*

Αποστολέας Θέμα: Υπάρχει λύση??  (Αναγνώστηκε 13642 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ: Υπάρχει λύση??
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 15, 2009, 10:34:50 pm »
Και όμως η συνοδεία προβλέπει το να είναι ο εκπαιδευτικός "ολονύκτιος φύλακας" με βάρδιες κανονικά. Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν ξεκαθαρίζουν στα μαγαζιά τα οποία επισκέπτονται, πως δεν πρέπει να σερβίρουν αλκοόλ στα παιδιά. Γιατί όταν βλέπουν τα παιδιά με μπουκάλια στα χέρια ή με μπουκάλια στο τραπέζι δεν τα στέλνουν σπίτι τους. Ο γονέας υπογράφει και αναγνωρίζει τους κινδύνους, αλλά δεν είναι δυνατόν να αναγνωρίζει και την αναισθησία από μέρους των εκπαιδευτικών. Συμβαίνει κάτι το τραγικό-παράνομο στα παιδιά και ο εκπαιδευτικός δεν θα επέμβει; Με ποια ακριβώς λογική; Για ποιο λόγο βρίσκεται εκεί; Μόνο για να κάνει τον νοσηλευτή και να τους διακομίζει στο νοσοκομείο όταν πλέον θα είναι αργά; Το αλκοόλ συνήθως χαλάει την εκδρομή για πολλά παιδιά και δεν την φτιάχνει. Ναι και εγώ πολλά χρόνια πριν όταν ήμουν εκδρομή έπινα, σχεδόν όλες τις ημέρες και νύκτες σε κατάσταση μέθης, όμως ευτυχώς για εμένα ήμουν αρκετά πριν το όριο. Ναι πίναμε και στο δωμάτιο μας κρυφά. Εκεί δεν μπορεί να επέμβει ο εκπαιδευτικός. Αλλά δεν θα έπρεπε να επέμβει εκεί που μπορεί; Είναι λογική αυτή, επειδή δεν μπορούμε να επεμβαίνουμε πάντα, να μην επεμβαίνουμε καθόλου;;; Δεν ήταν λίγοι οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες μου, που τα πέρασαν χάλια επειδή ξεπέρασαν το όριο. Μερικές βραδιές ήταν περισσότεροι από τους μισούς. Δεν θα είχα πρόβλημα αν μας ξεκαθάριζαν από την αρχή πως "αν πιάσουμε μερικούς πιωμένους, θα τους γυρίσουμε πίσω". Πιστεύω πως θα τα περνούσα εξίσου καλά, ίσως και καλύτερα. Πιστεύω πως πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να περάσουμε τα σωστά μηνύματα. Επιμένω πως πρέπει να βάλετε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και να γλυτώσουν το παιδί.

wired, αυτά που λες δεν ακούγονται λανθασμένα, όμως...έχεις συνοδεύσει ποτέ μαθητές σε πολυήμερη; Είσαι δηλ. εξοικειωμένος με το κλίμα που επικρατεί εκεί και με τα όρια παιδιών και εκπαιδευτικών; Το να μην πιουν αλκοόλ απλά ΔΕΝ παίζει!!!! ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση! Το να τα συνοδεύουμε στα κλαμπ επιτρέποντας το λιγότερο δυνατό αλκοόλ και ελέγχοντας όσο γίνεται τί πίνουν είναι το λιγότερο/καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε! Φαντάζεσαι να τα πηγαίναμε στα κλαμπ περιμένοντας ότι θα πιουν πορτοκαλάδα;;;; Και μην ακούσω "μην τα πάτε σε κλαμπ" γιατί αυτό κι αν δεν παίζει!

Ο εκπαιδευτικός που αποφασίζει να συνοδεύσει μια πολυήμερη βάζει - ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ - το κεφάλι του στο ντορβά! Αν πραγματικά καταλαβαίναμε τι διακυβεύουμε, ποτέ κανένας εκπαιδευτικός δεν θα συνόδευε εκδρομή.....

Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:38:28 »

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ..επειδή όλοι είμαστε θύματα, αλλά και θύτες...
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 15, 2009, 10:52:18 pm »
Daffy δεν το έχω κάνει, αλλά το να σου λέω πως πολλά παιδιά καταλήγουν στο νοσοκομείο, δεν δείχνει το πόσο καλά γνωρίζω τι γίνεται στις εκδρομές; Για να συνοδεύσω σε εκδρομή πρέπει να γίνει με τους "δικούς μου όρους". Για παράδειγμα όποιον πιάσουν μεθυσμένο ή να έχει επικίνδυνη συμπεριφορά θα πάει σπίτι του. Πρώτα θα τον απομονώσουν σε άλλο δωμάτιο με έξοδα του κηδεμόνα και έπειτα ο κηδεμόνας πρέπει να βρει τρόπο ώστε με ασφάλεια να γυρίσει σπίτι του ο μαθητής. Οι κανόνες πρέπει να είναι ξεκάθαροι και να διατυπωθούν στην αρχή της διαδικασίας, όχι λίγο πριν την αναχώρηση. Συμφωνώ πως οι καθηγητές παίρνουν τεράστιο ρίσκο. Αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτό που μάλλον έγινε και γράφει η elen11: "Σίγουρα και οι συνοδοί καθηγητές είναι συνυπεύθυνοι, τα παιδιά έχουν τραβήξει βίντεο με το κινητό και μαζί τους στο κλαμπ, να πίνουν όλοι μαζί, για αναμνηστικούς βέβαια λόγους." Έχουν δει πολλά τα μάτια μου και έχουν ακούσει πολλά τα αυτιά μου. Άσχετα αν τα περισσότερα δεν γνωστοποιούνται για πολλούς και διάφορους λόγους. Αυτά από εμένα. Πιστεύω πως πρέπει να αλλάξουν μερικά πράγματα. Δεν πιστεύω στην λογική πως επειδή έτσι τα βρήκαμε, δεν πειράζει να παραμείνουν έτσι.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2009, 10:57:38 pm από w1red »
ΑΣΕΠομαζέματα.. αδικοσκορπίσματα...

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 15, 2009, 10:55:56 pm »
W1red, συγγνώμη, δηλαδή, αν το βιντεάκι αυτό είχε τραβηχτεί στην καμπίνα του πλοίου, αφού είχαν πάει για ύπνο τα παιδιά ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου είχαν και καλά πάει για ύπνο τα 3 ατόμα που μένουν στο δωμάτιο; Ή ακόμα χειρότερα, αν το βιντεάκι είχε τραβηχτεί μέσα στο σχολείο, ή στις τουαλέτες, τι θα μπορούσαν να κάνουν οι συνοδοί; Να έχουμε ένα συνοδό ανα 4 μαθητές να κοιμάται μαζί τους στα δωμάτια; Να τους ακολουθούμε παντού; Να βάλουμε κάμερες σαν το Big Brother; Να πηγαίνουμε χεράκι χεράκι τουαλέτα; Το βασικό πρόβλημα εδώ, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι έχουμε αποτύχει να δώσουμε στα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία που έχει η προστασία των προσωπικών δεδομένων, γιατί μεταξύ μας ούτε εμείς την έχουμε καταλάβει καλά καλά. Η αντίληψη μας είναι "σιγά τα αυγά για ένα βιντεάκι" και θεωρούμε ότι είναι μεγαλύτερο παράπτωμα η χρήση αλκοόλ απο ανηλίκους παρά η παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ και τα δύο κατά τη γνώμη μου είναι παράβαση του νόμου. Η διαφορά για μένα είναι ότι η παράνομη βιντεοσκόπηση δείχνει ότι δεν σεβόμαστε τους άλλους και σ'αυτό το πράγμα έχουμε αποτύχει ως εκπαιδευτικοί, γονείς, ως κοινωνία ολόκληρη.

ΥΓ. Η βιντεοσκόπηση με τη συγκατάθεση του βιντεοσκοπούμενου ΔΕΝ είναι παράνομη, άρα το αναμνηστικό βιντεάκι είναι νομιμότατο. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τι διαφορά του "κατεβάζω το παντελόνι κάποιου ενώ κοιμάται και τραβάω βίντεο" από το "τραβάω αναμνηστικό βιντεάκι την ώρα που περνάμε όλοι μαζί καλά".

