*

Αποστολέας Θέμα: Ποιοι διδάσκουν τα μαθήματα των ΠΕ02;;;  (Αναγνώστηκε 26938 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος συννεφούλα

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • φωτο: σύννεφα στο
    • Προφίλ
Απ: Ποιοι διδάσκουν τα μαθήματα των ΠΕ02;;;
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 22, 2009, 04:33:16 pm »

Και στο κάτω κάτω πιστεύω ότι η ιστορία είναι πολύ σημαντικό μάθημα!Δεν καταλαβαίνω γιατί στα σχολεία είναι το "μέσο" συμπλήρωσης ωρών...Γι'αυτό έχουμε φτάσει να μη διακρίνουν τα παιδιά μας τις δύο εθνικές εορτές και έχουν γίνει μία(="το όχι του 21"...)

Μπράβο!!!! συμφωνώ!!!!
 η μόνη απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι θέλουν να μη γνωρίζουμε ιστορία
(όταν λέω ιστορία δεν εννοώ γεωγραφία ή γεγονοτολογία ή χρονολόγια , 
αλλά κοινωνικοπολιτικές επιδράσεις και όχι μόνο...)
για να μας χειραγωγούν πιο εύκολα.....

+++++++++++++++++++++++
H ομορφιά θα σώσει τον κόσμο, Φ.Ντοστογιέφσκι

"Καθένας μας κρύβει μέσα του μιαν αναπάντεχη άνοιξη" Α.Κ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:28:33 »

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 22, 2009, 04:46:37 pm »
Προφανέστατα και οι καλύτερα καταρτισμένοι για να διδάξουν ιστορία είναι οι απόφοιτοι των ιστορικών τμημάτων, δεν νομίζω να διαφωνήσει κανένας πάνω σε αυτό.

Το ερώτημα που τίθεται (αφού εσείς το έχετε θέσει έτσι, εγώ επιμένω ότι είναι λάθος ερώτημα) είναι το εξής: Ποιοι είναι καλύτερα καταρτισμένοι να διδάξουν ιστορία: Αυτοί που έχουν σπουδάσει ελληνική φιλολογία ή αυτή που έχουν σπουδάσει αγγλική ή γαλλική φιλολογία;

Άμα διοριζόμασταν όλοι, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να το συζητάμε αυτό το θέμα.
Σαφώς...αλλά δε διοριζόμαστε.Και για να λυθούν κάποια προβλήματα πρέπει να μπούν κάποια πράγματα στη θέση τους!Αλήθεια εσύ δεν έδωσες ιστορία στον ΑΣΕΠ;
Ναι. Και έγραψα καλά. Μάλλον επειδή είμαι "καταρτισμένη".  ??? Μου αρέσει που γκρινιάζουμε ότι ο ΑΣΕΠ ως διαγωνισμός δεν κρίνει την κατάρτιση μας, το μόνο που εξετάζει είναι η παπαγαλία και διάφορα άλλα χαριτωμένα που έχουμε πει και ξαφνικά τώρα τον υποστηρίζουμε για να αποδείξουμε ότι τελικά είμαστε καλύτεροι εμείς που δίνουμε από αυτούς που δεν δίνουν...  ::)

Και στο κάτω κάτω πιστεύω ότι η ιστορία είναι πολύ σημαντικό μάθημα!Δεν καταλαβαίνω γιατί στα σχολεία είναι το "μέσο" συμπλήρωσης ωρών...Γι'αυτό έχουμε φτάσει να μη διακρίνουν τα παιδιά μας τις δύο εθνικές εορτές και έχουν γίνει μία(="το όχι του 21"...)

Μπράβο!!!! συμφωνώ!!!!
 η μόνη απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι θέλουν να μη γνωρίζουμε ιστορία
(όταν λέω ιστορία δεν εννοώ γεωγραφία ή γεγονοτολογία ή χρονολόγια , 
αλλά κοινωνικοπολιτικές επιδράσεις και όχι μόνο...)
για να μας χειραγωγούν πιο εύκολα.....

