*

Αποστολέας Θέμα: Ποιοι διδάσκουν τα μαθήματα των ΠΕ02;;;  (Αναγνώστηκε 26978 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ποιοι διδάσκουν τα μαθήματα των ΠΕ02;;;
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 25, 2010, 08:13:18 pm »
Παράθεση
Αφήστε να μιλήσουν για τα μαθήματα που μπορούν να διδάξουν οι κοινωνιολόγοι, οι θεατρολόγοι, οι ξενόγλωσσοι κτλ. Πώς παίρνετε θέση δηλαδή για το αν μπορούν ή οχι να διδάξουν ορισμένα μαθήματα όταν δεν γνωρίζετε τί μαθήματα έχει διδαχθεί ο καθένας στη σχολή του και τί γνώσεις και δεξιότητες απέκτησε σε αυτά τα 4 χρόνια? Τι μικροψυχία! Ξεκολλάτε!! Ενωμένος προχωράει ο κόσμος και όχι διχασμένος!!

Για να μιλάω, επίτρεψε μου να σου πω, γνωρίζω τα προγράμματα σπουδών των τμημάτων αυτών. Δεν είναι θέμα μικροψυχίας, σε παρακαλώ πολύ, είναι θέμα σεβασμού των δικαιωμάτων μας και των σπουδών μας, καθώς και μιας σωστής (επιτέλους πια) λειτουργίας της εκπαίδευσης στη χώρα μας.
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:23:58 »

Αποσυνδεδεμένος Iris_

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 25, 2010, 09:34:22 pm »
Αφήστε να μιλήσουν για τα μαθήματα που μπορούν να διδάξουν οι κοινωνιολόγοι, οι θεατρολόγοι, οι ξενόγλωσσοι κτλ. Πώς παίρνετε θέση δηλαδή για το αν μπορούν ή οχι να διδάξουν ορισμένα μαθήματα όταν δεν γνωρίζετε τί μαθήματα έχει διδαχθεί ο καθένας στη σχολή του και τί γνώσεις και δεξιότητες απέκτησε σε αυτά τα 4 χρόνια? Τι μικροψυχία! Ξεκολλάτε!! Ενωμένος προχωράει ο κόσμος και όχι διχασμένος!!

Ας μην υπάρχουν λοιπόν κατευθύνσεις σπουδών αλλά να ιδρυθούν πανεπιστήμια γενικού περιεχομένου....Μέχρι τότε όμως η κατάσταση είναι αυτή και μας πονάει....Μήπως εσάς(αν δεν κάνω λάθος είσαι κοινωνιολόγος) δε θα σας ενοχλούσε αν σας πετούσαν τελείως έξω από τα σχολεία και το μάθημα σας το έπαιρναν οι φιλόλογοι ή οι καθηγητές ξενόγλωσσων; Που νομίζω κάτι τέτοιο έχει ήδη συμβεί.....ελάχιστοι κοινωνιολόγοι υπάρχουν στα σχολεία!  Ντροπή είναι να μας αρέσει κάτι, να το επιλέγουμε , να το σπουδάζουμε, να πονάμε γι' αυτό και στο τέλος να μένουμε έξω από την εκπαίδευση! Είμαι αγανακτισμένη αλλά βλέπω τόσα γύρω μου και έχω απογοητευτεί! Συγχωρείστε με......

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 25, 2010, 09:53:17 pm »

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Christina λυπάμαι που μας φέρνουν στο σημείο να αντιδικούμε μεταξύ μας.....αλλά αν σου αρέσει τόσο η ιστορία πήγαινε να τελειώσεις ιστορίας αρχαιολογίας ή μία φιλολογία , ΔΩΣΕ ΑΣΕΠ και πέρασε το γνωστικό ιστορίας και μετά πήγαινε και δίδαξε τη και στο γυμνάσιο και στο λύκειο.......
Συγγνώμη για την παρέμβαση , αλλά γιατί να πάει κάποιος ξενόγλωσσος να τελειώσει φιλολογικό για να  διδάξει ιστορία, αφού και τώρα μπορεί;
Νομίζω πως έγινε κατανοητό το πνεύμα της παρέμβασής μου για μια κατάσταση που διαιωνίζεται εδώ και πολλές δεκαετίες έχοντας γίνει  θεσμός , ώστε το αυτονόητο (ο καθένας να διδάσκει τα μαθήματά του) να θεωρείται ουτοπικό ή στην καλύτερη περίπτωδη η εξαίρεση.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 26, 2010, 02:06:02 am »
iris, μέχρι να δημιουργηθεί το ΠΕ των κοινωνιολόγων το μάθημά τους το διδάσκαμε εμείς οι φιλόλογοι. Όταν όμως απέκτησαν πρόσβαση στην εκπαίδευση, το πήραν δικαιωματικά. Κανένας φιλόλογος δεν αντέδρασε. Το ίδιο συνέβη και με τα μαθήματα της Θεατρολογίας και του Δικαίου & Πολιτικών Θεσμών. Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδρούν οι ξενόγλωσσοι φιλόλογοι και όποιοι άλλοι με τη δίκαιη απαίτησή μας να διδάσκουμε τα μαθήματα που μας ανήκουν και να μην ανατίθενται σε άλλους η Ιστορία ή η Φιλοσοφία.
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:23:58 »