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ..επειδή όλοι είμαστε θύματα, αλλά και θύτες...
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 16, 2009, 12:36:23 am »
elranna από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω πως μάλλον δεν έχεις διαβάσει αυτά που έγραψα ή κάπως τα έχεις παρανοήσει. Το λέω αυτό επειδή συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις και δεν θυμάμαι να έχω διατυπώσει αντίθετη άποψη.  ;)
ΑΣΕΠομαζέματα.. αδικοσκορπίσματα...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:38:28 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 16, 2009, 09:46:41 am »
Διαβάζω από χθες όλα τα μηνύματα που έχουν γραφτεί εδώ και αν και δεν είμαι στη δευτεροβάθμια και άρα δεν θα συνοδεύσω ποτέ εκδρομή, υπήρξα μαθήτρια και έχω πάει εκδρομή πολυήμερη, αλλά και έχω φίλους που έχουν δυνοδεύσει εκδρομές, άρα μπορώ να εκφράσω κάποιες απόψεις.
Αρχικά, πιστεύω ότι οι καθηγητές ΜΠΟΡΟΥΝ να ελέγξουν τα δωμάτια των παιδιών και μάλιστα να τους πάρουν τα μπουκάλια. Δεν εννοώ να τα πάρει με τη βία, γιατί τότε δν πρόκειται να πετύχει τίποτα, αλλά να τα πάρει με τρόπο, πλησιάζοντας τα παιδιά. Εμείς, π.χ. είχαμε καθηγητή συνοδό που έμπαινε στα δωμάτια και πάνω στην κουβέντα μας έκανε να βγάζουμε μπουκάλια και να τον κερνάμε, οπότε φεύγονατς τα έπαιρνε μαζί του (και όχι δεν ήμασταν ηλίθιοι και δεν καταλαβαίναμε τι έκανε, ήταν ο τρόπος του). Άρα οι συνοδοί είχαν ευθύνη για το περιστατικό.
Επίσης, η ευθύνη των συνοδών δεν περιορίζεται στις ώρες που τα παιδιά είναι ξύπνια. Φυσικά και επεκτείνεται και τις νυχτερινές ώρες, που όλοι "κοιμούνται". Δηλαδή, αν μία κοπελίτσα έμενε έγκυος κατά τη διάρκεια της εκδρομής οι δυνοδοί δεν θα έιχαν ευθύνη; Για πέιτε το αυτό στον μπαμπά ή στην μαμά αυτού του κοριτσιού!!!!! Φίλος μου συνοδός σε εκδρομή είχε πάρει καρέκλα και όλες τις μέρες της εκδρομής "κοιμόταν" σε αυτή στο διάδρομο του ξενοδοχείου.
Τώρα, για το συγκεκριμένο περιστατικό, από τη στιγμή που το παιδί ενεπλάκη στη βιντεοσκόπηση του συμμαθητή του και μάλιστα το βίντεο ανέβηκε στο διαδύκτιο, τότε πρέπει να υποστεί τις αντίστοιχες κυρώσεις. Και αν το αποτέλεσμα των κυρώσεων είναι να μείνει στην ίδια τάξη, τότε δυστυχώς, πιστεύω ότι αυτί πρέπει να γίνει. Δεν έχει καμία σχέση το γεγονός ότι είναι άριστος μαθητής. Μήπως πρέπει οι άριστοι να εξαιρούνται των τιμωριών; Πουθενά δεν έχω ακούσει ότι κάποιος με παραβατική συμπεριφορά έχει εξαιρεθεί της εφαρμογής συνεπειών.
Μάλιστα από τη στιγμή που πρόκειται για μία πράξη που αποτελέι κακούργημα, θεωρώ ακόμα πιο σημαντική την εφαρμογή των συνεπειών της πράξης. Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι οι γονείς του παιδιού που βιντεοσκοπήθηκε μπορούν να πάνε στον εισαγγελέα (και κατά τη γνώμη μου κακώς που δεν πήγαν, μια και το παιδιί τους διασύρθηκε στο διαδίκτυο) και να κάνουν μήνυση. Τότε θα τιμωρήθούν όλοι, παιδιά και γονείς και πιθανόν και συνοδοί καθηγητές.¨
Τέλος, όσο για το πρόβλημα υγείας που οδήγησε στις πολλές απουσίες, αυτό δεν αποτελέι λόγω "αθώωσης". Έπρεπε η μητέρα ή ο πατέρας ή η γιαγιά ή κάποιος τελοσπάντων να βρει χρόνο, να αφήσει για λίγο την πολύτιμη εργασία της και να πάει στο σχολέιο να δικαιολογήσει τις απουσίες. Σίγουρα μάλιστα θα είχε σταλθεί και επιστολή από το σχολέιο για τις πολλές απουσίες. Άρα, και η ίδια η μητέρα αγνόησε, υποβίβασε το σχολείο. Αυτός ο αναβλητισμός, ή ο ωχαδερφισμός, ή ο παραγκωνισμός, ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, του δημόσιου σχολέιου από τους ίδιους τους γονείς ευθύνεται κατά πολύ για την κατάντια του δημόσιου σχολέιου σήμερα.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 16, 2009, 12:51:32 pm »
και γονείς και πιθανόν και συνοδοί καθηγητές.¨
 Άρα, και η ίδια η μητέρα αγνόησε, υποβίβασε το σχολείο. Αυτός ο αναβλητισμός, ή ο ωχαδερφισμός, ή ο παραγκωνισμός, ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, του δημόσιου σχολέιου από τους ίδιους τους γονείς ευθύνεται κατά πολύ για την κατάντια του δημόσιου σχολέιου σήμερα.

