Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - victor123

Σελίδες: 123 ... 105
1
Μεταθέσεις / Απ: Μόρια μετάθεσης
« στις: Σήμερα στις 08:24:55 πμ »
Nα ρωτήσω κάτι όσον αφορά τις μεταθέσεις:  στις μεταθέσεις όταν με το καλό έρθει η ώρα για μας που είμαστε νεοδιόριστοι σε δυο χρόνια μετράνε τα μόρια συνολικής προυπήρεσίας ή τα μόρια δυσμενών συνθηκών ή μετράνε και τα δυο αθροιστικά; Eπίσης στις αποσπάσεις ποια μόρια μετράνε;

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/285774_apospaseis-kritiria-moriodotisis-tropos-ypobolis-aitiseon-enstaseis

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/272436_odigos-metatheseon-2-kritiria-hronos-ypiresias-kai-moriodotisi-isobathmia-kai



2
Κλάδος ΠΕ70 Δασκάλων / Απ: Β' φάση αναπληρωτών δασκάλων ΠΕ70
« στις: Σεπτέμβριος 18, 2021, 05:02:32 μμ »
Καλησπέρα συνάδελφοι. Το e-wall έκανε μια δημοσίευση χθες, στην οποία λέει ότι η Β φάση θα γίνει γύρω στις 20 με 21 του μήνα και θα περιλαμβάνει ΖΕΠ, ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ένταξης. Επίσης, εκτιμούν πως θα γίνουν περίπου 12-15.000 προσλήψεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε ακόμα την κατανομή, και ορισμένοι θεωρούν ότι θα συμπεριλαμβάνονται και οι τρίμηνες συμβάσεις covid. 
Εγώ με θέση 13.929 στους οριστικούς πίνακες και με δηλωμένη όλη την Ελλάδα έχω πιθανότητες για αυτή την φάση πιστεύετε;

Η ανακοίνωση του E-wall έχει πηγή τον patrea απο το pde. Ο patreas είχε απαντήσει εδω μέσα πως όχι δεν θα περιλαμβάνει τρίμηνες συμβάσες η Β' φάση.

3
Η εκπαιδευτική του ΥΠΑΙΘ περιλαμβάνει τη διδακτική (επειδή μπορεί κάποιος να αποσπάται σε γραφεία).
Η διδακτική του του ΟΑΕΔ, όμως, δεν χαρακτηρίζεται ως εκπαιδευτική. Αυτό είναι το πρόβλημα.
Πιστεύω ότι σύντομα κάποιες ΔΔΕ θα κάνουν ερώτημα στο Υπουργείο και το ζήτημα θα ξεκαθαριστεί.

Σαφώς και θα λυθεί σύντομα. Ας ελπίσουμε να έχει θετική έκβαση.

4
Μακάρι να έχεις δίκιο κι εσύ και η ΔΔΕ στην οποία υπηρετείς, αλλά μόνο η εκπαιδευτική προϋπηρεσία μειώνει το ωράριο.

Η εγκύκλιος που παρέθεσα γράφει:  Επί των σχετικών διατάξεων εκδόθηκε η με αριθ. 204/2005 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία ως υπηρεσία για τον υπολογισμό του ωραρίου νοείται μόνο η εκπαιδευτική.

Μα η εκπαιδευτική είναι >= της διδακτικής. Η εκπαιδευτική περιλαμβάνει την διδακτική. Όταν κάποιος είναι πχ 10 μήνες σε σχολείο και 10 μήνες αποσπασμένος σε κάποιο γραφείο έχει 20 μήνες εκπαιδευτική και 10 μήνες διδακτική προυπηρεσία. Αφού λοιπόν μετράει η εκπαιδευτική για μείωση ωραρίου μετράει και όλη η διδακτική (και του ΟΑΕΔ σύμφωνα με το νόμο) η οποία είναι υποσύνολο της εκπαιδευτικής. Ουσιαστικά αυτό που άλλαξε με το νόμο είναι αντί να αναγνωρίζεται η προυπηρεσία του ΟΑΕΔ μόνο στους γενικής παιδείας αναγνωρίζεται σε όλους.

