Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - gvasilis

Σελίδες: 123 ... 227
1
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθεσεις2023
« στις: Φεβρουάριος 22, 2023, 08:54:35 μμ »
Επαναλαμβάνω
Η διατήρηση πλεονασματος σε μια περιοχή δεν είναι αθώα και αγαθή. Αφαιρεί κενά για διορισμούς απο άλλη ειδικότητα της οποίας οι πλεονάζοντες της πρώτης ειδικότητας έχουν το μάθημα σε β ανάθεση. Δεν είναι καλό να υποστηρίζουμε τέτοιες πρακτικές. Αν μιλάμε για πλεόνασμα που δεν κόβει κενά άλλης ειδικότητας εντάξει. Αλλά κόβουν. Ξερω ότι νομίζετε ότι τα οργανικά κενά βγαίνουν μόνο με Α ανάθεση αλλά αυτό δεν τηρείται πρακτικά για κάποιες ειδικότητες.

2
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθεσεις2023
« στις: Φεβρουάριος 22, 2023, 04:50:01 μμ »
Η διατήρηση πλεοναμσατος σε μια περιοχή δεν είναι αθώα και αγαθή. Αφαιρεί κενά για διορισμούς απο άλλη ειδικότητα της οποίας οι πλεονάζοντες της πρώτης ειδικότητας έχουν το μάθημα σε β ανάθεση. Δεν είναι καλό να υποστηρίζουμε τέτοιες πρακτικές. Αν μιλάμε για πλεόνασμα που δεν κόβει κενά άλλης ειδικότητας εντάξει. Αλλά κόβουν

3
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθεσεις2023
« στις: Φεβρουάριος 21, 2023, 01:23:01 μμ »
ΠΥΣΔΕ υπουργείο και λίγο παραπάνω από τους μισούς αιρετούς που είναι πλέον συστημικοί φοβούνται ότι με την ανάρτηση των πινάκων θα εκτεθούν λίγες ας πούμε μη εντελώς νομότυπες ενέργειες. Όχι παράνομες, αλλά σίγουρα γκρίζες που θα σηκώσουν λογικές διαμαρτυρίες. 

4
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθεσεις2023
« στις: Φεβρουάριος 20, 2023, 09:57:37 μμ »
Δεν είναι ύπνος. Είναι κρυφτό

5
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθεσεις2023
« στις: Φεβρουάριος 19, 2023, 06:23:40 μμ »
Ελπίζω αντιλαμβάνεσαι ότι όταν δίνεις με τόση ευκολία Β και Γ αναθέσεις, κόβεις την Α ανάθεση από κάποια άλλη ειδικότητα.
Πως θα διασφαλίσεις ότι οι Α αναθέσεις μιας ειδικότητας δεν εκμεταλλεύονται μονόπλευρα από μια άλλη;

6
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθεσεις2023
« στις: Φεβρουάριος 14, 2023, 06:56:27 μμ »
Δεν γίνεται. Πέρσι τα κενά των μεταθέσεων πε04.04 στο Κιλκίς ήταν -7. Δεν έγινε διορισμός. Δεν γίνεται να πήγε στο 0, εκτός και αν έβαλαν πάλι την εκτίμηση ΠΥΣΔΕ. Όμως αυτή δεν γίνεται να μπει απ' ευθείας στο e data center, πρέπει να την στείλουν στην περιφέρεια για να την βάλει σαν δήθεν εκτίμηση περιφερειακού.

7
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων / Απ: Συνταξιοδοτησεις
« στις: Σεπτέμβριος 15, 2022, 10:18:31 πμ »
Μίλησα για τη δευτεροβάθμια κυρίως. Πέρισυ και φέτος ικανοποίηθηκε το 90%+ των μεταθέσεων. Αν κάνει ξανά διορισμούς το ίδιο θα γίνει και του χρόνου. Συν του ότι θα είναι χρονιά εκλογών. Δεν γίνεται αλλιώς. Αν εγώ κάνω αίτηση για μετάθεση για κεντρική Μακεδονία και δεν μου την δώσει οι περιοχές αυτές αποκλείονται από τους διορισμούς. Ουσιαστικά δίνοντας σε ένα μεγάλο ποσοστό μετάθεση κρατάς ανοικτές τις περιοχές και μπορείς να διορίσεις. Στην αντίθετη περίπτωση κλειδώνουν περιοχές και δεν μπορείς να διορίσεις όσους ήθελες. Επαναλαμβάνω και εδώ θα είμαστε να το δούμε. Αν διορίσει ένα σεβαστό αριθμό στην δευτεροβάθμια θα ικανοποιήσει την πλειοψηφία των μεταθέσεων.
Αυτό που λες νομίζω ότι στηρίζεται στην πεποίθηση ότι οι μεταθέσεις και οι διορισμοί είναι ανεξάρτητοι από τα οργανικά κενά κάτι που ήταν αλήθεια στο παρελθόν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει για το μέλλον αν εξακολουθεί να μην υπάρχει διαφάνεια

