Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Anemos2017

Σελίδες: 123 ... 124
1
Ασφαλώς και κανένας δεν πιστεύει ότι με τη μασκούλα και το αντισηπτικό είμαστε κομπλέ...!
Όλοι το έχουν πει και το λένε ξεκάθαρα: αποστασιοποίηση και τηλεργασία. Μόνο το Υπουργείο κάνει ότι δεν ακούει και υποκρίνεται πως έχει πράξει το καθήκον του...

Περιέμενα μια σαφή απάντηση στην παρατηρήση που έκανα και όχι μια γενικόλογη απάντηση για την ανεύθυνη στάση πολλών. Τι εννοείς γράφοντας  αποστασιοποίηση και τηλεργασία; Γιατί πριν λίγο καρό λοιδορήθηκε από πολλοίς η ατομική ευθύνη και υπευθυνότητα. Όπως πχ δεν περνάμε με κόκκινο φανάρι, έτσι σεβόμαστε και τα μέτρα ατομικές και κοινωνικές προστασίας έναντι του covid-19.
Η μήπως όχι και πάντα φταίει ο άλλος που είχε πράσινο αλλά δεν πρόσεχε;

2
Ασφαλώς και κανένας δεν πιστεύει ότι με τη μασκούλα και το αντισηπτικό είμαστε κομπλέ...!
Όλοι το έχουν πει και το λένε ξεκάθαρα: αποστασιοποίηση και τηλεργασία. Μόνο το Υπουργείο κάνει ότι δεν ακούει και υποκρίνεται πως έχει πράξει το καθήκον του...
Και ακούτε τι γίνεται ήδη στη Νεάπολη, στην Ελασσόνα, στα Γιάννενα, στην Πέλλα, στη Λάρισα και την Αττική, φυσικά! Το δεύτερο κύμα του ιού επελαύνει και τα κρούσματα μεταξύ μαθητών κι εκπαιδευτικών έχουν πάρει την ανιούσα... Και στο εξωτερικό, στην Ιταλία π.χ. θα αλλάξει η ώρα προσέλευσης των μαθητών κατά 1 ώρα και θα ξεκινήσουν κι απογευματινά μαθήματα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.
Η κατάσταση στη χώρα μας θα χειροτερέψει, όταν σε λίγες μέρες αρχίσουν το κρύο κι οι βροχές κι αναγκαστικά τότε θα κλειστούμε μέσα στις αίθουσες και τα γραφεία...
Ας το πάρουμε απόφαση: θα κολλήσουμε όλοι, αργότερα ή γρηγορότερα... Ας ευχηθούμε να μη χρειαστούμε εντατική, γιατί κι αυτές είναι στα όριά τους...

Δηλαδή προκρίνεις την σύγχρονη  εξ αποσπάσεως διδασκαλεία την οπαία  όμως ΟΛΜΕ και ΔΟΕ απορρίπτουν χωρίς δεύτερη κουβέντα προβάλλοντας διάφορα επιχειρήματα μερικά από τα οποία έχουν βιάση όπως πχ εξοπλισμού μαθητών κλπ. Όσο για τις άλλες χωρείς ας κρατάμε μικρό καλάθι γιατί δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς  λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα με συνθήκες σαν αυτές. Και μην ξεχνάμε τις δραστηριότητες των μαθητών εκτός σχολείου για τις οποίες φυσικά δεν γίνεται ουδεμιά αναφορά και είναι πολύ πιθανόν να μολυνθούν όπως έγινε γνωστό χθες για 14 μαθητές-αθλητές στην Θεσσαλονίκη.
Ας τηρούμε με συνέπεια τα υφιστάμενα μέτρα και ας μην κάνουμε γενικευμένες δυσοίωνες προβλέψεις που δεν προφέρουν παρά μόνο πανικό και αποπροσανατολισμό.

3
Δεν γνωρίζετε ότι στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων δε γίνεται συνέλευση; Είναι εκλογές της διοίκησης και ο ρόλος των αιρετών δεν είναι απλά δημοσίευση καταγγελιών και διαφωνιών.
Μέχρι και το 2002 γινόταν Σάββατο. Η βουλευτής  κ. Γιαννάκου είχε δηλώσει προεκλογικά τότε ότι θα τις επανάφερε το Σάββατο. Έγινε τώρα και καλώς έγινε. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ είναι ανίκανες για σοβαρές και μελετημένες διεκδικήσεις και καλύπτονται πίσω από δωδεκάχρονα και δεκαεξάχρονα,

