβερνητική. Έχω την εντύπωση ότι παίζει παιχνίδια το συγκεκριμένο site και ουκ ολίγες φορές νομίζω ότι είχε προσβάλει τη νοημοσύνη μου. Να πω "εκπρόσωπος τύπου της Αννούλας"...θα το πω! Έχει μερικά άρθρα τα οποία προσπαθώντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια κάνουν κριτική στην υπουργό αλλά πάντα αφήνουν να εννοηθεί ότι κάνει προσπάθειες!!! Να μη θυμηθώ τα προ εβδομάδας ανεκδιήγητα "τάση μείωσης στις καταλήψεις".... και μετά από κράξιμο αφού τα πράγματα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα την επομένη...τα γύρισαν. Επιστημονική στήριξη στην κυβέρνηση τις πιο πολλές φορές και άλλες φορές πιο εξόφθαλμη.

Εσείς παρακολουθείτε άλλα site και ποια η άποψη σας για αυτά;

3
Καλά ρε παιδιά αρχίζω και χάνω την ψυχραιμία μου. Δεν έχω τίποτα με Ωρομίσθιους, Αναπληρωτές , ΑΜΩ..... αλλά έχει παραγίνει το κακό.

Περιμένω και εγώ μετά από 7 χρόνια μόνιμος στην παραμεθόριο τις επικείμενες μεταθέσεις... απογοητευμένος από τις λίγες ανακοινώσεις κενών που έχουν δόσεις Διευθύνσεις και  εμφανίζουν τον κλάδο παντού σημαντικά υπεράριθμο. Από την αρχή της χρονιάς παρακολουθώ  εκατοντάδες(και το νούμερο είναι ακριβές) διορισμούς Αναπληρωτών, ωρομισθίων και ΑΜΩ του κλάδου σε μεγάλα αστικά κέντρα (Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Αθήνα κτλ) σε Πρωτοβάθμια αλλά και Δευτεροβάθμια και αναρωτιέμαι τι θα γίνει με εμάς τους μόνιμους. Θα πάμε ποτέ έστω και 50-100  χιλιόμετρα μακρυά από τα σπίτια μας;

Γιατί αφού μας βγάζουν περίσσιους δε παίρνουν από αυτούς για Πρωτοβάθμια; Που στο διάολο βρίσκονται όλοι αυτοί οι υπεράριθμοι και θέλουν και άλλους; Μήπως τελικά είναι οι ΠΕ1920 δεν είναι υπεράριθμοι; Μήπως τελικά πολύ απλά λένε σε εμάς (τους υπηρετούντες σε Νησιά/ΘΡΑΚΗ/ΚΡΗΤΗ κτλ) "να λες καλά που είσαι και μόνιμος", και μας εγκλωβίζουν εκεί ώστε να πάρουν εκπαιδευτικούς μίας χρήσης (μέσω ΕΣΠΑ) σε αστικά κέντρα; Σου λέει τους κακοπληρώνω και τους πετάω όποτε θέλω αλλά τουλάχιστον τους έχω στο σπίτι τους, άλλωστε ποιος ΑΜΩ/Ωρομίσθιος θα τρέχει στην Κω/Λήμνο/Χανιά για τις πενταροδεκάρες που θα τους δίνω.

Αυτό εμένα με εξοργίζει. Παίζουν με τις ζωές μας αλλά και τις ζωές των αναπληρωτών/ωρομισθίων/ΑΜΩ. Δηλαδή η μόνη λύση είναι να ξαμολήσω και εγώ 4-5 παιδιά! ΗΜΑΡΤΟΝ. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι στυγνά ΔΝΤ-Μαθηματικά και είναι απαράδεκτο.

Στο κάτω κάτω τι θα πει δίνω λειτουργικό κενό αν έχω 11 ώρες και πάνω σε ένα σχολείο. Έχω 4 σχολεία από 6 ώρες κενό και να ένα λειτουργικό κενό που είναι βλακώδες να μη καλυφθεί με μετάθεση. Συγνώμη αλλά προσωπικά χέστηκα αν θα είμαι σε 4 σχολεία όμως δίπλα στο σπίτι μου και στη γυναίκα μου που δεν είναι εκπαιδευτικός. Ειδικά τέτοια μικρά κενά σε μεγάλα αστικά κέντρα με πολλά σχολεία, αθροίζουν τεράστιο αριθμό εκπαιδευτικών! Αλλά βέβαια το ξέχασα...πως θα βολέψουν τα λαμόγια συνδικάλες με ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ τα δικά τους παιδιά...ναι μωρέ πως μου διέφυγε αυτή η παραμετράρα;

Αλλά υπάρχουν ζώα...που λέγονται και εκπαιδευτικοί που τους ψηφίζουν για να τους βολέψουν....και εν τέλει τους βολεύουν...και τα ζώα τότε αισθάνονται και δικαιωμένα για την ανήθικη επιλογή τους. ΒΡΕ ΟΥΣΤ...έρχονται και εκλογές στις ΕΛΜΕ... αλλά πάλι τα ζώα φοβισμένα και με όλα αυτά που γίνονται στο κλάδο μας πάλι σε ΔΑΚΕ/ΠΑΣΚ μεριά θα τραβήξουν για να "κοιτάνε στα μάτια τα αφεντικά όταν θα τους φτύνουν καμιά ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΛΑ".

