Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - anikologr

Σελίδες: 123 ... 33
1

Η δυνατότητα να μεταταχθούν μόνιμα -με συνοπτικές διαδικασίες- στις υπηρεσίες όπου εργάζονται σήμερα προσφέρεται σε αποσπασμένους δημόσιους υπαλλήλους εν όψει της πλήρης εφαρμογής του νέου συστήματος κινητικότητας.

Η πρόβλεψη αυτή αφορά όλων των ειδών τις αποσπάσεις και προωθείται με διάταξη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών - το οποίο κατατέθηκε χθες βράδυ (Παρασκευή) στη Βουλή.

Ειδικότερα, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι κατά τις 2 Δεκεμβρίου 2016 (ημέρα δημοσίευσης του νόμου για την κινητικότητα σε ΦΕΚ) είναι αποσπασμένοι, μπορούν με αίτησή τους έως τις 15 Μαρτίου 2017 να μεταταχθούν στην υπηρεσία που έχουν αποσπασθεί. Με μοναδική απαίτηση την σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου του φορέα υποδοχής, «εφόσον αυτό υφίσταται» σύμφωνα με τη διάταξη, η μετάταξη διενεργείται σε όμοια κενή θέση - εάν δεν υπάρχει, με μεταφορά της θέσης που κατέχει ο υπάλληλος.

Η μετάταξη ολοκληρώνεται με κοινή απόφαση των οικείων υπουργών. Όσοι έχουν ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες απόσπασης με προκηρύξεις που ανακοινώθηκαν πριν τις 2 Δεκεμβρίου 2016, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 30 Απριλίου 2017 - με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

«Όσοι υπάλληλοι υποβάλλουν αίτηση ή δεν επιλεγούν προς μετάταξη, επιστρέφουν στην υπηρεσία στην οποία ανήκει η οργανικής τους θέση με τη λήξη της απόσπασης και σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 15/4/2018», αναφέρει η διάταξη.

Το προϊσχύον καθεστώς των αποσπάσεων, θα εξακολουθεί να ισχύει μέχρι τις 15 Απριλίου 2017 - οπότε ξεκινά η εφαρμογή της κινητικότητας. Σε καμία περίπτωση δεν θίγονται όσοι είναι αποσπασμένοι για λόγους συνυπηρέτησης.

Το προϊσχύον καθεστώς των μετατάξεων θα παραμείνει ως έχει για όσες μετατάξεις ξεκινήσουν βάσει όσων ανακοινώσεων/προσκλήσεων έχουν εκδοθεί ή αιτήσεων δημοσίων υπαλλήλων έχουν υποβληθεί έως τις 15 Μαρτίου 2017.Διαβάστε περισσότερα:  http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/dimosio-metataxeis-me-mia-aitisi-prothesmies-polynomoshedio-toy-ypoyrgeioy#ixzz4YSkDntqq
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook
Τελικά οι μεταβατικές ισχύουν για τους εκπαιδευτικούς ή όχι;

2

Μα αυτό λένε ότι η παρ.3 του άρθρου 16 του 4440 δεν αφορά εκπαιδευτικούς. Edesta οι νόμοι αυτοί συντάσσονται σε υπουργεία που αγνοούν την ύπαρξή μας, στους υπολογισμούς τους  είχαν κατά βάσιν διοικητικούς υπαλλήλους και ναι προφανώς για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας είναι  ως εκεί που δεν παίρνει ρουσφετολογικού και φωτογραφικού χαρακτήρα. Τι νόμισες ότι ξαφνικά μια μέρα τους έπιασε ο πόνος για τις μετατάξεις τις δικές μας;;;!!!
anasta26 στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι ότι κατά την σύνταξη του νόμου δεν μας είχαν υπολογίσει, στο μυαλό τους είχαν μόνο διοικητικούς υπαλλήλους, όπως δεν είχαν υπολογίσει και τις πάνω από χίλιες αιτήσεις μετάταξης με το άρθρο 18,3 που έκαναν οι εκπαιδευτικοί...με 0 διορισμούς κανείς υπουργός παιδείας δεν θα υπογράψει τόσες μετατάξεις εκπαιδευτικών στην διοίκηση...προχθές στην ερτ1 ο γαβρόγλου δήλωσε ότι το επόμενο σχολικό έτος οι αποσπάσεις σε γραφεία θα είναι μειωμένες κατά 20%, ενδεικτικό των προβλημάτων έλλειψης προσωπικού που υπάρχoυν, αλλά κυρίως των διαθέσεων της ηγεσίας...με λίγα λόγια θέλω να πω ότι ένας υπουργός που δημόσια δηλώνει ότι θα κόψει αποσπάσεις στην διοίκηση για να επιστρέψει εκπαιδευτικούς στα σχολεία, δεν μπορεί να υπογράφει την άλλη ώρα αρκετά πάνω από χίλιες μετατάξεις στην διοίκηση!!!!
Δεν είναι η πρώτη φορά που υπουργός άλλα λέει και άλλα κάνει...

