0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Από μικρή είχα το «μην κάνεις ότι δεν σου αρέσει να σου κάνουν».
Διαβάζω με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον όσα γράφετε σε αυτήν την στήλη.Θέλω να σας προτείνω ένα βιβλίο, που δεν έχει ίσως άμεση σχέση, αλλά μπορεί να απαντήσει ουσιαστικά σε όσα εδώ συζητούνται. Αν βρείτε λίγο χρόνο, κοιτάξτε το: Natacha Polony, Τα χαμένα παιδιά μας, εκδόσεις Πόλις. Σας υπόσχομαι ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα 'κλασικά' ψυχοπαιδαγωγικά βιβλία.
maryk με πολυ ευκολια λες οτι η καθηγητρια δεν μπορεσε να κανει τα παιδια να προσεξουν και να μη κανουν φασαρια..
Φαίνεται λίγο αστείο οταν κάποιοι κρίνουν με ευκολία την προσπάθεια διαχείρησης προβλημάτων απο συναδέλφους , οταν οι ίδιοι δεν έχουν βρεθεί στην ίδια θέση .
Καλημέρα,Θέλω να θέσω μια ερώτηση- σχόλιο.. Όταν έχουμε συνήθως ένα ζήτημα σε κάποια σχέση (είτε εργασιακή, είτε προσωπική κτλ) συνήθως σε ποιους απευθυνόμαστε για να το συζητήσουμε ή να ζητήσουμε μια γνώμη? Μέχρι τώρα προσωπικά έχω αντιληφθεί ότι απευθυνόμαστε σε κάποιον τρίτο που είναι απ’ «έξω από τον χορό» δηλαδή, κάποιον που δεν βιώνει το ίδιο ζήτημα ή δεν εμπλέκεται σε αυτό Ο πρώτος προφανής λόγος είναι διότι θέλουμε ο τρίτος να έχει μια κάποια απόσταση από αυτό και να μπορεί να κρίνει χωρίς προκατάληψη ή τη συναισθηματική φόρτιση που σίγουρα έχουν τα εμπλεκόμενα μέρη. Ο δεύτερος και πραγματικός λόγος είναι γιατί είναι πολύ δύσκολο τα εμπλεκόμενα μέρη να αποστασιοποιηθούν από το ζήτημα που τους απασχολεί και να ασκήσουν ουσιαστική αυτοκριτική και να στήσουν πραγματικό διάλογο. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιος που είναι «εκτός» δεν νομιμοποιείται ή ακυρώνεται η άποψη του όταν αυτή δεν είναι η αναμενόμενη ή η επιθυμητή από εμάς?Διάλογος μέχρι σήμερα νόμιζα ότι είναι η συνεχής ανταλλαγή απόψεων για την εξομάλυνση διαφορών, για την εξεύρεση κοινών αποδεκτών λύσεων. Γιατί όμως κάθε φορά που «στήνουμε» ένα διάλογο ψάχνουμε να βρούμε μόνο τα μη κοινά σημεία?
Το πρόβλημα για μένα δεν είναι κατά πόσο ενδιαφέρει τον μαθητή το μάθημα (παίζει έναν ρόλο αλλά όχι τον κύριο) αλλά τι σεβασμό έχει στον άνθρωπο. Και λέω στον άνθρωπο γιατί εκεί έγκειται το πρόβλημα. Τα δικά μου παιδιά σας είπα είναι μεγάλα και παρακολουθούν μια ειδικότητα την οποία και διάλεξαν. Και πάλι υπάρχει πρόβλημα. Καταλαβαίνω λοιπόν αν είναι έτσι τα 20χρονα τι γίνεται με τα 15χρονα. Το θέμα σεβασμός. Είναι προσωπική παρατήρηση. Εμένα πχ δεν με ενδιέφεραν τα μαθηματικά. Και ούτε ήμουν καλή μαθήτρια σε αυτά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έκανα φασαρία. Άφηνα τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του.
1. Αλλά ας δούμε και την άποψη των παιδιών που θέλουν να μάθουν,που θέλουν να φύγουν από την κοινωνία του σχολείου και να πούν "πηρα πράγματα",που έχουν ως στόχο να θέσουν γερές βάσεις για μεταλυκειακές σπουδέ...Έχουμε το δικαίωμα να στερήσουμε από αυτά τα παιδιά τη γνώση απλά γιατί δεν θεωρούμε εύκολο να κάνουμε τα παιδιά να προσέξουν;2. Και θα σας φέρω ένα παράδειγμα από δυο γνωστούς μου που βρέθηκαν σε αντίστοιχη θέση.Άρχισαν να δέχονται επισκέψεις και μομφές από γονείς συνεπών μαθητών για το ότι το παιδί τους δεν μπορούσε να παρακολουθήσει μάθημα.Τί είναι λοιπόν πιο εύκολο;;;;;;;;
2. Οι καλοί μαθητές και εμένα μου εχουν γκρινιάξει για φασαρία συμμαθητών τους . Μπορούμε όμως να βγάζουμε συγκεκριμμένα άτομα που μονίμως δημιουργούν πρόβλημα και σε όλα τα μαθήματα συνέχεια έξω ? Και είναι παιδιά με πολλά προβλήματα στο σπίτι ..... κουβαλάνε και αυτά το φορτίο τους .