4
Αλίμονο ον οι επιστήμονες δεν επεξεργάζονταν τα εκάστοτε νέα δεδομένα και δεν τροποποιούσαν τα συμπεράσματα τους, παραμένοντας στα αρχικά. Δεν πιστεύω ότι όταν επισκεπτόμαστε τους ειδικούς γιατρούς για οποιοδήποτε πρόβλημα τους υποδεικνύουμε και τον τρόπο θεραπείας...
Οι επιστήμονες ανταλλάσσουν απόψεις και αρκετές φορές διαφωνούν με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις γνώσεις τους. Οι γονείς, είναι λοιμοξιωλόγοι, είναι επιδημιολόγοι, είναι γενετιστές και παρεμβαίνουν; Ή μήπως διαβάζουν την οποιαδήποτε θεωρία συνωμοσίας και παρεμβαίνουν ως σωτήρες.
Όποιος αρνείται τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας δεν κινδυνεύει μόνο ο ίδιος άλλα και όσοι τον περιβάλλουν.
ΥΓ. Ούτε φοβάμαι την ελευθέρια του λόγου (αφελές το ερώτημα),ούτε είμαι οπαδός συνωμοσιών και κριτής των πάντων, ιδίως επιστημονικών θεμάτων ιατρικής φύσεως.

5
Προβληματισμένοι οι γονείς με την χρήση μάσκας στα σχολεία!

https://www.youtube.com/watch?v=mSss9XVVYHs&feature=emb_title

https://www.youtube.com/watch?v=sAcQeRIn5yg&feature=emb_title

Αφού έχουμε γίνει όλοι επιστήμονες και εδικοί επί παντός επιστητού, κρίνουμε αναξιοπρεπώς τους επιστήμονες που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στη ιατρική ως ανίδεους, ανεύθυνους, ως μπουρδολόγους (sic!) κλπ. Λίγη ντροπή και αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει. Πριν όμως δημοσιευσουμε οτιδήποτε καλό θα ήταν να προσέχουμε και τα σχόλια που το συνοδεύουν πολλά από τα οποία  στους πιο πάνω συνδέσμους είναι απαράδεκτα έως επικίνδυνα.
Να θυμάστε πως γονείς που έχουν επιστημονική άποψη για την ιατρική ενώ δεν είναι, έχουν επιστημονική άποψη και για το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των επκαιδευτικών. Αν δέχεστε άκριτα την παρέμβαση τους για την μάσκα, να δεχθείτε και την άκριτη  παρέμβαση τους στο έργο μας και στην όποια αξιολόγηση μας,αν και όποτε γίνει.
Τα προβλήματα με την μάσκα δεν θα προέλθουν  από τους μαθητές μας και από την υποχρεωτική χρίση, άλλα από την στάση και την καθοδήγηση των γονέων τους, Και αν δεν συνεργαστούν το πρόβλημα θα μετατεθεί σε εμάς τουλάχιστον από υγειονομικής απόψεως, Αρκετά με τους συνωμοσιολόγους και ψευτοεπαναστάτες!

6
Σημαντικές και ενδιαφέρουσες απόψεις και αντιθέσεις μεταξύ επιστημόνων.

29 Αυγούστου 2020 | 08:02

Μαγιορκίνης: “Δεν στηρίζεται επιστημονικά να μειώσουμε τους μαθητές ανά τάξη και να αυξήσουμε τους εκπαιδευτικούς”

Επιστημονικά αντίθετος με τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, εμφανίστηκε κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Υπουργείο Υγείας, ο Καθηγητής Επιδημιολόγιας ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, ερχόμενος σε διάσταση με την επιστημονική άποψη του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, που είχε υποστηρίξει το αντίθετο.

https://www.iatropedia.gr/eidiseis/magiorkinis-den-stirizetai-epistimonika-na-meiosoume-tous-mathites-ana-taksi-kai-na-afksisoume-tous-ekpaideftikous/133918/

7
Συνάδελφοι ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψή του, σε τέτοιες καταστάσεις όμως πρέπει να υπάρχει υπεύθυνη στάση. Πρέπει να σεβόμαστε την άποψη των ειδικών για την μάσκα.

8
Στην χώρα μας η μάσκα είναι υποχρεωτική και το υπουργείο ανέλαβε να την διαθέσει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όλοι μικροί μεγάλοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τις οδηγίες. Όταν για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας απευθυνόμαστε στους γιατρούς υποτίθεται ότι θα εφαρμόσουμε τις οδηγίες τους, διαφορετικά δεν έχει νόημα. Αρκετά με τις συνωμοσίες και τον λαϊκισμό. Τελεία και παύλα.

ΥΓ Για τον αριθμό των μαθητών, αριθμό των εκπαιδευτικών και τις αίθουσες έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος με ευθύνη του υπουργείου.

