Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - trust no one

Σελίδες: 123 ... 240
1
@trustnoone είχες βγάλει κάπου excelάκι με τους διδάκτορες και τους ιδιωτικούς ή το ονειρεύτηκα;;; (αν είχες βγάλει κάνε σε παρακαλώ μια υπενθύμιση το link. αν δεν είχες κάνει μήπως σου ήρθε όρεξη να φτιάξεις;;)

Δε θυμάμαι αν είχα φτιάξει, αλλά δεν έχει και νόημα. Η σύγκριση για να βρούμε τους ιδιωτικούς, ήταν με τους τελευταίους πίνακες στο e-aitisi, δηλαδή το μακρινό 2018. Για να μην έχουν δικαίωμα διορισμού (για να το πω σωστότερα, για να προσμετρηθεί κι η ιδιωτική τους προϋπηρεσία), πρέπει να έχουν 20 μήνες σε δημόσιο σχολείο. Το 2020 ήταν δύσκολο πες. Το 2021 λιγότερο δύσκολο. Το 2022 ακόμη λιγότερο. Φέτος θα είναι ακόμη λιγότερο. Είχαν περιθώριο 4 σχολικές χρονιές (δηλαδή μάξιμουμ 40 μήνες), να μαζέψουν 20 μήνες. Οπότε και να τον έφτιαχνα, θα ήταν πολύ επισφαλή τα αποτελέσματα. Τα διδακτορικά δεν τα είχα υπολογίσει ποτέ, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να τα υπολογίσεις. Είτε υπάρχουν, είτε δεν υπάρχουν. Μάλλον εννοείς το 2ο πτυχίο, που ναι, το είχα υπολογίσει, αλλά αυτό έχει νόημα μόνο αφού βγουν οι επίσημες κατανομές.

2
Αποσπάσεις / Απ: αποσπάσεις 2023-2024
« στις: Σήμερα στις 04:56:49 μμ »
Έχει σημασία, γιατί αν η τοποθέτηση είναι "καλή" δεν θα ζητήσω απόσπαση στο "γειτονικό" Πυσδε
Οι τοποθετήσεις είναι ξεχωριστή διαδικασία όμως. Θα κάνεις αίτηση για απόσπαση (γιατί κατά 99% δε θα έχουν βγει οι τοποθετήσεις μέχρι 18/4 που είναι η προθεσμία) και θα το ρισκάρεις. Αν βγουν οι τοποθετήσεις μέχρι 2/6, κάνεις ανάκληση. Αν όχι, πάλι μπορείς να αιτηθείς ανάκληση, απλά μπορεί να στην εγκρίνουν, μπορεί όχι.

3
Δεν καταλαβαίνεις που το πάει;;;
Δεν εξετάζω ποιο είναι σωστό και λάθος. Ηθικά μπορεί να είναι σωστό να γίνουν πρώτα οι μετατάξεις. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι και πιο λογικό, καθώς έτσι μπορεί να έχεις και καλύτερη διαχείριση προσωπικού (υπεράριθμος να μεταταγεί κι έτσι να αρθεί μια υπεραριθμία, που είναι κάτι θετικό). Αλλά άλλο αυτό κι άλλο η υποχρέωση εκ νόμου.

4
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2023
« στις: Σήμερα στις 04:46:09 μμ »
Να ρωτησω κατι γιατι εχω μπερδευτει... εγω θελω αποσπαση εντος..αλλα σε αλλες περιοχες.

Δλδ είμαι β ανατολικη αττικη και θέλω να παω α'. Αυτο θεωρειται εκτος πυσπε???παρολο που ειναι στην ουσια ενα πυσπε???
Αν κ αλλη περιοχη μεταθεσεις κλπ κλπ... ευχαριστω
Δεν είναι ένα ΠΥΣΠΕ. Είναι διαφορετικά ΠΥΣΠΕ

5
Μπορεί να κάνω λάθος, διορθώστε με αν γνώριζετε παραπάνω, αλλά η εγκύκλιος μετατάξεων είναι απαραίτητη για την κατανομή ανά περιοχή, όχι για την κατανομή ανά ειδικότητα.

