0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και όμως η συνοδεία προβλέπει το να είναι ο εκπαιδευτικός "ολονύκτιος φύλακας" με βάρδιες κανονικά. Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν ξεκαθαρίζουν στα μαγαζιά τα οποία επισκέπτονται, πως δεν πρέπει να σερβίρουν αλκοόλ στα παιδιά. Γιατί όταν βλέπουν τα παιδιά με μπουκάλια στα χέρια ή με μπουκάλια στο τραπέζι δεν τα στέλνουν σπίτι τους. Ο γονέας υπογράφει και αναγνωρίζει τους κινδύνους, αλλά δεν είναι δυνατόν να αναγνωρίζει και την αναισθησία από μέρους των εκπαιδευτικών. Συμβαίνει κάτι το τραγικό-παράνομο στα παιδιά και ο εκπαιδευτικός δεν θα επέμβει; Με ποια ακριβώς λογική; Για ποιο λόγο βρίσκεται εκεί; Μόνο για να κάνει τον νοσηλευτή και να τους διακομίζει στο νοσοκομείο όταν πλέον θα είναι αργά; Το αλκοόλ συνήθως χαλάει την εκδρομή για πολλά παιδιά και δεν την φτιάχνει. Ναι και εγώ πολλά χρόνια πριν όταν ήμουν εκδρομή έπινα, σχεδόν όλες τις ημέρες και νύκτες σε κατάσταση μέθης, όμως ευτυχώς για εμένα ήμουν αρκετά πριν το όριο. Ναι πίναμε και στο δωμάτιο μας κρυφά. Εκεί δεν μπορεί να επέμβει ο εκπαιδευτικός. Αλλά δεν θα έπρεπε να επέμβει εκεί που μπορεί; Είναι λογική αυτή, επειδή δεν μπορούμε να επεμβαίνουμε πάντα, να μην επεμβαίνουμε καθόλου;;; Δεν ήταν λίγοι οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες μου, που τα πέρασαν χάλια επειδή ξεπέρασαν το όριο. Μερικές βραδιές ήταν περισσότεροι από τους μισούς. Δεν θα είχα πρόβλημα αν μας ξεκαθάριζαν από την αρχή πως "αν πιάσουμε μερικούς πιωμένους, θα τους γυρίσουμε πίσω". Πιστεύω πως θα τα περνούσα εξίσου καλά, ίσως και καλύτερα. Πιστεύω πως πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να περάσουμε τα σωστά μηνύματα. Επιμένω πως πρέπει να βάλετε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και να γλυτώσουν το παιδί.
και γονείς και πιθανόν και συνοδοί καθηγητές.¨ Άρα, και η ίδια η μητέρα αγνόησε, υποβίβασε το σχολείο. Αυτός ο αναβλητισμός, ή ο ωχαδερφισμός, ή ο παραγκωνισμός, ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, του δημόσιου σχολέιου από τους ίδιους τους γονείς ευθύνεται κατά πολύ για την κατάντια του δημόσιου σχολέιου σήμερα.
Ξεχνάς όμως κάτι σημαντικό. Το χρήμα στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερίσχυσε τελικά, γιατί εσείς το επιτρέψατε!
Θα το πω γιατί θα σκάσω. Απογοητεύτηκα. ΤΡΕΛΑ!