5
Λέει ότι μετράει ως διδακτική, όχι εκπαιδευτική προϋπηρεσία, όπως είναι αυτή που αποκτιέται σε σχολεία του Υπουργείου Παιδείας.
Η διδακτική σημαίνει απλά ότι δίδαξες και ότι δεν πρόκειται για επαγγελματική προϋπηρεσία. Άρα δεν μετράει για μείωση ωραρίου.

Νομίζω κάνεις λάθος. Δεν χαρακτηρίζεται εκπαιδευτική η προυπηρεσία σε σχολεία του Υπουργείου Παιδείας και διδακτική οπουδήποτε αλλού. Διδακτική είναι η προυπηρεσία όταν όπως λές δίδασκες σε σχολείο (και του ΟΑΕΔ). Εκπαιδευτική προυπηρεσία είναι όταν ναι μεν είσαι εκπαιδευτικός αλλά δεν ασκείς διδακτικά καθήκοντα (είσαι πχ αποσπασμένος σε γραφείο). Για μείωση ωραρίου μετράει η διδακτική προυπηρεσία άρα και η προυπηρεσία σε σχολές του ΟΑΕΔ όπως λέει ο νόμος. Στη δικιά μου ΔΔΕ πάντως αυτό ακριβώς μου είπαν. Οτι με το νόμο αυτό θα μετρήσει και η προυπηρεσία σε ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ για μείωση ωραρίου.

Υ.Γ.
Στο παρακάτω παμπάλαιο βέβαια νήμα:

https://www.pde.gr/index.php?topic=9724.0

εχει παραθέσει ο συνάδελφος απο την εγκύκλιο μεταθέσων αυτό:

Επισημαίνεται ότι δεν λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της διδακτικής υπηρεσίας τα χρονικά διαστήματα που αφορούν τις κάθε είδος άδειες, τις αποσπάσεις και τη διάθεση των εκπαιδευτικών σε φορείς του ΥΠΕΠΘ και γενικά σε φορείς όπου δεν προσφέρουν διδακτικό έργο λόγω της μακρόχρονης απουσίας και αλλαγής αντικειμένου ενασχόλησης (σχετικό το με αριθμ. 2485/28-6-2004/Φ90 έγγραφο του Ν.Σ.Κ.).
Παρά ταύτα θα συμπληρώνονται στην επισυναπτόμενη αίτηση τα χρονικά διαστήματα που αφορούν άδειες κύησης, άδειες λοχείας, βραχυπρόθεσμες αναρρωτικές άδειες, κανονικές και ειδικές άδειες. Διευκρινίζεται ότι ειδικές άδειες είναι οι αναφερόμενες στο άρθρο 50 του Ν. 3528/2007.

Επιβεβαιώνει αυτό τον παραπάνω διαχωρισμό μεταξύ εκπαιδευτικής και διαδακτικής προυπηρεσίας που ανέφερα.

6
Εγκύκλιος με αριθ. Φ.361.23/12/123995/Δ1/20-12-2010 και με ΑΔΑ: 4ΙΙ49-Ο9 για τη μείωση ωραρίου εκπαιδευτικών:
https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy-files/2010-12-20-f361-23-12-123995-meiosi-orario.pdf

Το ΦΕΚ με το νόμο που παρέθεσα παραπάνω αναιρεί την εγκύκλιο με ημερομηνία 2010 και λέει ξεκάθαρα οτι η προυπηρεσία σε σχολές του ΟΑΕΔ μετράει ως διδακτική (για όλους, δεν αναφέρει μόνο της γενικής παιδείας). Αρα πρέπει να μετρήσει για μείωση νομίζω.