Εδώ μας έχουν πάει  χρόνια πίσω σαν υπαλλήλους και αντί να χτυπήσουμε μία απεργιάρα μέσα στις πανελλήνιες να σειστεί το σύμπαν... κρυβόμαστε μήπως και μας φακελώσουν στην υπηρεσία ως αριστερούς/αναρχικούς και δε δούμε ποτέ μία τοποθέτηση/αδειούλα/απόσπαση κτλ της προκοπής.

Εγώ να με συμπαθάτε αλλά όταν μιλάνε υποτιμητικά για τους εκπαιδευτικούς, με όσα έχω δει, όχι μόνο δε κρύβομαι αλλά τους επικροτώ και από πάνω! Όταν κάτι το βλέπεις  1-2-3 φορές είναι στερεότυπο και προκατάληψη...όταν το ζεις για 7 χρόνια αδιάκοπα ε τότε είναι βεβαιότητα.

4
Αποσπάσεις / Αποσπάσεις από Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« στις: Σεπτέμβριος 14, 2010, 04:55:34 μμ »
Αν δε κάνω λάθος η απόσπαση χωρίς αίτηση μας από την Β/Θμια σε Α/βάθμια ή άλλο φορέα εκπαίδευσης γίνεται μόνο μετά από απόφαση του περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης κάθε περιφέρειας.

Τουτ' έστιν οι αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ έχω την εντύπωση ότι είναι παράτυπες αφού ανήκουν σε άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης με τα ΠΥΣΠΕ.

Π.χ. στην περίπτωση μου δεν υπάρχει επίσημη απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντη και επομένως δεν μπορώ να κάνω πράξη ανάληψης υπηρεσίας αφού σε ποια απόφαση θα στηρίζεται αυτή( σίγουρα όχι στην πράξη του ΠΥΣΔΕ μου)!!!!

Τι γνώμη έχετε συνάδελφοι...κάνω κάπου λάθος;

Είμαι τοποθετημένος 2-3 μέρες σε ένα σχολείο και πρακτικά δεν υπάρχω εκεί αφού δεν ανέλαβα υπηρεσία(πρακτικό) αφού δεν υπάρχει απόφαση....μου λεν περίμενε...πλάκα κάνουν;;;

5
Κάτι άκουσα χθές σχετικό. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;;;
Έτσι αυθαίρετα διπλασιάζουμε μόνο σε όσους από του χρόνου θα είναι στο 3ο έτος υπηρεσίας. Π.χ. κάποιος συνάδελφος που θα είναι του χρόνου στο τέταρτο έτος...θα διπλασιαστούν τα μόρια του όταν ήταν στο 3ο έτος;;;
Γιατί διαφορετικά μου φαίνεται απίστευτα...αυθαίρετο!!!

thanks

6
Το σχολείο έχει 2 εργαστήρια. Την περασμένη χρονιά ήμουν υπεύθυνος και για τα 2 αλλά ο άλλος ΠΕ19 ήταν ωρομίσθιος.
Φέτος είμαστε και οι 2 μόνιμοι.
Θα είναι υπεύθυνος μόνο ένας από τους 2 και για τα 2 εργαστήρια (φυσικά ανάλογα με τα κριτίρια της Εγκυκλίου);

Ρωτώ, για να επωφεληθούμε και οι 2 από τη μείωση ωραρίου αφού και τα 2 εργαστήρια είναι απαραίτητο να λειτουργούν κάθε εβδομάδα.

7
Είμαι μόνιμος ΠΕ19
Υπάρχει τρόπος να αυξήσω το εισόδημα μου;
(Εκτός από το ΗΡΩΝ και τα μαύρα)
Υπάρχει τρόπος να εργαστώ σε ΙΕΚ απογευματινές ώρες και τα πρωινά στο σχολείο μου;
Ή τελος πάντων πως εσείς οι Πληροφορικάριοι συμπληρώνετε το εισόδημά σας με νόμιμο τρόπο;

Ευχαριστώ πολύ

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30175
  • Τελευταία: nik kar
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1047373
  • Σύνολο θεμάτων: 17878
  • Σε σύνδεση σήμερα: 532
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 25
Επισκέπτες: 541
Σύνολο: 566

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.052 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.