0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
καλησπερα. προφανως συναδελφε εισαι μαθηματικος.(?) αλλα δεν λυνονται ολα τα προβληματα με μαθηματικες πραξεις. οι συμβουλες που δινει ς καλες αλλα σχεδον αυτονοητες & δυστυχως οχι πανακεια στα προβληματα συμπεριφορας. Μερικα απαιτουν & πιο προσωπικη επαφη με τους μαθητες
Η τελευταία τους ευκαιρία να πάρουν απολυτήριο γυμνασίου - ελάχιστο εφόδιο για τη ζωή τους - είναι στο εσπερινό. Το μόνο δίλημμα είναι: πρέπει να τους το "χαρίσουμε", κάνοντας τα στραβά μάτια ή αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να αναταπεξέλθουν λόγω ειδικών δυσκολιών και ανυπαρξίας καταλληλότερου περιβάλλοντος; ή πρέπει να τους "κόψουμε" κι εμείς, όπως οι συνάδελφοι του πρωινού; Η γνώμη σας;
Παράθεση από: spaceoddity στις Ιανουαρίου 20, 2007, 03:50:39 pm ...............Το κόλπο της προσποίησης δυσλεξίας είναι νομίζω γνωστό και πόσες ακόμη μπαγαποντιές που φτάνουν στα αυτιά μας κάθε μέρα Από όσο ξέρω lio η δυσλεξία είναι κάτι που μπορεί να διαγνωστεί και να διαπιστωθεί. Δεν είναι κάτι που μπορείς να προσποιηθείς ότι το χεις. Δεν είναι μια πρακτική που μπορείς να υιοθετήσεις για να αποφύγεις κάτι π.χ το παίζω τρελός για να μην πάω φαντάρος...ή για να μπείς σε μια ομάδα προνομιούχων.Δεν μπορώ να ξέρω τι γνωρίζεις για τη δυσλεξία άλλα δες αν θές στην παρακάτω διεύθυνση http://www.e-nter.net/edu.html.Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατι είσαι τόσο αφοριστικός και με τους ανθρώπους που έχουν κάποιο πρόβλημα? Γιατί τους κατάσεις στους μπαγαποντιδες? Γιατί τους μετατρέπεις σε συνομώτες και πανούργους?Άλλωστε, οι δυσλεκτικοί δεν απαλάσονται των εξετάσεων ούτε προβιβάζονται ως επιβράβευση της δυσλεξίας τους. Υποβάλονται σε άλλου είδους εξετάσεις από ότι οι υπόλοιποι μαθητές."Οι διευκολύνσεις των δυσλεξικών μαθητών δεν αποτελούν προνομιακή μεταχείριση αλλά νόμιμο δικαίωμα που παρέχει η ίδια η Πολιτεία" Και υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για το πως πρέπει να γίνει η εξέταση τους ανάλογα με τις με διαγνωσμένες ειδικές μαθησιακές ανάγκες των μαθητών. Εντάξει δεν ζούμε σε ένα "κόσμο όμορφο και αγγελικά πλασμένο" που λέει και ο ποιητής αλλά, ας είμαστε λίγο πιο ήπιοι βρε παιδιά οι μαθητές σας δεν είναι οι αντιπαλοί σας
...............Το κόλπο της προσποίησης δυσλεξίας είναι νομίζω γνωστό και πόσες ακόμη μπαγαποντιές που φτάνουν στα αυτιά μας κάθε μέρα
Από όσο ξέρω lio η δυσλεξία είναι κάτι που μπορεί να διαγνωστεί και να διαπιστωθεί. Δεν είναι κάτι που μπορείς να προσποιηθείς ότι το χεις. Δεν είναι μια πρακτική που μπορείς να υιοθετήσεις για να αποφύγεις κάτι π.χ το παίζω τρελός για να μην πάω φαντάρος...ή για να μπείς σε μια ομάδα προνομιούχων.Δεν μπορώ να ξέρω τι γνωρίζεις για τη δυσλεξία άλλα δες αν θές στην παρακάτω διεύθυνση http://www.e-nter.net/edu.html.
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατι είσαι τόσο αφοριστικός και με τους ανθρώπους που έχουν κάποιο πρόβλημα? Γιατί τους κατάσεις στους μπαγαποντιδες? Γιατί τους μετατρέπεις σε συνομώτες και πανούργους?
Άλλωστε, οι δυσλεκτικοί δεν απαλάσονται των εξετάσεων ούτε προβιβάζονται ως επιβράβευση της δυσλεξίας τους. Υποβάλονται σε άλλου είδους εξετάσεις από ότι οι υπόλοιποι μαθητές."Οι διευκολύνσεις των δυσλεξικών μαθητών δεν αποτελούν προνομιακή μεταχείριση αλλά νόμιμο δικαίωμα που παρέχει η ίδια η Πολιτεία" Και υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για το πως πρέπει να γίνει η εξέταση τους ανάλογα με τις με διαγνωσμένες ειδικές μαθησιακές ανάγκες των μαθητών. Εντάξει δεν ζούμε σε ένα "κόσμο όμορφο και αγγελικά πλασμένο" που λέει και ο ποιητής αλλά, ας είμαστε λίγο πιο ήπιοι βρε παιδιά οι μαθητές σας δεν είναι οι αντιπαλοί σας