7
Όχι συνάδελφε… κάνεις λάθος.
Η εγκύκλιος που αναφέρεσαι είναι η με αριθ.Φ.361.23/12/123995/Δ1/20-12-2010 σχετική εγκύκλιος με ΑΔΑ: 4ΙΙ49-Ο9. Σύμφωνα μ αυτή στο άρθρο 41 παράγραφος 4 (Ν.3762/2009) αναφέρει:
Αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στους κλάδους ΠΕ1 Θεολόγων, ΠΕ2 Φιλολόγων, ΠΕ3 Μαθηματικών, ΠΕ4 Φυσικών (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ5 Γαλλικών, ΠΕ6 Αγγλικών, ΠΕ7 Γερμανικών και ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και απασχολούνταν στα TEE Μαθητείας Α' και Β' κύκλου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), τα οποία αντικατέστησαν με την κοινή υπουργική απόφαση υπ’ αριθμ. 40026/17.2.1999 (ΦΕΚ 171 Β'/2.3.1999) τις Σχολές Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. της παραγράφου 11 του άρθρου 9 του ν. 1566/1985 (ΦΕΚ 167 Α'), εντάσσονται, μετά από αίτησή τους, στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών της παραγράφου 5 του άρθρου
6του ν. 3255/2004 (ΦΕΚ 138 Α') από το σχολικό έτος 20092010. Η προϋπηρεσία των ωρομισθίων υπολογίζεται από 17.2.1999 μέχρι το μισό του υποχρεωτικού ωραρίου του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού του οικείου κλάδου (11 ώρες εβδομαδιαίως). Οι ανωτέρω αποκτούν δικαίωμα διορισμού σε θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών από το σχολικό έτος 2010 2011, η δε προϋπηρεσία τους, όπως αναγνωρίζεται σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, υπολογίζεται ως πραγματική, κατά την έννοια της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του ν. 3255/2004 (ΦΕΚ 138 Α').

Οπότε για όσους δουλεύουν στις ΕΠΑΣ ΔΕΝ μετράει τίποτα… Όποιες δευτεροβάθμιες την μετράνε το κάνουν εκ παραδρομής...

Συνάδελφε νομίζω έχει αλλάξει και αναγνωρίζεται κανονικά η προυπηρεσία στον ΟΑΕΔ και για μείωση ωραρίου. Στο παρακάτω link είναι ο νόμος 4823 με ημερομηνία ΦΕΚ 3/8/2021:

https://drive.google.com/file/d/1-tlRLjGtrAdWSyaDzRxtHa9wT66on_tV/view?usp=sharing

Γράφει στο Άρθρο 4 παράγραφος στ (σελίδα 8 του pdf):

στ) Διδακτική υπηρεσία:
στα) η άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολικές
μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευ-
σης, σε Ε.Κ., στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση
Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.) που λειτουργούν στις μονάδες
αυτές ή ως παραρτήματά τους, καθώς και σε Τμήματα
Ένταξης (T.E.), προγράμματα παράλληλης στήριξης και
σε προγράμματα για κατ’ οίκον διδασκαλία μαθητών,
στβ) οι πάσης φύσεως άδειες, οι οποίες σχετίζονται με
κύηση, λοχεία και ανατροφή τέκνων, καθώς και οι άδειες
της παρ. 8 του άρθρου 50 του Κώδικα Κατάστασης Δημο-
σίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων
ν.π.δ.δ. (ν. 3528/2007, Α’26),
στγ) η άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε Σχολεία
Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), σε Δημόσια Ινστιτούτα
Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.), σε Επαγγελματι-
κές Σχολές Κατάρτισης (Ε.Σ.Κ.), σε Σχολές Επαγγελμα-
τικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), σε ΕΠΑ.Λ. ή Ε.Κ. στο πλαίσιο
του μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας, σε Τεχνικά
Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (Τ.Ε.Ε.) Α’ και Β’ κύκλου,
σε σχολές του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού
Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.)
, καθώς και σε Μεταλυκειακά Προ-
παρασκευαστικά Κέντρα, εφόσον η διδακτική υπηρεσία
έχει αναγνωριστεί μισθολογικά


Είναι ξεκάθαρο νομίζω ότι μετράει λοιπόν η προυπηρεσία σε ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ.

8
Έστω ότι δεν προλαβαίνω στην επόμενη προκήρυξη.. Στην επόμενη που θα ανοίξει και τα προσθέσω, υπάρχει ελπίδα ή είναι άδικος κόπος και χρήματα?