Συμφωνώ απολύτως. Έτσι όπως έχει τεθεί το ζήτημα με τη β' ανάθεση της ιστορίας, φαίνεται ότι έχει επικρατήσει η άποψη ότι η ιστορία είναι θέμα αποστήθισης λεπτομερειών και όχι συγκεκριμένης μεθοδολογικής προσέγγισης του παρελθόντος. Αν τα πράγματα έχουν έτσι, μια χαρά είναι η ιστορία του ΑΣΕΠ, για αυτή την ιστορία του παπαγαλιστάν μας εκπαιδεύουν. Κοινωνικοπολιτικές επιδράσεις, δυστυχώς, δεν προλαβαίνει να μάθει κάποιος με δύο ή τρία εξάμηνα ιστορίας. Με 30 που κάνουν τα ιστορικά ίσως κάτι μπορεί να γίνει. Και για να μην είμαι άδικη, αν κάποιος έχει μεράκι και κάτσει να διαβάσει ιστορία και πηγές από μόνος του, πέρα από τον "κανόνα" που προσπαθεί να επιβάλλει το επίσημο σχολείο, μπορεί και να καταφέρει να διδάξει ιστορία με τον τρόπο που πρέπει (Ιστορία- πρόβλημα, ιστορία-επιλογή, με σύνθεση πηγών, με προβολή πολλαπλών και αντιφατικών απόψεων για ένα γεγονός, σε αντίθεση με τις επίσημες οδηγίες ανάλυσης πηγών του Π.Ι. που ουσιαστικά την παπαγαλία προωθούν και όχι την κρίση). Φταίει και ο ΑΣΕΠ πολύ γι'αυτό, καθώς οι ΠΕ02 εξεταζόμαστε για ερευνητικά προβλήματα των αρχαίων και των νέων ελληνικών (πχ. ομηρικό πρόβλημα ή προβλήματα πατρότητας διαφόρων έργων), ενώ στην ιστορία το ερευνητικό κομμάτι απουσιάζει εντελώς και από το γνωστικό του ΑΣΕΠ και από το γνωστικό του σχολείου. Τέλος πάντων, παραφλυάρησα. Η αντίληψη ότι ο οποιοσδήποτε ξέρει ελληνικά μπορεί να διδάξει ιστορία είναι ένας από τους λόγους που υποβαθμίζουν το μάθημα καθημερινά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι δεν θέλω να πάρει κανείς ιστορία ως β' ανάθεση, γιατί θέλω να δουλέψω επιτέλους στο αντικείμενο που σπούδασα. Έχω όμως πρόβλημα όταν προσπαθώ να μειώσω τις προσπάθειες και τις γνώσεις συναδέλφων άλλων κλάδων, υπερπροβάλλοντας μια κατάρτιση των ΠΕ02 στην ιστορία, που δεν είμαι καθόλου μα καθόλου σίγουρη αν την έχουμε.

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 22, 2009, 05:17:57 pm »
Ναι. Και έγραψα καλά. Μάλλον επειδή είμαι "καταρτισμένη".  ??? Μου αρέσει που γκρινιάζουμε ότι ο ΑΣΕΠ ως διαγωνισμός δεν κρίνει την κατάρτιση μας, το μόνο που εξετάζει είναι η παπαγαλία και διάφορα άλλα χαριτωμένα που έχουμε πει και ξαφνικά τώρα τον υποστηρίζουμε για να αποδείξουμε ότι τελικά είμαστε καλύτεροι εμείς που δίνουμε από αυτούς που δεν δίνουν...  ::)
Δεν προσπαθούμε να αποδείξουμε τίποτα αλλά ξέρεις και εσύ ότι η ιστορία είναι το Α και το Ω στο διαγωνισμό εκπαιδευτικών.Κοπιάζουμε πολύ ειδικά για την ιστορία,γιατί να μη μπορούμε να τη διδάξουμε;...Άν λοιπόν διατηρούσαμε τα "προνόμια" του μαθήματος κάποιες θέσεις παραπάνω θα ήταν"ανοιχτές"...

