Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - gvasilis

Σελίδες: 123 ... 226
1
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων / Απ: Συνταξιοδοτησεις
« στις: Σεπτέμβριος 15, 2022, 10:18:31 πμ »
Μίλησα για τη δευτεροβάθμια κυρίως. Πέρισυ και φέτος ικανοποίηθηκε το 90%+ των μεταθέσεων. Αν κάνει ξανά διορισμούς το ίδιο θα γίνει και του χρόνου. Συν του ότι θα είναι χρονιά εκλογών. Δεν γίνεται αλλιώς. Αν εγώ κάνω αίτηση για μετάθεση για κεντρική Μακεδονία και δεν μου την δώσει οι περιοχές αυτές αποκλείονται από τους διορισμούς. Ουσιαστικά δίνοντας σε ένα μεγάλο ποσοστό μετάθεση κρατάς ανοικτές τις περιοχές και μπορείς να διορίσεις. Στην αντίθετη περίπτωση κλειδώνουν περιοχές και δεν μπορείς να διορίσεις όσους ήθελες. Επαναλαμβάνω και εδώ θα είμαστε να το δούμε. Αν διορίσει ένα σεβαστό αριθμό στην δευτεροβάθμια θα ικανοποιήσει την πλειοψηφία των μεταθέσεων.
Αυτό που λες νομίζω ότι στηρίζεται στην πεποίθηση ότι οι μεταθέσεις και οι διορισμοί είναι ανεξάρτητοι από τα οργανικά κενά κάτι που ήταν αλήθεια στο παρελθόν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει για το μέλλον αν εξακολουθεί να μην υπάρχει διαφάνεια

2
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Υποχρεωτική Β' ανάθεση
« στις: Αύγουστος 19, 2022, 01:32:08 μμ »
Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει ότι υπάρχουν αναπληρωτές φιλόλογοι που θέλουν να προσληφθούν/διοριστούν ή και μόνιμοι για απόσπαση?

3
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Υπεραριθμίες ΠΕ04
« στις: Αύγουστος 18, 2022, 08:59:24 μμ »
βασιλη που να δεις ποσοι δασκαλοι κανουν γυμναστικη.  Αλλα δεν απανταει κανεις ...
Οι β αναθέσεις κανουν καλό στα σχολεία και στα παιδιά!  8) ::)

4
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Υπεραριθμίες ΠΕ04
« στις: Αύγουστος 18, 2022, 07:52:47 μμ »
Αν όντως θέλεις να κάνεις τις βιολογιες θα χρειαστείς μια πιο επίσημη απάντηση από ένα forum. Πρέπει να κάνεις αυτήν την ερώτηση στην διεύθυνση προσωπικού στο υπουργείο Παιδείας που παραδόξως έχουν την αντίθετη άποψη από αυτά που παρέθεσε ο platonas παραπάνω και για αυτό θεωρούν ότι η ενιαία ρύθμιση της υπεραριθμιας είναι κάτι καλό. Εγώ νομίζω αν και βιολόγος ότι νομικά ο platonas έχει δίκαιο, άρα και εσύ. Αλλά να τώρα, στο προσωπικό, δεν έχει καμία άλλη χημεία εκεί κοντά για να μην δημιουργούνται καραμπολες? Πάλι μεταξύ μας πέρσι ποιος έκανε τις βιολογιες?

5
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Υποχρεωτική Β' ανάθεση
« στις: Αύγουστος 18, 2022, 07:33:42 μμ »
Συμφωνώ ότι το ΠΥΣΔΕ δεν ορίζει αναθέσεις αλλά ορίζει πόσες ώρες έχει σε κάθε σχολείο ο εκπαιδευτικός. Και για να φτάσει να αποφασίσει το ΠΥΣΔΕ πόσες ώρες έχει σε κάθε σχολείο ο εκπαιδευτικός πρέπει να περάσει πρώτα από τον διευθυντή του σχολείου.
Όντως οι φιλόλογοι πήγαν να εμποδίσουν να φαγωθεί ένα κενό φιλολόγου με β ανάθεση από άλλη ειδικότητα