Συναδέλφισσα με κάθε καλή διάθεση πως είναι δυνατόν κάποιος να σου απαντήσει οχι για την επόμενη αλλά για την μεθεπόμενη προκήρυξη; Θα ήταν τελείως στην τύχη οποιαδήποτε έστω και σκέψη για το τι θα γίνει.

9
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2021
« στις: Σεπτέμβριος 07, 2021, 09:08:30 πμ »
Aρα μπορεις να κανεις αιτηση για μεταθεση μολις τελειωσει η πρωτη χρονια και θα πρεπει να κανεις τη οργανικη εκει που θα πας...

Απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ. Όχι μετάθεση.

10
Toν β χρονο διορισμου παιρνει αποσπαση εντός πυσδε; ο νεοδιόριστος;

Το έχουμε συζητήσει εδώ:

https://www.pde.gr/index.php?topic=36119.msg1132437#msg1132437

Μάλλον όπως και της ειδικής έτσι και της γενικής ναι θα μπορούν να πάρουν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ το 2ο χρόνο.

11
Η πρώτη είναι προσωρινή την δεύτερη παίρνεις την οργανική που πρέπει να υπηρετήσεις αλλά μπορείς να κάνεις αίτηση για μετάθεση τον Νοέμβρη του 2022 όσο υπηρετείς την οργανική η οποία θα βγει με την λήξη της υπηρέτησης αν την πήρες ή όχι;

Ναι μπορείς.

12
Τοποθετήσεις / Απ: Τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά
« στις: Σεπτέμβριος 05, 2021, 11:02:01 μμ »
Στη δική μου ΔΔΕ τοποθετηθηκαν οι αναπληρωτες και οι νεοδιοριστοι δεν είχαν κάνει καν αίτηση για τοποθέτηση. Τοποθετηθηκαν αυθαίρετα όπου να 'ναι από τη ΔΔΕ. Τώρα διαμαρτυρονται οι νεοδιοριστοι και ακούγεται ότι θα ξαβαδοθουν όλα τα κενά σε αυτούς και ότι μείνει εν συνεχεία στους αναπληρωτες, αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο γιατί οι τοποθετήσεις αναπληρωτών φέτος έγιναν μέσω οπσυδ. Μπάχαλο.

Επειδή έγιναν μέσω ΟΠΣΥΔ δεν σημαίνει ότι δεν αλλάζουν. Προσωρινές τοποθετήσεις είναι.

13
Ο έχων περισσοτερα μορια στα κοινωνικα κριτηρια Εξ αλλου παντα τα μορια του πινακα ΑΣΕΠ ειτε δια μεσω γραπτου διαγωνισμου ειτε οπως τωρα μετα τον διορισμο στον νομο παυουν να ισχύουν Αυτα εξακολουθουν να ισχυουν μονο σε αναπληρωτες

Αν συγκρίνονται δύο νεοδιόριστοι μεταξύ τους ναι με κοινωνικά. Αν συγκρίνονται ένας νεοδιόριστος με έναν αναπληρωτή προηγείται ο νεοδιόριστος σε κάθε περίπτωση.

14
Στην προκειμένη όμως περίπτωση οι τοποθετήσεις των νεοδιόριστων έγιναν με μόρια που αφορούν μόνο σε κοινωνικά κριτήρια και όχι με τα μόρια του πίνακα των διορισμών.Επομένως ποιος θα προηγείται ; Γιατί μπορεί αυτός που έχει περισσότερα μόρια στον πίνακα να έχει λιγότερα για την τοποθέτηση.

Έχω την εντύπωση πως ο μόνιμος σε κάθε περίπτωση προηγείται. Φυσικά πρέπει να υπάρχει συννενόηση αλλά αν φτάσει σε τέτοιο σημείο διαλέγει πρώτος. Ούτε μπορεί να γίνει μοριακή σύγκριση μεταξύ τους.

Σελίδες: 123 ... 105

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30687
  • Τελευταία: ΠΑΡΗ
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1085585
  • Σύνολο θεμάτων: 18216
  • Σε σύνδεση σήμερα: 512
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 35
Επισκέπτες: 449
Σύνολο: 484

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.096 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.