Σύνολο ψηφοφόρων: 153
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: LK στις Φεβρουαρίου 05, 2009, 12:18:01 pmήταν απαρέδεκτο να μας βάλουν και κάτι τέτοιο μετά από δύο σχέδια. Συγγνώμη, αλλά εγώ στις εργασίες δεν πρόλαβα να γράψω και τους άξονες των απαντήσεων, αλλά είπα ότι θα πρέπει να στηριχθούν στη διδασκαλία και τα παραθέματα. Αν είχα χρόνο, θα το έγραφα, αλλά ο χρόνος τελείωνε. Ήταν απαράδεκτο! Και κάτι άλλο. Έχεις δίκιο. Και εγώ είχα πρόβλημα χρόνου και δεν πρόλαβα να γράψω όσα ήθελα. Ευελπιστώ όμως ότι όλα θα πάνω καλυτέρα από την προηγούμενη φορά που έδωσα αρχαία. Τότε απάντησα σα γνωστικό (το οποίο ήξερα πολύ καλά) καθώς δεν έλεγε ούτε καν "να αξιοποιήσετε διδακτικά" και έχασα το διορισμό εξαιτίας της διδακτικής. Γι΄αυτό απογοητεύτηκα και αποφάσισα φέτος να δώσω ιστορία. Ελπίζω να έκανα καλά.
ήταν απαρέδεκτο να μας βάλουν και κάτι τέτοιο μετά από δύο σχέδια. Συγγνώμη, αλλά εγώ στις εργασίες δεν πρόλαβα να γράψω και τους άξονες των απαντήσεων, αλλά είπα ότι θα πρέπει να στηριχθούν στη διδασκαλία και τα παραθέματα. Αν είχα χρόνο, θα το έγραφα, αλλά ο χρόνος τελείωνε. Ήταν απαράδεκτο! Και κάτι άλλο.
Παράθεση από: swtia στις Φεβρουαρίου 04, 2009, 12:20:00 amΠαράθεση από: Νίκος στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 11:00:36 pmΠαράθεση από: LEYKOTHEA στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 06:23:55 pmΠαράθεση από: Nepheli στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 05:09:11 pmΔεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή τη συζήτηση για το θέμα του Πλάτωνα. Από τη στιγμή που το χωρίο ήταν εντός της ύλης, αν κάποιος το είχε μελετήσει, σαφώς και θα έπρεπε να έχει αναζητήσει σε ποιο χωρίο του Ομήρου παραπέμπει. Στην τελική έχουμε στη διάθεσή μας τρία αντικείμενα για να επιλέξουμε. Κι εγώ προετοιμασμένη για διδακτική αρχαίων ήμουν, αλλά επειδή είχα διαβάσει μόνο τα αποσπάσματα του σχολικού βιβλίου, κατέληξα να γράψω νέα.ΕΠΡΕΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΙΧΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥς 20000 ΣΤΙΧΟΥς ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ;;;ΔΕ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ !Δυστυχώς όμως έτσι είναι!δεν χρειαζοταν να αναζητησουμε στα ομηρικα επη. οποιαδηποτε ερμηνευτικη εκδοση τυπου γεωργουλης, σκουτεροπουλος, το ανεφερε. δεν λεω οτι ηταν καλο που το εβαλαν απλα οτι υπηρχε.Με κάλυψε η swtia... Στο πανεπιστήμιο μας έμαθαν να αξιοποιούμε και τη βιβλιογραφία που έχουμε στη διάθεσή μας. Κι ας μην αδικούμε τους συναδέλφους μας που είχαν διαβάσει τόσο και έτσι που κατάφεραν να απαντήσουν στο θέμα (γιατί υπήρχαν άνθρωποι ποιυ γνώριζαν το θέμα). Φανταστείτε πως ακούγονται σε αυτούς τα σενάρια περί ακύρωσης του θέματος! Δεν έχω να πω κάτι άλλο, γιατί μάλλον για άλλα μια φορά απ' ότι καταλαβαίνω τα πνεύματα οξύνονται όταν δεν μας αρέσει αυτό που ακούμε...