Ας το διδάξει όποιος θέλει...αλλά να μην το δίνουμε και εμείς!Ή να το δίνουμε όλοι!

Δε μπορεί για τους υπεύθυνους να είναι η ιστορία τόσο υπερτιμημένη για τον διαγωνισμό και τόσο υποτιμημένη για τα σχολεία!!
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 22, 2009, 05:57:39 pm »
......
1.Και όχι μόνο...θα έλεγα από την ιστορία κρινόμαστε!

2.Και στο κάτω κάτω πιστεύω ότι η ιστορία είναι πολύ σημαντικό μάθημα!Δεν καταλαβαίνω γιατί στα σχολεία είναι το "μέσο" συμπλήρωσης ωρών...Γι'αυτό έχουμε φτάσει να μη διακρίνουν τα παιδιά μας τις δύο εθνικές εορτές και έχουν γίνει μία(="το όχι του 21"...)

1.Εγώ πάντως από την ιστορία κρίθηκα γιατί την πήρα και στη

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:28:33 »

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 22, 2009, 06:06:19 pm »
Δεν είμαι του χώρου, αλλά νομίζω ότι μπορούν να αναλάβουν άλλα καθήκοντα για συμπλήρωση ωραρίου..γραμματειακά καθήκοντα κ.τ.λ. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν υπήρχαν αναθέσεις, οι διορισμοί θα ήταν περισσότεροι..
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 22, 2009, 06:12:06 pm »
maryk, συμφωνώ απόλυτα ότι δεν πρέπει να υπάρχει η β' ανάθεση της ιστορίας, όπως δεν πρέπει να υπάρχει καμία β' ανάθεση κανενός μαθήματος. Τα πτυχία μας μας δίνουν συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα και αυτά πρέπει να τηρηθούν, όπως πρέπει και των υπολοίπων κλάδων. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι να φαγωνόμαστε περί "κατάρτισης" ή μη, ενώ το ουσιαστικό μας πρόβλημα είναι το ότι δεν μας φτάνουν οι θέσεις. Και πραγματικά με ενοχλεί που βλέπω ότι επιμένουν κάποιοι συνάδελφοι του κλάδου ότι καλά κάνουμε εμείς και παίρνουμε β' ανάθεση μαθήματα άλλων κλάδων, αλλά κακώς οι άλλοι κλάδοι παίρνουν τα δικά μας. Ναι, έχουμε πρόβλημα, ναι, πρέπει να διαφυλάξουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, αλλά να μην βγαίνουμε και να λέμε για παράδειγμα ότι οι φιλόλογοι ξέρουμε και καλύτερη κοινωνιολογία από τους κοινωνιολόγους. Δηλαδή και αυτά τα παιδιά συνάδελφοι είναι και κόπιασαν για να πάρουν το πτυχίο τους και είναι σε πολύ δεινότερη θέση από εμας επαγγελματικά. Ας μην τους απαξιώνουμε και εμείς, κάτι έκαναν και αυτοί 4 χρόνια στο πανεπιστήμιο, ε;

ΥΓ. Α, και η ιστορία είναι το Α και το Ω για αρκετούς στον ΑΣΕΠ, αλλά υπάρχουμε και μερικοί που ζοριζόμαστε σε άλλα γνωστικά και τα πάμε καλά στην ιστορία.  ;)

