0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: marianV στις Φεβρουαρίου 18, 2009, 04:55:53 pm Τα δικά μας τα παιδιά θέλουμε να μας φοβούνται;; Αυτό είναι το ζητούμενο; Να μας φοβούνται ή να μας εμπιστεύονται; συμφωνώ μαζί σουόμως παρατηρώ καθημερινά ότι τα παιδιά μαθαίνουν από τους άλλους καθηγητές να υποτάσσονται μόνο στον φόβο και όταν έρθω εγώ να τους εμπνεύσω εμπιστοσύνη και όχι φόβο επειδή ακριβώς δεν έχουν δει πουθενά αυτή την εμπιστοσύνη στον κόσμο μας παρερμηνεύουν την στάση μου και την εκλαμβάνουν ως αδυναμίααυτό με προβληματίζει σοβαράαλλά τα παλεύω θα ήθελα τουλάχιστον να δούν και την άλλη πλευράο κόσμος δεν είναι μόνο η πάλη του ισχυρού
Τα δικά μας τα παιδιά θέλουμε να μας φοβούνται;; Αυτό είναι το ζητούμενο; Να μας φοβούνται ή να μας εμπιστεύονται;
Παράθεση από: aeee στις Φεβρουαρίου 18, 2009, 06:39:07 pmΠαράθεση από: marianV στις Φεβρουαρίου 18, 2009, 04:55:53 pm Τα δικά μας τα παιδιά θέλουμε να μας φοβούνται;; Αυτό είναι το ζητούμενο; Να μας φοβούνται ή να μας εμπιστεύονται; συμφωνώ μαζί σουόμως παρατηρώ καθημερινά ότι τα παιδιά μαθαίνουν από τους άλλους καθηγητές να υποτάσσονται μόνο στον φόβο και όταν έρθω εγώ να τους εμπνεύσω εμπιστοσύνη και όχι φόβο επειδή ακριβώς δεν έχουν δει πουθενά αυτή την εμπιστοσύνη στον κόσμο μας παρερμηνεύουν την στάση μου και την εκλαμβάνουν ως αδυναμίααυτό με προβληματίζει σοβαράαλλά τα παλεύω θα ήθελα τουλάχιστον να δούν και την άλλη πλευράο κόσμος δεν είναι μόνο η πάλη του ισχυρού έχεις δίκιο και αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί. Έίμαστε διαφορέτικές προσωπικότητες και επομένως προσεγγίζουμε διαφορετικά τα παιδιά, όμως δεν μπορούμε με την παραμικρή δυσκολία να καταφύγουμε στον εκφοβισμό. Είδες τι γράφεις; Εσύ προσπαθείς, αλλα ουσιαστικά σε σαμποτάρουν άλλοι. Πρέπει να το καταλάβουμε ολοι αυτό και επιτέλους να δουλέψουμε πιο "συνεργατικά"
Παράθεση από: marianV στις Φεβρουαρίου 19, 2009, 10:49:40 amΠαράθεση από: aeee στις Φεβρουαρίου 18, 2009, 06:39:07 pmΠαράθεση από: marianV στις Φεβρουαρίου 18, 2009, 04:55:53 pm Τα δικά μας τα παιδιά θέλουμε να μας φοβούνται;; Αυτό είναι το ζητούμενο; Να μας φοβούνται ή να μας εμπιστεύονται; συμφωνώ μαζί σουόμως παρατηρώ καθημερινά ότι τα παιδιά μαθαίνουν από τους άλλους καθηγητές να υποτάσσονται μόνο στον φόβο και όταν έρθω εγώ να τους εμπνεύσω εμπιστοσύνη και όχι φόβο επειδή ακριβώς δεν έχουν δει πουθενά αυτή την εμπιστοσύνη στον κόσμο μας παρερμηνεύουν την στάση μου και την εκλαμβάνουν ως αδυναμίααυτό με προβληματίζει σοβαράαλλά τα παλεύω θα ήθελα τουλάχιστον να δούν και την άλλη πλευράο κόσμος δεν είναι μόνο η πάλη του ισχυρού έχεις δίκιο και αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί. Έίμαστε διαφορέτικές προσωπικότητες και επομένως προσεγγίζουμε διαφορετικά τα παιδιά, όμως δεν μπορούμε με την παραμικρή δυσκολία να καταφύγουμε στον εκφοβισμό. Είδες τι γράφεις; Εσύ προσπαθείς, αλλα ουσιαστικά σε σαμποτάρουν άλλοι. Πρέπει να το καταλάβουμε ολοι αυτό και επιτέλους να δουλέψουμε πιο "συνεργατικά"πολύ καλή η παρατήρησή σου, ομολογώ δεν το είχα σκεφτεί, εάν όλοι οι καθηγητές είχαμε την ίδια στάση τα παιδιά δεν θα ήταν σε σύγχυση... γι' αυτό αντιδρούν έτσι..... δεν θα έπρεπε να υπάχρουν σεμινάρια υποχρεωτικά προς τους καθηγητές ανά τακτά διαστήματα;;; σχετικά με ψυχολογία, διαχείρηση τάξης....;; αλλά που ;;;;; ο κάθε καθηγητής βγάζει ολά τα απωθημένα του πάνω στα παιδιά... το έχω δει...
Αν η δουλειά μας ήταν εύκολη , δεν θα μας έδινε το κράτος 1200 ευρώ επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ! Μπάμπης