0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: maryk στις Μαρτίου 22, 2009, 04:08:09 pmΚαι στο κάτω κάτω πιστεύω ότι η ιστορία είναι πολύ σημαντικό μάθημα!Δεν καταλαβαίνω γιατί στα σχολεία είναι το "μέσο" συμπλήρωσης ωρών...Γι'αυτό έχουμε φτάσει να μη διακρίνουν τα παιδιά μας τις δύο εθνικές εορτές και έχουν γίνει μία(="το όχι του 21"...)Μπράβο!!!! συμφωνώ!!!! η μόνη απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι θέλουν να μη γνωρίζουμε ιστορία (όταν λέω ιστορία δεν εννοώ γεωγραφία ή γεγονοτολογία ή χρονολόγια , αλλά κοινωνικοπολιτικές επιδράσεις και όχι μόνο...)για να μας χειραγωγούν πιο εύκολα.....
Και στο κάτω κάτω πιστεύω ότι η ιστορία είναι πολύ σημαντικό μάθημα!Δεν καταλαβαίνω γιατί στα σχολεία είναι το "μέσο" συμπλήρωσης ωρών...Γι'αυτό έχουμε φτάσει να μη διακρίνουν τα παιδιά μας τις δύο εθνικές εορτές και έχουν γίνει μία(="το όχι του 21"...)
Παράθεση από: elranna στις Μαρτίου 22, 2009, 01:52:19 pm Άμα διοριζόμασταν όλοι, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να το συζητάμε αυτό το θέμα. Σαφώς...αλλά δε διοριζόμαστε.Και για να λυθούν κάποια προβλήματα πρέπει να μπούν κάποια πράγματα στη θέση τους!Αλήθεια εσύ δεν έδωσες ιστορία στον ΑΣΕΠ;
Άμα διοριζόμασταν όλοι, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να το συζητάμε αυτό το θέμα.
Ναι. Και έγραψα καλά. Μάλλον επειδή είμαι "καταρτισμένη". Μου αρέσει που γκρινιάζουμε ότι ο ΑΣΕΠ ως διαγωνισμός δεν κρίνει την κατάρτιση μας, το μόνο που εξετάζει είναι η παπαγαλία και διάφορα άλλα χαριτωμένα που έχουμε πει και ξαφνικά τώρα τον υποστηρίζουμε για να αποδείξουμε ότι τελικά είμαστε καλύτεροι εμείς που δίνουμε από αυτούς που δεν δίνουν...
......1.Και όχι μόνο...θα έλεγα από την ιστορία κρινόμαστε!2.Και στο κάτω κάτω πιστεύω ότι η ιστορία είναι πολύ σημαντικό μάθημα!Δεν καταλαβαίνω γιατί στα σχολεία είναι το "μέσο" συμπλήρωσης ωρών...Γι'αυτό έχουμε φτάσει να μη διακρίνουν τα παιδιά μας τις δύο εθνικές εορτές και έχουν γίνει μία(="το όχι του 21"...)
.Είναι καθαρά πρακτικό το θέμα. Αν π.χ. ένας φιλολογος έχει 21 ώρες την εβδομάδα στο Γυμνάσιο μπορεί να πάρει 2 πεντάωρα (2 Αρχαία= 2χ5ώρες) ,2 τετράωρα (2 Γλώσσα&Λογοτεχνία =2χ4 ώρες) και μία Ιστορία Γ' Γυμνασίου που είναι τρίωρο . [Σύνολο 21 ώρες ].
Αυτό που δεν μου αρέσει είναι να φαγωνόμαστε περί "κατάρτισης" ή μη, ενώ το ουσιαστικό μας πρόβλημα είναι το ότι δεν μας φτάνουν οι θέσεις. Και πραγματικά με ενοχλεί που βλέπω ότι επιμένουν κάποιοι συνάδελφοι του κλάδου ότι καλά κάνουμε εμείς και παίρνουμε β' ανάθεση μαθήματα άλλων κλάδων, αλλά κακώς οι άλλοι κλάδοι παίρνουν τα δικά μας. Ναι, έχουμε πρόβλημα, ναι, πρέπει να διαφυλάξουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, αλλά να μην βγαίνουμε και να λέμε για παράδειγμα ότι οι φιλόλογοι ξέρουμε και καλύτερη κοινωνιολογία από τους κοινωνιολόγους.
Θα διαφωνήσω κάθετα με την εξής άποψη:Παράθεση από: aeee στις Μαρτίου 22, 2009, 01:37:32 pmοι φιλόλογοι που κάνουν έκθεση στο λύκειο ξέρουν πολύ καλύτερη κοινωνιολογία!!!
οι φιλόλογοι που κάνουν έκθεση στο λύκειο ξέρουν πολύ καλύτερη κοινωνιολογία!!!
ΥΓ. Α, και η ιστορία είναι το Α και το Ω για αρκετούς στον ΑΣΕΠ, αλλά υπάρχουμε και μερικοί που ζοριζόμαστε σε άλλα γνωστικά και τα πάμε καλά στην ιστορία.
Δεν είναι θέμα κατάρτισης, είναι θέμα επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Απαξίωση; Ποια απαξίωση christina; Διεκδίκησε κανείς ΠΕ02 να διδάξει την ξένη γλώσσα που σπούδασες; Αν τολμούσε κάποιος να το εκφράσει, θα τον κατακεραυνώνατε, επειδή θα έθιγε τα επαγγελματικά σας δικαιώματα. Το να "βάζετε χέρι" όμως στα αντικείμενα άλλων, σας συμφέρει. Και με προσωπικές εκτιμήσεις ή εμπειρίες/βιώματα δε γίνεται ουσιαστικός διάλογος με επιχειρήματα καθολικής ισχύος.