Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Θέματα - trust no one

Σελίδες: 1
4
(Κι) Εδώ θα μπαίνουν όσοι εκκαθαρισμένοι πίνακες φτιάχνω. Μην απαντάτε οτιδήποτε εδώ. Οποιο λάθος βρίσκετε, στείλτε μου προσωπικό μήνυμα ή απαντήστε στο όποιο νήμα έχω βάλει τον πίνακα ως απάντηση.

Ξεκινάμε με τους εκκαθαρισμένους πίνακες αναπληρωτών μετά τους φετινούς (2022) διορισμούς. Οπως πάντα, κάποιες παρατηρήσεις:

1. Η ταυτοποίηση έγινε με τον αριθμό ταυτότητας. 4 διοριστέοι δεν είχαν αριθμό ταυτότητας, αλλά τους εντόπισα και τους έσβησα από τις ειδικότητες που διορίστηκαν. Δυστυχώς, αν είχαν και 2ο πτυχίο, από εκεί δεν έχουν αφαιρεθεί. 1 διοριστέα δεν υπήρχε στους οριστικούς πίνακες, άρα θα προστέθηκε μετά. Στους αναμορφωμένους που βγαίνουν δεν αναγράφεται αριθμός ταυτότητας, άρα δεν έχω τρόπο να τον βρω.
2. Οι πίνακες έχουν αλλάξει από τότε που βγήκαν οι οριστικοί. Αρκετοί διοριστέοι έχουν άλλο αριθμό θέσης πίνακα από τους οριστικούς πίνακες. Παρόλα αυτά, οι οριστικοί πίνακες είναι οι μόνοι που έχουν βγει σε excel κι άρα αυτούς χρησιμοποιώ. Τουτέστιν, η θέση σας είναι +- αυτή που αναγράφεται στους εκκαθαρισμένους.

Εκκαθαρισμένοι πίνακες αναπληρωτών Γενικής, μετά τους διορισμούς του 2022
https://docs.google.com/spreadsheets/d/15uZt7YXv1fnD9GoPJt__iH6em1Hi9o7Q9shalqDAeF8/edit?usp=sharing

5
Επειδή συνηθίζεται να γράφεται από τους φετινούς υποψηφίους προς διορισμό, ότι πολλοί ψηλά στον πίνακα αρνήθηκαν διορισμό πέρσι, περιμένοντας καλύτερες περιοχές φέτος (ρισκάροντας), κάθισα κι υπολόγισα τα ποσοστά για κάθε ειδικότητα.
Κατ'εμέ, άρνηση είναι μόνο αυτών που εξαρχής ήταν σε θέση διοριστέου κι αρνήθηκαν κι όχι επιλαχόντων που έγιναν διοριστέοι μετά από άρνηση των από πάνω τους, ωστόσο υπολόγισα και τα 2. Δηλαδή σε μία στήλη έχω πόσοι από τους εξαρχής διοριστέους αρνήθηκαν και στη διπλανή στήλη, πόσοι που θα μπορούσαν να διοριστούν αρνήθηκαν.
Παρατηρήσεις:
1. Σίγουρα μέσα σε αυτούς που αρνήθηκαν, ένα ποσοστό (μικρό/μεγάλο) είναι ιδιωτικοί που δεν είχαν δικαίωμα διορισμού, μιας και δε συμπλήρωναν τους απαιτούμενους 20 μήνες σε δημόσιο σχολείο. Αυτοί δεν αποτελούν άρνηση, ωστόσο επειδή δεν υπάρχει τρόπος να εξακριβωθεί ποιοι είναι αυτοί πέραν κάθε αμφιβολίας, εμπεριέχονται
2. Αφαίρεσα την ειδικότητα των μουσικών, καθώς με τους διορισμούς που έχουν στα μουσικά, είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα για τον συγκεκριμένο υπολογισμό.
3. Είναι λάθος να λέμε "3700 διορισμοί στους ΠΕ70, ο πίνακας έφτασε το 4437, άρα αρνήθηκαν 700 άτομα". Μέσα σε αυτά τα 737 άτομα, είναι διορισμένοι στην ειδική κι είναι και διορισμένοι σε άλλες ειδικότητες. Στον δικό μου υπολογισμό αυτοί δε συμπεριλαμβάνονται, μιας και δεν αποτελούν άρνηση.
4. Ως προς την καταστρατήγηση του πίνακα που διάβασα ότι έτσι κι αλλιώς υπήρχε από πέρσι, γιατί αρνήθηκαν διορισμό οι υψηλά στον πίνακα κι αποδέχτηκαν οι πιο κάτω από αυτούς. Καταστρατήγηση υφίσταται όταν σου αφαιρείται ένα δικαίωμα ή δε σου δίνεται μια δυνατότητα κι αυτή δίνεται στους πιο κάτω από σένα στον πίνακα. Από τη στιγμή που ο οποιοσδήποτε ψηλά στον πίνακα οικειοθελώς (και για τους δικούς του λόγους φυσικά) αρνήθηκε μια θέση, δε μπορεί να υφίσταται καταστρατήγηση. Όπως δε θα μπορούσε να υφίσταται καταστρατήγηση, αν εδίδετο το δικαίωμα για μετάθεση στους νεοδιόριστους και κάποιος δεν έκανε αίτηση και μετά διοριζόταν στον τόπο συμφερόντων του κάποιος πιο κάτω από αυτόν. Καταστρατήγηση έχουμε γιατί δε δόθηκε το δικαίωμα μετάθεσης στους νεοδιόριστους (ούτε φυσικά το δικαίωμα πέρσι να δηλώσουν όλες τις περιοχές) και θα δοθούν νέες περιοχές φέτος σε αυτούς που είναι πιο χαμηλά στον πίνακα.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1O-FsshApkgjsiRwVZXG8PM-KvQ39Zkm2XaliYLQIbRE/edit?usp=sharing