3
Μεταθέσεις / Απ: ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2016
« στις: Δεκέμβριος 04, 2015, 04:27:45 μμ »
Τα +2 τα έδιναν για την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου και τις ΔΔΕ και ΠΔΕ. Τώρα θα τα παίρνουν και οι ανεξάρτητες υπηρεσίες πχ Εθνικός οργανισμός εξετάσεων.
Άραγε και τα κεπληνετ?

4
Αποσπάσεις / Αποσπάσεις 2015
« στις: Αύγουστος 20, 2015, 11:08:56 μμ »
Άραγε η σύσταση των οργανικών προχωράει κανονικά?

5
Έχει καταλάβει κανείς εάν τώρα θα δοθεί μετάθεση σε συναδέλφους των μη κοινών ειδικοτήτων;
Προφανώς όχι...

6
Αναθέσεις/Ωράριο / Απ: Νέα Αυξήση ωραρίου ή Υπερωρίες
« στις: Αύγουστος 10, 2015, 08:54:43 μμ »
6. Κατάργηση της μείωσης ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων φυσικής-χημείας & πληροφορικής κατά 3 ώρες εβδομαδιαίως. Η μείωση αυτή αποτελεί κραυγαλέα πρόκληση για τους καθηγητές των άλλων ειδικοτήτων, πολλοί από τους οποίους αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν διάφορες χρονοβόρες και επίπονες εργασίες του σχολείου. Για παράδειγμα, γιατί να μην υπάρχει μείωση ωραρίου και για τον προγραμματιστή του σχολείου που αφιερώνει αναρίθμητες ώρες μέσα στη χρονιά εντός και (κυρίως) εκτός σχολείου για την εκπόνηση του ωρολογίου προγράμματος; Πόσες περιπτώσεις υπευθύνων εργαστηρίων φυσικών επιστημών δεν έχουμε όλοι συναντήσει, οι οποίοι κάνουν 2-3 πειράματα όλα κι όλα (ή και κανένα!) σε μια ολόκληρη χρονιά; Είναι ο πέμπτος χρόνος που βρίσκομαι στο ίδιο σχολείο, έχουν παρελάσει 4 καθηγητές πληροφορικής (υπεύθυνοι εργαστηρίων) και ούτε ένας από αυτούς δεν ασχολήθηκε με τη δημιουργία ιστοσελίδας του σχολείου, παρά τις συνεχείς προτροπές του διευθυντή, πολλών συναδέλφων και μαθητών.
Το εργαστήριο όμως θες να το χρησιμοποιείς..

Είμαι σίγουρος πως έχεις τπε αλλά να φανταστώ ιστοσελίδα δεν ξέρεις να φτιάχνεις.

Με κάτι τέτοιες απόψεις φτάσαμε εδώ. Λυπάμαι που μπορεί να σε έχω και συνάδελφο..

7
Μετατάξεις / Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« στις: Αύγουστος 10, 2015, 04:16:56 μμ »
Το θράσος μερικών μεταταχθεντων δεν έχει όριο. Έμ βολεύτηκαν με μια διαδικασία παρωδία, έμ φωνάζουν κιόλας που δεν πήραν και οργανική σπιτάκι τους. Έλεος...