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 26, 2010, 03:49:31 am »

Δεν είναι θέμα κατάρτισης, είναι θέμα επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Τα είπες όλα, εμείς οι ξενόγλωσσοι που διδάσκουμε Ιστορία σ' ευχαριστούμε ;). Κατανοώ απόλυτα το θέμα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων . Από εκεί μέχρι το ν' απαξιώνονται οι ξενόγλωσσοι φιλόλογοι (μην το ξεχνάμε αυτό, είμαστε φιλόλογοι σε άλλη γλώσσα!) υπάρχει τεράστια απόσταση.
Προσωπικά λατρεύω την Ιστορία και φέτος που ανέλαβα την Ιστορία της Γ' Γυμνασίου έχω περάσει ατελείωτες ώρες διαβάζοντας, ψάχνοντας για πηγές και ντοκυμαντερ, προσπαθώντας να φτιάξω καλό σχεδιάγραμμα (πράγμα σχεδόν αδύνατο εξαιτίας του σχολικού βιβλίου!).
Ταυτόχρονα, στο σχολείο όπου διδάσκω, οι 2 από τους 4 φιλόλογους δηλώνουν ότι "σιχαίνονται" την Ιστορία και πάντα προσπαθούν να την αποφύγουν!
Είναι και θέμα κατάρτισης και θέμα επαγγελματικών δικαιωμάτων! Τελείωσα το ιστορικό. Κάναμε ακόμη και ιστορία του ισλαμικού κόσμου και θα μου πείτε ότι δεν είναι θέμα κατάρτισης;; ??? ??? ??? Θα τρελαθώ! Θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο!! Στη σχολή μου είχα επιλέξει ως ξένη γλώσσα την αγγλική. Είχα αγγλικά σε κάθε εξάμηνο και έπρεπε να τα περάσω για να πάρω το πτυχίο μου. Επίσης μου αρέσει ως γλώσσα και ενίοτε αγοράζω αγγλικές εφημερίδες για να μη χάνω επαφή. Αυτό μου δίνει το δικαίωμα να τη διδάσκω στο σχολείο; Παράλογοοοοο...που φωνάζει και η συμπεθέρα στους Μήτσους!!!!

ΥΓ Αναφέρεις: "Από εκεί μέχρι...τεράστια απόσταση." Δεν απαξιώνουμε το γνωστικό σας αντικείμενο! Είστε και εσείς φιλόλογοι...αλλά ξενόγλωσσοι! Και οι γιατροί, γιατροί είναι. Αν όμως σου πονά το αυτί θα πας σε ΩΡΛ, όχι σε πνευμονολόγο!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 26, 2010, 04:06:09 am από nikgre »
ΠΕ 02

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 26, 2010, 04:45:11 am »
Παράθεση
Στη σχολή μου είχα επιλέξει ως ξένη γλώσσα την αγγλική. Είχα αγγλικά σε κάθε εξάμηνο και έπρεπε να τα περάσω για να πάρω το πτυχίο μου. Επίσης μου αρέσει ως γλώσσα και ενίοτε αγοράζω αγγλικές εφημερίδες για να μη χάνω επαφή. Αυτό μου δίνει το δικαίωμα να τη διδάσκω στο σχολείο;

Συμφωνώ. Όλοι μας γνωρίζουμε τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα με επάρκεια πιστοποιημένη από κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το Cambridge και όχι ελληνικά. Σε κάποια πανεπιστήμια διδάσκονται υποχρεωτικά 8 μαθήματα ξένης γλώσσας! Γιατί λοιπόν να μην τις διδάσκουμε; Επίσης, ας δημιουργηθεί ΠΕ και για όσους έχουν Proficiency, Sorbonne κλπ., οι οποίοι δίδασκαν ξένες γλώσσες σε φροντιστήρια με άδεια από το ελληνικό κράτος (!), ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν και εκείνοι μια θέση στη δημόσια εκπαίδευση. Άδικο δεν είναι; Τόσα χρόνια σπούδαζαν και αυτοί (περισσότερα από 4!), τόσα χρήματα ξόδεψαν!