Δηλαδή μπορεί να βγάλει μια κατανομή τώρα σε αριθμό ανά ειδικότητα, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο να πει πού είναι αυτά τα κενά. Το λέω με σχεδόν βεβαιότητα.
Δεν είναι απαραίτητη για τίποτα. Εμείς τη χρησιμοποιούσαμε για να μάθουμε τα οργανικά κενά της κάθε ειδικότητας. Προφανώς το υπουργείο τα ξέρει και χωρίς την εγκύκλιο.

6
Εδώ ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις εκπαιδευτικών προς πλήρωση με μόνιμο διορισμό & δεν γνωρίζουμε ούτε αν ούτε πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο. Μένουμε σε όσα μετέφερε το esos απ' όσα είπε η Κεραμέως προφορικά, που σε 1 μήνα δεν θα είναι στο Υπουργείο. Άρα, είτε θα βγει άμεσα κάτι είτε όλα θα πάνε το καλοκαίρι, με την όποια νέα κυβέρνηση προκύψει. Για εμένα, αυτό είναι και το πιθανότερο.
Αυτό που λες τώρα όμως, δεν έχει σχέση με αυτό που είπες πριν. Τώρα λες "κάτσε να δούμε αν θα γίνουν πρώτα οι μετατάξεις ή οι διορισμοί". Πριν έλεγες "δε μπορεί να κάνει διορισμούς πριν τις μετατάξεις".

7
Δε θεωρώ ότι ανακοινώνονται όλες οι παραιτήσεις ή τουλάχιστον ότι τις παίρνουμε χαμπάρι εμείς και τα εκπαιδευτικά σάιτ. Είπαμε, υπάρχουν ανάγκες σε Πληροφορικούς, αλλά όχι 1800 άτομα...

8
https://www.taxheaven.gr/law/4440/2016

Άρθρο 14, παράγραφος 6:
Παράθεση
6. Θέσεις για τις οποίες εκδόθηκε προκήρυξη πλήρωσής τους με διορισμό δεν καλύπτονται με μετάταξη.»

9
Όχι συνήθως, πάντα έτσι γίνεται.
Στο άρθρο 8, του κεφ. Α΄του νόμου περί Κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, προβλέπεται και δίνεται η δυνατότητα μετάταξης κατά προτεραιότητα δημοσίου υπαλλήλου (και εκπαιδευτικού κατά συνέπεια) σε κενή οργανική θέση, εφόσον έχει συμπληρώσει 2 έτη υπηρεσίας.
Άρα, πώς θα προηγηθεί ο νεοδιόριστος να διοριστεί & να καταλάβει την οργανική θέση, από τη στιγμή που θα είναι ακόμη δόκιμος;; Εγώ αυτό καταλαβαίνω. Αν κάνω λάθος, συγγνώμη.

Δεν αμφισβητώ αυτό. Αμφισβητώ ότι μέσω του νόμου περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων μπορείς να αλλάξεις από ΠΕ05 σε ΠΕ08 π.χ. μέσα στο υπουργείο Παιδείας.

10

Είχε πει περσι
Αλήθεια; Περί της κατανομής; Τι είχε πει;

11
Αποσπάσεις / Απ: αποσπάσεις 2023-2024
« στις: Σήμερα στις 03:57:43 μμ »
Όσοι πήραμε μετάθεση, δεν έχουμε ακόμα τοποθετηθεί σε σχολεία. Αν δεν τοποθετηθουμε πως θα πάρουμε απόσπαση;
Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Αν εννοείς απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, πρώτα θα γίνουν οι οριστικές τοποθετήσεις

12
Όλο το forum αναμένει τον Patrea να μας δώσει μια εικόνα για την κατανομή των φετινών διορισμών...