ΥΓ βλέπεις η κινητικότητα έχει αρχίσει και τρομάζει. Άσχημο πράγμα να είσαι στον αέρα τέτοια εποχή. Όταν όμως μερικοί φωνάζαμε άλλοι έβλεπαν δαίμονες και συλλογική ευθύνη. Ποσό κοντόφθαλμοι...

8
Δηλαδή από την μία λένε ότι σύσταση των οργανικών προχωράει και από την άλλη ετοιμάζουν τέτοιο χτύπημα.

Τι θα γίνει άραγε με τις ειδικότητες που δεν συμμετέχουν στα εαεπ? Όπως η δεύτερη ξένη γλώσσα?

Εκεί έχει δικαιολογία για την μη σύσταση των θέσεων?

9
@ rollo_tomassi

ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ, ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΠΑΙΘ

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΡΑ.......ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ..........ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΕΧΕΙΣ ...ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΑΛΙ ΤΩΡΑ....
Για πες μας εσύ γιατί πιστεύεις ότι το υπουργείο δεν ανακοινώνει τα μόρια? Έχεις κάτι να απαντήσεις?

10
Είναι γεγονός οτι δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις το κείμενο της ανακοίνωσης, αλλά βγάζεις συμπεράσματα ανάλογα με τις επιθυμίες σου...............
Ομοίως και εσύ βγάζεις συμπεράσματα από την ερμηνεία που δίνουν και όχι την ίδια την απόφαση που όπως σωστά ειπώθηκε δεν την γνωρίζουμε..

11
www.facebook.com/groups/metatagmenoiavathmias/permalink/534243693389624/

Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη δικαστική απόφαση 1672/2015

Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ΠΕ Φθιώτιδας μνημονεύουν σε πρόσφατο δημοσίευμα τους δικαστική απόφαση που δικαίωσε συνάδελφο εκπαιδευτικό ΠΕ11 για την μη ικανοποίηση της αίτησης μετάθεσης το 2013.
Επειδή, λίαν προσφάτως, το περιεχόμενο της εν λόγω δικαστικής απόφασης περιήλθε σε γνώση μας, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ενημερώσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα, προς αποκατάσταση της αλήθειας, για τα εξής:
Πρόκειται για την υπ’ αριθ. 1672/2015 δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η οποία εκδόθηκε μετά την εκδίκαση αίτησης ακυρώσεως και με την οποία ακυρώθηκε η υπ’ αριθ. 80571/Δ1/12-6-2013 απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού περί μεταθέσεων, ΜΟΝΟ κατά το μέρος που η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν περιλήφθηκε στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που μετατέθηκαν κατά το σχολικό έτος 2012-2013, μολονότι ανήκε σε ειδική κατηγορία μετάθεσης ως πολύτεκνη.
Με την αίτηση ακυρώσεως της εν λόγω εκπαιδευτικού ζητήθηκε επίσης να ακυρωθούν :
η υπ’ αριθ. 119666/Δ2/13-8-2013 διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων περί καθορισμού κατ’ αριθμό του πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και των κενών θέσεων στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Διεύθυνση Εκπαίδευσης καθώς και
η υπ’ αριθ. 111967/Δ2/13-8-2013 Υπουργική Απόφαση περί καθορισμού του αριθμού θέσεων για μετάταξη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και σε διοικητικές θέσεις φορέων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,
με την αιτιολογία ότι οι εν λόγω πράξεις καθώς και
οι συμπροσβαλλόμενες 111655/Δ1/30-8-2013 και 148440/Δ1/11-10-2013 ατομικές πράξεις των υποχρεωτικών μετατάξεων εκδόθηκαν κατά παράβαση των διατάξεων του Π.Δ/τος 50/1996,
με αποτέλεσμα να διατεθούν κενές οργανικές θέσεις σε μετατασσόμενους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ( που στην προκειμένη περίπτωση βέβαια δεν υφίστανται καν καθότι ΔΕΝ έχουν ακόμη συσταθεί ) και να παραβιαστεί η απόλυτη προτεραιότητά της, ως πολύτεκνης μητέρας, προς κάλυψη των εν λόγω θέσεων.
Όμως το εν λόγω αρμόδιο Δικαστήριο
απέρριψε το λόγο αυτό ως αβάσιμο και
δεν ακύρωσε τις ανωτέρω διοικητικές πράξεις των μετατάξεων του Ν.4172/2013,
διότι όπως αναφέρεται επί λέξει στο κείμενο της προναφερθείσας υπ’ αριθ. 1672/2015 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών :
«οι εν λόγω αποφάσεις»,
(η υπ’ αριθ. 119666/Δ2/13-8-2013 διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η υπ’ αριθ. 111967/Δ2/13-8-2013 Υπουργική Απόφαση περί καθορισμού του αριθμού θέσεων για μετάταξη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια καθώς και οι συμπροσβαλλόμενες 111655/Δ1/30-8-2013 και 148440/Δ1/11-10-2013 ατομικές πράξεις των υποχρεωτικών μετατάξεων),
«δεν σχετίζονται με τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έλαβαν χώρα κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του π.δ. 50/1996, πριν από την έναρξη ισχύος του πιο πάνω νομοθετικού καθεστώτος, το οποίο διέπει τις υποχρεωτικές μετατάξεις του πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού,
αλλά εκδόθηκαν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων αυτών, κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων του άρθρου 82 παρ.11 του Ν.4172/2013, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά στις πιο πάνω υποχρεωτικές μετατάξεις
χωρίς, περαιτέρω να προβλέπουν, στο πλαίσιο της εν λόγω διαδικασίας, εξέταση αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν είχαν προηγουμένως ικανοποιηθεί.
Από το γεγονός αυτό δε, δεν τίθεται ζήτημα αντίθεσης των προεκτιθέμενων διατάξεων (άρθρου 82 παρ.11 ν.4172/2013) προς τις αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης των διοικουμένων καθώς και προς το άρθρο 21 παρ.1 του Συντάγματος περί προστασίας της οικογένειας, όπως αβάσιμα υποστηρίζει η αιτούσα».
Είναι προφανές ότι με την ανωτέρω υπ’ αριθ. 1672/2015 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών δικαιώνονται και δικαστικά οι από καιρό και με σαφήνεια διατυπωμένες θέσεις μας ως μεταταχθέντων, διότι το εν λόγω Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι :
η διαδικασία των μεταθέσεων, (καθώς προηγήθηκε και ολοκληρώθηκε υπό το νομικό καθεστώς των διατάξεων του π.δ. 50/1996 και μάλιστα πριν από την έναρξη ισχύος του νομοθετικού καθεστώτος των υποχρεωτικών μετατάξεων ), ΔΕΝ σχετίζεται με τη διαδικασία των μετατάξεων και
ότι οι διατάξεις του άρθρου 82 παρ. 11 του Ν.4172/2013 ΔΕΝ αντιβαίνουν τις γενικές αρχές του δικαίου και τις συνταγματικές διατάξεις.
Ως εκ τούτου, επειδή η εν λόγω δικαστική απόφαση συνιστά δεδικασμένο.
Καλούμε
για μία ακόμη φορά τους συναδέλφους μας των προϋπαρχουσών ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
να σταματήσουν να αναμασούν την αβάσιμη επιχειρηματολογία ότι οι υποχρεωτικές μετατάξεις έγιναν κατά παράβαση του Π.Δ/τος 50/1996, και
να παύσουν να διεκδικούν προνομιακή μεταχείριση ως προς την πλήρωση ΤΩΝ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ οργανικών κενών - θέσεων.
Αντιθέτως κρίνουμε απαραίτητο να τονίσουμε για μία ακόμη φορά ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ να συμπορευτούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (μεταταχθέντες, μετατιθέμενοι, ευρισκόμενοι στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ) στον αγώνα μας για τη σύσταση οργανικών θέσεων σε όλα τα λειτουργικά κενά των ΕΑΕΠ, δεδομένου ότι η αντιπαράθεση και η αντιδικία έως τώρα το μόνο που επέφεραν ήταν η καθυστέρηση των μεταθέσεων και των οριστικών τοποθετήσεων ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με δύο λέξεις μόνο ζημία !
Η Συντονιστική Επιτροπή των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών του Ν.4172/2013
Το γεγονός ότι η συνάδελφος δικαιώθηκε μάλλον πέρασαν στα ψιλά οι μετάταχθεντες..