Παράλογο είναι και το γεγονός ότι ενώ οι ξενόγλωσσοι κατάφεραν να διορίζονται και στην πρωτοβάθμια (αν και θεωρώ απαράδεκτο να φορτώνονται τα παιδιά μας με τόσα μαθήματα + 2 ξένες γλώσσες (μην ξεχνάτε και τα φροντιστήρια)!), δέχονται και επιμένουν να διδάσκουν και ιστορία ή λογοτεχνία! Αυτό λέγεται λίαν επιεικώς πλεονεξία. Δε φταίμε εμείς, φίλοι ξενόγλωσσοι, αν οι μαθητές δεν επιλέγουν κάποιες από τις γλώσσες σας (κυρίως τη γαλλική). Και να πούμε ότι είχαμε και... περίσσευμα! Και πάλι αντιδεοντολογικό θα ήταν. Αλλά σε έναν μπλοκαρισμένο κλάδο δεν μπορείτε να δημιουργείτε περισσότερα προβλήματα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 26, 2010, 04:54:30 am από Ioannis! »

Αποσυνδεδεμένος mariefrance

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 26, 2010, 10:46:48 am »
Συναδελφοι αν και οποιαδήποτε άποψη είναι σεβαστή και η απελπισία στην οποία το σύστημα εν γένει μας έχει ρίξει ως ένα βαθμό δικαιολογεί τέτοιου είδους ξεσπάσματα επιτρέψτε μου να παρατηρήσω πως τέτοιες απόψεις αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της κάθε πολιτικής ηγεσίας που επιθυμεί την μείωση των διορισμών με κάθε τρόπο. Θα πέσουμε στην λογική της γνωστής σε όλους μας "κολοκυθιάς" , "γιατί εσύ και όχι εγώ","ωραία ελληνικά μιλουν τα παιδιά μας με τόσες ώρες φιλολογικών που φορτώνονται και σίγουρα δεν φταινε οι ξενες γλώσσες γιάυτο" κ.ο.κ
Αν χαθεί η αλληλεγγύη σε τέτοιους δύσκολους καιρούς το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερο....

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 26, 2010, 03:48:19 pm »
Marie, αλληλεγγύη βεβαίως, εκπαιδευτικοί είμαστε άλλωστε, αλλά από όλες τις πλευρές. Όχι όποτε δε συμφέρει κάποιους κάτι, να κλείνουν τα μάτια και το στόμα και να αοριστολογούν. Τα παραπάνω που έγραψα εννοείται πως ήταν επίτηδες ακραία, για να δείξω πως πάντα υπάρχει ο ισχυρός αντίλογος που δε συμφέρει τους βολεμένους. Κάθε κλάδος ΠΕ να διδάσκει τα μαθήματα που του ανήκουν, τέλος. Απαιτούμε να αυξηθούν αμέσως οι θέσεις διορισμού φιλολόγων, ώστε να διδάσκουν τα μαθήματα που δίνονται ως β΄ ανάθεση σε ξενόγλωσσους, κοινωνιολόγους, ΜΙΘΕ κοκ.

Αποσυνδεδεμένος christina_g

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 26, 2010, 04:01:33 pm »

[/quote]Είναι και θέμα κατάρτισης και θέμα επαγγελματικών δικαιωμάτων! Τελείωσα το ιστορικό. Κάναμε ακόμη και ιστορία του ισλαμικού κόσμου και θα μου πείτε ότι δεν είναι θέμα κατάρτισης;; ??? ??? ??? Θα τρελαθώ! Θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο!! Στη σχολή μου είχα επιλέξει ως ξένη γλώσσα την αγγλική. Είχα αγγλικά σε κάθε εξάμηνο και έπρεπε να τα περάσω για να πάρω το πτυχίο μου. Επίσης μου αρέσει ως γλώσσα και ενίοτε αγοράζω αγγλικές εφημερίδες για να μη χάνω επαφή. Αυτό μου δίνει το δικαίωμα να τη διδάσκω στο σχολείο; Παράλογοοοοο...που φωνάζει και η συμπεθέρα στους Μήτσους!!!!

ΥΓ Αναφέρεις: "Από εκεί μέχρι...τεράστια απόσταση." Δεν απαξιώνουμε το γνωστικό σας αντικείμενο! Είστε και εσείς φιλόλογοι...αλλά ξενόγλωσσοι! Και οι γιατροί, γιατροί είναι. Αν όμως σου πονά το αυτί θα πας σε ΩΡΛ, όχι σε πνευμονολόγο!
[/quote]

έχεις απόλυτο δίκιο που συγχύζεσαι, δική μου αμέλεια να το διευκρινίσω!...προφανώς δεν συγκρίνω την κατάρτιση τη δική μου με όσους συναδέλφους έχουν τελειώσει το ιστορικό αλλά με τους φιλολογους από κλασσική φιλολογία, φπψ κτλ οι οποίοι απ'όσο γνωρίζουν έχουν πολύ λίγες ιστορίες ως υποχρεωτικό μάθημα