6
Ανοίγω το θέμα από τώρα, ώστε να μην είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και του χρόνου.

Πρόσφατα, συσπειρώθηκαν οι κοινές ειδικότητες της πρωτοβάθμιας κι έκαναν από κοινού παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, με αίτημα την ίδρυση/σύσταση νέων οργανικών ώστε να μην περιοριστούν οι διορισμοί τους φέτος στα τραγικά υπάρχοντα κενά. (https://bit.ly/3NIbntf)

Η απάντηση του γ.γ. του Υπουργείου ήταν -το γελοίο- "δεν προλαβαίνουμε φέτος να ιδρύσουμε οργανικές. ΘΑ ιδρύσουμε του χρόνου".

Επειδή λοιπόν:
1. Άνετα προλαβαίνουν ακόμη και τώρα, απλά μας δουλεύουν ψιλό γαζί
2. Συζητήσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών κάνουν μήνες τώρα, άρα πρόθεση για διορισμούς είχαν μήνες τώρα και γνωρίζουν τουλάχιστον από πέρσι το πρόβλημα της έλλειψης οργανικών θέσεων
3. Είναι γνωστή η τακτική του υπουργείου να αφήνει πράγματα την τελευταία στιγμή. Πάντα έχει κάτι άλλο με το οποίο ασχολείται (Α' Φάση αναπληρωτών, Β' Φάση, αποσπάσεις, μεταθέσεις, μετατάξεις, πανελλήνιες κλπ).
4. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι η σύσταση οργανικών πρέπει να γίνεται ακριβώς πριν την πραγματοποίηση διορισμών.
5. Όπως έχει αναφέρει ο εγκυρότατος Patreas, οι ειδικότητες της Α'βάθμιας και οι ΠΕ70 (ενδεχομένως κι οι ΠΕ60) ανήκουν σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ στο οποίο η κρατική συμμετοχή είναι χαμηλή και συμφέρει, άρα συμφέρει να συνεχίσουν να πορεύονται με αναπληρωτές.
6. Όταν αποφασίζουν να ιδρύσουν οργανικές, τότε αυτές σίγουρα δεν καλύπτουν το 100% των αναγκών. Αντιθέτως, καλύπτουν ούτε το 50% και ταυτίζονται σχεδόν με τον αριθμό διορισμών που προτίθεται να κάνουν.
7. Είναι ξεκάθαρο ότι χωρίς συστηματικό αγώνα και πίεση από τώρα, δεν πρόκειται το υπουργείο από μόνο του να κάνει τίποτα.
8. Από Σεπτέμβρη όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι θα σκορπιστούν πάλι στις 4 γωνιές της Ελλάδας και πιθανότατα θα περιοριστούν σε παθητικό ρόλο.