Παράθεση από: Νίκος στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 11:00:36 pmΠαράθεση από: LEYKOTHEA στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 06:23:55 pmΠαράθεση από: Nepheli στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 05:09:11 pmΔεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή τη συζήτηση για το θέμα του Πλάτωνα. Από τη στιγμή που το χωρίο ήταν εντός της ύλης, αν κάποιος το είχε μελετήσει, σαφώς και θα έπρεπε να έχει αναζητήσει σε ποιο χωρίο του Ομήρου παραπέμπει. Στην τελική έχουμε στη διάθεσή μας τρία αντικείμενα για να επιλέξουμε. Κι εγώ προετοιμασμένη για διδακτική αρχαίων ήμουν, αλλά επειδή είχα διαβάσει μόνο τα αποσπάσματα του σχολικού βιβλίου, κατέληξα να γράψω νέα.ΕΠΡΕΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΙΧΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥς 20000 ΣΤΙΧΟΥς ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ;;;ΔΕ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ !Δυστυχώς όμως έτσι είναι!δεν χρειαζοταν να αναζητησουμε στα ομηρικα επη. οποιαδηποτε ερμηνευτικη εκδοση τυπου γεωργουλης, σκουτεροπουλος, το ανεφερε. δεν λεω οτι ηταν καλο που το εβαλαν απλα οτι υπηρχε.
Παράθεση από: LEYKOTHEA στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 06:23:55 pmΠαράθεση από: Nepheli στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 05:09:11 pmΔεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή τη συζήτηση για το θέμα του Πλάτωνα. Από τη στιγμή που το χωρίο ήταν εντός της ύλης, αν κάποιος το είχε μελετήσει, σαφώς και θα έπρεπε να έχει αναζητήσει σε ποιο χωρίο του Ομήρου παραπέμπει. Στην τελική έχουμε στη διάθεσή μας τρία αντικείμενα για να επιλέξουμε. Κι εγώ προετοιμασμένη για διδακτική αρχαίων ήμουν, αλλά επειδή είχα διαβάσει μόνο τα αποσπάσματα του σχολικού βιβλίου, κατέληξα να γράψω νέα.ΕΠΡΕΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΙΧΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥς 20000 ΣΤΙΧΟΥς ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ;;;ΔΕ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ !Δυστυχώς όμως έτσι είναι!
Παράθεση από: Nepheli στις Φεβρουαρίου 03, 2009, 05:09:11 pmΔεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή τη συζήτηση για το θέμα του Πλάτωνα. Από τη στιγμή που το χωρίο ήταν εντός της ύλης, αν κάποιος το είχε μελετήσει, σαφώς και θα έπρεπε να έχει αναζητήσει σε ποιο χωρίο του Ομήρου παραπέμπει. Στην τελική έχουμε στη διάθεσή μας τρία αντικείμενα για να επιλέξουμε. Κι εγώ προετοιμασμένη για διδακτική αρχαίων ήμουν, αλλά επειδή είχα διαβάσει μόνο τα αποσπάσματα του σχολικού βιβλίου, κατέληξα να γράψω νέα.ΕΠΡΕΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΙΧΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥς 20000 ΣΤΙΧΟΥς ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ;;;ΔΕ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ !
Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή τη συζήτηση για το θέμα του Πλάτωνα. Από τη στιγμή που το χωρίο ήταν εντός της ύλης, αν κάποιος το είχε μελετήσει, σαφώς και θα έπρεπε να έχει αναζητήσει σε ποιο χωρίο του Ομήρου παραπέμπει. Στην τελική έχουμε στη διάθεσή μας τρία αντικείμενα για να επιλέξουμε. Κι εγώ προετοιμασμένη για διδακτική αρχαίων ήμουν, αλλά επειδή είχα διαβάσει μόνο τα αποσπάσματα του σχολικού βιβλίου, κατέληξα να γράψω νέα.
