0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αφήστε να μιλήσουν για τα μαθήματα που μπορούν να διδάξουν οι κοινωνιολόγοι, οι θεατρολόγοι, οι ξενόγλωσσοι κτλ. Πώς παίρνετε θέση δηλαδή για το αν μπορούν ή οχι να διδάξουν ορισμένα μαθήματα όταν δεν γνωρίζετε τί μαθήματα έχει διδαχθεί ο καθένας στη σχολή του και τί γνώσεις και δεξιότητες απέκτησε σε αυτά τα 4 χρόνια? Τι μικροψυχία! Ξεκολλάτε!! Ενωμένος προχωράει ο κόσμος και όχι διχασμένος!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Christina λυπάμαι που μας φέρνουν στο σημείο να αντιδικούμε μεταξύ μας.....αλλά αν σου αρέσει τόσο η ιστορία πήγαινε να τελειώσεις ιστορίας αρχαιολογίας ή μία φιλολογία , ΔΩΣΕ ΑΣΕΠ και πέρασε το γνωστικό ιστορίας και μετά πήγαινε και δίδαξε τη και στο γυμνάσιο και στο λύκειο.......
Παράθεση από: elranna στις Μαρτίου 20, 2009, 05:54:22 pmΔεν είναι θέμα κατάρτισης, είναι θέμα επαγγελματικών δικαιωμάτων. Τα είπες όλα, εμείς οι ξενόγλωσσοι που διδάσκουμε Ιστορία σ' ευχαριστούμε . Κατανοώ απόλυτα το θέμα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων . Από εκεί μέχρι το ν' απαξιώνονται οι ξενόγλωσσοι φιλόλογοι (μην το ξεχνάμε αυτό, είμαστε φιλόλογοι σε άλλη γλώσσα!) υπάρχει τεράστια απόσταση.Προσωπικά λατρεύω την Ιστορία και φέτος που ανέλαβα την Ιστορία της Γ' Γυμνασίου έχω περάσει ατελείωτες ώρες διαβάζοντας, ψάχνοντας για πηγές και ντοκυμαντερ, προσπαθώντας να φτιάξω καλό σχεδιάγραμμα (πράγμα σχεδόν αδύνατο εξαιτίας του σχολικού βιβλίου!). Ταυτόχρονα, στο σχολείο όπου διδάσκω, οι 2 από τους 4 φιλόλογους δηλώνουν ότι "σιχαίνονται" την Ιστορία και πάντα προσπαθούν να την αποφύγουν!
Δεν είναι θέμα κατάρτισης, είναι θέμα επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Στη σχολή μου είχα επιλέξει ως ξένη γλώσσα την αγγλική. Είχα αγγλικά σε κάθε εξάμηνο και έπρεπε να τα περάσω για να πάρω το πτυχίο μου. Επίσης μου αρέσει ως γλώσσα και ενίοτε αγοράζω αγγλικές εφημερίδες για να μη χάνω επαφή. Αυτό μου δίνει το δικαίωμα να τη διδάσκω στο σχολείο;