Έτσι! Και μετά υπάρχει η απαίτηση να βγάλει ο εκπαιδευτικός, ο διευθυντής, ο Προϊστάμενος ο οποιοαδήποτε άλλος το φίδι από την τρύπα, γιατί διαφορετικά είναι ανάλγητος, γραφειοκράτης, αναίσθητος, δημόσιος υπάλληλος που κοιτάει την καρέκλα του και τη βολή του.

όσο για τους καθηγητές, επιμένω ότι εφόσον δεν μπορούσαν να το περιφρουρήσουν ας μην το αναλάμβαναν. Η μαγική λέξη είναι ευθύνη και απόδοση ευθυνών.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος xionati

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 16, 2009, 01:20:44 pm »
Εγώ ας με συγχωρήσετε κιόλας ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί η πενταήμερη εκδρομή θα πρέπει να είναι αυτό το ξεσάλωμα.Που ακούστηκε να γίνεται κατανάλωση αλκοόλ και τα ξενύχτια στα κλάμπ χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος.Όποιος καθηγητής έχει την καλή διάθεση να συνοδεύσει στο τέλος βρίσκεται και μπλεγμένος.Πόσα παιδιά έχουν πνιγεί στις πισίνες!
νηπιαγωγός

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 16, 2009, 06:50:58 pm »
Δυστυχώς έτσι είναι, η 5ήμερη ταυτίστηκε με το ξεσάλωμα.
Θες η πίεση των μαθητών όλη τη χρονιά, θες το χαλάρωμα των καθηγητών στην εκδρομή που "γίνονται φίλοι" με τους μαθητές, θες η καλοπέραση και των 2, θες τα παιδιά που κάνουν ό, τι περνά από το χέρι τους για να μείνουν με τις αταξίες τους στην ιστορία...
Εδώ είναι δύσκολο να συνοδεύσεις ημερήσια, πόσο μάλλον 3ήμερη ή, το χειρότερο, 5ήμερη...
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος elen11