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 26, 2010, 04:14:39 pm »

Είναι και θέμα κατάρτισης και θέμα επαγγελματικών δικαιωμάτων! Τελείωσα το ιστορικό. Κάναμε ακόμη και ιστορία του ισλαμικού κόσμου και θα μου πείτε ότι δεν είναι θέμα κατάρτισης;; ??? ??? ??? Θα τρελαθώ! Θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο!! Στη σχολή μου είχα επιλέξει ως ξένη γλώσσα την αγγλική. Είχα αγγλικά σε κάθε εξάμηνο και έπρεπε να τα περάσω για να πάρω το πτυχίο μου. Επίσης μου αρέσει ως γλώσσα και ενίοτε αγοράζω αγγλικές εφημερίδες για να μη χάνω επαφή. Αυτό μου δίνει το δικαίωμα να τη διδάσκω στο σχολείο; Παράλογοοοοο...που φωνάζει και η συμπεθέρα στους Μήτσους!!!!

[/quote]

έχεις απόλυτο δίκιο που συγχύζεσαι, δική μου αμέλεια να το διευκρινίσω!...προφανώς δεν συγκρίνω την κατάρτιση τη δική μου με όσους συναδέλφους έχουν τελειώσει το ιστορικό αλλά με τους φιλολογους από κλασσική φιλολογία, φπψ κτλ οι οποίοι απ'όσο γνωρίζουν έχουν πολύ λίγες ιστορίες ως υποχρεωτικό μάθημα
[/quote]christina_g, οι της κλασικής φιλολογίας και του φπψ έκαναν ιστορίες.
ΠΕ 02

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 26, 2010, 04:28:43 pm »
christina, προφανώς δε γνωρίζεις καλά. Με κάλυψε ο συνάδελφος nikgre. Ο ιστορικός έχει ως επιστημονικό αντικείμενο την Ιστορία, είναι δυνατόν να μην κάνει πολλά μαθήματα της επιστήμης του;! Το ίδιο συμβαίνει και στις άλλες κατευθύνσεις μας. Όσο για τα άλλα τμήματα, μετά βεβαιότητας και προσωπικής γνώσης δηλώνω πως οι του ΦΠΨ Αθήνας έχουν αρκετά υποχρεωτικά μαθήματα Ιστορίας στο πρόγραμμα σπουδών τους (από αρχαία μέχρι και σύγχρονη).
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 26, 2010, 04:30:16 pm από Ioannis! »

Αποσυνδεδεμένος Iris_

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 26, 2010, 04:59:37 pm »

[/quote]

[/quote]

Σίγουρα έχουν λίγες ιστορίες σε σχέση με αυτούς που τελειώνουν ιστορίας αρχαιολογίας.....αλλά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ σε αντίθεση με τους ξενόγλωσσους που δε νομίζω ότι κάνετε αρχαία, βυζαντινή και νεότερη ιστορία!!! Να προσθέσω επίσης ότι εξετάζονται τέτοια ιστορία στον ασέπ που δε χωράει αμφισβήτηση για τις ώρες μελέτης τους πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.......Σίγουρα λοιπόν η σύγκριση σου είναι ουτοπική και αυτή η β' ανάθεση σε ξενόγλωσσους πολύ άδικη για όλους αυτούς που είναι απέξω και μιας και το θέτεις έτσι......ειδικά γι' αυτούς που έχουν τελειώσει ιστορικό.....(αφού δεν αναγνωρίζεις φιλολογούς κτλ.......)

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 26, 2010, 05:20:49 pm »
Γιατί, βρε παιδιά, ενώ φταίει το γαϊδούρι χτυπάμε το σαμάρι ??? Εγώ δεν έχω συναντήσει κανέναν ξενόγλωσσο συνάδελφο να πετάξει από τη χαρά του που "φορτώθηκε" την ιστορία, αντιθέτως όλοι βρίζοντας την παίρνουν. Τα παράπονά μας στο υπουργείο που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του... δεν ξέρω ακριβώς τι! :-\ Ή μήπως δεν ξέρει το υπουργείο τι συμβαίνει ή τι προξενεί στους κόλπους των καθηγητών; Απλώς, βολεύει η όλη κατάσταση και αφού βολεύει τι τους νοιάζει να την αλλάξουν;

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 26, 2010, 06:21:57 pm »
Εε ας αρνηθούν καρχαρία, ας κοινοποιήσουν στο υπουργείο μέσω του φορέα τους ότι δεν επιθυμούν να διδάσκουν ως β΄ ανάθεση την Ιστορία. Μήπως δε βολεύει μόνο το υπουργείο αυτή η κατάσταση αλλά και άλλους, αφού συμπληρώνουν άνετα τις ώρες τους;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)