Σχετικά με το αν ήθελαν ή όχι project στην Ιστορία:Με το που πρωτοδιάβασα τα θέματα, αμέσως σκέφτηκα κι εγώ " project!" και άρχισα κιόλας να σκέφτομαι πώς θα χωρίσω τις ομάδες, τί βιβλιογραφικές παραπομπές θα δώσω κτλ. Αφού όμως ολοκλήρωσα το πρώτο σχέδιο μαθήματος κατάλαβα ότι δεν προλάβαινα με τίποτα να οργανώσω όπως θα ήθελα και τα δεύτερα ερωτήματα, και απλά ενέταξα τις εργασίες στο στάδιο της εμπέδωσης/αξιολόγησης (Φίλη μου που είχε κάνει το ίδιο πέρσυ είχε γράψει 90!)Σκέφτομαι λοιπόν μήπως δε ζητούσαν project,για δύο λόγους: 1) γιατί μου φαίνεται εντελώς άστοχο να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις 3 διδακτικές. Δηλ. στην Ιστορία θα ήταν περίπου σα να γράφουμε 4 θέματα, όταν οι υπόλοιποι έγραφαν 2!και 2) ένα project δε θα έπρεπε να βασίζεται σε πολύ μεγαλύτερη ύλη; Εφόσον δηλ. ζητούσαν εργασίες με βάση το συγκεκριμένο μάθημα που κάλυπτε μια διδακτική ώρα μόνο, πόσο διαφορετικές εργασίες μπορούσες να βάλεις στην κάθε ομάδα και πόσες υποκατηγοριές να έχει κάθε θέμα ώστε να μη δουλέψουν όλα τα μέλη της ομάδας ακριβώς πάνω στο ίδιο
Παράθεση από: yotar στις Φεβρουαρίου 05, 2009, 05:34:08 pmΣχετικά με το αν ήθελαν ή όχι project στην Ιστορία:Με το που πρωτοδιάβασα τα θέματα, αμέσως σκέφτηκα κι εγώ " project!" και άρχισα κιόλας να σκέφτομαι πώς θα χωρίσω τις ομάδες, τί βιβλιογραφικές παραπομπές θα δώσω κτλ. Αφού όμως ολοκλήρωσα το πρώτο σχέδιο μαθήματος κατάλαβα ότι δεν προλάβαινα με τίποτα να οργανώσω όπως θα ήθελα και τα δεύτερα ερωτήματα, και απλά ενέταξα τις εργασίες στο στάδιο της εμπέδωσης/αξιολόγησης (Φίλη μου που είχε κάνει το ίδιο πέρσυ είχε γράψει 90!)Σκέφτομαι λοιπόν μήπως δε ζητούσαν project,για δύο λόγους: 1) γιατί μου φαίνεται εντελώς άστοχο να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις 3 διδακτικές. Δηλ. στην Ιστορία θα ήταν περίπου σα να γράφουμε 4 θέματα, όταν οι υπόλοιποι έγραφαν 2!και 2) ένα project δε θα έπρεπε να βασίζεται σε πολύ μεγαλύτερη ύλη; Εφόσον δηλ. ζητούσαν εργασίες με βάση το συγκεκριμένο μάθημα που κάλυπτε μια διδακτική ώρα μόνο, πόσο διαφορετικές εργασίες μπορούσες να βάλεις στην κάθε ομάδα και πόσες υποκατηγοριές να έχει κάθε θέμα ώστε να μη δουλέψουν όλα τα μέλη της ομάδας ακριβώς πάνω στο ίδιο Μου έφτιαξες το κέφι με αυτό που μου είπες. Έτσι, το έκανα και εγώ. Επειδή δεν προλάβαινα με τίποτα, έγραψα στο στάδιο της εμπέδωσης ότι θα αναθέσω εργασίες για το σπίτι, οι οποίες θα αναλυθούν στο δεύτερο ερώτημα. Μετά, πάλι επειδή δεν προλάβαινα, έδωσα θέματα, που στηρίζονταν στους διδακτικούς στόχους και έβγαινε η απάντηση