Κρούω από τώρα τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε αυτή η πρώτη διαμαρτυρία και κυριότερα η επαφή/συνεννόηση που υπήρξε μεταξύ των συλλόγων, να συνεχιστεί, να οργανωθεί καλύτερα και να ενταθεί. Αν περιμένουμε από τον ΠΑΣΑΔ(ασκάλων) και από τη Δ(ΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ)ΟΕ να διεκδικήσουν για μας θα περιμένουμε πολύ. Και μέσα στο "μας" εντάσσω και τους ΠΕ60, που θεωρώ ότι αδικαιολόγητα απουσίαζαν από τη διαμαρτυρία αυτή και συνεχίζουν να διεκδικούν μόνοι τους οργανικές για την δίχρονη.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να οργανωθεί το πράγμα μέσα στο καλοκαίρι, θα πρέπει να αρχίσουν οι πιέσεις το συντομότερο δυνατό για ίδρυση οργανικών στο σύνολο τους και σε όλα τα μέρη που μπορούν να ιδρυθούν και να έχουν ιδρυθεί πριν την πραγματοποίηση των μεταθέσεων του χρόνου. Έτσι κι αλλιώς αυτό προβλέπει η νομοθεσία, οποτεδήποτε κι αν συσταθούν. Τέλος, θα πρέπει να πιέσουμε ο καθένας τον σύλλογο μας να βγάλει ανακοίνωση για το θέμα κι έτσι να αναγκαστεί η ΔΟΕ να το έχει ως μόνιμο αίτημα της. Τέρμα η κοροϊδία. Τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα αποπαίδια των διορισμών (και των μεταθέσεων) δε θα πρέπει να επιτρέψουμε να είμαστε.

7
Συνάδελφοι κάν'τε ένα καλό και συμπληρώστε το παρακάτω ερωτηματολόγιο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScw_r_ElP08vLC9oFFk4WYvsI6KaD1W_hweaquZJYbwfo6Qfw/viewform?fbclid=IwAR01MsgjO8cN2EA4YF41GTqTdMPf3k6Fi1aI5dAeWE7P4Um0v-T7d1pJOfM

Αφορά στο 1ο lockdown πέρσι. Τότε που όλοι (μα όλοι) βασίζονταν σε μας. Είναι πολύ σύντομο. Σας ευχαριστώ!


8
Νησιά / Λήμνος - διαμονή
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2018, 12:12:37 πμ »
Όποιος γνωρίζει κάτι για δίχωρο σπίτι, επιπλωμένο, για όλο τον χρόνο στη Μύρινα ή σε Θάνο/Πλατύ, ας ενημερώσει. Τονίζω το για όλο τον χρόνο. Ευχαριστώ πολύ.

9
Υπηρεσιακές μεταβολές / Ανάληψη υπηρεσίας
« στις: Ιούνιος 18, 2018, 05:30:13 μμ »
Από τη ΔΙΠΕ Ιωαννίνων:

"7. Όσοι υπηρετούν εκτός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων και μόνο στην περίπτωση που εκδοθεί σχετική Υπουργική
Απόφαση που θα το προβλέπει
, θα μπορούν να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας με fax ή e-mail και σε
συνεννόηση με τον Διευθυντή/Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας. "

Δεδομένου ότι είναι λίγο δύσκολο αυτοί που ήταν αποσπασμένοι αλλά και αυτοί που πήραν μετάθεση να διακτινιστούν στις 21/6, αλλά και λαμβάνοντας το μεγάλο κόστος και όλα αυτά για μια απλή υπογραφή (που αν δε μπορούσε να γίνει με φαξ, δε θα είχε προσφερθεί ποτέ στο παρελθόν, ούτε θα υπήρχε ως ενδεχόμενο τώρα), τι πιστεύετε ότι μπορούμε να κάνουμε για να πιέσουμε το υπουργείο, ώστε να βγάλει μια τέτοια Υπουργική Απόφαση, αλλά και να το νομοθετήσει,  ώστε να μην το έχουμε αυτό κάθε χρονιά;

10
με τα δύο ψευδώνυμά σου :o :o :o :o :o

 :o ξε- :o, μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας...