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 22, 2009, 06:14:04 pm »
.Είναι καθαρά πρακτικό το θέμα. Αν π.χ. ένας φιλολογος έχει 21 ώρες την εβδομάδα στο Γυμνάσιο μπορεί να πάρει 2 πεντάωρα (2 Αρχαία= 2χ5ώρες) ,2 τετράωρα (2 Γλώσσα&Λογοτεχνία =2χ4 ώρες) και μία Ιστορία Γ' Γυμνασίου που είναι τρίωρο . [Σύνολο 21 ώρες ].
Πρακτικό για αυτούς όμως!Ξέρουμε όλοι ότι με βάση τις πραγματικές ανάγκες μπορούν να κατανεμηθούν κατάλληλα και οι ώρες!Και δεν είναι κακό να πηγαίνουμε και σε γειτονικά σχολεία να συμπληρώσουμε τις ώρες με μαθήματα της ειδικότητάς μας (είτε το θέμα αφορά φιλόλογους είτε τους λοιπούς κλάδους)!
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 22, 2009, 06:23:11 pm »
Αυτό που δεν μου αρέσει είναι να φαγωνόμαστε περί "κατάρτισης" ή μη, ενώ το ουσιαστικό μας πρόβλημα είναι το ότι δεν μας φτάνουν οι θέσεις. Και πραγματικά με ενοχλεί που βλέπω ότι επιμένουν κάποιοι συνάδελφοι του κλάδου ότι καλά κάνουμε εμείς και παίρνουμε β' ανάθεση μαθήματα άλλων κλάδων, αλλά κακώς οι άλλοι κλάδοι παίρνουν τα δικά μας. Ναι, έχουμε πρόβλημα, ναι, πρέπει να διαφυλάξουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, αλλά να μην βγαίνουμε και να λέμε για παράδειγμα ότι οι φιλόλογοι ξέρουμε και καλύτερη κοινωνιολογία από τους κοινωνιολόγους.
Πάνω σ'αυτό σου παραθέτω τμήμα από προηγούμενη απάντησή μου!
Θα διαφωνήσω κάθετα με την εξής άποψη:
οι φιλόλογοι που κάνουν έκθεση στο λύκειο ξέρουν πολύ καλύτερη κοινωνιολογία!!!
Αλλά ας μην υπερβάλουμε...ποιός συνάδελφος είπε" καλά κάνουμε και παίρνουμε β ανάθεση μαθήματα άλλων αλλά κακώς οι άλλοι κλάδοι παίρνουν τα δικά μας"!

ΥΓ. Α, και η ιστορία είναι το Α και το Ω για αρκετούς στον ΑΣΕΠ, αλλά υπάρχουμε και μερικοί που ζοριζόμαστε σε άλλα γνωστικά και τα πάμε καλά στην ιστορία.  ;)
Σαφώς αλλά γενικά οι περισσότεροι φιλόλογοι όταν ακούν ΑΣΕΠ "τρέμουν" την ιστορία...Εξαιρέσεις υπάρχουν σε όλους τους κανόνες!
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 22, 2009, 08:39:53 pm »
N.Π,κανεις λαθος.κι εμεις διαβαζουμε ιστορια.ειναι κομματι του γνωστικου μας αντικειμενου.το 2000 εξεταστηκαμε στο γνωστικο, στην υποθεση Ντρευφους,να σχολιασουμε κομματι απο ιστορικο ντοκουμεντο,ηταν μια απο τις ερωτησεις..