μέσα από τη διδασκαλία και τους έγραψα ότι πρέπει να κινηθούν οι μαθητές σε αυτά τα πλαίσια και να βασιστούν στο απόσπασμα. Φυσικά, δεν ανέφερα πουθενά για Project, γιατί ήθελε μεγαλύτερη ανάλυση και δε μου το ζητούσαν. Πάντως, να ξέρετε ότι μεγάλο ποσοστό έχει αναφέρει τη λέξη Project. Συνεπώς, θέλω και εγώ 90!!!!! Πλάκα κάνω. Με ένα 60 μια χαρά είμαι. Αν θελουν να μου δώσουν και κάτι παραπάνω, γιατί όχι
Δε σχολιάσαμε καθόλου την ψηφοφορία, πρώτη φορά σχεδόν μοιράζονται οι υποψήφιοι στις Διδακτικές...και πρώτη φορά τέτοια προτίμηση στην Ιστορία, ε;
Παράθεση από: LK στις Φεβρουαρίου 05, 2009, 05:43:50 pmΠαράθεση από: yotar στις Φεβρουαρίου 05, 2009, 05:34:08 pmΣχετικά με το αν ήθελαν ή όχι project στην Ιστορία:Με το που πρωτοδιάβασα τα θέματα, αμέσως σκέφτηκα κι εγώ " project!" και άρχισα κιόλας να σκέφτομαι πώς θα χωρίσω τις ομάδες, τί βιβλιογραφικές παραπομπές θα δώσω κτλ. Αφού όμως ολοκλήρωσα το πρώτο σχέδιο μαθήματος κατάλαβα ότι δεν προλάβαινα με τίποτα να οργανώσω όπως θα ήθελα και τα δεύτερα ερωτήματα, και απλά ενέταξα τις εργασίες στο στάδιο της εμπέδωσης/αξιολόγησης (Φίλη μου που είχε κάνει το ίδιο πέρσυ είχε γράψει 90!)Σκέφτομαι λοιπόν μήπως δε ζητούσαν project,για δύο λόγους: 1) γιατί μου φαίνεται εντελώς άστοχο να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις 3 διδακτικές. Δηλ. στην Ιστορία θα ήταν περίπου σα να γράφουμε 4 θέματα, όταν οι υπόλοιποι έγραφαν 2!και 2) ένα project δε θα έπρεπε να βασίζεται σε πολύ μεγαλύτερη ύλη; Εφόσον δηλ. ζητούσαν εργασίες με βάση το συγκεκριμένο μάθημα που κάλυπτε μια διδακτική ώρα μόνο, πόσο διαφορετικές εργασίες μπορούσες να βάλεις στην κάθε ομάδα και πόσες υποκατηγοριές να έχει κάθε θέμα ώστε να μη δουλέψουν όλα τα μέλη της ομάδας ακριβώς πάνω στο ίδιο Μου έφτιαξες το κέφι με αυτό που μου είπες. Έτσι, το έκανα και εγώ. Επειδή δεν προλάβαινα με τίποτα, έγραψα στο στάδιο της εμπέδωσης ότι θα αναθέσω εργασίες για το σπίτι, οι οποίες θα αναλυθούν στο δεύτερο ερώτημα. Μετά, πάλι επειδή δεν προλάβαινα, έδωσα θέματα, που στηρίζονταν στους διδακτικούς στόχους και έβγαινε η απάντηση μέσα από τη διδασκαλία και τους έγραψα ότι πρέπει να κινηθούν οι μαθητές σε αυτά τα πλαίσια και να βασιστούν στο απόσπασμα. Φυσικά, δεν ανέφερα πουθενά για Project, γιατί ήθελε μεγαλύτερη ανάλυση και δε μου το ζητούσαν. Πάντως, να ξέρετε ότι μεγάλο ποσοστό έχει αναφέρει τη λέξη Project. Συνεπώς, θέλω και εγώ 90!!!!! Πλάκα κάνω. Με ένα 60 μια χαρά είμαι. Αν θελουν να μου δώσουν και κάτι παραπάνω, γιατί όχιΜε 60 στην διδακτική δεν διορίζεσαι ούτε ωρομίσθιος!