Ο Patreas δεν κάνει εκτιμήσεις. Μεταφέρει πληροφορίες, από έγγραφα που διακινούνται μεταξύ διευθύνσεων κι υπουργείου και δε δημοσιεύονται. Αν δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο έγγραφο, δε νομίζω να έχει κάτι να πει. Δε θυμάμαι να πήρε μέρος στην περσινή αντίστοιχη κουβέντα. Άλλοι είχαν πληροφορίες, που είτε επιβεβαιώθηκαν, είτε δεν επιβεβαιώθηκαν.

13
Υπάρχει νόμος, σχετικά με την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων κι είναι λογικό άλλωστε να προηγούνται οι μετατάξεις, καθώς αφορούν σε δημοσίους υπαλλήλους ετών κι όχι σε υπαλλήλους που θα θητεύσουν αρχικά ως δόκιμοι για 2 έτη.
Η σειρά των ενεργειών στο Υπουργείο μας είναι: μεταθέσεις - αποσπάσεις - μετατάξεις - διορισμοί - αναπληρωτές.
Αν υπάρχει νόμος που δείχνει το αντίθετο, διαφωτίστε μας.

Η κινητικότητα είναι άλλο πράγμα από τη μετάταξη από τη μία βαθμίδα στην άλλη ή από μία ειδικότητα σε άλλη. Γίνεται από εντελώς διαφορετική πλατφόρμα κι είναι άλλες οι διαδικασίες. Η σειρά των ενεργειών στο υπουργείο μας είναι συνήθως αυτή που λες. Και φέτος φαίνεται ότι δε θα είναι αυτή κι από ό,τι κατάλαβα ισχυρίζεσαι ότι το υπουργείο δεν έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό. Για να ισχύει αυτό, πρέπει να ορίζεται ρητά σε κάποιον νόμο. Αν γνωρίζετε κάποιον τέτοιο νόμο, διαφωτίστε μας.

14
Θα μου επιτρέψεις, αλλά εγώ ξέρω και βλέπω ότι γίνεται πάντα το εξής: δίνονται για διορισμούς τα κενά που απομένουν ύστερα απ' τις μετατάξεις, δηλ. προηγούνται οι μετατάξεις καταφανέστατα. Γι' αυτό και σας ρώτησα αν έχει συμβεί στο παρελθόν κάτι παρόμοιο...
Επίσης, οι πίνακες από τους οποίους θα γίνουν οι διορισμοί το 2023, έχουν ισχύ μέχρι τις 31 Αυγούστου, οπότε, δεν βλέπω γιατί & πώς θα γίνουν αιφνιδιαστικά οι 3.700 διορισμοί πριν από το καλοκαίρι...
Τέλος, οι αποσπάσεις γίνονται στα λειτουργικά κενά, αλλά ως γνωστό, πολλά οργανικά κενά βαφτίζονται οργανικά, άρα όλα είναι σχετικά.

Θα μου επιτρέψεις να θεωρώ ότι το τι γίνεται και το τι επιβάλλεται διά νόμου να γίνεται, είναι διαφορετικά πράγματα. Αν μου βρεις κάποιο άρθρο νόμου που να ορίζει ότι οι μετατάξεις πρέπει να προηγούνται των διορισμών ή ότι απαγορεύεται να γίνει διορισμός σε κενό που δεν έχει δοθεί για μετάταξη, θα αλλάξω γνώμη. Ξέρω ότι πέρσι π.χ. στην εγκύκλιο μετατάξεων απουσίαζε όλη η πρωτοβάθμια για τον κλάδο μου (ΠΕ86) και μετά διόρισε κανονικά. Δεν έχει τολμήσει να κάνει κανείς κάτι αντίστοιχο με μεταθέσεις.

Σελίδες: 123 ... 240

Pde.gr, © 2005 - 2023

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1138888
  • Σύνολο θεμάτων: 18907
  • Σε σύνδεση σήμερα: 599
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 41
Επισκέπτες: 339
Σύνολο: 380

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.11 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.