8
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Υποχρεωτική Β' ανάθεση
« στις: Αύγουστος 19, 2022, 01:32:08 μμ »
Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει ότι υπάρχουν αναπληρωτές φιλόλογοι που θέλουν να προσληφθούν/διοριστούν ή και μόνιμοι για απόσπαση?

9
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Υπεραριθμίες ΠΕ04
« στις: Αύγουστος 18, 2022, 08:59:24 μμ »
βασιλη που να δεις ποσοι δασκαλοι κανουν γυμναστικη.  Αλλα δεν απανταει κανεις ...
Οι β αναθέσεις κανουν καλό στα σχολεία και στα παιδιά!  8) ::)

10
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Υπεραριθμίες ΠΕ04
« στις: Αύγουστος 18, 2022, 07:52:47 μμ »
Αν όντως θέλεις να κάνεις τις βιολογιες θα χρειαστείς μια πιο επίσημη απάντηση από ένα forum. Πρέπει να κάνεις αυτήν την ερώτηση στην διεύθυνση προσωπικού στο υπουργείο Παιδείας που παραδόξως έχουν την αντίθετη άποψη από αυτά που παρέθεσε ο platonas παραπάνω και για αυτό θεωρούν ότι η ενιαία ρύθμιση της υπεραριθμιας είναι κάτι καλό. Εγώ νομίζω αν και βιολόγος ότι νομικά ο platonas έχει δίκαιο, άρα και εσύ. Αλλά να τώρα, στο προσωπικό, δεν έχει καμία άλλη χημεία εκεί κοντά για να μην δημιουργούνται καραμπολες? Πάλι μεταξύ μας πέρσι ποιος έκανε τις βιολογιες?

11
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Υποχρεωτική Β' ανάθεση
« στις: Αύγουστος 18, 2022, 07:33:42 μμ »
Συμφωνώ ότι το ΠΥΣΔΕ δεν ορίζει αναθέσεις αλλά ορίζει πόσες ώρες έχει σε κάθε σχολείο ο εκπαιδευτικός. Και για να φτάσει να αποφασίσει το ΠΥΣΔΕ πόσες ώρες έχει σε κάθε σχολείο ο εκπαιδευτικός πρέπει να περάσει πρώτα από τον διευθυντή του σχολείου.
Όντως οι φιλόλογοι πήγαν να εμποδίσουν να φαγωθεί ένα κενό φιλολόγου με β ανάθεση από άλλη ειδικότητα

12
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Υποχρεωτική Β' ανάθεση
« στις: Αύγουστος 18, 2022, 03:29:59 μμ »
Και εγώ θα συμφωνήσω ότι το ΠΥΣΔΕ κάνει κουμάντο και ο διευθυντής θα κάνει υποχρεωτική ανάθεση μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη λύση από το ΠΥΣΔΕ. Σαν τελική λύση. Όμως στην περίπτωση του ΠΕ78 ήταν φανερό ότι επιθυμούσε να ασκήσει το δικαίωμα του να πάρει β ανάθεση για να μην πάει σε άλλο σχολείο. Και όντως είχε το δικαίωμα. Δηλαδή θα κατέληγα ότι η β ανάθεση δεν είναι υποχρεωτική αρκεί να υπάρχουν άλλα σχολεία στο ΠΥΣΔΕ για να συμπληρώσεις. Αν δεν υπάρχουν τότε δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς επιλογή οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν απόφαση διευθυντή. Και αν θέλεις να την κάνεις δεν υπάρχει η έννοια της υποχρεωτικής.
Επιπλέον όπως σωστά λες gismix, το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές τάσεις στα ΠΥΣΔΕ καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει αυστηρή υποχρεωτικοτητα. Υπάρχουν περιθώρια εύρεσης λύσης από το ΠΥΣΔΕ σε άλλα σχολεία, έως ότου να εξαντληθούν τα σχολεία ή η όρεξη του ΠΥΣΔΕ