9
Η Κοινότητα του PDE / Απ: Μουσική (2015 -2020)
« στις: Αύγουστος 24, 2020, 12:31:37 μμ »
+ Γιάννης Πουλόπουλος (1941 - 2020 ) - Ξημερώνει Κυριακή
https://www.youtube.com/watch?v=wlOY8lqyjSo


Γιάννης Πουλόπουλος - Απόψε κάποιος θα χαθει
https://www.youtube.com/watch?v=KYwDRzDAI6A

10
 21/08/2020

Θεοδωρικάκος: Δωρεάν οι μάσκες για τους μαθητές στα σχολεία
«Είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων»    •21/08/2020

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/6560479/theodorikakos-dorean-oi-maskes-gia-toys-mathites-sta-scholeia


Κορονοϊός - Θεοδωρικάκος: Δωρεάν οι μάσκες για όλους τους μαθητές

https://www.enikos.gr/politics/735847/koronoios-theodorikakos-dorean-oi-maskes-gia-olous-tous-mathites

11
Καλό θα ήταν όλοι οι συνάδελφοι που θα μετακινηθούν να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα αυτοπροστασίας μειώνοντάς κατά το δυνατόν  στο ελάχιστο τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Ενήλικες είμαστε, μορφωμένοι είμαστε, στην κοινωνία ζούμε, οδηγίες δίνουμε, κριτική ασκούμε, ας τηρήσουμε τις οδηγίες δεν είναι για τους άλλους άλλα και για εμάς.
Όσο για δηλώσεις του τύπου "δεν είναι και 50 μαθητές μέσα στις σχολικές αίθουσες" καλύτερα να σκέφτονται δυο και τρεις φορές πριν τις εκστομίσουν...ιδίως την παρούσα περίοδο.

Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στα σχολεία τους την Κυριακή 30/8 ή τη Δευτέρα 31/8
Κάποιο λάθος υπάρχει εδώ

12
19.08.2020 - 11:05

Δεν τίθεται θέμα" δωρεάν μάσκας και καμία αλλαγή στις τάξεις-κουτιά με τους 25 μαθητές επειδή "οι χώροι είναι δεδομένοι" σημειώνει η Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/329862_anoigma-sholeion-prosopiko-ergaleio-i-maska-gia-ti-geniki-grammatea-toy

13
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα..

18.08.2020 - 17:31
Οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν: Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν σε πλήρη σύνθεση (με μάσκες για τους μαθητές) και αυξημένα μέτρα προστασίας

Ομόφωνη απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου με όλους τους μαθητές στις τάξεις αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας και διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες, έλαβε πριν από λίγο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/329831_oi-loimoxiologoi-apofasisan-ta-sholeia-tha-epanaleitoyrgisoyn-se-pliri-synthesiΣτην Α/θμια και Β/μια εκπαίδευση υπηρετούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί που διατίθενται έως και σε πέντε (05) σχολεία. με ο,τι αυτό συνεπάγεται  για την διάδοση ή μη του ιού, και τα διαφορετικά διαλείμματα κλπ  που προτείνονται σήμερα από την επιτροπή και το υπουργείο για την λειτουργία των σχολικών μονάδων.

14
Το γεγονός ότι το δεύτερο γράμμα στον τίτλο  ΟΛΜΕ  σημαίνει λ ε ι τ ο υ ρ γ ο ί / λ ε ι τ ο ύ ρ γ η μ α δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα ούτε να διεκδικούμε καλύτερους όρους εργασίας, ούτε μας υποχρεώνει να διδάσκουμε καθημερινά σε εθελοντική βάση. Ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρέωση, διαθέτεις κάποιο μέρος από το περίσσευμα του  χρόνου σου και όταν φυσικά μπορείς. Όλοι λοιπόν οι εμπλεκόμενοι στον χώρο της εκπαίδευσης θα έπρεπε να έχουν ήδη εκπονήσει τα απαραίτητα σενάρια που θα εφαρμόσουν ανάλογα με την πορεία της επιδημίας. Από εκεί και πέρα ο καθένας θα κάνει το καθήκον του όσο καλύτερα μπορεί και όπου χρειαστεί θα προσφέρει  κάτι παραπάνω όπου και όπως είναι δυνατόν.
Δικαιολογίες δεν υπάρχουν πλέον και ούτε τα πάντα θα επαφίενται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

YΓ. Όποιος, για τους δικούς του λόγους, δεν προσφέρει εθελοντική εργασία στερείται ηθικών ερεισμάτων;

Σελίδες: 123 ... 124

Pde.gr, © 2005 - 2020

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30016
  • Τελευταία: dam92
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1039321
  • Σύνολο θεμάτων: 17782
  • Σε σύνδεση σήμερα: 467
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 5
Επισκέπτες: 366
Σύνολο: 371

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.1 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.