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 17, 2009, 04:43:01 pm »
               Τελικά βρέθηκαν τα χρήματα, έστω και με πολύ κόπο, το παιδί ήδη γράφηκε σε ιδιωτικό, τακτοποιήθηκε το θέμα και από του χρόνου ,μπορεί να εγγραφεί και πάλι στο δημόσιο σχολείο που πήγαινε αν θέλει.
               Δεν κρύβω ότι χάρηκα πολύ κι εγώ γιατί γνωρίζω το παιδί, πιστεύω ότι θα παραήταν άσχημο γι αυτό να μείνει στην τάξη, για ό,τι κι αν έκανε κλπ. κλπ.
                Σκέφτομαι όμως τι πραγματικά έχει εισπράξει το παιδί απ’ όλο αυτό το συμβάν, όσο κι αν δεν το ομολογεί. Το πόσο άσχημη, βαρύ, ανεπίτρεπτη ήταν η συμμετοχή του σε όλο αυτό? ΄Η μήπως το ότι δεν πρέπει να κάνει απουσίες? Το ότι τα λάθη δε συγχωρούνται έτσι απλά κάθε φορά και πολλές φορές πληρώνονται? Το ότι πρέπει να είναι πιο υπεύθυνο και  προσεχτικό? Θα συνειδητοποιήσει ότι σεβόμαστε την προσωπικότητα του συνανθρώπου μας?
                Ή μήπως ότι με το χρήμα τελικά όλα γίνονται?
                 Ό,τι κι αν υποστηρίζουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, όσες αρχές κι αν προσπαθούν να δώσουν, όχι μόνο θεωρητικά αλλά ακόμη και με τη σωστή πάνω απ όλα δική τους συμπεριφορά, είναι αρκετό? Δεν παίρνουν μηνύματα από την κοινωνία? Δεν υπερισχύουν σε σχέση με τα σωστά μηνύματα που , πες ότι πράγματι τα δίνουν οι γονείς και εκπαιδευτικοί του?
Το μήνυμα δεν είναι σαφές? ΤΟ ΧΡΗΜΑ υπερισχύει. Τα σωστά κονέ, η δόξα, η πονηριά ακολουθούν. Κι όσο κι αν θέλω να υποστηρίξω το αντίθετο κι έχω συνήθως κάποια επιχειρήματα για αντίθετη άποψη, έρχονται στιγμές που συνειδητοποιώ ότι ρομαντικά εθελοτυφλώ. Ανέκαθεν επιβίωνε ο δυνατός, νόμος της φύσης άλλωστε, και το πώς και ποιος θα είναι ο δυνατός το ορίζει η εκάστοτε κοινωνία. Εύγε!
             Αυτές είναι σκέψεις που έγιναν με αφορμή το προαναφερόμενο συμβάν, δεν πρωτοτυπώ βέβαια αλλά ήθελα να τις γράψω.
             Δεν είμαι εκπαιδευτικός, συγγνώμη αν «παραβίασα» ένα χώρο δικό σας που εκθέτετε τα προβλήματα και τις ανησυχίες του κλάδου σας. Δύσκολο το επάγγελμα που επιλέξατε , όσοι το επιλέξατε. Πάνω απ’ όλα αγάπη για τα παιδιά. Με αυτή τη  βάση, με αυτή την αρχή, με αυτή την έγνοια να ξεκινάνε όλα. Κι οι τιμωρίες, κι ο σωφρονισμός, κι η διδασκαλία και οι πλάκες. Για όλα τα παιδιά. Και για τυχόν θύματα αλλά και για θύτες. Και για μαθητές επιμελείς, και για μαθητές με παραβατική συμπεριφορά, για ήσυχους, για ηθικούς και ανήθικους, ατίθασους, συνεννοήσιμους και μη.
    Καλή συνέχεια!           

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 17, 2009, 04:51:23 pm »
Ξεχνάς όμως κάτι σημαντικό. Το χρήμα στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερίσχυσε τελικά, γιατί εσείς το επιτρέψατε!
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 17, 2009, 05:57:05 pm »
Τελικά, γιατί το πρόβλημα λύνεται με μεταγραφή σε ιδιωτικό σχολείο και όχι σε δημόσιο; Ισχύει διαφορετική νομοθεσία στα ιδιωτικά απ'ότι στα δημόσια;

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 17, 2009, 05:58:49 pm »
Ξεχνάς όμως κάτι σημαντικό. Το χρήμα στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερίσχυσε τελικά, γιατί εσείς το επιτρέψατε!
Και κάτι άλλο...
πρέπει κάτι να γίνει με τις αδικαιολόγητες απουσίες!Είναι κανόνας να βρίσκουν πάντα διέξοδο όταν κινδυνεύουν να επαναλάβουν την τάξη!Στην περιοχη που ζω έφτασε μέχρι και ο δήμος να επέμβει για να μην επαναλάβουν τα παιδιά τη χρονιά δικαιολογώντας τις απουσίες!
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 17, 2009, 06:18:41 pm »
Θα το πω γιατί θα σκάσω. Απογοητεύτηκα. ΤΡΕΛΑ! Ακριβώς για το μήνυμα που πήρε και αυτό το παιδί και οι συμμαθητές του.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 17, 2009, 06:45:54 pm από Ritalamp »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 17, 2009, 07:39:43 pm »
Θα το πω γιατί θα σκάσω. Απογοητεύτηκα. ΤΡΕΛΑ!

https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30