6
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Υποχρεωτική Β' ανάθεση
« στις: Αύγουστος 18, 2022, 03:29:59 μμ »
Και εγώ θα συμφωνήσω ότι το ΠΥΣΔΕ κάνει κουμάντο και ο διευθυντής θα κάνει υποχρεωτική ανάθεση μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη λύση από το ΠΥΣΔΕ. Σαν τελική λύση. Όμως στην περίπτωση του ΠΕ78 ήταν φανερό ότι επιθυμούσε να ασκήσει το δικαίωμα του να πάρει β ανάθεση για να μην πάει σε άλλο σχολείο. Και όντως είχε το δικαίωμα. Δηλαδή θα κατέληγα ότι η β ανάθεση δεν είναι υποχρεωτική αρκεί να υπάρχουν άλλα σχολεία στο ΠΥΣΔΕ για να συμπληρώσεις. Αν δεν υπάρχουν τότε δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς επιλογή οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν απόφαση διευθυντή. Και αν θέλεις να την κάνεις δεν υπάρχει η έννοια της υποχρεωτικής.
Επιπλέον όπως σωστά λες gismix, το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές τάσεις στα ΠΥΣΔΕ καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει αυστηρή υποχρεωτικοτητα. Υπάρχουν περιθώρια εύρεσης λύσης από το ΠΥΣΔΕ σε άλλα σχολεία, έως ότου να εξαντληθούν τα σχολεία ή η όρεξη του ΠΥΣΔΕ

7
Υπηρεσιακές μεταβολές / Υποχρεωτική Β' ανάθεση
« στις: Αύγουστος 17, 2022, 06:38:18 μμ »
Είναι υποχρεωτική η Β' ανάθεση?
Λεει στην Υ.Α. των αναθέσεων
"Τα μαθήματα ανατίθενται στους εκπαιδευτικούς
με την εξής σειρά προτεραιότητας: Ο/Η εκπαιδευτικός
διδάσκει:
α) στο σχολείο όπου είναι τοποθετημένος/η οργανικά
ή προσωρινά:
1. μαθήματα της πρώτης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας
2. μαθήματα της δεύτερης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας
3. μαθήματα της δεύτερης ειδικότητας (σε α΄ και β΄
ανάθεση)
"

Λέει στον Ν.4823/2021
Στην περίπτωση μη λήψης της απόφασης του πρώτου εδαφίου από τον Σύλλογο Διδασκόντων, κατά την πρώτη συνεδρίασή του στην αρχή του διδακτικού έτους, την απόφαση λαμβάνει ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας, χωρίς να δεσμεύεται από τις δηλώσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών.

Λέει στον 4521/2018
"Με τις αποφάσεις που καθορίζουν την αντιστοιχία των διδασκόμενων μαθημάτων με τους κλάδους ειδικότητες των εκπαιδευτικών σε πρώτη (Α’ ), δεύτερη (β’) και τρίτη (γ’) ανάθεση, μπορεί να ορίζεται κατά προτεραιότητα διδασκαλία μαθήματος εντός της οικείας ανάθεσης των κλάδων και ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών της παραγράφου 1, εφόσον υπάρχει ειδικότερη συνάφεια του διδασκόμενου μαθήματος με το γνωστικό αντικείμενο του βασικού πτυχίου του εκπαιδευτικού. Για την εφαρμογή της παρούσας ο παλαιότερος οργανικά τοποθετηθείς στη σχολική μονάδα: α) δεν χαρακτηρίζεται υπεράριθμος, εκτός εάν δηλώσει ότι επιθυμεί να κριθεί υπεράριθμος, και β) συμπληρώνει το υποχρεωτικό διδακτικό του ωράριο, εκτός εάν επιθυμεί να το συμπληρώσει σε διαφορετική σχολική μονάδα.

Ερωτώ:
Είναι υποχρεωτική η Β' ανάθεση?

Έστω τοποθετείσαι οργανικά σε ένα σχολείο με 12 ώρες Α' ανάθεσης. Σου λέει ο Διευθυντής προφορικά θα κάνεις υποχρεωτικά και Β΄ανάθεση. Δηλώνεις ότι δεν επιθυμείς και μπορείς να συμπληρώσεις το υποχρεωτικό ωράριο σε άλλα σχολεία, τα οποία υπάρχουν  και έχουν κενές ώρες. Κάνεις αίτηση συμπλήρωσης ωραρίου στο ΠΥΣΔΕ. Μπορεί ο Διευθυντής να σου κάνει υποχρεωτική ανάθεση?
8
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί Φυσικών 2022
« στις: Αύγουστος 12, 2022, 08:28:35 μμ »
Αν θυμάμαι καλά η βιολογία ΔΕΝ διδάσκεται στα γυμνασια σε  150 χώρες παγκοσμίως.
Ωπ, σόρρυ τις ξαναμετρησα και είναι 149.
Εγω τις είχα βρει λίγο κάτω από 100, όπου δεν διδάσκεται ούτε και η Φυσική, Αφού έχουν το ενιαία μάθημα natural Science, όπου κατα μέσο όρο Βιολογία και Φυσική πιάνουν τον ίδιο χώρο, ίσως και λίγο παραπάνω η Βιολογία σε κάπως παλιότερα curriculi.