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 25, 2010, 02:55:23 pm »
Τώρα διάβασα αυτό το topic. Με συγχωρείτε για την αργοπορημένη απάντηση. Συνάδελφοι, προσωπικά πιστεύω πως η ιστορία είναι ένα "πονεμένο" μάθημα στη ΔΕ. Οι λόγοι είναι πολλοί και σοβαροί, κάποιοι αναφέρθηκαν. Το καθεστώς των β΄ αναθέσεων πρέπει να σταματήσει. Κάποιος πρότεινε τη συμπλήρωση ωρών με γραμματειακή υποστήριξη. Είναι και αυτή μια λύση. Πάντως, οι των ξενόγλωσσων τμημάτων όση ευρωπαϊκή ιστορία (κυρίως της χώρας που σπουδάζουν) κι αν έχουν κάνει, δεν είναι σε θέση να διδάξουν το σύνολο της ιστορικής ύλης που διδάσκεται σε Γυμνάσιο ή Λύκειο (από αρχαία μέχρι και σύγχρονη). Αυτό ισχύει και για τη λογοτεχνία και διαφωνώ κάθετα με εκείνους που το πρότειναν. Το μάθημα της Λογοτεχνίας αφορά σε έργα Ελλήνων λογοτεχνών κυρίως. Το μάθημα της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας ας το διδάσκουν οι ξενόγλωσσοι. Τώρα αν οι φοιτητές των τμημάτων Φιλολογίας δε διδάσκονται επαρκώς Ιστορία στο προπτυχιακό τους πρόγραμμα σπουδών (1 μάθημα επιλογής) σε σχέση με εκείνους του Ιστορίας (ως ειδικό τους αντικείμενο) και Αρχαιολογίας καθώς και Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (που έχουν αρκετά μαθήματα Ιστορίας στο πρόγραμμά τους) είναι άλλο θέμα. Παρόλα αυτά τα ιστορικά στοιχεία ενυπάρχουν στα μαθήματα αρχαίων και νέων ελληνικών ή λατινικών, φιλοσοφίας και παιδαγωγικής. Όσο για την Ιστορία της Τέχνης δε θα πω πολλά: μήπως ο Τομέας Αρχαιολογίας των Φιλοσοφικών Σχολών λέγεται και Ιστορίας της Τέχνης; Οι συνάδελφοι αρχαιολόγοι έχουν διδαχτεί πολλά τέτοια μαθήματα. Ιστορία της Τέχνης όμως διδάσκεται υποχρεωτικά και στα άλλα τμήματα, όπως στο ΦΠΨ. Για το μάθημα της έκθεσης, που αποτελεί αντικείμενο του τμήματος ΦΠΨ (υπάρχει και ειδικό μάθημα Διδακτική της Έκθεσης-Έκφρασης του Τομέα Παιδαγωγικής), διαφωνώ κάθετα πως μπορούν να το διδάξουν οι Κοινωνιολόγοι. Η έκθεση δεν είναι μόνο η γνώση των κοινωνικών προβλημάτων (σίγουρα χρειάζεται), αλλά η διατύπωση, η έκφραση, η δομή. Δεν απαιτούμε από τους μαθητές μας να έχουν πολλές και βαθιές γνώσεις σε ένα θέμα έκθεσης τόσο, όσο εκείνα (έστω τα λίγα) που γνωρίζουν να ευσταθούν και να μπορούν να τα αποτυπώσουν στο χαρτί με σαφήνεια και εκφραστικώς ορθά. Από τη στιγμή όμως που οι Κοινωνιολόγοι δεν μπορούν να συμπληρώσουν ώρες με το δικό τους υποχρεωτικό μάθημα στο Λύκειο, αναγκάζονται να διδάσκουν και άλλα ως β΄ανάθεση. Ούτε εμείς (για να είμαστε δίκαιοι) πρέπει να διδάσκουμε θεατρολογία, κοινωνιολογία και δίκαιο & πολιτικούς θεσμούς ως β΄ ανάθεση, αφού υπάρχουν πλέον οι νέες ειδικότητες θεατρολόγων, κοινωνιολόγων και νομικών-πολιτικών επιστημόνων. Τέλος, τα επαγγελματικά διακαιώματα κάθε κλάδου είναι κατοχυρωμένα και πρέπει να είναι σεβαστά. Για παράδειγμα από πού κι ως πού οι πτυχιούχοι ΜΙΘΕ διδάσκουν ως α΄ ανάθεση (μαζί με τους ΠΕ02 που δικαιωματικά τους ανήκει) το μάθημα της Φιλοσοφίας;! Αυτό δεν το σχολίασε κανείς.
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος christina_g

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 25, 2010, 03:10:18 pm »