13
Υπηρεσιακές μεταβολές / Υποχρεωτική Β' ανάθεση
« στις: Αύγουστος 17, 2022, 06:38:18 μμ »
Είναι υποχρεωτική η Β' ανάθεση?
Λεει στην Υ.Α. των αναθέσεων
"Τα μαθήματα ανατίθενται στους εκπαιδευτικούς
με την εξής σειρά προτεραιότητας: Ο/Η εκπαιδευτικός
διδάσκει:
α) στο σχολείο όπου είναι τοποθετημένος/η οργανικά
ή προσωρινά:
1. μαθήματα της πρώτης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας
2. μαθήματα της δεύτερης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας
3. μαθήματα της δεύτερης ειδικότητας (σε α΄ και β΄
ανάθεση)
"

Λέει στον Ν.4823/2021
Στην περίπτωση μη λήψης της απόφασης του πρώτου εδαφίου από τον Σύλλογο Διδασκόντων, κατά την πρώτη συνεδρίασή του στην αρχή του διδακτικού έτους, την απόφαση λαμβάνει ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας, χωρίς να δεσμεύεται από τις δηλώσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών.

Λέει στον 4521/2018
"Με τις αποφάσεις που καθορίζουν την αντιστοιχία των διδασκόμενων μαθημάτων με τους κλάδους ειδικότητες των εκπαιδευτικών σε πρώτη (Α’ ), δεύτερη (β’) και τρίτη (γ’) ανάθεση, μπορεί να ορίζεται κατά προτεραιότητα διδασκαλία μαθήματος εντός της οικείας ανάθεσης των κλάδων και ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών της παραγράφου 1, εφόσον υπάρχει ειδικότερη συνάφεια του διδασκόμενου μαθήματος με το γνωστικό αντικείμενο του βασικού πτυχίου του εκπαιδευτικού. Για την εφαρμογή της παρούσας ο παλαιότερος οργανικά τοποθετηθείς στη σχολική μονάδα: α) δεν χαρακτηρίζεται υπεράριθμος, εκτός εάν δηλώσει ότι επιθυμεί να κριθεί υπεράριθμος, και β) συμπληρώνει το υποχρεωτικό διδακτικό του ωράριο, εκτός εάν επιθυμεί να το συμπληρώσει σε διαφορετική σχολική μονάδα.

Ερωτώ:
Είναι υποχρεωτική η Β' ανάθεση?

Έστω τοποθετείσαι οργανικά σε ένα σχολείο με 12 ώρες Α' ανάθεσης. Σου λέει ο Διευθυντής προφορικά θα κάνεις υποχρεωτικά και Β΄ανάθεση. Δηλώνεις ότι δεν επιθυμείς και μπορείς να συμπληρώσεις το υποχρεωτικό ωράριο σε άλλα σχολεία, τα οποία υπάρχουν  και έχουν κενές ώρες. Κάνεις αίτηση συμπλήρωσης ωραρίου στο ΠΥΣΔΕ. Μπορεί ο Διευθυντής να σου κάνει υποχρεωτική ανάθεση?
14
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί Φυσικών 2022
« στις: Αύγουστος 12, 2022, 08:28:35 μμ »
Αν θυμάμαι καλά η βιολογία ΔΕΝ διδάσκεται στα γυμνασια σε  150 χώρες παγκοσμίως.
Ωπ, σόρρυ τις ξαναμετρησα και είναι 149.
Εγω τις είχα βρει λίγο κάτω από 100, όπου δεν διδάσκεται ούτε και η Φυσική, Αφού έχουν το ενιαία μάθημα natural Science, όπου κατα μέσο όρο Βιολογία και Φυσική πιάνουν τον ίδιο χώρο, ίσως και λίγο παραπάνω η Βιολογία σε κάπως παλιότερα curriculi.

Σελίδες: 123 ... 227

Pde.gr, © 2005 - 2023

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 31782
  • Τελευταία: Evaki111
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1138237
  • Σύνολο θεμάτων: 18902
  • Σε σύνδεση σήμερα: 591
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 24
Επισκέπτες: 589
Σύνολο: 613

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.087 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.