9
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί Φυσικών 2022
« στις: Αύγουστος 12, 2022, 08:11:51 μμ »
Με ένα, που δεν ξέρεις και εσύ αν είναι σωστό, δεν ακυρώνεις τα υπόλοιπα πάνω από 100. Τα οποία είναι μόνο παραδείγματα. Υπάρχουν και άλλα που δεν μπορώ να δω.
Επίσης σας είπα και τότε, ο Πινακας του ΠΥΣΔΕ λέει κενό Βιολόγου στο ΕΠΑΛ που έχει μόνο 3 ώρες Βιολογίας. Είναι αναξιόπιστο
και ούτε που το ψάξατε τελικά να μου πείτε τι ισχύει.
Εχω επικαιροποιήσει τη λίστα αν τη θέλετε σας την στέλνω να βρειτε λάθη.
και που είναι που αποχώρησα?
Ψέμματα.
Τιμωρημένος είμαι για αυτό δεν γράφω πολλά και τα μηνύματά μου κάνουν μερικές ώρες μεχρι και μερες για να εμφανιστούν ώσπου να τα εγκρίνουν οι διαχειριστές

10
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί Φυσικών 2022
« στις: Αύγουστος 12, 2022, 03:39:16 μμ »
Αν θυμάμαι τώρα καλά τα μοναδικά 3 ώρα φυσικής που είδα ήταν στο Τουρκμενιστάν και στη Κροατία. Δεν θυμάμαι αλλά τρίωρα φυσικής παγκοσμίως, εκτός από κατευθύνσεις. Εψαξα να δω τώρα αν θυμόμουν καλά, υπάρχει και μια ακόμα χώρα, η Ουγγαρία, με 3ωρη Φυσική Στην Α λυκείου.
Τώρα αν θέλει η ελληνική φυσική 3 ώρες δεν το ξέρω. Καλά θα ήταν, θα γλυτώναμε και εμείς. Όπως δεν ξέρω αν χρειάζονται 3 ώρες 1η ξένη γλώσσα. είναι και τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα που δεν ξέρω αν συμφέρει να περιοριστούν καθώς ζει πολύς κόσμος από αυτά που δεν ξέρω που αλλού θα δουλέψει. Ας κάτσουν να τα σκεφτούν οι υπουργοί αυτά , δεν θέλω να μπλέξω με ξένα μαθήματα, φυσικές και γλώσσες

11
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί Φυσικών 2022
« στις: Αύγουστος 12, 2022, 12:09:52 μμ »
Το επιχείρημα των εύκολων αναθέσεων θα δουλέψει φέτος εναντίον των φυσικών. Οι μόνιμοι Φυσικοί που το χρησιμοποιούν μάλλον θα βολευτουν.οπως πρώτα. Οι αναπληρωτές φυσικοί ίσως το πληρώσουν λίγο, όσο και πέρσι.
Τα στοιχεία που έχουν βγάλει οι φυσικοί , είναι αληθή και σχετικά ακριβή. Δεν έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία των αναπληρωτών Βιολόγων, αντιθέτως τα στηρίζουν.
Ουσιαστικά οι φυσικοί περιγράφουν ένα φαινόμενο και  τα στοιχεια των Βιολόγων το εξηγούν.
Στις περισσότερες χώρες που θέλουν τα παιδιά τους να έχουν επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο ,.οι ξένες γλώσσες είναι 2, και συχνά η 1η ξένη γλώσσα τρίωρη. Φυσικά και στο δημοτικό.
Αν.αρχισουμε να λέμε ότι αυτό είναι εύκολο και μπορούν να το κάνουν όλοι θα έρθει και η σειρά του μαθήματος μας. Οι εκπτώσεις γίνονται για το βολεμα. Αυτό θα έπρεπε να το είχαν διδαχθεί πρακτικά οι φυσικοί πέρσι και φέτος που πήραν μια μικρή γεύση πως είναι να τους παίρνουν τις ώρες άλλες ειδικότητες.