11
Εφόσον ανακοινώθηκαν και οι διοριστέοι που διορίζονται (http://www.minedu.gov.gr/eidiseis/26091-20-12-16-monimos-diorismos-189-ekpaideftikon-apo-toys-pinakes-dioristeon-asep-2009), καιρός είναι πιστεύω να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε και οι επιλαχόντες, μη μας κάνει κανένα χουνέρι το υπουργείο. Για αυτό το λόγο δημιούργησα μια ομάδα στο facebook. Όσοι λοιπόν ανήκουν στις ειδικότητες που έχουν επιλαχόντες και έχουν βάσιμες ελπίδες διορισμού (αριθμός κενών θέσεων +10-20%), ας στείλουν ένα προσωπικό μήνυμα στο https://www.facebook.com/psavvas, λέγοντας ονοματεπώνυμο και ειδικότητα, ώστε να τους προσθέσω στην ομάδα (https://www.facebook.com/groups/1825675427656343/). Ευχαριστώ

12
Κοιτούσα τους διορισμούς του 2010 και έχω εντοπίσει μερικές (ως αρκετές) περιπτώσεις συναδέλφων που πρώτα διορίστηκαν στη μία βαθμίδα και μετά και στην άλλη. Κοίταξα την εγκύκλιο του 2010 αλλά δεν είδα κάτι συγκεκριμένο επ αυτού. Πάντως από τότε και μετά, έγινε μόνο 2 φορές ακόμα,το 2013 και φέτος,  αλλά οι συνάδελφοι είχαν προσληφθεί στην Α'βάθμια και στην Αυλώνα, οπότε δε ξέρω αν η Αυλώνα είναι ειδική περίπτωση.

Η απορία μου είναι η εξής:

Οι συνάδελφοι το 2010, παραιτούνταν από τη μία βαθμίδα για να πάνε στην άλλη; Κι αν ναι, δεν ίσχυε τότε η ποινή αποκλεισμού για την παραίτηση;

Όταν γινόταν ο διορισμός τους στη μία βαθμίδα, δεν αφαιρούνταν από τον πίνακα αναπληρωτών; Αν ναι, πως έμπαιναν στο σύστημα για τους μεταγενέστερους διορισμούς στην άλλη βαθμίδα; Δε θυμάμαι να υπήρχαν τότε ξεχωριστοί πίνακες για κάθε βαθμίδα...

Αν οι τόποι διορισμού ήταν κοντινοί, υπάρχει περίπτωση να συνέχιζαν να δουλεύουν και στις 2 βαθμίδες; Και αν ναι, θα έχουμε καμιά ομορφιά του τύπου να πάρουν μόρια και από τις δύο; Γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις που και οι 2 προσλήψεις είναι πλήρους ωραρίου και μπορεί να μιλάμε για 19 μόρια μέσα σε 1 χρονιά. Λογικά δε βγαίνει το ωράριο αν είναι πλήρους, αλλά θα μπορούσε να έχει 17 ώρες πρωί π.χ. στη Β'βάθμια και 17 ώρες ολοήμερο... Ακραίο σενάριο αλλά όχι αδύνατο...

Αν γνωρίζει κανείς κάτι, ας πει...

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32288
  • Τελευταία: Dialeimma
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1159540
  • Σύνολο θεμάτων: 19211
  • Σε σύνδεση σήμερα: 257
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 5
Επισκέπτες: 212
Σύνολο: 217

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.1 δευτερόλεπτα. 29 ερωτήματα.