0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: julie9 στις Μαρτίου 27, 2009, 09:59:33 pm :)γεια σας, είμαι νεο μέλος και παρακολουθώ αρκετο καιρο αυτή την συζητηση.Είμαι αναπληρωτρια φετος και σε μια συζητηση με την σχολική μας σύμβουλο, η οποία γνωρίζει πολύ καλα τα θέματα του ασεπ, μας είπε σχετικα με την δραστηριότητα εναλλαγής μέρας - νύχτας οτι όλες οι δραστηριοτητες απο όλα σχεδόν τα γνωστικά αντικείμενα του ΔΕΠΠΣ είναι σωστες εκτος απο εκεινες που εχουν σχεδιαστεί με βάση την Γλώσσα-προφορική επικοινωνια. Με αλλα λόγια δεν ηταν στόχος η προφορική επικοινωνία και η παραγωγή λόγου.Αντιθέτως οι φυσικές επιστήμες(πείραμα),η δραματοποίηση, τα εικαστικα θεωρούνται οι ενδεικνυόμενες δραστηριότητες για τα αλλοδαπα παιδια στα πλαισια της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, οπως αναφερθηκε και προηγουμένως απο τις συναδελφους.
:)γεια σας, είμαι νεο μέλος και παρακολουθώ αρκετο καιρο αυτή την συζητηση.Είμαι αναπληρωτρια φετος και σε μια συζητηση με την σχολική μας σύμβουλο, η οποία γνωρίζει πολύ καλα τα θέματα του ασεπ, μας είπε σχετικα με την δραστηριότητα εναλλαγής μέρας - νύχτας οτι όλες οι δραστηριοτητες απο όλα σχεδόν τα γνωστικά αντικείμενα του ΔΕΠΠΣ είναι σωστες εκτος απο εκεινες που εχουν σχεδιαστεί με βάση την Γλώσσα-προφορική επικοινωνια. Με αλλα λόγια δεν ηταν στόχος η προφορική επικοινωνία και η παραγωγή λόγου.Αντιθέτως οι φυσικές επιστήμες(πείραμα),η δραματοποίηση, τα εικαστικα θεωρούνται οι ενδεικνυόμενες δραστηριότητες για τα αλλοδαπα παιδια στα πλαισια της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, οπως αναφερθηκε και προηγουμένως απο τις συναδελφους.
Δεν χρειαζόμαστε λύπηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ???Ήμαρτονόποιος την χρειάζεται δεν είναι άξιος για το επαγγελμα!ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ θέλουμε ουχί των κόπων μας, αλλα της πληρότητάς μας ως εκπαιδευτικοι εαν και εφόσον την έχουμε
Συμφωνώ απόλυτα.Πριν καιρό μίλησα με τον υπεύθυνο του Παν/μίου που είχα στις πρακτικές γιατί είχα μπερδευτεί με το όλο θέμα του ΔΕΠΠΣ KAI μου είχε πεί ότι το κλειδί είναι να προσεγγίσουμε οτιδήποτε μας δωθεί διαθεματικά.Αυτή είναι η υπάρχουσα λογική σύμφωνα με το αναλυτικό οπότε μου φαίνεται λιγότερο σωστό να παραθέσεις μία απλή μεμονομένη δραστηριότητα Φ.Ε ή γλώσσας ή οτιδήποτε άλλο.Τι να πώ!Θα δείξει.Πάντως πιστεύω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει ο τρόπος που δικαιολογήσαμε τη δραστηριότητα.Από κει και πέρα ας μας λυπηθούν, ας λυπηθούν και τον κόπο που κάναμε...
Παράθεση από: xionati στις Μαρτίου 31, 2009, 01:35:51 pmΣυμφωνώ απόλυτα.Πριν καιρό μίλησα με τον υπεύθυνο του Παν/μίου που είχα στις πρακτικές γιατί είχα μπερδευτεί με το όλο θέμα του ΔΕΠΠΣ KAI μου είχε πεί ότι το κλειδί είναι να προσεγγίσουμε οτιδήποτε μας δωθεί διαθεματικά.Αυτή είναι η υπάρχουσα λογική σύμφωνα με το αναλυτικό οπότε μου φαίνεται λιγότερο σωστό να παραθέσεις μία απλή μεμονομένη δραστηριότητα Φ.Ε ή γλώσσας ή οτιδήποτε άλλο.Τι να πώ!Θα δείξει.Πάντως πιστεύω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει ο τρόπος που δικαιολογήσαμε τη δραστηριότητα.Από κει και πέρα ας μας λυπηθούν, ας λυπηθούν και τον κόπο που κάναμε... Εχω πάλι μια απορία και αν θέλεις μου απαντάς. Ζητούσε ΜΙΑ μεμονωμένη δραστηριότητα. Πως προσεγγίζεται μια μεμονωμένη δραστηριότητα διαθεματικά;;;; Εκτος αν εννοείς οτι έβαλες και διαθεματικές επεκτάσεις μετά τη δραστηριότητα κι εγω πιστευω οτι επρεπε να γραψουμε μια δραστηριοτητα εφοσον το ελεγε. διαθεματικη μπορει να ειναι μια δραστηριοτητα οταν κανεις για παραδειγμα μεσα απο το παιχνιδι ρολων με θεμα την εναλλαγη και γλωσσα εφοσον υπαρχει διαλογος και φυσικη αγωγη εφοσον κινουνται κτλ. δεν ξερω αν ειναι σωστο αλλα ισως αυτο εννοει. δηλαδη μεσα απο αυτη την δραστηριοτητα εβγαινε το διαθεματικο αλλα αλλο ειναι η διαθεματικοτητα και αλλο η θεματικη προσεγγιση. και το ξαναλεω δεν ξερω αν ειναι σωστη η σκεψη μου
Όταν λέω ότι το αξίζουν εννοώ από όλες τις απόψεις, τόσο για το θεωρητικό υπόβαθρο αλλά κυρίως για τη δημιουργικότητά τους στην τάξη και τη σχέση τους με τα παιδιά.Για μένα νηπιαγωγός με 5 ίσως και 6 είναι ανεπαρκής. Υπάρχουν βέβαια διάφορες προοπτικές.Ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις και είναι σεβαστές.Καλό σας απόγευμα.