12
Απόσυρση και από την αρχή. Με δικαστικές αποφάσεις θα φορτώσουν οι νομοί μεγάλου ενδιαφέροντος μιας και οι έξυπνοι των υποχρεωτικών μετατάχθηκαν στο νομό που τους ενδιαφέρει με ελάχιστα μόρια.

Όποιος προσφύγει από την Α/θμια γιατί δεν μετατέθηκε ,δικαιώνεται,το ίδιο και όποιος δεν μετατάχθηκε με περισσότερα μόρια από την Β/θμια.

Αυτό δεν θα τελειώσει ποτέ και πρέπει να το καταλάβουν.
Όσο και να φωνάζουμε, όσες δικαστικές αποφάσεις και να υπάρξουν, οποία πολιτική ηγεσία και να αναλάβει δυστυχώς δεν πρόκειται να υπάρξει κάθαρση στην Ελλάδα.

Αναξιοκρατία, τζόγος, μέσο, τύχη για μια τόσο σοβαρή υπηρεσιακή μεταβολή.

Αν πού  το το κράτος ορθοποδήσει εμένα να μου γράψετε..

13
Πάντως η δεύτερη ξένη γλώσσα γαλλικά ή γερμανικά δεν έχει σχέση με τα εαεπ..

Συνεπώς για τις δυο αυτές ειδικότητες δεν θα έπρεπε να υπήρχε πρόβλημα με την επέκταση ή κατάργηση των εαεπ..

14
Σίγουρα γελάει καλύτερα οποιος γελάει τελευταιος αν και τιποτα απ ολα αυτα δεν ειναι για γελια.

Τα μορια εχουν ηδη δημοσιευτει σε καθε σελιδα ΔΠΕ γι αυτο και  ο Rollo μπορεσε και εκανε πινακακια ( δεν ειρωνευομαι)

Οι ανηψουλες και τα βυσματακια επρεπε να ειχαν βγει σεντρα απο το Υπουργειο ξεκινωντας απο τους 200 που το ιδιο ομολογησε οτι δηλωσαν ψευδη στοιχεια

Θα τα καταφερουν ....μαλλον

Δεν  ξερεις αν η διαφαινομενη νικη θα ειναι παροδικη γιατι δε μπορεις να προεξοφλησεις τις αποφασεις των δικαστηριων, απλα εκφραζεις την επιθυμια σου

Το δικαιο και η ηθικη χωρανε μεγαλη κουβεντα

Οσο για το ραντεβου στα δικαστηρια, εξ αρχης ημουν της αποψης οτι οποιος νιωθει οτι θιγεται προσφευγει στη Δικαιοσυνη και δε παει να διορθωσει μια αδιαφανη -κατα τη γνωμη του- διαδικασια πιεζοντας την Πολιτικη ηγεσια να διαπραξει μια αλλη αδικια που θα ευνοησει εκεινον και οχι τον αλλον.
Δηλαδή έπρεπε όλοι να έχουν την οικονομική δυνατότητα και την ψυχική διάθεσή να τρέχουν στα δικαστήρια για μια υπηρεσιακή μεταβολή? Και αυτό σου φαίνεται λογικό και ηθικό?

Σελίδες: 123 ... 33

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30408
  • Τελευταία: kerasmia
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1067430
  • Σύνολο θεμάτων: 18065
  • Σε σύνδεση σήμερα: 697
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 34
Επισκέπτες: 583
Σύνολο: 617

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.123 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.