Δεν είναι θέμα κατάρτισης, είναι θέμα επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Τα είπες όλα, εμείς οι ξενόγλωσσοι που διδάσκουμε Ιστορία σ' ευχαριστούμε ;). Κατανοώ απόλυτα το θέμα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων . Από εκεί μέχρι το ν' απαξιώνονται οι ξενόγλωσσοι φιλόλογοι (μην το ξεχνάμε αυτό, είμαστε φιλόλογοι σε άλλη γλώσσα!) υπάρχει τεράστια απόσταση.
Προσωπικά λατρεύω την Ιστορία και φέτος που ανέλαβα την Ιστορία της Γ' Γυμνασίου έχω περάσει ατελείωτες ώρες διαβάζοντας, ψάχνοντας για πηγές και ντοκυμαντερ, προσπαθώντας να φτιάξω καλό σχεδιάγραμμα (πράγμα σχεδόν αδύνατο εξαιτίας του σχολικού βιβλίου!).
Ταυτόχρονα, στο σχολείο όπου διδάσκω, οι 2 από τους 4 φιλόλογους δηλώνουν ότι "σιχαίνονται" την Ιστορία και πάντα προσπαθούν να την αποφύγουν!

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 25, 2010, 06:39:07 pm »
Απαξίωση; Ποια απαξίωση christina; Διεκδίκησε κανείς ΠΕ02 να διδάξει την ξένη γλώσσα που σπούδασες; Αν τολμούσε κάποιος να το εκφράσει, θα τον κατακεραυνώνατε, επειδή θα έθιγε τα επαγγελματικά σας δικαιώματα. Το να "βάζετε χέρι" όμως στα αντικείμενα άλλων, σας συμφέρει. Και με προσωπικές εκτιμήσεις ή εμπειρίες/βιώματα δε γίνεται ουσιαστικός διάλογος με επιχειρήματα καθολικής ισχύος.
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος Iris_

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 25, 2010, 06:58:42 pm »
Απαξίωση; Ποια απαξίωση christina; Διεκδίκησε κανείς ΠΕ02 να διδάξει την ξένη γλώσσα που σπούδασες; Αν τολμούσε κάποιος να το εκφράσει, θα τον κατακεραυνώνατε, επειδή θα έθιγε τα επαγγελματικά σας δικαιώματα. Το να "βάζετε χέρι" όμως στα αντικείμενα άλλων, σας συμφέρει. Και με προσωπικές εκτιμήσεις ή εμπειρίες/βιώματα δε γίνεται ουσιαστικός διάλογος με επιχειρήματα καθολικής ισχύος.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Christina λυπάμαι που μας φέρνουν στο σημείο να αντιδικούμε μεταξύ μας.....αλλά αν σου αρέσει τόσο η ιστορία πήγαινε να τελειώσεις ιστορίας αρχαιολογίας ή μία φιλολογία , ΔΩΣΕ ΑΣΕΠ και πέρασε το γνωστικό ιστορίας και μετά πήγαινε και δίδαξε τη και στο γυμνάσιο και στο λύκειο.......Διότι αν εγώ τώρα με ένα απλό Proficiency πήγαινα και σου έπαιρνα τις ώρες από το σχολείο και σου έλεγα ότι μου αρέσει, έχω ενθουσιαστεί, ασχολούμαι, άλλωστε υπάρχουν και 2-3 τελειωμένοι καθηγητές αγγλικής στο σχολείο που έχουν βαρεθεί και δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ!!!!!!!
Αν λοιπόν αυτοί οι φιλόλογοι δεν επιθυμούν να διδάσκουν ιστορία ή έχουν βαρεθεί γενικότερα....ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΕΞΩ...ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ....ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ!!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος gen

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 25, 2010, 07:45:53 pm »
Αφήστε να μιλήσουν για τα μαθήματα που μπορούν να διδάξουν οι κοινωνιολόγοι, οι θεατρολόγοι, οι ξενόγλωσσοι κτλ. Πώς παίρνετε θέση δηλαδή για το αν μπορούν ή οχι να διδάξουν ορισμένα μαθήματα όταν δεν γνωρίζετε τί μαθήματα έχει διδαχθεί ο καθένας στη σχολή του και τί γνώσεις και δεξιότητες απέκτησε σε αυτά τα 4 χρόνια? Τι μικροψυχία! Ξεκολλάτε!! Ενωμένος προχωράει ο κόσμος και όχι διχασμένος!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182649
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)