12
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί Φυσικών 2022
« στις: Αύγουστος 11, 2022, 04:04:32 μμ »
Οι ώρες των μαθημάτων πρέπει να εξυπηρετούν τα μαθήματα, όχι τους διορισμούς και την δικαιολόγηση των υπεράριθμων. Στην εποχή μας, αν δείτε και τον υπόλοιπο κόσμο , εκτός από τα γλωσσικά μαθήμαται την γυμναστική και τις κατευθύνσεις, πάνω από δύο ώρες μάθημα είναι υπερβολή και κάτω από δύο αστοχία

13
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί Φυσικών 2022
« στις: Αύγουστος 11, 2022, 12:10:41 μμ »
προσωπικά εγώ (και πολλοί άλλοι συνάδλφοι που ξέρω και δεν με ενδιαφέρει αν θα φανεί κάπως) μπορώ να διδάξω σε εξαιρετικό επίπεδο όλα τα μαθήματα ΠΕ04 μέχρι την Β Λυκείου. Φυσικά διαβάζω και προετοιμαζομαι σπίτι για όλα το ίδιο (Α και Β ανάθεση). Φυσικά μελετάω εξωσχολικά βιβλία, πειράματα από το internet κλπ. Όλα όσα κάνει οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός που διδάσκει σε σχολείο. Τονίζω και πάλι ότι η διδασκαλία μαθημάτων κατεύθυνσης είναι άλλο πράγμα και εκεί (κυρίως λόγω τον θεμάτων) θέλει συνάδελφο κυρίως με μεγάλη φρονιστηριακή πείρα , ανέξάρτητα ειδικότητας. Δε νομίζω ότι ένας φυσικός που κάνει έρευνα (postdoc) σε ενα θεμα π.χ ημιαγωγοί και επιδρασή τους στο... μπορεί να διδάξει πιο επιτυχημένα φυσική στην κατευθυνση (αν δεν εχει ασχοληθεί εις βάθος με την γ λυκείου), από ένα χημικό ο οποίος κάνει το μαθημα χρόνια και έχει και τρια ιδιαίτερα φυσικής (πράγμα σπάνιο αλλά λέμε). Ούτε πιστεύω ότι ένας χημικός με postdoc στην κρυστάλλωση του NaCl μπορεί να διδάξει επιτυχημένα χημεία σε γ λυκείου (αν δεν έχει μεγάλη πείρα) ή τουλάχιστον καλύτερα από ένα φυσικό που το κάνει χρόνια.
Επίσης μου δημιουργείται η εξής απορία. Γιατί την μεγαλύτερη αντίδραση στην Β ανάθεση έχουν οι doc και postdoc και όχι οι απλοί καθηγητές; Θεωρητικά οι αυξημένων προσόντων έχουν την ικανότητα να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες του γνωστικού αντικειμένου και της διδακτικής πιο εύκολα από την "λαϊκάντζα" των απλών πτυχίων.
Είναι προφανές γιατί, απορώ που δεν έχεις την διαύγεια να το δεις, ενώ η ερώτηση δείχνει ότι το υποσυνείδητό σου το κατάλαβε.
Διότι δεν ήταν ποτέ θέμα ικανότητας, όπως τυφλά δικαιολογείς εδώ και χρόνια, και αρκετές εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι. Εθελοτυφλείτε. ήταν πάντα θέμα βολέματος

14
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί Φυσικών 2022
« στις: Αύγουστος 10, 2022, 06:18:47 μμ »
Θα πρέπει να μελετήσεις λίγο προτού πεις δεν έχουν τι να τους κάνουν. Σύμφωνα με τον υπολογισμό των οργανικών κενών του πίνακα Γ που αντιστοιχεί τους καθηγητές στις ώρες Α ανάθεσης της περιοχής ΟΛΟΙ οι Βιολόγοι αντιστοιχούν σε ώρες Βιολογίας αποκλειστικά. Δεν χρειάζεται να κάνουν β ανάθεση αρκεί να μετακινηθούν σταμσχολεια που έχει βιολογιες. Όμως αυτό πρακτικά δεν μπορεί να γίνει γιατί αρκετές ακόμα βιολογιες, ελάχιστες σε σχέση με παλιότερα, τις κάνουν φυσικοχημικοι, οπότε οι βιολόγοι θα πάρουν τις φυσικοχημείας που περισσεύουν. ΟΛΟΙ λοιπόν οι βιολόγοι αντιστοιχούν σε ώρες Βιολογίας που δεν έχουν δικαίωμα όμως να τις διδάξουν, με εξαίρεση δύο περιοχές όπου βγάζουν οργανικό πλεόνασμα, στην Πρέβεζα, και στην β Μαγνησίας. Εάν ήμουν φυσικός όμως δεν θα το έκανα θέμα ότι βγαίνει οργανικό πλεόνασμα σε μια ειδικότητα
Τα μηνύματα μου εμφανίζονται συνήθως μετά μια δυο μέρες επειδή είμαι τιμωρημένος.

Σελίδες: 123 ... 226

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 31655
  • Τελευταία: Spirit22
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1131352
  • Σύνολο θεμάτων: 18794
  • Σε σύνδεση σήμερα: 500
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 12
Επισκέπτες: 405
Σύνολο: 417

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.126 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.